Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som anon186252 har skrivit i forumet
Av anon186252

Förvånande få som är åt Det hållet..

Det sägs att folk blir latare och latare. Varför tvätta, när det kan maskeras?

Av anon186252

@Stefflo: Som en av de som varit mindre perfekt i politiska diskussionerna, så tror jag det var nyttigt att de stängde ner det, och även tvingade vissa att ta en paus. Själv gjorde jag det på eget bevåg. Ingen aning om moderatorerna fann mig problematisk dock. Men ja.. Poängen är väl mer att du ska nog se det som en nyttig läxa i att vara lite återhållsam.
Det är definitivt konstigt det här med nätet. Jag är normalt en käfthållande person.
Själv fundrar jag på att be om avstängning, då jag äntligen är tillbaka till att inte känna minsta behov av att uttala mig, och således inte riktigt behöver ha något konto. Hade nog varit bra, så håller det sig så

Av anon186252
Skrivet av MsSmith:

Min fråga är hur kopplar en telefon utan simkort upp sig för att ringa 112 och vad hindrar nyfikna från att utnyttja tekniken för att exempelvis spionera eller stjäla data från telefonen?

Vad har simkortet för funktion? Tekniken för att ringa, sändare/mottagare, sitter redan i telefonen.

Allt brukar ha någon brist. Frågan är väl varför man ska kika på en sådan plats, när det finns betydligt mer saftiga byten att jaga. Är det hög sannolikhet att folk vill ha info från just dig? Då kanske en sådan approach kan vara intressant, för någon med sådana avsikter. Annars tror jag du kan strunta i det. Tror att det är intressantare att försöka hitta brister i mjukvara/hårdvara som säkerligen kommer ge dig något, snarare än möjligen.
Men vissa hackare är lite roliga i huvet och pysslar väl vanligen för nöje, så man ska aldrig säga aldrig. Weaponizing Your Pets: The War Kitteh and the Denial of Service Dog Finns rätt mycket kul att kika på bland "Defcon" konferenserna på youtube, också lärorikt om du nu är oroad för teknikens säkerhet.. (den är inte säker öht)

Edit: För att tydliggöra så tror jag inte ens du behöver bry dig om du är intressant att få info om/från. Gällande just den här potentiella sårbarheten. Finns bättre/smidigare metoder i så fall. Är nog bara myndigheter, som ändå kan kika, som skulle kunna intressera sig för den här typen av metoder. Det är i alla fall min gissning. Men vem vet. Vill du vara helt säker så kan du knappt ha teknik i din närhet. Så det gäller väl att se till vad som känns rimligt för dig att anpassa, om du känner behovet av det. Är ju inte helt åt skogen att ha någon låda för teffelånen under möten, exempelvis. Enkelt på alla sätt och vis. Är väl möjligen de du sitter i möten med som kan tycka att du är lite lustig

Av anon186252

@Mizzarrogh: Vortex ser.. Intressant ut.. Kikade när Gopher lekte runt med lighting-moddar rätt nyligen. Den var annorlunda än MO, men den verkade rätt fet på sitt egna vis. Jag som är van vid MO skulle antagligen få tuppjuck utav hur Vortex GUI är väldigt annorlunda, men en som kör NMM kanske föredrar det. Exempelvis så verkade det väldigt smidigt att installera och leta efter en patch till si och så. Men ja.. Annorlunda.. Jag håller mig till det som gör vad jag vill som jag vill

Ang backups så sure. Jag brukar kopiera hela alltet med samma filstruktur till annan disk. När det ska in på nytt så installerar jag som man gör för första gången och skriver därefter över allt detta med backupen.
MO har också ett par text-dokument för loadorder samt modlist. Även dessa går såklart att kopiera
Varför installera allt som om det var första gången? Så att jag försäkrar mig om att inte Steam eller MO vill bråka om något. Exempelvis regedits (om de finns) som är lite helvstörande att dra en backup på >.>

@mnystedt86: Min gissning: De släppte någon updatering för Skyrim SE i samband med Skyrim VR. Därför gnäller SKSE om att din Skyrim-installation är en nyare variant än den som SKSE stödjer. (ta med nypa salt då jag aldrig lekt med SE, men tajmingen känns logisk)

Av anon186252
Skrivet av grovlimpa:

För att det är löjligt att som lekman utan några forskningsresultat hävda att en klar majoritet av experterna inom ett område har fel. Det blir extra fånigt när man sen blir arg och irriterad över att ingen tar en seriöst. Även om man är lagt åt det mer konspirationsteoretiska hållet så är det oändligt mycket troligare att oljeindustrin skulle försöka förminska effekterna av fossila bränslen än något annat.

