Inlägg

Inlägg som cluffen har skrivit i forumet
Av cluffen
Av cluffen

Jag vill egentligen fråga vilket företag det är som slänger ut sådan dynga men det är inte min ensak! (Plus att jag läste tråden du la upp på cs-sidan på fb. )

Det är som att jämföra åsnor med hästar. AMDs FX-prollar är hungriga som fan. Intel har optimerat fan ur sina prollar helt enkelt för att de har högre budget.

Sen får du ta dig en rejäl fuderare ur logisk synvinkel med denna teorin. Vad händer när man låter en motor i ett fordon köra på full rulle utan tillräckligt med bensin? Svaret får du lista ut själv men det är samma sak med en dator förutom att nätagg även agerar luftintag.

Om det nu hänt under den sista månaden och du köpt den från ett seriöst företag som färdigbyggt så har de också en garanti på produkten. Berätta EXAKT var problemen uppstår och hur de uppenbarar sig.

Jag är inte här för att ge en avhyvling men humöret sviker när man får idiotsaker som problem.

Av cluffen

Hej Charlie. Efter att ha läst igenom dina specs och kommentarer på tråden är min kvalificerade gissning faktiskt nätagget.

Skrivet av Charlie13337:

Ne det är inget fel på mitt nätagg har tittat igenom min all sammanlagt krävs 500 W så har ju 50 W över och så har jag ju pluggat ut dvdn.

Tänk på att ditt nättagg endast är så bra som effektgraden. Ditt nätagg kommer inte upp i 550W utan 85% av 550W dvs 467,5 W.
Jag skulle rekommendera att du skaffar ett starkare agg så att det inte blir fler problem senare då nätagget även blir sämre med tiden. Hellre lägga ut en extra slant nu och ha en dator som behöver mindre underhåll i längden än att behöva pröjsa för flera nätagg alternativt nya komponenter som fått sig en kick av ilsket agg.

Av cluffen

Hej. hur har du fäst grafikkortet? funderar på att göra ett eget chassi men det är den enda delen jag inte far någon info om.

Av cluffen

Skulle också tippa på nätagget.

Av cluffen

Är jag den enda som sett att hans värden på agget är åt helvete? Kanske lite Oftopic men det där agget skriker ju kortslutningsvarning.

Av cluffen
Skrivet av iskalle:

Ber dock om ursäkt då jag svarade lite spydigt och inte läste din text så noggrant.
Och det räckte med att kolla igeon utblåset då kretskortet är synligt. Har inte pillat på några skruvar .
Stor bara att det är sönder, inte att jag har pillat i kakburken ^^

Tack för att du klargjorde detta.
Då var det ett missförstånd från min sida i detta fall.

Av cluffen
Skrivet av iskalle:

Ber dock om ursäkt då jag svarade lite spydigt och inte läste din text så noggrant.

Det är ingen fara. Har själv en tendens att låta nedsättande i skrift.

Av cluffen
Skrivet av iskalle:

Vart har jag skrivit att jag har skruvat på nät delen? Det skulle uppskattas om du kunde visa mig detta.

Skrivet av iskalle:

Om man har beställt ett nät agg av Inet och man får hem det mer eller mindre i delar, sprucket så kretskortet nästan va av på mitten

Här har du skrivit det.

Av cluffen
Skrivet av iskalle:

Men om vi säger så här då. Företagen kan skicka trasiga saker till dig, och när du öppnar och ser det så har du tyvärr förbrukat din garanti och kan mer eller mindre skita dig själv i näven? Är det så du menar då eller? Jag har ju följt deras anvisningar för att skicka tillbaka det, om dom nu har blåst mig så är de en annan femma.

Kunden har alltid en plikt att anmäla skador på emballage såsom andra här har påpekat. För att vara brutalt ärlig tycker jag du borde varit lite mer vaksam när du kvitterade ut ditt paket men det är en personlig åsikt så den skiter vi i.

Din garanti gäller så länge du inte modifierar produkten, vilket i detta fallet är att skruva bort metallhöljet på nätagget för att se kretskortet inuti!
Om du nu inte gjort detta tycker jag att du tar och lugnar ner dig, tar det lugnt och snällt ringer upp INET i morgon under deras vanliga tider mellan 09.00-18.00 och lugnt och stilla förklarar situationen för dem.

Det skulle vara bra för oss här på forumet om du kunde förklara hur du upptäckte att kretskortet var kass och hur detta manifesterade sig på emballage.
Om du skulle kunna vara snäll och göra det skulle det förenkla för oss samt ge oss möjlighet att på ett bättre sätt hjälpa dig.

