Inlägg

Inlägg som zetrri har skrivit i forumet
Av zetrri
Skrivet av RaffaRalf:

Har ominstallerat, tömt cache och data....testat precis allt. Börja tröttna på Fb nu, Messenger funkar dock som det ska 🤔

Troligen behöver du tillåta att fb körs utan batteribegränsningar. Detta gör du genom att via inställningar trycka på appar->Facebook -> Batteri -> inga begränsningar . Gör detsamma med Messenger för säkerhets skull och för alla appar du vill vara säker på att du får notifikationer i tid ifrån.

När det kommer till Messenger upplever jag iaf att "Messenger lite" fungerar bättre , den officiella appen gjord för klenare telefoner . Den saknar lite funktionalitet , men värt att testa.

Av zetrri
Skrivet av Viktorph:

Är det inte märkligt att man tecknat abonnemang hos Hallon i samband med Samsung-beställningarna men aldrig får någon respons eller bekräftelse på detta? Jag är inte ensam va? Finns det någon som har fått information från Hallon?

Har redan två abonnemang hos dem, men det har nu gått över en månad sedan jag fick min utbytestelefon bekräftad och levererad till Foxway.

Skrivet av Sugu:

Har försökt logga in med Bank-ID på Hallon flera gånger sedan köp men varje gång står det att "kunduppgifter saknas". Undrar när man kan glömma bort allt och anta att Samsung aldrig skickade vidare mina uppgifter till Hallon.

Jag beställde en s23 med abbonemang hos hallon från Samsung i mars och för mig tog det 2 månader innan jag fick ett mail från dem att ett abbonemang var registrerat , och då kunde jag utan problem kontakta supporten och "ångra " abbonemanget

Av zetrri
Skrivet av grasklippare:

Ja, så är det. Ville bara påpeka det märkliga i att behöva betala för något som man sen inte kommer kunna nyttja. Man får väl kanske skylla sig själv då, men märkligt.. det är det.

i tres fall har de angett att minsta totalkostnad är 5500 (ish) kr vilket betyder att om du avslutar abonnemanget direkt ska din totalkostnad endast bli 5500 kr, vilket betyder att du kan avsluta abonnemanget utan att betala för 36 månader och endast betala för telefonen. Annars hade de inkluderat abonnemangspriset i "minsta totalkostnad"

Av zetrri
Skrivet av Peterrrrr:

Var lägger man in ett fingerprint efter man skrivit in "su props"?
När jag skrev in det i Termnail så kom det upp ":/data/data/com.termux/files/home #

Testa att köra su först och sedan props . Innan du kör kommandot måste du ha root aktiverat för appar i magisk inställningar . När du är klar kan du avaktivera root igen . Men när du kört props bör du få en guide för hur du ska göra , får du inte det är det något som är fel

Av zetrri
Skrivet av Peterrrrr:

Har en Xiaomi Mi 10T Pro och installerade Lineage 19.1 på den, har även installerat Magisk med Hide och SafteyNet Fix.
När jag ska lägga till betalkort i Wallet(Google Pay) så får jag meddelandet att "Telefonen uppfyller inte säkerhetsstandarderna för kontaktlösa betalningar".

Någon som vet hur man fixar detta?

Du måste även spoofa ett fingerprint med modulen MagiskHideProps:
https://github.com/Magisk-Modules-Repo/MagiskHidePropsConf/bl...

Installera en terminal emulator , installera modulen och skriv "su props" i terminalen och välj ett lämpligt fingerprint. Starta sedan om telefonen och rensa Google Play Services cache så bör det funka

Av zetrri
Skrivet av jentan:

Hej,

Köpte en Razer blade 15 runt 2019 för närmare 40.000kr och hade väl hoppats på den skulle hålla längre än den gjorde. Dröjde dock knappt mer än 1.5år innan min touchpad började krånglade och snabbt insåg jag att det var pga. ett relativt vanligt fel hos Razer laptops att batteriet sväller och trycker upp mot touchpaden och skapar ett enorm tryck på chassit.

Min garanti hade gått ut och jag hade svårt att skicka iväg datorn längre period så valde att köpa ett nytt ersättnings batteri:
https://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/razer-blade-15-rt...

Problemet nu är att datorn verkar ej kunna identifiera det nya batteriet då det står som 0% trots flertal timmar inpluggat. Har ominstallerat Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery drivrutinen men utan någon framgång.

Någon som har erfarenhet från att byta ut laptop batterier på egen hand och hur man ska lösa det?

Mvh
Jens

Har du har dubbelkollat så att batteriet är kompatibelt med just din modell?
Det står på sidan att ersättningsbatteriet ersätter:

  • 4ICP4/55/162

  • 4ICP4/56/162

  • RC30-0248

Stämmer någon av de produktidentifikationerna överens med det gamla batteriet?

