Inlägg

Inlägg som Shepard har skrivit i forumet
Av Shepard

Annonsen är avslutad

Av Shepard
Skrivet av rince:

Tack! Då kommer följdfrågan: är det extra keycaps i setet utöver de som sitter på brädan? Om så är fallet, har du någon bild/länk så man kan kika på hela setet?

Tyvärr inte, det är de som sitter på som finns.

Av Shepard

Xbox kontrollen är nu såld!

Av Shepard
Skrivet av rince:

DSA-profil på custom-hattarna? Lyckas inte få upp stor bild på sket-telefonen.

Yes, det stämmer att det är DSA-profil

Av Shepard

Supra HDMI HD5 8 meter

HDMI-kabel i toppkvalitet från Supra säljes. Har använts för att kunna skicka högupplöst data över lite längre avstånd från datorn till hemmabion.

Köptes förra året på hembiobutiken för nypris 1080kr

Pris: 500 kr

Läs hela annonsen här

Av Shepard

Diverse Kringutrustning

Efter att ha sålt datorn är det nu dags för kringutrustningen.

Tangentbord:
Filco Majestouch 2 TKL Cherry MX Brown + Custom PBT keycaps från Massdrop
1000 kr

Mus:
Logitech G Pro Wireless + Ny Logitech G640 musmatta
500 kr

Hörlurar:
Sennheiser HD599
500 kr

Mikrofon:
Antlion midmic V4 uni-directional
300 kr

Handkontroll:
Xbox One + USB dongel SÅLD
200 kr

Enbart upphämtning

Läs hela annonsen här

Av Shepard

Annonsen är avslutad

Av Shepard

2017

Av Shepard

Acer xb271hu

Säljer en gamingskärm från Acer.

Storlek: 27"
Upplösning: 2560x1440
Paneltyp: IPS
Uppdateringsfrekvens: 165hz
G-sync

Fungerar felfritt och är i fint skick. "Kroken" för att hänga hörlurar på är borta men annars är den fin. Ett extra bordsstativ från Iglo medföljer om man vill ha det.

Originalkartong finns. Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av Shepard

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Shepard

Stationär Dator 6700k GTX 1080 ti

Säljer nu min stationära dator. Har fungerat felfritt hela tiden sedan jag byggde ihop den.

Specifikationer

Chassi: Fractal Design Nano S
Nätaggregat: Fractal Design Edison 650w
Moderkort: Asus Z170i Pro Gaming
Processor: Intel i7 6700k
Internminne: Corsair Vengance 32GB 3200mhz
Grafikkort: Nvidia Geforce GTX 1080 ti
SSD: Samsung 850 Evo 500GB
HDD: Western Digital Red 4TB
Processorkylare: Be Quiet Dark Rock 4

Läs hela annonsen här

Av Shepard

Fick ett mail från mediamakt igår om att leverans beräknas ske någon gång under v8 eller v9. Någon mer som fått mail som också fått ett PS5?

Av Shepard

Stereoförstärkare NADC338

Av Shepard

Thrustmaster T300 RS GT

Till salu är en ratt från thrustmaster som är inköpt i november 2020. Den användes inte lika mycket som jag hoppats och står därför bara och tar plats.

Originalkartong finns kvar

Hämtas i Göteborg

Läs hela annonsen här

Av Shepard
Skrivet av Laxpudding:

Det är ett lite märkligt reglage, eftersom alternativet med den avstängd är att det blir fel, 24p kommer då internt repeteras till 3:2 och ge judder. Så varför ha ett raglage med "Gör rätt: on/off"?

Dock verkar de-interlace av 1080i fungera bättre om man stänger av Real Cinema. Men som andra tillverkare har löst detta är de-interlace en separat inställning och ingen motsats till korrekt 24p-återgivning.

När jag testade reglaget på 60Hz i Windows så kändes det som att input lag ökade markant så vid vanligt surf eller när man spelar kanske man inte vill ha det.

Stort tack för hjälpen

Av Shepard
Skrivet av Laxpudding:

120 är jämn delbart med 24 så i teorin är det rätt. Men det förutsätter att programmen du spelar upp med gör rätt.

Står datorn på 60 Hz så skickar den inte 24p utan det är 24p ojämnt repeterat med varannan bildruta repeterat en extra gång. Du måste ställa datorn i antingen 24 eller 120 Hz. För att dubbelkolla att det blir rätt så måste du jämföra med en korrekt uppspelning, till exempel att köra samma film med 24p ut från en Blu-rayspelare.