Okej, så för att folk tycker att det är fånigt, så är det alltså värt att skriva ett flertal inlägg som inte leder någon vart? Ovan på det, också läsa alla 13 sidor..
Jag kan förstå att folk tycker att det är fånigt. Men varför då svara alls? Har inte folk något bättre för sig än att trolla?
Vill man inte diskutera saken, så förstår jag inte varför man lägger tid på det. Själv var jag sugen på att se om det blev något intressant att läsa. Tackar för att ni slösat även min tid..
Edit: Vet inte om det bör vara riktat mot dig egentligen.. Blir mest lite förbannad på detta beteende..

Av anon186252
Skrivet av Woland:

Men den bästa vetenskapen vi har idag om klimatforskning visar en tydlig påverkan på klimatet orsakad av människan, som med stor sannolikhet har och kommer få negativa, kostsamma konsekvanser för mänskligheten.

Okej, där tror jag vi har vad tråden handlar om. Vad säger att forskningen pekar mot en tydlig påverkan av människan? Hur pass bra är "den bästa vetenskapen vi har idag"?

Utifrån det lilla jag själv läst -
Forskningen pekar på en tydlig påverkan på klimatet. Men man är osäker på hur mycket utav det som faktiskt är mänsklig påverkan, delvis därför förfinas de olika modellerna, för att ta reda på detta. Det handlar snarare om "vi bör göra allt vi kan, ifall att", och inte så mycket om "vi är problemet". Forskarna blir lite skräckslagna då siffrorna inte bådar väl, och väljer därför att råda oss om minskade utsläpp, snarast.
-
Har jag missförstått något?

Vi låtsas som att svaret är nej.
Är det verkligen så konstigt att ifrågasätta forskningen, på punkterna som egentligen inte är särskilt tydliga alls?
Om även forskarna är osäkra på hur stor påverkan vi har, och antagligen använder logiskt tänkande, för att göra antagandet om att vår upptrappning är orsaken. Vad är så konstigt med att ifrågasätta dessa forskares konsensus?

Jag begriper faktiskt inte varför diskussionen blivit så trist. Låter som nyttig nyfikenhet och ifrågasättande bland lekmännen. Kanske för att det är över nätet som problemet kommer..

Av anon186252
Skrivet av anon999:

Du kommer aldrig att få 100% bevis. Är det ett argument för att aldrig dra några slutsatser om någonting öht?
Naturligtvis inte.

Däremot kan du säga att de är fastställda med ett visst mått av säkerhet och med tillräckligt stor säkerhet för att handla, speciellt map. vad konsekvensen kan bli om du INTE gör något.

Vad de kommer fram till kan i framtiden visa sig vara ett dåligt val eller inte men det är fortfarande den aktiva forskningen man ska lyssna till och handla efter därför att de har den bästa förutsättningen att dra rätt slutsats om vart vi är på väg och vad riskerna är.

Jag är medveten. Börjar bara tröttna på poänglösa oneliners som tillför nada. Känns bara som att folk söker att behålla sin stjärna för bästa troll.
Men då kanske vi kan få en konversation om saken i o m ditt inlägg.

Vad har man för "träffsäkerhet" på detta påstående?
Kan det inte vara så att det snarare handlar om att ingen vill se de potentiella konsekvenserna utav detta, och därför anser att vi bör göra allt vi kan för att motverka det hela? Alltså att många handlar av ren rädsla, snarare än att sannolikheten är oerhört hög.

Jag är förövrigt av åsikten att det låter osannoligt att vi inte skulle ha en påverkan.

Däremot så grubblar jag lite på andra punkter.
Kan man inte anse att vår påverkan är naturlig? Vi tillhör planeten trots allt.
Kanske det var liknande händelser som fick samma effekt förr i tiden?
Vill planeten bli av med oss?
Sånna frågor jag tycker är underhållande att grubbla över..

Av anon186252
Skrivet av Shimonu:

Hur kan det vara "anti-science" att referera till vad vetenskapliga världen är överens om?

Hans poäng är att konsensus inte är samma sak som bevis. En bättre liknelse är väl om folk skulle påstå att strängteori var bevisat för att 95% av forskarna var i konsensus om saken.
Eller har jag missat något?