Av zetrri
Skrivet av Zaynee:

Någon som har problem att skärm blir svar 1-3 sekunder och sedan kommer tillbaka? Kört 3080 med undervolt men testade att återställa till stock men problemet uppstår fortfarande. Testade ny displayport kabel med certifering men samma problem uppstår. Skall testa o köra med 4:2:2 chroma subsampling och se ifall det hjälper

har du g-sync compatible aktiverat i nvidias kontrollpanel?

Av zetrri
Skrivet av db1:

Har nu fått hem en Thunderbolt (4)-sladd och även med den får jag 2560x1440 upplösning som max. Fattar verkligen noll... hur kan datorn klara av att skicka ut 5K-upplösning men inte 4K?

Låter kanske som ett konstigt förslag men gå in på monitorns inställningar och ta dig ner till System->scrolla ner till usb 3.0 och testa att sätta den till "off".

Läste lite i denna tråd: https://www.reddit.com/r/mac/comments/t6p0s4/2019_macbook_pro... och du verkar inte vara ensam om problemet. kontentan verkar vara att vissa maccar inte kan skicka ut en 4k 60hz signal tillsammans med usb 3.0 via samma kabel av någon anledning.

Av zetrri

Jag funderar på hur de ställer sig till om kunden öppnat telefonen, men isåfall ej vill behålla den för det nya priset. De har ju undantagit mobiltelefoner från öppet köp om de är öppnade, så vad ska de då göra med telefonen de tar emot?

Av zetrri
Skrivet av db1:

Kan min MBP också få ut 144hz? Ser inte ut att stödjas när jag kollar Apples hemsida, men tycker det ser likadant ut om jag kikar på din dators specs.

Japp, senaste MacOS, med senaste uppdateringen.

Inte testat felsäkert läge, men ger inte det låg upplösning? (som i Windows)

Ja, kopplar jag in TB-kabeln så laddar den datorn, men på skärmen står bara "No signal". Sladden funkade att använda mellan MBP och LG-5K-skärmen.

Ja, får kanske kolla upp det.

Skulle kunna testa att köra USB-C till DP, men då förlorar jag möjligheten att kunna ladda datorn via samma sladd?

Testade detta programmet, men ser inte var jag kan ändra färgdjup. När jag kollar Resolutions så är den högsta jag får upp 2560x1440 i 59.xxHz...

Supportsidorna ser lite annorlunda ut där min: https://support.apple.com/kb/SP858?viewlocale=sv_SE&locale=sv...
Säger: "Upp till två externa skärmar med upp till 6K-upplösning vid 60 Hz och över en miljard färger (M1 Pro)"
Medan supportsidan för din:
https://support.apple.com/kb/SP795?locale=sv_SE
säger:
"En skärm med 5120 × 2880 pixlars upplösning vid 60 Hz och över en miljard färger"
"Upp till två skärmar med 4096 × 2304 pixlars upplösning vid 60 Hz och miljontals färger"
men du ska ju helt klart få ut 60hz 4k iaf.
Jag misstänker att du behöver en thunderbolt kabel istället för din vanliga usb-c kabel. Om du har möjlighet, lämna tillbaka den du köpte och köp den på amazon som jag länkade istället. Kan ha fel, men det ska ju uppenbarligen gå att få ut mer än 1440p

Av zetrri

har samma skärm men inkopplad till en Macbook pro 2021 16" skärm och får ut 4k 144hz. Jag köpte dock en Thunderbolt 4 kabel:
https://www.amazon.se/-/en/dp/B08KSM2FWR/ref=sr_1_14?crid=UD8...
och det funkar utan problem. Varför kabeln du köpte inte fungerar har jag ingen aning om, då den teoretisk sett borde klara 4k 60hz bandbreddsmässigt vad jag förstår det som

Av zetrri
Skrivet av moyozuz539:

Är det någon som lyckas få till bra skalning?
Kör jag 150% så ser texten mycket suddig ut i vissa appar tex hxd https://mh-nexus.de/en/hxd/
100% ser utmärkt ut men texten blir för liten.
125% ser lite bättre ut men fortfarande suddigt.

den problematiken kommer från windows hantering av skalade skärmar och appar som inte riktigt är anpassade för det. Testa att följa dessa instruktioner för de appar som ser suddiga ut:

källa: Microsoft

Av zetrri

har du loggat ut från det gamla kontot innan du försöker skapa ett nytt eller logga in på det nyskapade?

