Inlägg

Inlägg som Ischy har skrivit i forumet
Av Ischy

Det gick åt pipan! Men helt fantastisk quiz!

Av Ischy
Skrivet av Valiumballong:

Nya dumheten i Stockholm är puckon på MB med fast sken på styret och sen ett strobljus på pannan.

Hälften kör fortfarande utan lampor. Gärna utan reflexer också, att leva är för veklingar.

Och de som kör med lampor har inte dessa riktade ner i körbanan, utan i ögonen på mötande.

Haha, jag har exakt samma erfarenhet. Sen förstår jag inte varför folk känner behovet av att ha en lampa på 10 000 lumen som kan lysa upp en hel fotbollsplan. När de cyklar på väl upplysta cykelvägar. Jag är väldigt nöjd med min smärta lilla lampa. Den är där för att jag ska synas. Inte för att jag ska blända folk en halv kilometer bort.

Ja, jag raljerar. Men ändå

Av Ischy

Poor Things. Jag tyckte att den var fantastisk!
Är det någon mer som har sett den?

Av Ischy

Jag har varit där ett dussin gånger eller så. Väldigt fint, fräscht och välordnat!

Jag förstår varför det har tilltalat ett annat klientel än de som hänger på Inferno, eller för den delen hemma. Men det har passat mig perfekt. Jag förstår att det inte gick runt, ett väldigt ambitiöst projekt som kanske inte riktigt tog fart. Men jag kommer att sakna Space.

Av Ischy

Kul spel!

Av Ischy
Skrivet av Heliopause:

Bästa bisysslan i denna tråd, det här behöver flera ta efter och lära sig av.
Det finns så många där ute som sitter helt ensamma och isolerade, utan några vänner alls. Det räcker ofta med att bjuda hem personen på lite mat eller gå på fiket, prata i nån timme, se en film tillsammans, ta en sväng med bilen, lägga pussel tillsammans, besöka muséet, kanske hjälpa till att fixa saker som bank-id eller fylla i nån blankett som kan vara oerhört krångligt för den som inte vet hur man gör, men det räcker oftast med att bara finnas där för att bryta ensamheten. Så lite kan göra så mycket för personer som sitter helt ensamma och saknar förmåga att själva ordna ett eget kontaktnät. Det handlar sällan om gravt förståndshandikappade eller så, de flesta ser ut och fungerar som vem som helst, de har bara inte den sociala förmågan.

+1

Jag var kontaktperson i ett par år. En tonåring som hade det tufft i skolan och som hade det lite stökigt i livet generellt.
Vi klickade verkligen! Vi gjorde mycket olika aktiviteter. En del som han valde, en del som jag valde. Men vi tränade, lagade mat, vandrade i skogen, jag följde med på några fotbollsträningar och annat. Han var intresserad av film, vilket vi fördjupade oss i. Och han fick verkligen upp ögonen för matlagning i och med att vi träffades och lagade mat. Väldigt givande, ibland emotionellt krävande, mycket roligt!

Av Ischy
Skrivet av nao132:

Yes finns i Farsta

Men se på, jag bor i Sköndal!

Vad är det för format/storlek på chassina?

Av Ischy
Skrivet av nao132:

Dell optiplex 3020 SFF från 2013ish. Jag har 3st som du kan få för 900kr totalt. De har i5 45xx (kan kolla upp exakt modell om det behövs), windows 10 licenser. Två har 2x4GB ram och den sista har 2x2GB. Hittade bara en 3,5” hdd men kan inkludera två 2,5” hdd också. Är dock osäker på skicket på diskarna.

Det här låter väldigt intressant. Finns du i Stockholm?

Av Ischy
Skrivet av nao132:

Skulle kontorsdatorer vara intressant? Har några Dell optiplex stående som just nu saknar diskar men kan ordna med några hdd om så önskas?

Det låter intressant!
Ålder och prisklass på en sådan burk?

Av Ischy

Hej!
Lite för dyrt och mer kraftfullt än vad jag är ute efter.

Jag är intresserad av något som två 12-åringar ska få skruva på och experimentera med. Något som det inte gör något om det går sönder. 🙂

Av Ischy

Äldre men fungerande datorer

Jag är på jakt efter en eller ett par äldre, men fungerande, datorer. Helst stationära men laptop fungerar också. Inte direkt några krav på hårdvaran. Mindre defekter eller skönhetsfel spelar ingen roll.

Jag arbetar på en skola och vi har ett par elever som vi skulle vilja engagera i och lära mer om sådant här. De har nyligen uppvisat ett intresse för detta och vi är snabba att smida medan järnet är varmt då de oftast inte känner sig särskilt intresserade av någonting alls.

Pris jag kan tänka mig att ge är lite olika beroende på vad som dyker upp, beroende på kvalité, mängd osv.

Betalar med swish. Hämtar i Stockholmsområdet.

Läs hela annonsen här

Av Ischy

Uppskattar att streamen är på en tid som passar mig som har hem och familj att ta hand om sådär på kvällskvisten. 17, 18 och 19 är fullständigt orimliga tider ur det perspektivet!

Av Ischy

Finfint!
Roligt spons också

Av Ischy

Jag hade en Lumia 520. Jag tyckte att den var mycket bättre än dåtidens Android- och iOS-telefoner. Jag kan sakna gränssnittet emellanåt. Det hade varit spännande att se hur det operativet hade kunnat utvecklats allt eftersom mobila operativsystem har mognat.

Av Ischy

Liten cirkel!

Av Ischy

700+frakt

Av Ischy
Skrivet av SweDragon:

Jag bytte till olivolja för några år sedan. Lite nyttigare fettsammansättning och nästan lika gott. Är jag på semester så är det bregott igen dock!

Edit: För de som vill testa rekommenderar jag varmt Coop Änglamark olivolja för de har en kork som gör att man lätt kan droppa lagom mycket olja på en macka.

Åh, det måste jag börja med. Är väldigt gott, men har bara ätit det så på restaurang!

Av Ischy
Skrivet av NightGhost:

Väntade på paket från Amazon och Apotea,men dom försvann med early bird. Så undviker dom nu.

Jag har också paket från Apotea som skulle gå via Early Bird. Men paketet har varit vilse på deras terminal i 11 dagar nu.

Av Ischy
Nytt bud: 350 kr Är klockan såld? Kan hämta i antingen Älvsjö eller Odenplan
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Ischy

Jag ska lyssna, intressant. Vet absolut ingenting om honom och relativt lite om branschen. Men jag gillar när personer från spel- och teknikvärlden lyfts fram