Inlägg

Inlägg som mype har skrivit i forumet
Av mype
Skrivet av Sisu84:

Ni som hann beställa en Asus ROG Swift PG279QZ 27" från Elgiganten (under greenfriday) hur går det med eran leverans ? Dom verkar ha problem med att leverera skärm till mig iallafall och min bror, han fick ut en tom karton på dessa mått

Vikt
0,3 kg
Mått
60 x 30 x 5 cm

Nu verkar ett paket med samma storlek vara på väg till mig också?!? Kontaktade dom och dom sa att dom har problem med ett leverera just dessa skärmar, mer sa dom inte.

Mvh

Jag körde till Elgiganten och beställde en när hemsidan strulade, fick hämta den efter 2 dagar så kan rekommendera detta ifall man vill ha något snabbt och bor nära en butik.
Är mycket nöjd med skärmen.

Av mype

@Miikkis Köpte en annan så måste tyvärr dra tillbaka mitt bud

Av mype

Gaming laptop 17” GTX560m i5

Hej
Säljer en äldre Gaming laptop 17” med intel i5 och GTX560m, fler specifikationer på nedan länk.
Pekplatta fungerar ej men datorn fungerar bra med en vanlig mus.
Batteri är dåligt så använder den bara med laddaren,
laddare ingår.
Litet märke i skärmen på ca 5 mm syns på bild, i övrigt fint skick.
Levereras med Windows 10 återställt och aktiverat.

https://www.netonnet.se/art/oaotoaoooaooaoboaoeoaooaodoaoeoao...

Ingen aning vad värdet är så ni får buda vid intresse, om tillräckligt bra bud kommer så kan jag tänka mig att skicka med post, uppskattad fraktkostnad 150kr.

Läs hela annonsen här

Av mype

550 hämtar

Av mype

Hej måste tyvärr dra tillbaka mitt bud, ber om ursäkt för detta

Av mype

Bjuder 600 + frakt

Av mype

Bjuder 700 + frakt

Av mype

3100 hämtar

Av mype

Bjuder 2900 hämtar

Av mype

Bjuder 300

Skickades från m.sweclockers.com

Av mype

2100 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av mype
Skrivet av rickie:

@mype oj, helt missat att svara dig. Ja, det har faktiskt blivit inkopplat nu. I mitten / slutet av Jan så kom de äntligen och kopplade in allt. Så nu är jag uppkopplad och klar ! Förstår dig, men vad har man för väl lixom.... Sedan höjde de väl anslutningsavgiften till 30k efter Juni -16 om jag inte minns fel.. Tur man han beställa innan, rätt står skilland mellan 20k och 30k..

@lucifer579 ja, du har nog rätt. Som "tur" väl så kom de till slut,

Ja tyvärr blir det en monopol situation och mobilt 3/4g är ju inte så kul. Jag tror dock att 5g kommer kunna konkurrera med fiber och på lång sikt kommer det vara standarden, jag tror därför inte att fiber är en investering som höjer värdet på sin fastighet som det brukar hävdas ibland, iaf inte på 10 års sikt eller längre. Tyvärr lär det dröja många år innan vi har 5g på bred front så blir att bita i sura äpplet och ta investeringen nu.

Av mype
Skrivet av Henrik21:

Det är väl inte särskilt konstigt att vissa bredbandsbolag (fiberdragande bolag) nekas grävtillstånd? Det är tyvärr mer regel än undantag att de inte sköter avstängningsmaterial vid schakter, återställning av schakterna är undermålig och leder till stora utgifter för väghållarna. Men det bryr sig ju inte fiberbolagen om, de har cashat in och har inga problem... Sen är de också dåliga på att hantera sina fiberdragningar när andra ska göra arbeten i marken.

Vid större arbeten sker ju ledningssamordning där man diskuterar tomrör och liknande, de mötena uteblir de från, för att sedan gräva sönder nya vägar och gångvägar för att lägga fiber 6-12 månader efter arbetena är slutförda. Jag ser goda anledningar att från min sida inte bevilja vissa aktörer grävtillstånd då de inte följer det regelverk som man satt upp.

Jag har haft gatan utanför mitt hus uppgrävd i 1 år nu utan asfalt så jag ser inget bättre agerande bara för att det är kommunalt regi.

Av mype

har du fått installerat fiber ännu? Jag sitter i samma sits som du, skrev avtal i Maj 2016 och har fortfarande inte fått någon fiber från Elmnet, de har grävt på gatan men ingen fiber inblåst.
Sedan Maj 2016 har Elmnet dessutom smyghöjt avgifter, de har bla inte sänkt fasta underhållsavgiften som utlovat, de har tagit bort 100/10 Mb abonnemang och därigenom höjt månadsavgifterna. Kontentan av dessa ändringar är att det blivit ca 14.000 kr dyrare räknat över en 13 års period jämfört med hur det såg ut i Maj2016, och om jag jämför med IP onlys offert så är det hela 27.000 kr dyrare! Allt detta har hänt efter IP-only vägrades grävtillstånd av kommunen och fick därför lägga ner sin fiber satsning i Älmhult. Nu finns bara det kommunala bolaget kvar att välja på och de kan fritt höja priserna.
Min teori om allt detta är att kommunen vill bygga ut fiber på landsbyggden och finansiera detta med höjda avgifter i tätorten, jag tycker det är orimligt att vi ska betala mycket dyra installationer till gårdar som ligger långt ut på landsbyggden på detta vis, det kommer trådlös teknik genom 5G och 4G finns redan idag, för ställen som ligger lång ut ska det inte grävas ut fiber, det blir för dyrt för alla.

