Inlägg

Inlägg som MagmaDawg har skrivit i forumet
Av MagmaDawg

Kraschad HD; gjorde om allt.

Hårddisk med alla originalfiler försvann. Här är ny och förbättrat bidrag. Glöm inte att göra backups!

https://i.imgur.com/jaqE1l7.jpg

Av MagmaDawg
Av MagmaDawg

@macmann1: OK, najs, då vet jag.

Av MagmaDawg

Fråga:

Tänkte ladda upp en okomprimerad bild, men kan inte "redigera" i tidigare inlägg. Någon? Hittar inte någon knapp ens for redigera... Trots att jag är inloggad.

EDIT: Detta kan jag redigera, men inte tidigare inlägg. :/

Av MagmaDawg

Mitt Bidrag

https://i.imgur.com/5LHLNMn.jpg

---

Samma som tidigare bidrag, fast orange "DreamHack" logotyp.

Av MagmaDawg
Skrivet av Blobster:

Jag har inte 32 tusen att punga ut för Photoshop så kan inte göra mycket med de där .EPS filerna. shit happens får stanna vid min geforce 8800 ultra. Jag som hade öppnat ms paint och allt.

---

Ladda ner GIMP istället för PhotoShop: https://www.gimp.org/

.EPS filer kan fixas med EPSViewer: https://epsviewer.org/download.aspx
Enligt en polare kan man även öppna .ESP filer i Adobe Acrobat, men har inte provat.

...eller:

OpenOffice DRAWING. https://www.openoffice.org/download/

Alla gratis.

Av MagmaDawg
Av MagmaDawg

Uppkoppling via satellit och E-handelslösningar för företag

1. UPPKOPPLING VIA SATELLIT

Enligt diverse källor ska det 2019 ska det vara möjligt att koppla upp mobiler/enheter till nya generationens satelliter.

Det är ett "space-race" för att utöka tillgången till internetleverans från satelliter. Kanske detta kan vara ett alternativ från Ownit? Internet över satellit kommer vara annorlunda än vad det en gång har varit. Erbjud detta som alternativ till nuvarande mobiltjänster.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artike...

Erbjud bredband över satellit för att nå mer avlägsna platser som alternativ till mobiltjänster.

- Paketera in satellituppkopplingen i att erbjudande/paket som tilläggstjänst till nuvarnade bredband/IP-telefontjänster.
- Erbjud en pott eller en viss tidsfrist då du kan använda tjänsten.
- Perfekt till landstället/semestern på sommaren.
- Kan vara ett bra tillägg som mer fast uppkoppling än nuvarande mobiltelefonsuppkopplingar/"dela uppkoppling"-tjänster.
- Nu mer delar man mobiltelefonens uppkoppling eller köper kontant- och/eller korttidsuppkoppling genom tredje part för en dyrare summa.

Pris: Kanske runt 100 sek/månad extra under den tiden du behöver den uppkopplingen. Erbjud paket för sommarmånaderna (juni till augusti)?

---

2. E-HANDELSLÖSNINGAR FÖR FÖRETAG

Bli tydligare med tjänster för egenföretagare/mindre företag. Hemsidan visar endast ytterst lite om vad som erbjuds.

- Erbjud E-handelslösningar och/eller TV för företag. TELIA erbjuder E-handelslösningar; konkurerra där!
- Paketera E-handelslösningar med telefon/bredband, etc.

Pris: Konkurrenter erbjuder ett ganska brett prisspektrum, men 150sek/månad och uppåt?

Av MagmaDawg

@MuLLvaD3n: Japp!

Av MagmaDawg

@MuLLvaD3n: Lade till en uppdatering (inlägg ovan), men - igen - för andra som vill hitta svar snabbare:

https://www.reddit.com/r/Games/comments/7cukui/starcraft_ii_w...

Något typ av underhåll från Blizzards sida, tror jag.

Av MagmaDawg

@MuLLvaD3n: Laddade ner SC 2 efter midnatt 14:e November (idag). Det står att jag har STARTER EDITION i Battle.Net, och kan bara lira till 4:e leveln. Vart laddar jag ner FREE 2 PLAY, med hela WINGS OF LIBERTY? Förstår inte hur jag ska få hela F2P?

Har provat att avinstallera; ladda ner/installerat igen.

UPPDATERING!

Verkar vara någon typ av underhåll:

https://www.reddit.com/r/Games/comments/7cukui/starcraft_ii_w...

Väntar lite...

Av MagmaDawg

Sponsrat av...

AMD.

Av MagmaDawg
Skrivet av BostonGurkan:

Har testat båda men med Afterburner hade jag problem att få det att autostarta i windows. Precision X funkar kanon, men är som sagt en smaksak. Du kan göra i princip exakt samma saker i båda programmen.

