Inlägg

Inlägg som Kriss_Riss har skrivit i forumet

Hur mycket rörelseoskärpa är acceptabelt?

Hej! Jag har två frågor angående en ASUS VG279Q-skärm.

Det jag inte är så väldigt nöjd med är rörelseoskärpan, även vid full 144hz 144fps. Detta har jag förstått är vanligt vid ips-skärmar, stämmer det? Att bilden inte har lika bra rörelseskärpa som exempelvis en TN-skärm.

Det här hade inte stört mig så värst mycket, om det var så att ELMB (Extreme Low Motion Blur) fungerade som det ska.
När jag slår på funktionen i 120hz (Det har inte stöd för 144hz), och spelar i 120fps, alltså så snabbt det kan bli, så får jag rätt extreme "strobe crosstalk", alltså i stort sett trippla konturer på allt.

Kan funktionaliteten på strobing variera från skärm till skärm? Alltså att mitt exemplar eventuellt är felaktigt, eller är det bara en dålig funktion? Finns det något jag kan göra för att förbättra crosstalk? Om det är skärmen det är fel på, kan jag returnera den för en sådan här sak?

På BlurBusters Ufo Test liknar min nivå av crosstalk deras värsta exempel.

@anon291781:

Tack för ditt svar! Finns det ingen work-around för att kunna använda den fläkten jag precis köpt? Med andra ord hur skulle jag behöva göra gör att convertera 12V till 5V?
Jag vill helst undvika att returnera den, vilket jag troligen skulle bli nekad till att göra.

Fläkt med ARGB(3-pin) till ett moderkort som bara har 4-pin-headers

Hej! Jag har nyss uppgraderat min dator med ett system byggt på ett Asus B450-f, och jag har nu köpt en Cooler Master Masterfan SF120R ARGB, som jag hade tänkt att sätta på min Hyper 212 Evo när jag väl får hem ett AM4-kit.

Jag är helt ny till RGB-scenen, och har hunnit läsa litegrann om detta men lyckas inte få ihop det helt.
Vissa säger att man kan koppla ARGB-fläktar till moderkort som inte stödjer det, om man har converters och en controller.

Det verkar som att både fläkten, och moderkortets rgb-headers, är 12V, om det spelar någon roll.

Har ni några tips på hur jag kan göra?

Januarirea på Webhallen?

Hej!

Vet ni om Webhallen tänker köra någon januarirea? På Komplett har den visst redan startat, men jag hittar ingen information om Webhallen. Sitter och ska beställa datordelar men kanske bör vänta tills imorgon?

Skrivet av Magnituden:

Slutsumman blir oavsett dyrare på avbetalning än vad den skulle bli vid direkt betalning.

Sen beror det på ränta osv.. Tillex väljer du att betala mindre än avtalat 1 månad så brukar det slängas på löjligt mycket ränta.

Jo då, det har jag koll på. Det enda jag inte vet är om de kan totalt låsa en vid ett visst pris, att även om du *kan* betala mer en månad, så får du inte utan att räntan påverkas osv. Jag vill alltså kunna ha möjligheten att betala av snabbare än avtalat, något dom man får hos Klarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Delbetalning hos Webhallen

Hej!

Om jag beställer från Webhallen och väljer ett av deras delbetalningsalternativ (12mån, inte Klarna alltså), funkar det som hos Klarna, att man får ett lägsta belopp varje månad men att man får skynda på betalningen genom att betala mer vissa månader? I så fall, blir det dyrare i slutändan för mig som konsument, eller förblir den slutgiltiga summan densamma?

Tack!

Tröga tangenter på nytt tangentbord

Hej!

Som rubriken lyder så har jag ett par tröga tangenter på mitt nya tangentbord, ett Asus Cerberus. Det rör sig om W och S, vilket gör att FPS-spel drabbas rätt hårt. Problemet är att jag behöver trycka betydligt hårdare på både w och s jämfört med övriga tangenter, det är tydligt att de inte *ska* vara så tröga.

Finns det något man kan göra åt detta med hjälp av modifikationer på undersidan av tangenterna eller liknande?

Skrivet av Opatagio:

Tyvärr varit i samma sits med just Komplett och skärmar som de vägrat ta tillbaka trots uppenbara fel och efter mycket om och men.
I mitt fall var det två skärmar av Philips där ena hade så mycket backlight-bleed att det var svårt att urskilja ikoner. Den andra skärmen visade gul färg istället för röd från mitten och ner till botten. En helröd bild blev således gul från mitten och neråt på skärmen.
Komplett vägrade att ta i detta och efter flera veckor med obrukbara skärmar bad jag dem dra åt skogen och ringde till Philips Norden som dagen efter kom och bytte. Jag har sen dess inte spenderat en krona hos Komplett.
Tyvärr är det riktigt tråkigt att de verkar bete sig likadant fortfarande. Kanske läge att vara lite ful med ångerrätten och ångra köpet?

Öppet köp är fortfarande något jag kan använda mig av. Trist bara att få köpa skärmen igen för ett dyrare pris (rea).

