Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som Dawelio har skrivit i forumet
Av Dawelio

Är jag den enda som läser rubriken som att RAM minnen blir billigare än SSD enheter? "Minne" kan ju vara flera saker i detta sammanhang, känns lite otydligt/clickbaity...

Av Dawelio
Skrivet av StuntmanMike:

Dubbelhäftande tejp?

Tyvärr

Av Dawelio
Skrivet av StuntmanMike:

@Dawelio
Långsidan mot magen eller långsidan mot väggen?

Mot väggen. Har haft en NZXT Hue 2 tidigare och innan dess en ASUS AURA Terminal, dock den sistnämnda använde sig av JST kontakter, vilket skapade ett glapp mellan listerna och därmed blev det inte ett jämnt ljus över hela sidan.

NZXT Hue 2 använder sig av nedan lister, vilket skapade ett mer jämnt ljusflöde längs hela sidan. Dock var dem i klister och därmed inte direkt återanvändbara direkt. Verkar som att de inte säljs heller och därav min fråga:

https://m.media-amazon.com/images/I/613aaIj2RoL._AC_UF1000,1000_...

Av Dawelio

Tips för RGB strip till skrivbord?

Hallå,

Tänkte höra om någon eventuellt har något tips på en LED strip som man kan sätta på långsidan av sitt skrivbord, som gärna är kompatibel med program som iCUE, SignalRGB och dylikt? Dvs inte som det behövs en separat kontroll för att ställa in färg. Gärna magnetiska om möjligt, för enklare applicering.

Har försökt Googla runt ett tag, men har dessvärre inte haft någon större tur med att hitta något lämpligt.

Mvh,
Dawelio

Av Dawelio
Skrivet av sweborn:

Allt annat oaktat lär en 360mm vara tystare än en 240mm då fläktarna behöver rotera långsammare.

Beror på konfigurationen i sig, har 360 versionen mindre kvalitativa fläktar än 240 modellen, så kan den låta betydligt mer.

Generellt sett så behöver det nödvändigtvis inte vara så stor skillnad på det hela, är flera aspekter som spelar in; vilken typ av CPU som körs, vilket typ av AIO och fläktar som används etc exempelvis

Av Dawelio

Hur får dem 38 000 USD till 380 000 svenska kronor? En snabb Googling säger att 38 000 USD är närmare 419 447,80 Svensk kronor. Vilket är en skillnad på 39 000 kr.

Av Dawelio
Skrivet av Trihxeem:

Håller inte med, klarar man inte en högre ränta så bor man fel. Hur har dessa personer fått sina lån?
Blir man sjuk längre perioder så får man flytta när man har inte råd med sitt boende.
"Ska folk släppa sida barndomshem direkt dom ser en fluktation i räntorna?"
Nej inte direkt men om det håller i sig något år så får de ju inse att de inte kan bo kvar.
Det är ingen rättighet att bo en bostad som finansieras av lån som man inte har råd med

Håller inte med det du skriver heller... Man klarade säkert av lånet när man gjorde den, men högre räntor är något som påverkar en på annat sätt.
Kan även ha uppstått andra saker i ens liv som påverkar ens ekonomi generellt, bilen kan ha pajat, tvättmaskinen kan ha gått eller vad som helst. Men då ska man flytta bara för att man inte klarar av en högre ränta på lånet enligt ditt argument?

Och du menar att blir man sjuk i längre perioder, av diverse anledningar, så får man flytta då man inte har råd med sitt boende?
Hur vet du vad för sjuk en person kan ha blivit? Kan ha blivit hjärtsjuk eller vad som helst och därmed inte klarar av ekonomin. Ska dem då behöva flytta, då dem inte har någon "rättighet att bo pga den har finansierats av ett lån dem inte längre har råd med" enligt dig?

Det är ju verkligen mycket enklare skrivet här på ett forum än gjort i verkliga livet... Att "bara" flytta när man är frisk är en stor omställning i sig, kan bara föreställa mig hur det må vara när man är sjuk osv.