Av anon186252

@mrqaffe: Mhm.. Jo, förstod att tanken var att jävlas med mig än mer. Det verkar vara trenden (Politiker, inte du själv. Också tänkt som skämt)

Var väl mer fundersam över det där förslaget om rökförbud, som skulle gälla i princip överallt.
- Ingen rökning vid entreer.
- Jahap.. Så min port?
- Nope, kan tolkas som en entre.
- Så jag måste gå och gömma mig på hörnet?
- Ja, så länge det inte är en entre där också. Vi förstår att det kommer bli knepigt i Stockholm, där det är allt som finns, men tycker att detta var en oerhört bra idé.
- Så mitt i gatan?
- Ja, där blir bra!
... Det slösas redan tillräkligt på polisens resurser..
Tror fan det hade varit billigare och effektivare att muta oss rökare med en privat helikopter som bonus för att vi la av.
Men men, fundrat mer o mer på o lägga av ändå, så det gör mig troligen inte så mycket i längden. För att vara tydlig, så är det av helt andra skäl än lagstiftningen. Den gör mig bara irriterad på ledarskapet

Av anon186252

@Hellowiener: Det jag tror att folk försöker säga..
Det finns inte direkt ett perfekt belägg för varken eller. Den ena sidan gör antagandet att vi inte påverkar, medans den andra gör motsatsen. Hittills anses det mest troliga vara att vi har en påverkan, men vi vet ännu väldigt lite. Det är alltså bara vad forskningen pekar på som får det att luta åt det hållet. Ingen hävdar att det är fastställt, då alla anser att det behövs mer forskning på området. Men om det lutar åt ena hållet, så är det vad man får gå på tillsvidare.

Vet inte om du gillar den förklaringen bättre, men det börjar bli lite tjatigt med erat fram och tillbaka om samma sak. Så jag tänkte att det var värt ett försök

Själv tycker jag du, och andra, gjort helt rätt i att försöka diskutera saken, om folket själva ser ett frågetecken kring något. Kan man få fram något så är väl det super? Om man själv inte anser sig kunna bedömma något med tvärsäkerhet, så kanske någon annan kan hjälpa en begripa det. Nu har det dock utvecklats i ganska trist riktning, där alla verkar försöka leta minsta möjliga fel i vad den andra skriver..

Av anon186252
Skrivet av Henrik21:

Tyvärr så är ju politiken gärna mycket för detaljstyre trots att de bör hantera VAD, inte HUR. Det rimliga i mina ögon bör ju vara att stat/landsting/kommuner ska fokusera på sina kärnverksamheter. Sen brukar det i de här diskussionerna dyka upp någon/några som talar sig varma för att förändra BrB och ta bort de straffsatser som avser narkotiska substanser av olika slag med motiven liberalism, men dessa är sedan inte lika pigga på att i samma anda även verka kring att den som skapar ett problem för sig själv genom sina handlingar också tar de konsekvenser som följer (dvs, påföljande rehab blir en försäkringsfråga alternativt att det kan ställas regresskrav).

Vet inte om jag diggar "VAD" riktigt heller. Vissa saker kan jag köpa, men det är sällan jag inte ser en mindre önskvärd bieffekt av besluten.
Absolut. Endast kärnverksamhet hade varit super. Om de bara kunde hålla sig till detta hade jag varit jädra gla. Men tyvärr så är ju människan benägen att försöka kontrollera så mycken den kan, och staten kan tyvärr kontrollera allt om så önskas. Därför jag på senare år börjat luta mer och mer mot ingen stat alls. Men jag är, som tur är, inte så blåögd att jag tror att det skulle funka särskilt bra heller. Men tanken att ingen riktigt har den makten att missbruka är lite fängslande.
Enda riktiga anledningen till min skepsis mot en legalisering av droger är att det skulle vara negativt för landet i sin helhet. Men jag ser egentligen inget fel i att låta folk knarka ihjäl sig. Deras liv deras val. Jag föredrar då att folk lägger pengar på att motverka detta, om de så önskar. Men jag är väl lite åt extremliberal ibland.. Jag är dock inte för att andra ska tvingas ta smällen. Samma som att jag hoppas att jag antingen får dö ifred i min lungcancer (om det är vad rökningen leder till), eller får pynta hela notan själv. Jag har valt att göra något jag vet är skadligt. Endast jag ska tvingas stå för det. Nå, hur bevisar man vad som är orsaken? Där ligger väl ett stort problem med legalisering och låta folk stå sitt kast. Vi kan såklart diskutera en hel del fördelar med handsoff kring droger också, och diverse om hur humant det är och hit och dit, men jag tror vi kan nöja oss med att jag endast är lätt skeptisk till att legalisera