Om du har något program såsom skype, TS3, mumble etc skulle jag mer än gärna hjälpa dig lite mer. Säg bara till så skickar jag PM med mitt skypenamn.

Av cluffen

Efter att ha skummat igenom tråden kommer jag fram till följande slutsatser:
1. Du har fått hem ett nätaggregat som du säger att kretskortet är sprucket på.
2. För att upptäcka att kretskortet är sprucket måste du öppna upp det för inspektion.
3. Detta i sin tur innebär på de flesta agg att du har brutit förseglingen på själva agget och därmed förbrukat garantin.

Den skumma delen är hur du beskrivit INETs förfarande över detta då du borde fått ett svar tidigare. Svaret du borde få i det fallet är faktiskt att du förbrukat din garanti då du öppnat upp nätagget såvida nu inte sagda nätagg faktiskt såg som om den kommit ut ur en bilpress.

En tumregel över garantiärenden är att ALLTID fota det du köper innan du öppnat förpackningen om du ser en framtydande skråma/buckla och sedan om dessa nu existerar så ta inga risker.

Lycka till med din dator och må du ha tur.

Av cluffen

för att folk behöver vara apor för att kunna uppföra sig civillicerat ute i det "rediga" livet.

Ont:
Ace combat: konsollport där de inte ens brytt sig om att försöka göra det spelbart...
Burnout paradise: de dödade det roligaste jag hade efter en cykelolycka.
WoW: pay to play + pay to win? vad är det här för skitsnack?
CoD: att mjölka har fått ett officiellt namn.

och sist men inte minst ksp: har spelat det sen 0.17 och måste säga att det var med nöd och näppe jag klarade av skolan förra året. Så jävla kul så att det är sanslöst. varenda håltimme, ksp. varenda lunch, ksp. varenda busstur, ksp. läraren visar en film, ksp samt kollar på filmen samt gör små anteckningar.

Av cluffen

Är du helt hundra på att du kom ihåg distanserna til moderkortet för det ser ut att ligga direkt på plåten på chassit.

Av cluffen

låter kul

Av cluffen

Llano och trinitys stockkylare är tyvärr värdelösa. jag har fått byta 2 stycken åt vänner som har denna. jag tycker det är piss då det i annat fall är en bra processor men kylaren bör aldrig användas och det gäller igentligen alla stockkylare idag. Tur för den ena vännen var väl att jag hade en bulldozerkylare över åt han ;P

Av cluffen

var de inte m4:an som hade en firmwarebugg som dödade den efter 5000 timmar?

edit: hittade länkarna: http://www.sweclockers.com/nyhet/14906-bugg-i-crucial-m4-orsa...
http://www.sweclockers.com/nyhet/14948-crucial-slapper-rattad...

Av cluffen
Skrivet av Jesper.k:

Hej!

Är det någon som vet hur man aktiverar spel på ubishop från Nvidias koder?

bortsett från alla troll brukar man vanligtvis ladda ner dera klient och sedan aktivera spelet där.
nu är det tyvärr länge sen jag hade glädjen att spela ett av ubi's spel men då och då står det även på koden man får just hur det är man installerar, steg för steg. hoppas det här hjälper och ha en god jul.

Edit: läs inlägget ovanför, verkar vara mer up to date så att säga.

Av cluffen

har du inte en kompis med en relativt ny dator du kan kolla grafikkortet hos?

Av cluffen

Jag har läst igenom alla inlägg och hoppas mina förslag inte är allt fördjävliga.

1. Vad är det för RAM-minnen i burken samt vad har de för clock? 4 gig låter lite lågt enligt mig och om de även är typ 1055 MHz så kan det faktiskt vara boven.
2. Varför använder du windows 7 basic? Vad jag vet så kan även sådana saker påverka prestandan då basic när den säljs inte (enligt Microsoft) stödjer 64-bitars windows men att den laddas ner separat. enlig bilden av furmark har du 64-bitars men det är ändå lite skumt
3. använder du drivrutinerna från CDn som följer ner eller drar du ner dem direkt från Nvidias hemsida? i många fall så innehåller CDn som följer med extra programvara från tillverkaren som skall hjälpa med att få grafikkortet att fungera ordentligt.

hoppas att något av detta kan lösa problemen.

Av cluffen

han menade att du skulle testa skärmen i din dator. det låter som om det är just skärmen som är döende.