Inlägg

Inlägg som Sh4d0wfi3nd har skrivit i forumet
Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av nikwid:

Varför hatar du att vara på kontoret om jag får fråga? Låter ju inte som du har rätt jobb eller kollegor eller chef om du behöver söka tillflykt bort från kontoret?

Jag kan förstå de som har långt att resa och som har väldigt självständiga roller som kräver lite interaktion med andra. Klart det är praktiskt att jobba hemma. Men det är viktigt att komma ihåg att verksamheter byggs av människor, och människor behöver mötas och interagera. Digitala möten fungerar bra i många avseenden, men de fungerar så mycket bättre om de kompletteras med att ses fysiskt ibland. Kanske inte ses i konferensrum, utan då är kaffe-pausen desto viktigare.

Trivs väldigt bra för mig själv. Jag kan utföra hela mitt arbete på distans och gjorde det i 2 år under covid. Att vara på kontoret i ett öppet landskap med massa ljud runt omkring mig är extremt störande. Jag har lite halvdålig hörsel när det kommer till sorl och när andra pratar runt mig så har jag svårt att höra vad den jag pratat med säger. Trots aktiv noisecanceling på lurar så hörs det igenom. Jabra nånting. Jag arbetar med support över telefon och fjärrstyrning så träffar aldrig kunden.

Då jag inte dricker kaffe eller röker så blir rasterna väldigt få och korta. Jag tycker att det räcker bra med chat eller ett kort samtal om det behövs kontakt med kollegor. Jag får all min kontakt med andra över telefon så behöver inte det utanför också.
Sambo o vänner blir kväll o helg.

Samt, tar mig 15 min med bil enkel resa eller 45 min med buss.

Av Sh4d0wfi3nd

Jag hade 100% jobbat hemifrån heltid om jag fick. Hatar att vara på kontoret. Men kräver 3 dagar på kontoret från arbetsgivaren. Uppenbart varför också. Pga ansvaret om arbetsmiljön.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Rouge of Darkness:

Känner en på securitas som avrådde från verisure.

Det är inte hög prioriterade så detas i ställelsetid på dessa var typ 2 timmar har jag för mig hon sa.

Iaf lång tid så tjyven lär t.om nästan hunnit va där 2 ggr med släpvagn innan de äns dyker upp.

Detta kom på tapeten iom att verisures dörrknackare va på min dörr för nått år sen när grannarna skaffade deras larm och de försökte konvertera mig till deras sekt också.

Så du betalar typ 370:- för att hyra deras utrustning och att någon ska åka och titta på huset om larmet går innom 2 timmar.

Exakt så det är. Jag jobbade väldigt kort på Securitas och inkom larm från någon så var det en person som stod på standby för typ 10 mils radie. Även om det inte fanns något att göra så tog det liksom 0-2h och fanns det kö kunde det ta upp mot 6h.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Gelantious:

Så vad är smärtgränsen för folk? Vad är ni villiga att betala?

För mig. Uppenbarligen 179kr. +49.
För de flesta? Ca 500kr per månad totalt.

Av Sh4d0wfi3nd

Så... ca 1.5-2 år av vanlig användning. Yikes.

Av Sh4d0wfi3nd

Jag skulle gå in på ett tips i övrigt tråden och kolla prisjakt. Det var då den gamla siten. Jag tyckte den var mycket sämre än den vanliga. Iaf för mobiltelefonen. Så så illa vet jag inte om det är tbh.

Av Sh4d0wfi3nd

Jag har haft W11 i 1.5 år snart. Funkat prima.

Sambon har W10 pga hårdvarustöd.

Av Sh4d0wfi3nd

Just nu? Ingen. Pumpen är trasig och behållaren läcker...

Annars biltema.