Förmodligen kan du köra 60 Hz till TV:n och med Real Cinema ändå få ut en någorlunda korrekt 24p-hantering. Vill minnas att LG:s OLED kan upptäcka 3:2-repetitionen och ta det rätt. Men det kan fortfarande hoppa till i scenbyten innan algoritmen finner rätt kadens igen.

Jag brukar märka direkt när det är fel och det blir 3:2-repetition eller judder

Du kan också filma med höghastighehetskamera, och räkna antalet bildrutor i videon. Vid 24p återgivet korrekt är varje bildruta framme lika lång tid. Ifall det är fel kadens,med judder kommer varannan bildruta visas 50 procent längre tid.

Jag tror att jag har fått det att fungera rätt bra nu. Jag bockade i funktionen i Kodi som anpassar frekvensen beroende på materialet vilket gör att datorn skickar en 24p signal till TV:n även om jag kör 120Hz i övrigt. Då gör sig "Real Cinema" tillgänglig och allt verkar var frid och fröjd.

Jag blir dock inte riktigt klok på vad "Real Cinema" gör. Först trodde jag att den optimerade en 60Hz signal för 24p bruk men vad behöver den göra extra när TV:n redan får en 24p-signal?

Av Shepard

Okej, Vilket är att föredra för filmtittande? 120 är till skillnad från 60 delbart med 24 så det kanske blir rätt ändå när man kör 120Hz?

Om jag väljer 60Hz och "Real Cinema" On. Hur vet jag att datorn verkligen skickar en 24p-signal och inte bara en 60p/60Hz som är valt i nvidias kontrollpanel?

Finns det något verktyg för att verifiera att uppspelningen blir korrekt?

EDIT: Hittade något läge på TV som ger mig DVI/HDMI status. När jag tittar på film via kodi med "Real Cinema" On så står det fortfarande Frame Rate: 60Hz och inte 24. Tittar jag på en blu ray från PS4 däremot så står det Frame Rate: 24Hz

Av Shepard

Vad gör "Real Cinema" på en LG TV?

Hej!

Jag sitter och försöker konfigurera min HTPC med min LG B7 Oled.

Jag matar TV:n med en 1080p 120Hz signal från datorn. I detta läge kan jag dock inte använda "Real Cinema" funktionen som enligt min förståelse är till för att optimera uppspelningen utav 24p material. Hur fungerar "Real Cinema" egentligen och varför måste jag sänka frekvensen till 60Hz för att få den att fungera?

I Kodi finns en funktion som skall ställa in skärmens uppdateringsfrekvens efter materialet. Är detta en liknande funktion och bör den användas?

Av Shepard

Vilken era vill ni helst se i ett nytt Total War spel?

Jag har spelat en hel del Rome II den senaste tiden och även om jag fortfarande tycker att det är roligt så skulle det vara trevligt med något lite nyare. Anledningen till att jag inte köpt något senare spel i serien är för att tidsperioderna och settingen inte har tilltalat mig. Jag ser att Warhammer II är på steams sommarrea just nu men jag känner mig lite tveksam till råttmänniskor och ödlemän även om spelet rent tekniskt säkert är jättebra.

Vad tycker ni om spelseriens släpp de senaste åren? Bör jag testa dem ändå?

Det skulle vara intressant och läsa vad folk helst vill se i ett nytt spel! Beskriv gärna önskad tidsperiod (eller fantasivärld) och en kort motivering.

För egen del så skulle jag vilja se ett Empire II. Dels för att tidsperioden är väldigt intressant och dels för att den gör sig väldigt bra i striderna. Jag gillade Fall of the Samurai väldigt mycket med musköter och kanoner. Striderna till havs känns också bäst under den här perioden.

Av Shepard

@Laxpudding: Tack för bra svar som vanligt!

Jag satte "utdata dynamiskt område" i nvidias kontrollpanel till "begränsad" och då verkar det ha löst sig. Ser exakt ut som på bluray-spelaren. Efter att ha läst din artikel så förstår jag att det kan vara värt att dubbelkolla med en testbild också.

Skulle jag få samma resultat om jag behöll "utdata dynamiskt område" på "Fullständig" men istället ändrade TV-apparaten till dess PC-läge?Men då kanske jag får andra problem med 24p judder då "Real Cinema" funktionen inte går att använda på TVn.

I övrigt står "Utdata färgdjup" på 12bpc och "Utdata färgformat" på RGB. Har det någon betydelse för mig eller bör jag ändra till 8bpc och YcBcr422 eller YcBcr444?