Inlägg

Inlägg som inseperables har skrivit i forumet
Av inseperables
Skrivet av Zachtionman:

Jag köpte mig en kamera inför att vi fick vårt första barn också, nu har vi precis fått vår andra. Mitt tips till dig är: Köp inte en dyr kamera som aldrig kommer användas. De stunder du vill fotografera ett litet barn finns det aldrig möjlighet att plocka fram en kamera. Det skulle vara om du kör riktiga foto-sessioner där ni planerar för foto, men det orkar man inte. Telefonen har du alltid med dig och det är så du får fina barnbilder i stunderna du vill minnas. Jag har precis sålt min kamera då den bara legat i ett skåp...

Vill du ändå köpa en kamera så är Sonyn du själv föreslå en av de bättre för den storleken. Enda nackdelen med den storleken är att sensorn är så liten så du får ingen fantastisk bakgrundsoskärpa (suddig bakgrund) som du kanske hoppas på. En bra mobilkamera idag kommer väldigt, väldigt nära den i kvalitet. Jag har nu en Oneplus 8 Pro som tar riktigt fina bilder med fin bakgrundsoskärpa.

Grattis till bebislyckan

Skrivet av Holic:

Tack, och tack för svar

Jo dagens mobiler är bra, tjejen ska köpa S21:a eller vad den nu heter. Så den lär ju ta bra foton, dock så känner ja att vid lågsljusförhållanden och lite inomhus så kommer en kompaktkamera springa cirklar runt mobilerna. Framförallt blir det ju tydligt när man tar ut bilden på en vettig skärm annat än mobilskärmen. Iaf min upplevelse. Tänker på bilder att ha i framtiden.

Men är sant som du säger, kanske inte ska köpa det dyraste ja hittar och bästa som ändå inte används. Panasonicen är ju rätt så mycket billigare och kanske mer så som tjejen kommer fotta ( titta i skärmen, och inte i någon sökare, samt peka på skärmen med det hon vill fokusera på). Jag kommer köpa en spegelfri systemkamera någon gång framöver här, då ja har ett större intresse. Så ska nog inte pusha på henne en för svår maskin

Grattis till tillökningen i familjen!

Jag hade redan en systemkamera och köpte ett bra objektiv för att fota barnen jag fick (tvillingar). Som du skriver är det stor skillnad på bild och bild mellan en mobilkamera och en riktig kamera. Skillnaden ser du bara om du tittar på bilderna på en datorskärm. I paddan eller i mobilen ser du knappt någon skillnad.

Jag måste dock slå ett slag för att filma ögonblick. Ett filmklipp på 10-20 sekunder innehåller så mycket mer än en bild och ögonblicket blir så mycket "rikare" när du några år senare tittar tillbaka på småbarnsåren. En kompaktkamera med bra filmkvalitet (och ljud) är därför att rekommendera.

Lycka till!

Av inseperables
Skrivet av Galadhnen:

Ja det är ju schyst av dem att ta emot dem med bruten förpackning, men deras policy till skillnad från Elgigantens ger inte kunden rätt att kräva det så vitt jag förstår. Om inte Inet ändrat sin policy?
Men nu är vi off-topic.

Lycka till med försäljningen @inseperables och ha så kul med kortet till eventuell köpare!

Det är bra att forumanvändare lyfter frågor som denna som är viktiga. Jag har ringt och pratat med Inet och de säger att det är inga problem att få pengarna tillbaka förutsatt:

1. Returen sker inom 30 dagar.
2. Varan är i nyskick.
3. Kartong finns kvar.

Jag tycker personligen att det är mindre jobb att köra och lämna tillbaka kortet än att försöka sälja på Sweclockers men jag tycker att en entusiast kan få chansen här då korten verkar vara slut i hela landet.

Av inseperables
Skrivet av akikk:

du kan ju alltid skicka tillbaks den?

Skrivet av Dunderil:

Kanske vill låta någon SweClockare få chansen först?

Skrivet av Galadhnen:

Så vitt jag vet är det bara Elgiganten som man helt säkert kan räkna med att det går att returnera en vara även vid bruten förpackning. Så om det köpts på Inet så har eventuellt köparen inte möjlighet att få tillbaka (alla) pengarna. Sedan köptes nog kortet för 21999kr. Att återsälja det mitt emellan det priset och nypris just nu, det är väl ändå rätt schyst för både köpare och säljare?

Om jag inte redan haft mitt eget 3090 hade jag kunnat vara spekulant på ett sånt här kort.

Det var väldigt vilken aktivitet.

Jag har nog inga problem att skicka tillbaka det till Inet och få pengarna tillbaka.

Det är riktigt att jag köpte kortet för 21999 kr.

Det är också sant att jag vill låta någon sweclockare få chansen först. Det är absolut enklare att skicka tillbaka det till Inet än att administrera säljaktiviteter

Av inseperables

Gigabyte GeForce RTX 3090 24GB AORUS XTREME WATERFORCE WB

Hej Sweclockare!

Som annonsen lyder säljer jag ett Gigabyte GeForce RTX 3090 24GB AORUS XTREME WATERFORCE WB, det är ett förinstallerat vattenblock på kortet.

Anledningen till att jag säljer är för att det var ett felköp. Det var tänkt att användas i ett Ghost MK3 men jag missade att kortet är 16 cm högt...