Av Dawelio
Skrivet av ronz:

Wooting 60HE i ett valnötscase

<Uppladdad bildlänk>

Riktigt fint tangentbord du har!

Av Dawelio
Skrivet av Sarato:

"Vänligen tillåt något mätavvikelse på grund av manuell mätning." var en intressant text att ha med också.

Syftar dem på mätningen av mängden data på hårddisken eller på den fysiska diskens storlek må tro?...

Finner det både mycket alarmerande samt lite komiskt när man kickar runt på deras sida, särskilt om just hårddisken i fråga.

Delen "Om oss" har bristande svenska samt verkligen går all in på marknadsföringen:
"Vi letar ständigt världen över för att kunna erbjuda de senaste innovationerna från företag och privatpersoner." Cringe...

Att produkt beskrivningen hoppar mellan både svenska och engelska, men framförallt att bilderna på produkten är ju rena Amazon/Wish/AliExpress bilderna. Troligen stulna ifrån liknande webbplats, skulle inte förvåna en.

Oaktsamhet av OP eller ej, så är det mycket tragiskt och tråkigt att användaren hamnat i denna situation utav en viss person som uppenbart bara är ute efter att lura och förstöra för andra människor.

Av Dawelio
Skrivet av bopp:

Fast kanske inte så enkelt.

Jag är en fan av standarder som raytracing, och ville kunna spela de flesta spelen med raytracing i 1080p, men samtidigt ha 12 GB minne, och inte betala överpriser utan få en bra deal, och när det alltmer såg ut som att nästa generation i mitt prisintervall trots förhoppningsvis bättre raytracing ändå bara skulle få 8 GB oavsett tillverkare, blev mitt val 6700 XT förra året, speciellt som jag fick med två spel jag ändå var intresserad av. Då blev ju priset för kortet i sig väldigt attraktivt. Nästan normalt.

Senast spelade jag klart t ex Guardians of the Galaxy på 1080p Ultra, raytracing Ultra, ett spel som presterar mycket bättre med max raytracing än vad det ser ut att göra i Sweclockers testsvit. Testsviten använder gamla drivrutiner, och förmodligen var det något fel med just det spelet. Min dator med ett 5600X och 16 GB DDR4 3200 MHz, SAM får ett minvärde på 34, medel 56, (vilket är helt ok spelbarhet för mig), medan Sweclockers mycket bättre dator (12900KS, 32 GB DDR5 6400 MHz) får min 32, medel 50, vilket ju är mycket märkligt i jämförelse. Så jag skulle inte lita alltför mycket just på testsvitens gamla testvärden. Om man nu inte vill bekräfta fördomen att det inte går att spela med raytracing påslagen på ett AMD-kort...

Jag får såklart välja bort vissa spel med väldigt mycket raytracing, som Cyberpunk 2077, men jag väntar oftast ändå gärna med att köpa spel innan dess "slutgiltiga form" är nådd - om man vet det, typ som med alla dlc etc. Och nu med CP 2077s senaste uppdatering har det nog fått sin slutgiltiga form så att det kan vara dags att ta sig igenom det. Och eftersom jag inte lade ut så mycket pengar på mitt kort känns det inte så obekvämt att uppgradera nästa generation igen, då det förmodligen finns ännu bättre kort för raytracing i de lägre prisklasser jag är intresserad av att köpa i, som faktiskt kan hantera pathtracingen i det spelet, helst utan uppskalning.

Mycket bra skrivet!

Känns som att du skrev för oss mer "vardagliga" människor och inte specifikt en entusiast i den bemärkelsen. För jag tror det är långt ifrån alla som köper någon av de senaste komponenterna och spelar mycket. Majoriteten av oss är troligen i samma sits som dig, med familj, jobb osv i våra liv. Satt tyckte din text var en mycket bra reflektion av majoriteten av oss.

Av Dawelio
Skrivet av Mithras:

Den enda informationen du behöver är att NVidias vinstmarginal har ökat drastiskt senaste åren.