Av anon186252
Skrivet av VadSaDu:

Väntar fortfarande på din källa att det är en övernaturlig ting som vakar över allt och alla och har skapat allt som existerar

Hur ska jag ge dig en källa på att något jag inte vet vad det är existerar? Och varför ska jag ge dig en källa på något jag inte hävdat? Det var du som hävdade något, inte jag
Undrar faktiskt hur man kan få det till att ses som bevisat. Det enda är väl egentligen att det inte kan prövas, och därför gör folk antagandet att det inte existerar. Kan ha missat något, men jag har väldigt svårt att se hur man kan bevisa att något man inte vet vad det är inte existerar. Däremot kan man säkerligen skapa en teori som lyfter ett frågetecken, eller helt motbevisar många delar utav de religiösa skrifterna.

Förövrigt så tror jag inte på någon allsmäktig.. sak? Diggar förvisso vad böckerna försöker lära, men där drar jag gränsen. Ifall du nu faktiskt trott att jag varit seriös..
Men jag är ärligt nyfiken på hur man kan bevisa att just gud inte finns. Det är för mig en nyhet om så är möjligt.

Av anon186252
Skrivet av anon127948:

Tror jag håller svaren utanför spolier tagen.

Man lär så länge man lever (om man nu känner för det). Jag har också bara nyligen fattat att Englands bidrag i Europa var att terrorbomba Tyska städer och civilbefolkning. Jag kan inte säga att jag är förvånad men det är fortfarande pinsamt att jag missade det tidigare speciellt med tanke på att jag visste att det vara huvudstrategin för USA i Japan (som slutade med kärnvapen mot civila och hot mot SU).

Historian är nyttig att kunna men den gör det också svårare att manipulera folk så det är därför man rengör densamma från "fel" element. Lite som man nu rengör tintin och liknande äldre böcker. Censur har alltid varit ett favoritverktyg för makten, för vårat eget bästa såklart.

I fall av NATO vs Ryssland är det ända man ska hoppas på att bli dödad av kärnvapen i första anfallet för att få det överstökat med. De som överlever kommer inte trivas fram till sin död.

Det är sant att alternativen är få men om tillräckligt många röstar på de så kan det bli ändring, röstar man på samma gamla skitar så vet man 100% att det inte blir någon ändring.

Sedan lutar jag åt att det kommer krävas betydligt mer lidande innan mänskligheten lär sig eller växer upp och blir civiliserad. Ser ut att Marx hade rätt när han sa att folk kommer ge upp kapitalismen först när allt verkligen gått åt pipan och även då undrar jag på hur länge det skulle hålla. Människan verkar ha väldigt kort minne och vi älskar att upprepa gamla misstag.

Problemet är att våra vapen blir bättre och bättre så att misstagen blir farligare och farligare för vår överlevnad.

Dock finns det andra röster än bara riksdagsval. Det går rösta med sina pengar. Ge inte pengar till företag som missköter sina anställda (delningsekonomi, low cost bolag, och så vidare), eller som betalar en massa propaganda, eller som skiter i miljön. Det är svårt att veta allt som sker men det är troligen den största makten vi har. Bojkott av företag som missköter sig gör att de inte har råd att muta politiker och deras inflytande minskar. Sedan är det problem att fler och fler bolag beter sig som svin så att det blir i princip omöjligt att leva i dagens samhälle utan att stödja dessa. :/

Dold text

Känns väl ganska rimligt egentligen. Varken USA eller England har särskilt lätt att anfalla på annat sätt. Det är lite vatten ivägen

Det där tycker jag är riktigt intressant! Hur kommer det sig att de som "kränks" vill att tintin och de andra verken censureras? Judarna krigar hårt för att deras förtryck skall stå med så länge som möjligt. Kan det vara så att de är något på spåren? Tycker det är helt otroligt att det är grupperna som berörs utav det som propagerar för saken.
Självklart är det för vårt bästa. Vad skulle det annars kunna vara?