Edit:

Är det någon som vet om mem clock påverkar nämnvärt i SLI eftersom det oftast är v-ramet eller processorn som flaskar i tyngre program (2gb)? Har kört med överklockat GTX 670 förr men nu när jag uppgraderat till SLI så kör jag fab. inställningar.

---

1. För att starta MSI AB korrekt med Windows:

http://i.imgur.com/Xt2obyC.png
----

* MSI Afterburner har nu även support för 64-bitars spel (BF 4, bl.a). Ladda ner 3.0.0 BETA 18 för 64-bits stöd (64-bit stödet finns i RTSS on-screen display programmet v.6.0.0.6228).
* MSI Afterburner har även VIDEO CAPTURE, om du vill köra det. Dock så är SHADOWPLAY bättre tror jag. Du kan dock köra 60 FPS på MSI ABs VIDEO CAPTURE. Nice!

Vet inte om Precision X har 64-bit stöd + VIDEO CAPTURE. Tror inte det. Gillar också Precision X, men är mer van med MSI AB.

Senaste MSI AB: http://www.guru3d.com/files_get/msi_afterburner_beta_download...

2. Angående 670 SLI:

Jag tror att V-RAM skulle kunna ställa till det i spel som kräver 2GB+ V-RAM med stark anti-aliasing, etc. På 1080p borde du klara dig bra med 2 GB; singlekort eller SLI. Dock (i BF 4, t.ex) så kan 4x MSAA osv. ställa till problem.

MSI AB + Precision X har ju rätt fina mätsystem för att se hur mycket CPU (per CORE), V-RAM och allt annat som används medans du lirar. Kolla dom.

Har ett singlekort 670 med 2 GB ram och klarar BF 4 bra på 1080p med allt på ULTRA; fast då med 2x MSAA (inte 4x MSAA) och ligger runt 1.9 GB V-RAM i användning.

CPU + V-RAM spelar högre roll i 1440p - då speciellt med hög AA.

Däremot, sa kommer en bra CPU kommer att minska risken för flaskhalsning och förbättra minimum FPS:en en hel del. Din 2500K i 4.5 GHz borde göra susen. Hade en 2600k förut och den var grym i 4.2 GHz med mitt 670.

Kan ju vara så att ett spel kan maxas med GTA 670 i SLI, men att spelet kräver mer CPU kraft. Kan ju bli konflikter där...

Av MagmaDawg
Skrivet av Sweede:

Nu har jag tagit bort filtret som sitter framför grafikkortet och satt på kåpan igen, rattat lite i inställningarna och fick 65 grader vid 35% fläkthastighet.

---

Nice! Det där låter mer normalt.

Har du kollat i moderkorts BIOS:et hur chassi-fläktarna är inställda? Jag har mina på max RPM hela tiden.

Skönt att det inte verkar vara kortet som strular.

Av MagmaDawg
Skrivet av Sweede:

Testat lite.
Från början fick jag 83 grader.
Samma inställning utan "chassi kåpan" 73 grader.

Utan chassi kåpa och ändrat fläktkurvan till 35 grader 20%, och rakt stigande till 100% vid 100 grader.
58 grader, 47% fläkthastighet (2550 rpm)

Känns iaf som chassit behöver modifieras lite.

---

Ja, det verkar som om ditt chassi kanske kan förbättras på luftgenomströmmnings fronten.

Hur många IN-fläktar vs. UT-fläktar har du? Är chassit öppet i toppen; dvs, har den ett fäste för en fläkt eller två i "taket"? Skitbra med en fläkt där, då värmen stiger i chassit.

Vore ju skönt om det inte är fel på kortet...

Av MagmaDawg
Skrivet av Sweede:

Ja alla verkar ju ha lägre temp än mig vid den fläkthastigheten, så dåligt kan väl inte chassit vara även om det är mitx, det kan ju dra "frisk luft" precis framför det.

Jo det va det jag tänkte med med vatten kylning, säkert bättre prestanda men frågan är om det blir så mycket tystare om man inte kan ha mycket radiator yta och kanske helst ett ljud isolerat chassi.

Jo jag vet men det finns inget alternativ att flytta datorn idag och min fråga är vad jag kan göra för att sänka nivån så mycket som möjligt, att det ska bli knäpptyst har jag inte räknat med.

Alltså du har 60-65% fläkhastighet under load, jag har 35% under full load, inte så konstigt att mitt är varmare? Drar jag upp i runt 60% lär nog tempen droppa en hel del.
Jag är inte speciellt bekymrad över ~80 grader i sig.

Exakt.

---

Jag menade värmen.

Jag var ju inte direkt först med att nämna att det är lite väl högt. Nästan som ett referens kort från AMD med sina kylare...

