Kr^PacMan

Hedersmedlem

Namn
PacMan
Plats
QuakeNet
Sysselsättning
Livsnjutare
Registrerad
2001-07-29
Senast aktiv
2018-11-29 21:16

Artiklar

Nästa Centrino-plattform är Centrino 2

Intel jobbar just nu med den kommande bärbara Centrino-plattformen som går under arbetsnamnet Montevina. Plattformen innehåller bland annat flera stycken 45-nanometersprocessorer men den största skillnaden mot tidigare generationer blir namnet som troligen ändras från Centrino till Centrino 2.

Nya monsterkort från ATI redan i juni

Nu börjar grafikkortsnyheterna äntligen rulla in. Det har läckt ut en hel del intressant information om ATI:s kommande grafikkortsserie Radeon HD 4000, som bygger på den mycket omtalade R700-processorn. Den nya toppmodellen heter HD 4870 X2 och är ett riktigt monster.

S3 överraskar med DirectX 10.1

Sedan glansdagarna i mitten av 90-talet har tillverkaren S3 stått i skymundan för Intel, Nvidia och ATI. De har dock inte slutat producera grafikkretsar och Chrome 400-serien ser ut att kunna utmana de större aktörerna på allvar.

Qnap TS-409 Pro

För varje dag som går så ökar vårt behov av att lagra data. Det är dock inte världens enklaste uppgift att göra detta på ett säkert sätt då hårddiskar kan gå sönder och CD/DVD-skivor ofta blir dåliga efter ett par år. Hur lagrar man data på säkraste sätt? Vi skall i denna recension titta närmare på NAS-enheten TS-409 Pro från tillverkaren Qnap som möjligen kan svara på frågan.

Ny kraftfull mediaspelare från Tvix

Sedan mediaspelare blev populära har tillverkaren Tvix alltid hållit sig i den tekniska framkanten. Företaget fortsätter på samma linje med modellen HD M-6500, som har en snabb processor från Sigma och stöd för de mest populära HD-formaten.

Eizo släpper fler skärmar för proffsen

Tillverkaren Eizo har nyligen lanserat två nya monitorer för de som ställer höga krav på bildkvalitet. Modellerna ingår i Eizos Flexscan-serie och har modellbeteckningarna SX2761W och SX2461W.

Steelseries Ikari

Det är inte många nordiska tillverkare som sponsrar fler än fem spellag och håller riktiga gamertävlingar. Danska Steelseries har växt så det knakar och lanserade nyligen två möss i den nya serien Ikari. Vi testar om de senaste tillskotten verkligen håller vad de lovar.

DDR3-minnen för bärbara dyker upp

Tillverkaren Qimonda tillkännagav nyligen att de börjat producera testexemplar av DDR3-minnen till stora nyckelkunder inför övergången till DDR3-minnen på den bärbara marknaden. Den största skillnaden mellan DDR2 och DDR3 är förutom skillnad i frekvens att DDR3 är mer strömsnålt.

Futuremark släpper bilder på 3dmark Vantage

Futuremark som producerat de populära 3dmark-prestandatesten jobbar som vanligt på en ny version av 3dmark-sviten. Det blir inget årsnummer denna gång likt 3dmark06 utan prestandatestet kommer att heta Vantage. De släppte idag hårdvarukrav samt ett par skärmdumpar från prestandatestet.

Geforce 8200-baserat moderkort avslöjas

I dagarna har moderkortstillverkaren Biostar lanserat ett moderkort som bygger på den ännu inofficiella styrkretsen Geforce 8200 som har gått under arbetsnamnet MCP78S.

Futuremark bildar spelföretag

Futuremark som tidigare hette Madonion har tillkännagivit att de har startat ett spelbolag med namnet Futuremark Games Studio. Futuremark har i ungefär tio år skapat prestandatester för datorer och i nästan alla år har entusiaster frågat dem när de ska starta spelbolag vilket har bidragit till uppstarten.

Optimera Windows Vista med Vlite

Skaparna bakom programmet Nlite som är välkänt bland entusiaster som använder Windows har nyligen släppt programmet Vlite för Windows Vista-användare. Programmet gör att man kan optimera operativsystemet och ta bort delar man inte tänkt använda.

Fler Eee-produkter från Asus

Det är ingen tvekan om att Asus har lyckats bra med sin Eee PC som sålt som smör och skapat hysteri bland media världen över. Asus tänker dock inte sluta med Eee PC utan planerar tre ytterligare produkter i Eee-familjen.

HP släpper annorlunda bärbara datorer

HP har idag lanserat två nya bärbara datorer som är rätt speciella om man jämfört med vanliga datorer. Modellerna heter Pavilion tx2000 och Pavilion dv6700 Special Edition där den förstnämnda är en ultraportabel tablet-PC medan den andra har ett rätt annorlunda skal.

790GX ny entusiastkrets från AMD?

Nyligen publicerades det intressant information kring en kommande styrkrets från AMD med namnet 790GX. Det är en integrerad styrkrets vilket betyder att den har ett inbyggt grafikkort men den skall vara positionerad som en entusiastkrets tack vare Hybrid Crossfire.

Tyan släpper ny bladserver

Tillverkaren Tyan har nyligen släppt en ny bladserverplattform som bygger på AMD:s senaste Barcelona-processorer (Opteron 2300-serien). Flexblade heter det nya bladserversystemet för de som behöver extra beräkningskraft.

VIA planerar en 45-nanometers Isaiah

I en intervju med VIA:s Glenn Henry har det kommit fram att VIA planerar en 45-nanometersversion av sin strömsnåla och nyskapande processor Isaiah. Detta betyder att dess TDP-värde kommer att sänkas och storleken minska.

Scythe släpper kylaren Zipang

Den japanska tillverkaren Scythe har idag lanserat en stor ny kylare med namnet Zipang. Kylaren har en högpresterande 140-millimtersfläkt med en relativt låg ljudnivå.

Nvidia Nforce 790i SLI andra kvartalet

Det har i dagarna publicerats lite rykten gällande Nvidias kommande Intel-styrkrets 790i SLI. Enligt uppgift skall det släppas i andra kvartalet detta år. Nordbryggan kallas C73 och sydbryggan C55. Styrkretsen har en DDR3-kontroller och stödjer systembussfrekvenser upp till 1066 megahertz enligt informationen som cirkulerar.

Foxconn släpper nya budgetkort

Tillverkaren Foxconn har idag släppt två nya budgetmoderkort som bygger på AMD:s 770-styrkrets samt den nya sydbryggan SB700. Korten stödjer alla nya Phenom-processorer och har trots ett lågt pris intressanta funktioner.