Själv funderar jag på att säga upp avtalet med Elmnet då det blivit mycket dyrare änn det jag har idag.

Skrivet av rickie:

Hej!

Behöver skriva av mig lite, och också fråga om detta verkligen är helt korrekt..

Jag bor i en by i sydsverige där kommunen är den enda leverantören av Fiber.

Vi beställde Fiber i Slutet av Maj, och har fortfarande inte fått det installerat.
Efter lite mail konversationer mer dem, där jag frågade hur grejer går. Fick jag till svars att de ev börjar grävningen på min gata i December.. Då frågade jag om de verkligen är rimligt med att det tar över 6 månader att koppla in Fiber ( Efter grävning ska det monteras dosa, blåsas osv) Så fick jag tillsvar en länk till deras allmänna villkor. Och hänv till punkt 6......

Så här skriver man

b)Avtalet gäller under förutsättning att anslutning av abonnent
sker inom 12 månader från avtalets undertecknande.
Eventuell försening och förlängning av avtal behandlas enligt
punkt 6.

6. Force majeure
a)Om ElmNet förhindras att fullgöra detta Avtal beroende av
omständigheter utanför dennes kontroll som denne inte skäligen
kunde förväntas ha räknat med vid avtalets träffande, och vars
följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller
övervunnit, ska detta utgöra en befrielsegrund som medför
framflyttning av tidpunkt för prestation eller befrielse från avtalad
leverans och befrielse från påföljd.

Tolkar jag detta rätt med att Kommunen efter 12 månader, kan hänv till Force Majeure, och sedan på obestämd tid skjuta upp leveransen, och jag som kund kan inte kräva någon kompensation eller ersättning whats so ever?

Länk till kompletta villkor

http://www.almhult.se/download/18.5c8509651535188c146c07fd/14...

Mvh
Rickard

Av mype
Skrivet av sokar:

ser de finns fyra varianter till min router vilken ska man välja??

RT-N56U_3.4.3.9-099_dlna.trx
RT-N56U_3.4.3.9-099_trmd.trx
RT-N56U_3.4.3.9-099_aria.trx
RT-N56U_3.4.3.9-099_base.trx

Skulle också vilja veta detta.

Av mype
Skrivet av Veidit:

Med så få användare så har man ofta inte behov av mer än AC AP Lite.
Router X om man inte har behov av SFP (oftast inte)
Hur stor lägenhet/hem har du?

Är det inte så att SPF har poe på alla portar med? Eller har jag fattat fel.
Kan vara bra om man planerar flera ap ac lite.

Av mype

du får ingen brandvägg ut mot internet isf. du behöver sätta en sådan mellan fiberuttgång och switch, finns en del bra från Ubiquiti att välja på.

Av mype

Söker hjälp med att bestämma vad jag ska köpa. Vi bor i en 2 plans villa med nätverksuttag i alla rum, kör trådat nätverk till alla fasta enheter och trådlöst till 3-4 laptops, 3 mobiler, 2 ipads. Inte alla samtidigt dock. 2 barn som, varje dag som går, kräver mer för spel och streaming. Kommer strax få fiber inkopplat och kommer troligen gå på 250/100 abonnemang via Bahnhof.
Har idag en Asus rt-n56u som klarar hyfsad wi-fi täckning men ovanvåningen droppar hastigheten ganska mycket så skulle vilja sätta en Ap på ovanvåning. Jag har funderat på 2 alt, budget ca 1000kr men kan tänkas att höjas om det verkligen behövs för bra fart och täckning:
Alt1: behålla Asus rt-n56u som huvudrouter och köpa till Unifi ap ac lite, sätta den centralt ovanvåning nära trappan ner. Jag hoppas då att signalen även ska leta sig ner tillräckligt och även ut på terassen. Om inte isf fortsätta använda wi-fi från huvudrouter som komplement.
Alt2: köpa en Asus rt-ac66u eller Ac68u som huvudrouter och flytta upp min gamla router till ovanvåning som ap.

Vilket av dessa eller andra alternativ skulle ni rekommendera mig?

Av mype

Du har inte funderat på en Windows tablet?
denna tycker jag ser intressant ut, ipad kvalitet på chassi och skärm med Windows friheten:
http://www.banggood.com/XIAOMI-Mipad-2-64G-Intel-Cherry-Trail...

Av mype

2000 kr kan du få en Windows tablet, finns en hel del att välja på.
http://www.banggood.com/Wholesale-Windows-Tablet-c-1835.html