Tror du jag skulle ha större chans med Asus? Funderar på att ringa direkt till dem, men om nu Komplett har pratat med dem så känns det ju inte så meningsfullt.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av JohanssoN85:

Jag skulle aldrig acceptera döda pixlar på en helt ny skärm, retur direkt utan tvekan och i det här fallet när du fick det svaret från komplett så skulle jag ändå inte ge mig

Jag har verkligen försökt men de vill inte ta in den på garanti, de påstår att de har dubbelkollat med Asus. Mitt enda val är öppet köp, vilket inte heller känns bra eftersom skärmen då blir 600kr dyrare då jag köpte den på rea.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Opatagio:

Däremot tycker jag du ska returnera då fyra döda pixlar är för mycket, i min mening. Något som skulle drivit mig till vansinne.

Tack för svaren!

Jag fick svar från Komplett nu.

"Hej Marcus,

Detta blir tyvärr inget vi kan ta in på garanti, gav testerna något resultat?

Återkom gärna med hur du vill göra. Kan absolut lägga in en kreditering på detta om så önskas.

Ha det bra så länge.

Med vänliga hälsningar
Tim, Sälj och Kundservice"

Vad gör jag nu? Det här känns väldigt rörigt, iom. Att Asus själva faktiskt nämnde just retur.

Jag vill tillägga att jag köpte skärmen på rea, så jag fick den 600kr billigare. Skulle jag häva köpet så tvingas jag köpa den för fullpris.

Hela situationen är verkligen kass, det kan väl gärna inte vara acceptabelt med 4 döda pixlar på en ny monitor, som ändå kostar 4000kr?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av kapisch:

Jag skulle ha skickat tillbaka den, utan större tvekan, oavsett placering på panelen

Jag har hört av mig till Komplett, jag vidarebefordrade svaret från Asus.

Min enda rädsla är att jag får en skärm som är desto sämre än denna. Nätet är ju fullt av historier där folk gått igenom 5+ skärmar för att få en med acceptabel kvalité, även jag tror att det är mindre vanligt än det verkar.

Jag är rätt känslig mot backlight bleed, dock, och har ju haft turen att denna nästan inte har något alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Ska jag returnera en VG279Q med döda pixlar?

Jag har tyvärr upptäckt 4 döda pixlar på min nya VG279Q (27" 1080p 144hz 1ms IPS)

Komplett.se har erbjudit 600kr tillbaka, vilket så klart är en bra rabatt för skärmen. Samtidigt har Asus rekommenderat att skicka tillbaka skärmen iom. Att jag nyss fick den.

Det enda andra felet jag har med den är att den blir lite kallare/mörkare till höger i bild. Helt ärligt så stör det mig nästan mer än pixlarna. Annars har jag haft väldigt tur med minimal backlight bleed och ips glow.

Vad rekommenderar ni att jag gör?

Tack för svaren!

Om jag gör en image av disken, kommer allt att följa med då, eller bara det som Windows klarar av att läsa? Det optimala är ju om exakt allt, inkl. De onåbara sektorerna, också följer med, så att disken får en 1:1-kopia, och inget försvinner.

Skickades från m.sweclockers.com

"The drive cannot find the sector requested"

Hej!

Jag har en hårddisk, en 3.5" hdd på 250gb tillverkad 2006, modell WD2500JS.

Jag har väldigt personliga filer inom mappen documents, men det tycks vara just här som hårddisken har problem, och detta errormeddelande visas när jag försöker utforska documents: "The drive cannot find the sector requested"

Jag har försökt med chkdsk, men efter att ha väntat ett par timmar, och den fortfarande står still på ~11%, så har jag avbrutit och provat något annat. Jag har laddat upp hela documents-mappen till OneDrive, men där kommer inte alla 750+ filerna med, utan ungefär 500.
Jag tycker det är lite skumt att OneDrive känner av att det finns ~750 filer där, men jag kan absolut inte se dem i utforskaren eller något annat program. Synd också så klart att det inte lyckas lägga upp allt, utan missar drygt 200 filer.

Jag antar att det är just det, sektorfel. Finns det någon som har något tips på vad jag kan göra åt detta? Den allra sista utvägen är att skicka in den på dataräddning, men även det känns inte så troligt med tanke på priserna.

Ska jag låta chkdsk stå på, flera dagar i sträck?

tack!

*edit*
Hårddisken är inte min C:-hårddisk, dock så var den det runt 2011.

@xxargs: Jag förstår att det är en riskfylld process, men då det vad jag kan se är väldigt tydligt vilka som tagit smällen, så har jag inget emot att byta dem för att prova. Det rör sig trots allt om tre små detaljer som inte ska kosta allt för mycket. Jag tror skärmen är från 2011, men det är fortfarande en bra skärm, och jag är på en relativt tight budget ^^ så om jag kan lyckas få igång den igen så vore det inte helt fel, annars gör det inte så mycket då jag ändå gillar att löda. (Jag är dock inte alls kunnig vad gäller dessa småkomponenter) Det var ett par år sen strömavbrottet ägde rum.

@sp1k3n : Deras verktyg för att importera delar verkar bara hänvisa till deras egna lager då man ska fylla i artikelnummer. Du kanske menar att jag ska höra av mig direkt till dem?