Mja.. Vet inte.. Egentligen hade jag nog diggat enkelheten i att bara slita för överlevnad. Samhället tycker jag egentligen har blivit onödigt komplext. Men men, lär nog inte vara så härligt som att bo på landet med rådande lugn

Sant förvisso, kan dock bli betydligt värre också. Själv har jag inte sett någon större poäng med att rösta, men ska prova och se om det gör någon nytta. Min gissning är ingen, men det är ju alltid kul att se vad som händer

Mja, jag tycker väl Marx missar lite. Även om hans vision är väldigt fin i drömvärlden. Du ser ju hur det är nu när inte ens hälften av populationen kan konsumera ganska fritt. Vad skulle behövas för att få hans vision att fungera för planeten, så att vi inte tar död på oss själva? Människan är girig i sin natur. Vem skulle bestämma? Det kräver en ledare alla accepterar, om vi inte ska ha ihäl varandra. Finns många punkter som ställer mig frågandes. Men absolut, även jag är lite kär i tanken att alla har det lika bra. Min kritik är mer att det nog snarare kommer bli lika dåligt.

Jupp. Finns nog en anledning till att det inte varit något riktigt världskrig på många år. För nog hade flera länder lekt med knappen genom åren. Men ingen kommer ju gå ut som vinnare ifall vi använder oss av dessa vapen. Det är väl det enda vettiga argumentet för de där anti-kärnvapen nissarna. Då kan länderna bråka på riktigt istället..

Brukar försöka så gott det går att avstå från företagen jag inte respekterar. Men som du säger, det är knepigt. Och det gör ju inte direkt saken bättre att människan ofta är förtjust i blind tillit. Även jag var en gång sådan, men sen så slog det mig att det fanns något som hette verkligheten. Det är en grym en. Nu litar jag på vad folks handlingar visar.. Lagom kul när världen rört sig mot att tvinga en till att bli en följare, för evigt.. Urk..

Dold text
Av anon186252
Skrivet av anon127948:

Det är bara att kolla datum. Dagen D hände väl efter att sakerna vände på östfronten. Tills dess var det bara urskiljningslösa terrorbombningar mot civilbefolkningen det som UK höll på med. I för sig så sålde USA (lend lease programmet) utrustning till både UK och Sovjet Unionen så de var inte helt värdelösa men det var knappast avgörande, och de fick betalt med ränta så knappast välgörenhet.
Sedan ska man inte glömma att redan innan kriget var slut så ville USAs militär fortsätta mot sovjet unionen och senare även använda kärnvapen mot de för att besegra kommunismen en gång för alla. Som tur är var det lite mer vettiga personer som styrde just då.

Visst effektiviteten mot judar var bäst (för att uttrycka sig jävligt fult) men de andra var lika döda de med och bör inte glömmas bort.

Du har ingen riktig chans att ändra utvecklingen här i väst. Du har illusionen att du kan göra det för att vi kan prata skit här på forumet. Men om någon med sådana "fel" idéer börjar röra sig framåt kommer det bli andra bullar. Kolla på USA. En av Trumps viktigare saker var att lugna ner situationen med Ryssland för att undvika kärnvapenkrig. Det saboterades direkt för att etablissemanget i USA vill ha krig av någon anledning (förmodligen för många Hollywood filmer i stället för verklighetsförankring).
Eller närmare i tiden; mordförsöket på den där Engelska spionen. Det pratas redan i media, som SVT till exempel, att det ska aktivera klausul 5 av NATO fördraget (den om attack på en är attack på alla, dvs. krigsförklaring mot Ryssland). Därmed är det ingen som helst som har kommit med ett ända vettigt argument om varför skulle Ryssland göra det och ännu mer varför de skulle göra det på detta sätt?

Trots mängder av liknande saker sitter de flesta och röstar på samma gamla korrupta svin för att vi är alla för lata för att kräva civiliserat beteende från våra egna länder. Skatten, som tråden handlar om, är bara sättet att suga ut många för att fylla fickorna hos några få. Sverige har fallit ner inte på grund av invandrare utan för att det ända som är effektivt i landet är socialisering av kostnader och privatisering av profiter.

Dold text

Kör spoiler framöver då det är ganska off-topic, samtidigt som inläggen är långa..

Det där var lite mer i linje med vad jag själv läst. Men som sagt, det var lite mer betoning på USAs hjälp i slutet, och jag kan inte direkt minnas att det nämndes något om hur de "hjälpte" i övrigt. Så det var ju snällt av Sverige att inte nämna att USA tjänade på det, precis som de försökt mörka om Sverige
Jo, kriget mot kommunismen måste jag nog säga att det inte diskuterades mycket om. Är väl mer lite smått och gott jag fått reda på i efterhand.

Självfallet anser jag inte att man ska borsta något under mattan. Vår historia är bra att titta på för att lära oss vad vi inte ska göra. Manipulation utav den gör det smått poänglöst att ha historialektioner. Dock verkar det smått poänglöst ändå, med tanke på vår andra diskussion om övervakning och att en liten grupp får för mycket makt..