Tycker 80+ låter lite väl mycket för ett icke-referens kort. Byt pasta, kanske? Mitt kort blir 62 C under full load med 35% fläkt. Om ditt kort låter mycket/konstigt med 35% fläkt så är det något fel på kortet.

Vet inte vad du tycker är högt, ljudmässigt; men att GPU:n låter mer än CPU fläkten är inte konstigt. Samma för mig.

Har svårt att tro att det kan vara något annat än att kortet är defekt, eller något sånt. Skulle ändå råda att byta pastan om du kan.

Du startar ett inlägg med att nämna att ett icke-referens kort med en jäkligt bra kylare blir 80+ C i full load med 35% fan-speed; men att ljudet är problemet för att det är högre än chassi-fläktarna och CPU:n?!

:/

En CPU: kommer aldrig jobba så hårt i spel så att CPU-fläkten blir jobbig om du har den på rekommenderad fart. Chassi fläktarna ska inte låta mycket; jag har mina "skit"-chassi 120mm fläktar på fullt ös (för maximal genomströmning) och jag hör dom inte alls. Har tre stycken.

Det är värmen du borde bry dig om då du kan få problem med att kortet throttlar ner sig med den värmen. Sämra fart på kortet då.

OBS! Känner inte till en ända review som säger att korten blir så där varmt under benchmarking; ännu mindre under full spel-load...

SweClockers egna recension: http://www.sweclockers.com/recension/15417-gigabyte-geforce-g...

"Även när det kommer till ljudnivå handlar det om fina resultat för Gigabyte GTX 670 och Windforce-kylaren, vilken endast behöver köra fläktarna i cirka 40 procents hastighet. Värdena som ramlar in är i klass med omtalade Asus DirectCU II, och i samma region som betydligt sämre Radeon HD 7770. Det innebär mycket tyst drift, även vid tung belastning."

Av MagmaDawg
Skrivet av Sweede:

Sitter idag på ett Gigabyte Windforce 670 OC http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1239034

Och vid 99% load så knatar fläktkurvan (som jag optimerat så gott jag kan med Precision X) upp till ~35% och då är det den delen i datorn som låter mest.
Tempen ligger runt 83 grader.

Vad är alternativet? Är det vattenkylning och hur ligger det till med pumpar som väsnas?

---

Har exakt samma kort.

Under 99% load blir mitt aldrig varmare än 57-58 C; trots moddat BIOS med volt till 1.212. På sommaren, kanske 60 C, tops.

Dock, så har jag bytt min kylpasta till Coolaboratory Liquid PRO.

Så här ser mitt ut:

http://i.imgur.com/dnV8dVm.jpg (Ursäkta pilarna. Tyckte dom var coola! xD)

Max tempen med full load i BF 4 i två timmar blev max tempen 57 C. Som sagt, med moddat BIOS och 1333 MHz OC + 3600 V-RAM OC. Volt 1.212.

Min max fan-speed är runt 60-65% med full load för mig.

Låter skumt som attans med ditt kort. :/

WindForce 3 är en asbra GPU-kylning, så skumt är det.

Prova min fläkt-kurva i bilden ovan. Är likadant i Precision X som MSI AfterBurner.

Alternativt; sätta fläkten på 100% i full-load och se hur varmt kortet håller sig i typ 5-10 minuter. Bencha då eller lira ett krävande spel.

Av MagmaDawg

Håller mig borta från svenska servrar. Låg ping suger i BF 4.

Har 1 till 2 PING på WebbHallens servrar, men alla andra ligger på runt 25+.

Ser inte så många svenskar där längre. Lirar hellre på Tyska servrar.

Av MagmaDawg
Skrivet av Anndreeaas:

haha ditt kort klarar inte av bf 4 på ultra*

---

"Klarar inte av?" Sluta trolla.

Varför skulle jag ljuga för? Jag har inget skrytbygge.

Igen:

1080p @ 75Hz

Mitt 670 klockat till 1333 MHz med V-RAM @ 3600 MHz (moddat BIOS)

Som sagt; 2X MSAA ger mig 15-20 FPS mer än 4x MSAA.

Stock-boost är 1189 MHz, tror jag. Min når 1333 MHz. Får kanske 15 FPS extra för det. Ibland mer, beroende på spel.

CPU överklocken räcker bra till. DICE patchar har hjälpt också + moddad Quadro-driver (332.07).

Av MagmaDawg

Mitt Gigabyte GTX 670 2GB klarar av allt ULTRA (fast med 2x MSAA, inte 4x MSAA). Kolla signatur.

Har inte kraschat eller fått några problem.

Lirar 1080p @ 75Hz

Visst blir det FPS drop ibland med 64-spelare och explosioner, etc. Kanske till 40 FPS i några sekunder, eller så.

Rekommendationerna för BF 4 är skumma tycker jag. Tycker att spelet är bra optimerat, prestationsmässigt.