Av zetrri
Skrivet av carbua:

Har någon fått till färgerna?
Skärmen ser gulgrön ut och är rätt annorlunda från min macbook (bra kalibrering från fabrik).
Det är något förvånande för mig då skärmen påstås vara fabrikskalibrerad.

Testade ladda ner Acer's färgprofil men den verkar inte tillämpas på skrivbordet/chrome. Har ändrat från Warm till Normal och sänkt "G Gain" till 45. Ser fortfarande inte riktigt rätt ut. Några förslag?

Skrivet av carbua:

Vad har du testat hittills? Försöker få till färgerna också...

vad jag förstår det som så är det bara sRGB läget som är fabrikskalibrerat, dvs att under "color" välja "color space"-> sRGB vilket låser alla andra färgreglage.

Av zetrri
Skrivet av Biffenn:

Den missade jag när jag irrade runt på Google!
Det verkar fungera, datorn håller nu på att installera OS!
Stort tack för din hjälp, nu ska jag krypa tillbaka till den varma Windows-famnen igen

Glöm inte att dubbelkolla så datorn är utloggad från icloud med innan du lägger ut den för försäljning .

Av zetrri

Apple verkar ha en supportsida för just det problemet:
https://support.apple.com/en-us/HT212541
testa och se om de stegen fungerar

Av zetrri
Skrivet av Dimman:

Du ska inte fibbla med att manuellt ”radera hårddisken”. Läs mitt inlägg här om hur det fungerar: #19502374

Kort och gott så är det bara några knapptryck bort att göra den säljklar.

Denna ska du följa: https://support.apple.com/en-gb/HT212749

problemet i detta fall var ju att datorn inte kunde starta normalt, och därav kommer man inte åt den menyn.

Av zetrri
Skrivet av Biffenn:

Tack för hjälpen, videon jag tittade på gjorde som jag gjort på bilden. Men han fick efter raderingen välja språk och så. För mig händer det ingenting efter jag raderat, och disken visas inte som tom när jag är inne i diskverktyget. Då kan jag alltså fortsätta och installera OS

jag vet inte exakt vad videon visade, men har du tryckt på formatera (och valt hela hårdisken och inte endast någon av behållarna) så bör hårdisken bara vara fylld till någon enstaka GB som max. Jag har alltid manuellt fått gå tillbaka från den menyn för att installera om os sedan.

Jag skulle säga att om du är osäker på om något har gjorts rätt, gör om stegen jag skrev ovan. Jag misstänker att videon skippade steget med att installera om OS utan antog att användaren redan vet det. språk brukar man oftast få välja när OS:et är installerat.

Av zetrri
Skrivet av Biffenn:

Det räcker alltså att installera OS på nytt, jag behöver inte radera hårddisken?

Jag uppfattade det som att du redan formaterat den genom den bilden du laddade upp. Men då tolkade jag isåfall fel.
Kan du inte starta datorn normalt gör du såhär för att formatera och installera om macos:
1. Starta recoveryläget som du gjort förut (cmd+r+startknappen)
2. starta Skivverktyget (Disk utility)
3. uppe i vänstra hörnet kan du trycka på "visa" och sedan trycker du på "visa alla enheter"
4. Tryck sedan på Hårddisken, vilket jag misstänker är "macintosh HD" och sedan formatera (erase)
5. Välj APFS som filsystem och låt den köra klart. hårddisken kommer ej vara tom, men all data ska vara raderad.
6. tryck på "skivverktyg" (Disk utility) uppe i hörnet bredvid äpplet och välj avsluta.
7. i huvudmenyn, välj installera om MacOS.

OBS: om ni inte loggade ut från applekontot innan, kommer nästa ägare behöva ange ditt apple id när de startar datorn nästa gång. Du kan undvika detta genom att få igång datorn igen genom avanstående instruktioner, logga ut från apple IDt när datorn har startat och sedan återställa datorn på det "vanliga sättet" i denna länk: https://support.apple.com/guide/mac-help/erase-your-mac-mchl7...

Av zetrri

att återställa en mac med M1 chipset är lite enklare än förut men görs på ett annat sätt en intel mac utan t2 chip eller M1 chip:
https://support.apple.com/guide/mac-help/erase-and-reinstall-macos-mh27903/mac

Om du har gjort någon form av formatering på SSDn kommer inte operativsystemet finnas kvar, men du kan komma åt den inbyggda återställningsmiljön igen genom att starta om datorn och trycka på "cmd" + "R" knappen samtidigt som du trycker på powerknappen (på samma sätt som du gjorde för att komma åt disk menyn).
Du borde då komma till startmenyn för återställningsmiljön där ett alternativ med "installera Monterey" eller liknande borde finnas längst upp. titta på https://support.apple.com/en-us/HT204904 är nog enklast