Jo, håller väl med att det i viss mån är en illusion. Ibland önskar jag att de bara kunde välja ett spår och hålla sig till det. Detta fram och tillbaka är bara irriterande. Så på sätt o vis kanske Kina gjorde rätt..
Mhm.. Klart oroad över potentiellt kommande krig. Sverige lär ju vara det första att gå under i den situationen.. Stoppad import av käk och utslagen el.. Undrar hur många i det digitala landet som skulle överleva? Gissar på att kanske 30% i storstäderna skulle klara sig, även om det inte var vi som blev anfallna riktigt.

Mja, har nog lite med dåliga alternativ att göra också. Finns en del partier med något vettigt, men det är ofta enfrågepartier, eller sådana som vill förändra så pass mycket att man tvivlar på om de skulle klara det.

Dold text
Av anon186252

@VadSaDu Jag skrev inte att varken eller var sanningen. Du skrev att det inte kunde vara på ena sättet. Och mig veterligen så är det då inte den som ifrågasätter källan till påståendet som ska ordna källan. Så det är din tur att lägga fram bevisen
Egentligen så har jag alltid tyckt att det är lite lustigt att säga bu eller bä i frågan. Det går ju inte direkt att bevisa varken eller, då vi inte vet vad "gud" är riktigt. Så hur ska vi motbevisa existensen utav den dära "gud". Lite som att säga att själeninte existerar. Fan e det för något? Hur ska jag testa denna saga?

@anon270561 Själv är jag nyfiken på om det handlar om vad Sverige gjort, eller om det är någon annan faktor.
Exempelvis svårighet att lära sig språket för de som invandrat sedan den tiden. Det påstås ju att det är olika svårt, att lära sig olika språk, baserat på språket man kan.. halv luddig mening.. kör extra kommatecken..
Eller kanske att IQ-testen inte hängt med i pluggets utveckling? Vet inte riktigt vilken typ av test det är, men vissa har väl lite mer än sambandssökande. Svenskan har i alla fall förändrats en del, utifrån vad jag hört. Om då dessa tester, testar just detta, så kommer det såklart påverka.
Kan såklart vara så enkelt att skolan fördummats ordentligt, men det känns väldigt konstigt att det skulle vara en sådan minskning över tid.. Eller har man ryckt ut en vettig sak per år? >.>

Av anon186252
Skrivet av anon127948:

Svenskskola är indoktrinering ohoy och det hjälper inte att Hollywood filmer och spel är alltid om hur amerikaner räddar allt och alla. I verkligheten så var det 20 miljoner döda medborgare i Soviet Unionen som betalade för att besegra Tyskland. Dagen D och resten av lekis på västfronten började när det var klart att Tyskland hade besegrats i öst. Tills dess så var i princip det ända UK gjorde att bomba tyska civila, mot slutet kom USA och anslöt sig till denna underbara taktik (och utvecklade den ännu mer mot Japan där det var standard att mörda civila i tiotusentals per anfall). Tyska soldater var rädda för östfronten av god anledning och det var inte för att USA stred is öst.
Liknande är det hur det bara pratas om förintelsen av judar utan ett ord om att romer, slaver, kommunister, funktionsnedsatta och så vidare var också på utrotningslistan och i lägren. Trots den breda tron i väst att andra folk gillar att bli mördade så är det inte sant och förr eller senare kommer vi få på nöten för vårat beteende.

Kinas extrema övervakning är i princip samma som FRA/NSA/BND/GCHQ och resten av patrasket håller på med. Om något så är de sämre på det på grund av att de fortfarande försöker hinna ikapp på teknologifronten. Det som Kina saknar är hur man gör det snyggt med medias hjälp som man gör i väst. Tänk på att FRA lagen ursäktades med att man behövde göra massövervakning som FRA redan gjorde laglig. Bara för att det är lagligt betyder det inte att du är mindre övervakad eller styrd.

Som jag fått lära så var det väl mer åt hållet att Sovjet inte gav med sig när Tyskarna försökte ge sig på dem. Men visst blir det såklart så att Tyskland då får lite problem med fiender från alla håll. Fick dock inte intrycket av att Sovjet besegrade Tyskland, alltså som i "Tysklands fall". Men det är möjligt att de då var så försvagade att USA var det sista som behövdes, snarare än det enda som kunde avgöra striden.
Fokuset på judar handlar nog mer om att det var färre judar som kom undan än andra grupper, och man då fått för sig att det är viktigare att fokusera på, men ja.. Jag var inte där. Kan säkert vara så att det var fler judar i USA än av de andra grupperna, eller nått liknande.
Nää, att folk gillar att bli dödade tänkte jag faktiskt inte argumentera för. Så pass mycket propaganda har jag då inte utsatts för
Argumenterar väl mer för att det är intressant att läsa vad du skriver.