Därmed blir allt snack om krig, säkerhetspolitik, kostnadsökningar, inflation etc. irrelevant.

<Uppladdad bildlänk>

Att säga att Nvidias vinstmarginal har ökat drastiskt de senaste åren och därmed är allt annat som sker i världen helt irrelevant skulle jag säga är väl lite att ta i ändå.

Vi köper för det mesta grafikkort från Nvidia och det är en liten del av Nvidias totala omsättning. Den största delen utgörs av deras server del i företaget som går markant mycket mer vinst än vad "gaming" segmentet gör.

Med tanke på hur Kinas syn på Taiwan är, där TSMC är beläget, som tillverkar större delen av världens kretskort, skulle jag säga att det är naivt att säga att nämnt är irrelevant. Skulle vilja hävda motsatsen. Skulle Kina mot förmodan göra verklighet av sina hot, då kan jag nog garantera att priserna vi ser idag kommer vara rena lyxen jämfört med vad dem kommer stiga till.

Bara att titta på vad som hände när WD's lokaler blev översvämmade, priserna på hårddiskar etc sköt i höjden. Priserna under pandemin när fabriker osv fick stänga ner, priserna sköt i höjden.

Satt allt snack om just krig samt säkerhetspolitik i världen skulle jag säga är högst relevant, då det kommer att ha en stor påverkan på i princip det mesta i vårat liv. Historien har redan bevisat detta.

Av Dawelio
Skrivet av hakro807:

Vet inte riktigt hur jag känner inför priset. GTX 1070 lanserades för 329 USD. Det är en ökning med 82 procent på 7 år. Hade priset följt allmänna inflationen skulle det kostat 400 dollar idag.

Ser vi på hushållens medianinkomst utgjorde 329 dollar år 2016 cirka 0,5 procent. 599 dollar år 2023 utgör cirka 0,8 procent av medianinkomsten för ett hushåll. Det handlar alltså oavsett hur vi räknar om en betydande ökning.

Vill vi verkligen se en utveckling där pc-spelande blir en materialsport mer än det redan är?

Skrivet av Mithras:

RTX 970 -> 329 USD
GTX 1070 -> 379 USD
RTX 2070 -> 529 USD
RTX 3070 -> 499 USD
RTX 4070 -> 599 USD

På 9 års tid har Nvidia lyckats dubbla MSRP, samt lyckats trycka -Ti serien från att vara releasat ett år senare som en refresh till att vara släppt samtidigt......

Well played Nvidia, Well played.

Nu ska jag inte påstå att jag har all information och/eller kan allting här, men av vad man sett från diverse videos från industrin så har vi ju ett helt annat läge i världen än vad vi hade för flera år sedan.

Då hade vi exempelvis inte ett krig i Europa som vi har idag, som hotar hela det säkerhetspolitiska läget i Europa. Som drivit upp diverse kostnader, en inflation som vi inte sett på länge samt detta i kombination med ökade kostnader från tillverkaren TSMC osv.

Jag är absolut inte för prisökningen, men har ändå en viss förståelse för allt som hänt under de senaste åren och därmed att man inte riktigt kan förvänta sig samma priser idag som för 7+ år sedan.
Det är givetvis oerhört trist och tråkigt för vår konsumenters del, men detta är tyvärr den nya världen vi lever i

Av Dawelio
Skrivet av Perdonotknow:

Om du vill få det tystare. Köp då dessa som jag har köpt och väntar på
<Uppladdad bildlänk>

Är dock inte den specifikt till den smalare chromax fläkten?

Annars kom mina A12x25 Chromax med just sådan ”gummi ram” i lilla kartongen med diverse utbytbara gummikanter till fläkten.

Av Dawelio
Skrivet av cyklonen:

Det vore mer effektivt att förbjuda hemleverans annat än för mediciner och andra vårdrelaterade produkter. Då slipper vi alla dessa transportföretag och budfirmor som kör rally inne i städerna, samtidigt som de oftast inte ens levererar det de ska. Bättre att folk hämtar ut sina försändelser där de handlar mat, vilket ju alla måste göra.