Av Sh4d0wfi3nd

Fyfan. Räcker med de notiser jag får varje dag. Brukr stängar av så många jag kan. Blir mest meddelanden som dyker upp.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av kaffeofikaelika:

Tycker du?
Jag har ganska mycket från shadowplay/AMD ReLive när jag och polarna gjort massa dumma och roliga grejer. Får ibland för mig att göra ett litet collage med några. Det är kul att ha. Hade blivit ledsen om de försvann.

Se till att det sparas lokalt då?

Av Sh4d0wfi3nd

Ska bli kul att se vad som händer ikväll. På födelsedagen och allt.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av DasIch:

Själv fick jag höra efter ca 10 minuter: ”Det räcker så. Du kan köra tillbaka nu.”

”Vaddå, har jag gjort något fel?”

”Nej, det märks att du kan köra bil så det är bara onödigt att slösa mer tid på det här”

Samma både på bil och MC.

Av Sh4d0wfi3nd

B kort tog jag med hjälp av föräldrarna och körskola. 2014
A kort tog jag med hjälp av en väns mor och körskola. 2020

Av Sh4d0wfi3nd

Gick ju inte så bra!

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Kalasis:

Hur är det nuförtiden, "får" man frakta en tv liggandes?

Rekommendation är att om den är större än 55" så SKALL den INTE ligga ned. Alla TV BÖR stå upp.
Jag fraktade min gamla 65" liggandes och gick bra men risken finns och blir exponentiellt större med mer vikt och yta.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av Another_Lundis:

Horizon zero dawn var på rea väldigt nyligen så det kanske kan dröja innan nästa.
Men lägg den på wishlist så får du mail när det är rea. Det brukar jag göra. Och jag skulle rekommendera att spela det. Själv har jag 300 timmar i det och alla achievements. Så man kan säga att jag gillar det.

Jag spelade igenom nästan hela på PS4 pro 2017. Sen rörde jag det inte igen. Körde igen på PC med frozen wilds och tog 43h att spela igenom 100% med alla achievments.

Skrivet av mpat:

Har Zero Dawn plus expansionen, men brydde mig aldrig om expansion. Ni som har spelat, är den något att ha?

Helt klart värt det.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av samurai:

Äntligen! Som jag har väntat

Jaaaaaaaaaaa!

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av urban22:

67% i respektive dimension så 670x670 i ditt fall, vilket blir drygt 44% av pixlarna från 1000x1000. 50% skalning kommer då ge 500x500, vilket naturligtvis borde leda till bättre prestanda vilket du även såg.

Ja men då är vi på samma bana. Sen att antalet pixlar i slutändan blir bra mycket mindre då 500x500 är 250 000 och 670x670 är 448 900 trots att det inte låter som så pass stor skillnad med 170x170 extra pixlar.

Tex med 50% scaling på min 3440x1440p går det från 4 953 600 till 1 238 400 pixlar. Det borde ge mycket mer än 2x prestanda kan man ju tycka men jag fick mellan 1.5 och 2x prestanda.

Tack för förklaringen btw.

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av urban22:

Man brukar använda samma definitioner för DLSS, ja. Annars förstår jag inte riktigt din fråga, vad menar du med att 50% scaling renderar högre än 67%?

Säg att jag har 1000x1000P för att göra det simpelt..
I 50% scaling så är det 500x500p. I 67% blir det då 670x670p eller 330x330p? eller 448x448? Vilket var min originalfråga (visserligen om FSR).

Av Sh4d0wfi3nd
Skrivet av urban22:

Jag vet att det är mycket förvirrande, men man pratar oftast om linjär skalning när det kommer till uppskalning, vilket alltså är skalningen i relation till en av dimensionerna. Den totala skalningen i en tvådimensionell bild blir då den linjära skalningen i kvadrat. Se detta kapitel på wikipedias artikel om DLSS: https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_learning_super_sampling#Qu...

Huh.

Fungerar det samma med dlss? Dvs om jag sätter scaling på 50% så renderar det i högre upplösning än i 67%? Exempelvis?
För jag fick mer fps med 50% än 67% i tex starfield.