På sätt och vis så håller jag med. Börjar bli lite halvsugen på att flytta, tack vare detta. För det används ju även här för att förtrycka meningsmotståndare och diverse. Kina har väl mer en regering som är uppriktig med det, och även monopol på vad det används för, vilket gör att alla vet vad som gäller. Här är det lite mer vilda västern. Men det ser jag som något positivt, då betyder det i alla fall att det finns en lite större chans att utvecklingen går åt annat håll, utan blodbad. Det betyder också att det inte är en grupp som bestämmer över alla andra fullt ut.
Att vi ligger efter i teknologin är jag inte så säker på. Är väl mer att vi har starkare motstånd för detta. Vilket såklart leder till att smygvarianten används. Kanske för att folk ska mjukna upp för idén? Som tragiskt nog verkar fungera finfint..

Av anon186252

@improwise Aja, då missförstod jag dig inte då. Men ja.. Som sagt så är det ju lite svårt att föra det argumentet mot vissa, exempelvis sånna som mig själv, som inte anser att man ska styra över andra. Hur tänker du att jag ska bära mig åt? Börja vara glasglas och kampanja för mindre detaljstyre när hela befolkningen skriker efter motsatsen? Tyvärr, jag inser att folk antingen måste få se att det vi pysslar med inte fungerar särskilt bra. Eller att politikerna vägrar göra det som folket tror är bra, och istället göra det som är bra.

Skrivet av anon127948:

USA var inte i närheten avgörande faktor i WW2. Om något så var det Soviet Unionen som besegrade Tyskland och deras allierade. Däremot var UK och USA de första med att aktivt bomba sönder civila mål (städer) och de tankesättet har fortsatt som vi nyligen såg i Raqqa och Mosul (notera avsaknad av skrik från media när det är de "goda" som mördar runt).

Väst har till skillnad från resten av planeten väldigt bra organiserad propaganda och indoktrinering som gör att i princip ingen ifrågasätter fabler som kommer från media och politiker (båda styrs av några få rika). Kina är inte i närheten så dålig som det hävdas i väst och framförallt så går inte deras militär runt och mördar hela städer för att få lite mer inflytande i området.

O.o Det var en väldigt annorlunda version. Men det är möjligt att det mesta i plugget varit ren propaganda. Det känns dock lite halft långsökt. Men jag är alltid öppen för att bli motbevisad, vilket dock blir måttligt omöjligt med historia
Men det låter lite väl konspiratoriskt att det är raka motsatsen utav vad som lärs ut. Även om jag helt håller med om att Sveriges bidrag, på något vänster, inte kommit med i undervisningen.

Det jag tänker på Kina är väl deras extrema övervakning, som också används fullt ut för att bedömma en. Då är det lite väl mycket slavförhållanden för min smak.
Förvisso så ser jag också mycket bra med Kina. Deras hållning i att företag som vill ta del av deras marknad, ska följa deras regler och vara där på plats. Finns mer som jag diggar med Kina, men just deras medborgarbetyg, övervakning osv.. Nja.. Orwells visioner vill jag inte leva i.

Av anon186252

@Happen I viss mån menade jag även medierna som tenderar vara lika värdelösa som vi andra lekmän på att bedömma forskningen. Jag menade dock generellt. Att lita på folk när det kommer till "bevis" kan bita en i baken, och att då sprida detta vidare blir ju dubbeldumt. För jag tror inte du missat att de flesta föredrar en TLDR

Skrivet av VadSaDu:

Gud eller högre väsen som håller koll på all existerar inte, befängt att tro att ett övernaturligt väsen ska hålla i alla trådar..Bara människans fantasi som fått spela fritt alldeles för länge.

Källa?