Inte alla som köper maten i butik idag, finns aktörer som MatHem som blivit mycket populärt och smidigt på sistone.

Inom familjen har vi kört på det sättet de senaste åren, bekvämt och smidigt.

Av Dawelio
Skrivet av Eqlzr:

Jag har ingenting emot artikeln, däremot folks trötta kommentarer.

Håller helt med dig på den punkten. Man blir lite mörkrädd faktiskt när man läser igenom alla inlägg i tråden.

Många som rentav kallar en annan för dum enbart för att de påpekar kring dimensionen av radiatorerna har för effekt på temperaturen. Ja, för alla er entusiaster må det vara klockrent. Som exempel tror jag knappast ni vet något specifikt kring en liten del i NASAs system, men inte tror jag att dem kallar er dum för det...

Optimum Tech's publik är troligen bredare än den lilla andelen entusiaster som vi alla tillhör och därmed riktar han sig till alla. Vilket även jag personligen kanske inte alltid har koll på allting och då sitter det inte helt fel med en liten påminnelse ibland. Men gör det mig eller honom dum för detta? Nej.

Att vara ödmjuk kostar ingenting, men man kommer långt med det. Ingen gillar någon som tror att dem är bäst på allting, för ingen är det.

Av Dawelio
Skrivet av pskjonte:

Trots ekonomisk kris och folk som håller i plånböckerna hårdare än någonsin, så lyckas det ändå sälja slut.
För mig är det helt obegripligt hur man kan köpa ett grafikkort för nästan 30k när en recession står inför dörren.

Har man obegränsat med pengar och förstånd, kanske det är bra ett köp, vad vet jag.
Tycker det är vidriga priser, blir nästan bara irriterad när jag ser recensioner som hyllar prestandan. Det är ju pris/prestanda och prisvärdhet som borde premieras framförallt tycker jag.

Mycket bra sagt!

Av Dawelio
Skrivet av backfeed:

De hette Loki från början, men de blev tvungna att ändra av någon anledning jag inte minns, och då blev det det minst sagt udda Louqe (som jag själv fortfarande ibland felaktigt stavar Loque, för vart u:et ska in känns inte självklart).

Som jag minns det var det fortfarande meningen att det skulle uttalas som om det vore Loki, dvs "lookee" (eng).

Troligen inte därför, men kanske rättighetsintrång gentemot Marvel och deras "Loki" karaktär, med serie bland annat?

Av Dawelio
Skrivet av Sveklockarn:

Nej, han agerar som en ren aggregator av tech-nyheter.

Han pinsamt låga kunskapsnivåer och benägenheten att sitta och gissa rakt in i kameran på väsentliga detaljer istället för att göra 5 minuters research på Google innan han går live gör inte kanalen värd att kolla på överhuvudtaget tyvärr.

Edit: Informationen kom ur ett internt mail direkt från PCI-SIG sedermera släppt av Wccftech 10/9, d.v.s. 13 dagar innan JayZClownBits gjorde sin video...

Skrivet av marcusOCZ:

Jay upptäcker allt från väldigt lite till ingenting. Han gör "nyheter" på det som har mest views hos andra. Precis som många andra gör förövrigt. Helt ofattbart att han har så många subs. Känns nästan som en meme.

För info så är det inte enbart JayzTwoCents som har gjort en video om detta, det har även Gamers Nexus gjort.

Av Dawelio
Skrivet av hetsallad:

Jag ska installera en bajskorv istället för ett grafikkort. På så vis spar jag pengar.

Ingen aning varför, men ditt inlägg gav mig ett rejält skratt. Tack för den!

Av Dawelio
Skrivet av anon201296:

Garanterat inte toppmodellen i kombination med t.ex. 13900k, där hade nog jag sneglat på 1Kw PSU just to be safe. Tyvärr blir det lite svårkyld med ITX och sådana komponenter så jag blir väl illa tvungen att leta nånstans i mitten av deras utbud istället.

Där är vi överens