Hjälp att hitta reservkomponenter till bildskärm efter strömavbrott!

Hej, jag har en HP-skärm vars kretskort har brända komponenter efter ett strömavbrott. Jag har lyckats identifiera komponenterna, men däremot har jag svårt att hitta reservdelar, kanske någon av er kunniga på forumet kan hjälpa till att leda mig rätt?

Dessa delar handlar det om:

https://datasheetspdf.com/pdf-file/1094487/UNIKC/P8008BD/1

https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/474941/RICHT...

http://www.axelite.com.tw/Doc/BinaryData.aspx?id=01b7a6e8-a62...

Tack på förhand!

Blu-Ray-spelare, Region A

Hej! Jag skulle behöva lite tips och råd vad gäller en Blu-Ray-spelare med stöd för region A (USA bl.a.)

Är det någon som vet om det finns något lätt sätt att köpa hem en spelare från USA? Ebay är ju ett alternativ såklart, men finns det inga butiker i Sverige som sysslar med import av denna typ av produkt?

Mitt problem är alltså att jag inte vet vart jag ska vända mig, när jag väl ska köpa en.

Regionsfri spelare vore såklart bekvämt, men de är extremt dyra, och jag har helt enkelt inte råd.

Tack på förhand!

Samsung Galaxy S6 - Är detta normalt? (defekt display?)

Hej!

Köpte en Galaxy S6 förra veckan, eller snarare så bytte jag till en S6 efter massa strul med min S5. Ett av felen jag hade på min S5 var att bilden blev allt varmare i färgerna längre ner på skärmen, även ljusare där nere.

Nu på S6an märker jag samma sak fast åt andra hållet ungefär, fast nu har jag bestämt mig för att jag kan leva med det. Vad jag har istället är en horisontell grå linje som syns strax under mitten av mobilen, den kan synas mot fasta färger, men är annars i stort sett omöjlig att få syn på.

Jag har OCD, och är såklart väldigt petig med sånt här, så kan någon säga åt mig ifall jag bara ska släppa det, eller ifall det är en defekt?

Tack på förhand.

Tyvärr syns inte mycket på bilderna mer än färgskiftningarna (banding kallas det va?) men jag har gjort en pil mot där linjen är i alla fall, förhoppningsvis så kan ni få syn på den, eller åtminstone få en idé av vad jag menar, och kanske känner ni då igen det.

Linjen, på bilden, är vertikal, och har en mörkare grå än resterande delar av displayen.

http://i.imgur.com/ZqJ5Ke4.jpg

Jag skulle chansa på att SSDn faktiskt är paj, men det är som sagt en chansning.

Brus i bild och ljud

Uppgraderade min dator för en månad sen. Mina dåvarande specs var:

Intel core 2 quad q9300 2.5ghz.
Nvidia gtx660 2gb (tidigare nvidia gts450)
4gb ddr2 ram på... tror det var runt 1000mhz eller liknande, inte nån högre hastighet i alla fall.
PSU:n ligger på 460w

Det var en färdigbyggd dator från HP, köpt 2009 eller så tror jag.

Det jag köpte nu var alltså i stort sett ett helt nytt rigg, förutom grafikkort som jag hade sen ett tag tidigare, som jag bytte ut mitt gts450 mot.

Min dator idag:
MB: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
AMD FX: 8350 4.0ghz
16gb DDR3 ram - 1600mhz från Crucial
Nvidia GTX660 2gb - från ASUS. Inte ti eller oc.
Chassi: Cooler Master CM Force 500

Till detta hade jag redan hårddiskar men köpte även en SSD, den billigaste de hade på Kjell & Company. 64 gb från Sandisk.
Så jag kör alltså 3 hårddiskar internt, två "vanliga" lite äldre, segare hårddiskar samt en ny ssd.

Jag hade inte riktigt råd att köpa en PSU, och tänkte att min gamla säkert skulle funka till den nya datorn, vilket den gör också, men nu till problemet.

Jag upplever då och då ett brusigt oväsen, eller det är mer som ett fläkt-ljud, som kommer ur högtalarna. Det kommer i omgångar och ibland, synkat med detta ljud, så kan jag se, främst i mörkare färger på skärmen, att jag får liksom som ett gammalt tv-brus, i linjer över skärmen. Tänk er ett brus som uppstår när man ser på tv med antenn och signalen inte är perfekt, i alla fall så som det var på äldre tv-apparater.

Jag ska köpa en ny PSU oavsett, men kommer detta att kunna lösa mitt problem eller ligger problemet någon annanstans? Jag har provat, enligt Komplett.se support, att plocka ur batteriet ur moderkortet en stund, och sen sätta i det. Jag gissar att det ställer om bios? eller liknande.
Detta funkade hur som helst inte tyvärr.

Är det någon som har några förslag på vad jag kan försöka? Någon som upplevt liknande? Jag hoppas inte att det är fel på själva moderkortet.

Jag kan tillägga att när detta ljud uppstår så hör min skype-kompis nåt typ av noise också, precis när jag gör det.

ps. Alla drivrutiner är up-to-date. ds.

Tacksam för svar!