Av anon186252
Skrivet av improwise:

Det jag tar upp är kombinationen av mycket gnäll och inget eget bidrag, om man bidrar så ingår man inte i den gruppen. Så ja, vi har helt rätt i att det ofta är bra att fundera ett steg längre

Edit:
Kan förtydliga vad jag menar med ett lite mer överblickbart exempel. I min bostadsrättsförening, liksom i många andra, är det städdagar ett par gånger per år där medlemmarna förväntas delta och utan ersättning bidra med ditt och datt. Av de boende här så är det väl ca 75% som överhuvudtaget aldrig är med utan helt enkelt räknar med att någon annan ska göra jobbet och att dom inte ska behöva betala för det. Det är också enligt min erfarenhet de som gnäller mest på att jobbet görs dåligt och hur viktigt det är att engagera sig. Sen är det ca 20% av dom som faktiskt dyker upp som mest spenderar tiden med att luta sig mot en spade, kvast eller liknande under tiden och prata med de övriga som ingår i samma grupp. Dessa brukar tala om hur viktigt det är att engagera sig och hur illa det är att folk inte gör sin del av arbetet. Resterande är dom som faktiskt gör jobbet vilket också är dom som klagar minst och heller inte har tid att prata eftersom dom jobbar.

Vilka slutsatser man kan dra av detta får väl var och en avgöra själv

Förtydligandet hjälpte lite. Detta då jag väl tycker att det visade på att jag inte riktigt missförstod dig tidigare. Men jag tror inte riktigt det var din tanke..

Men för att besvara.. Jag vet inte riktigt hur du kan tycka att dessa saker är jämförbara. Jag förstår ställningstagandet "men gör något åt det då, istället för att sitta här och gnälla För Fan". Men man får ju också vara lite realistisk.

Det ena handlar (ofta) om några timmar per kvartal, i huset man ändå spenderar mycket tid, som man garanterat kan påverka.
Själv är jag av åsikten att betala en städare istället, men det handlar väl mer om det du själv är inne på. Då tvingas alla bidra, till det alla drar nytta utav. Alternativt låta det se förjävligt ut tills latmaskarna fattar.

Det andra handlar dock om något du verkligen får kämpa för att ha något att säga till om. Det är inte något vem som bara kan hoppa in och förändra. Även om du gör raketkarriär och tar dig till toppen, så är du långt från beslutsfattaren. Kanske att du kan påverka dina då kollegor, men även det är ett frågetecken.
Respekterar att du tycker att man ska ha viss förståelse för de som tagit sig an den resan. Men när det, exempelvis, blir som med IT upphandlingarna, att experterna blir överkörda. Är det inte då ganska rimligt att bli förbannad, utan att själv försöka bli politiker? Det är ju just så det är, vi lägger vårt förtroende i politikerna för att de ska fatta vettiga beslut åt oss, och så går de rakt emot detta.

Om vi applicerar samma logik i allt så ska man ju då själv bygga sin telefon för att veta att den man får inte är en helt annan produkt.
Hur långt ville du dra detta? Det är väl det som får mig lite fundersam.. (jo, jag förstod att du menade att mer är bättre, är mest nyfiken på definitionen)

Av anon186252
Skrivet av improwise:

Tror det är rätt få politiker som gör det faktiskt. Jag tror också att det är rätt få som är inom politiken bara för att tjäna pengar och luras, det finns bättre branscher för det, men sen kan viljan vara större än förmågan. Och så kommer det vara så länge de med större förmåga inte engagerar sig. Och i den gruppen ingår även jag, och därför försöker jag att inte idiotförklara politiker överlag eftersom jag inte är beredd att själv göra jobbet för att det ska bli bättre. Många har inte dom spärrarna dock utan gnäller gärna hejdlöst på allt och alla i de flesta sammanhang utan att sjäva bidra det minsta till att göra det bättre.

(Nu citerar jag ditt inlägg men det jag skriver inte är inte riktat mot just dig så klart).

Och hur vet du att man inte bidrar det minsta?
Det kanske är ett flertal som engagerar sig bortom vår fantasi.
Förövrigt, är inte just diskussioner här att bidra? Även om det är ett ytterst litet bidrag, så är det möjligt att folk får ut något av det. Fan vet jag, statsministern kanske sitter och tar råd av Sweclockers. Långsökt, men inte omöjligt
Det är inte bara som politiker man kan bidra.

Som du själv brukar gilla att poängtera, så är det ofta bra att fundra ett steg längre. Hämnd är en rätt best serverad kall

Nå nu försökte jag mest retas med dig, men jag blir lite förvånad att du verkar tycka att man ska knipa, om man inte själv är på positionen och försöker förbättra. Bara att ta sig till den positionen är inte det enklaste. Hur många år som rövslickare behöver man inte lägga för att kunna vara den som sätter stopp för dumtförslag nummer si och så?