Lite fakta:

  • Köpt på Inet. Nypris 23 999 kr

  • Endast uppackad och sedan nedpackad igen när jag förstod att det var för stort. Samtliga skyddsplaster sitter kvar och är orörda.

  • Hämtas helst men kan skickas mot förskottsbetalning via SWISH. Köparen står för frakt och eventuell försäkring. Jag har tyvärr inte information om vad frakten går på.

  • Jag förbehåller mig rätten att sälja till den jag anser vara rätt köpare, i annat fall returneras kortet till Inet.

Länk till Inet

Edit: felstavningar.

Läs hela annonsen här

Av inseperables

Hej, Tack för ert visade intresse! Om allt går som det ska kommer skärmen överlämnas till AlpAne som blir ny ägare. Jag låter annonsen ligga kvar till skärmen har överlämnats.

Allt gott i regnet!

Av inseperables
Skrivet av SawnAut:
Skrivet av AlpAne:

1200:- kr, hämtar

Jag kontaktar just nu ledande bud.

Av inseperables
Skrivet av ChipZ:

Budar 800 riksdaler med hämtning i Göteborg! Kan komma ikväll om du uppskattar en så snabb affär

Skrivet av Kingofmangos:

Kan ta den för 1000kr. Kan hämta när som

Skrivet av SawnAut:

Hej! Tack för ert intresse. Ledande bud är 1100 SawnAut. Jag jobbar dagtid och kollar inte Sweclockers så ofta. Hoppas ni förstår
Annonsen ligger öppen till 1700 ikväll.

Av inseperables

Acer 27" Predator XF270HUC QHD 144 Hz

Hej Marknaden,

Som rubriken lyder säljer jag en Acer 27" Predator XF270HUC QHD 144 Hz. Skärmen avhämtas för jag saknar kartong. Skärmen finns i Göteborg.

Fakta:

  • Jag saknar kvittot.

  • Använd fram till idag. Jag har uppgraderat till 4K skärm

  • Jag har ägt skärmen i över 4 år. Kommer inte ihåg när jag köpte den men jag har hunnit få barn under tiden som nu är snart 4 år gammal.

  • Inga döda pixlar vad jag kan se.

  • Skärmen har varit monterad på en VESA arm.

  • Nypris ca 4000 kr på inet

Jag tänker att bud startar på 800 riksdaler. Jag ser gärna en snabb affär och jag säljer till den jag väljer. Hoppas det går bra för alla intresserade.

Allt gott!
Christian

Länk till Inet och skärmen

Läs hela annonsen här

Av inseperables
Skrivet av anon193054:

Tjena! Jag har gått i samma tankar, men ändrat mig då temperaturerna helt enkelt inte kommer gå att hålla under kontroll. Det går inte beställa just nu, men jag flyttade över fokus till FormD T. Där kan du istället köra 3090 på luft och CPUn på vatten. Minst avtryck på skrivbordet tillsammans med "OK" temperaturer. Fick även den idén från Optimum.

Jag har ett Louqe nu och har testat med ett 2080ti och en 9900K på samma loop. Pillade inte runt så mycket men temperaturerna var ren katastrof, fick bättre resultat med en Alpenföhn Black Ridge på CPUn. Dock körde jag endast en 240-rad. Om du kör fler så kommer du ju få bra mycket bättre resultat, men då blir datorn å andra sidan ganska stor.

Gällande backplate så skulle jag säga ja. I mitt Dan Case finns en plastskiva som ska göra att kortet inte ska få kontakt med plåten för att kortslutas. Om du har en backplate så behövs inget sådant.

Skrivet av murzoo:

Jag byggde ett 5800x + 6800xt och det gick inte att ha tillsammans med bara en 240mm rad i ett Ghost.

Hmm okej, flera som talar emot. Jag kommer bestämt att behöva 2 radiatorer då.

Min tanke är att ha chassit under skrivbordet. Kanske låter helt galet att köpa ett 'dyrt' och snyggt chassi och sen gömma det men min tank är helt enkelt att ha ett litet avtryck i rummet med god prestanda. Väldigt enkel hyllplanslösning i stil med denna.

Tack för att ni delar med er av era erfarenheter. Guld värt!

Av inseperables
Skrivet av versions:

1. ja
2. ja det borde det
3. tekniskt sett nej, men i synnerhet på 3090 är det nog vettigt då det sitter minnen på baksidan som annars blir helt utan kylning.

sedan skulle jag nog fundera på ett något större chassi. du nämnde optimum tech men han körde "bara" ett 2080 ti i det bygget, titta på de här videorna också.

https://www.youtube.com/watch?v=9xFaCVOFST0
https://www.youtube.com/watch?v=HZS0ljxYxWw

Tack för dina svar och kommentarer. Jag har tänkt på det och jag tror att Optimum Tech är lite mer ljudkänslig än vad jag är. Om tempsen går åt pipsvängen så tänker jag att en till radiator under kan göra susen. Har sett andra med Ghost ha två radiatorer på det sättet. Avtrycket på skrivbordet blir ändå mindre än vad ett annat chassi med två radiatorer skulle ha.

Jag hoppas att jag lyckas!

Av inseperables

Ghost S1 MK3, EVGA GeForce RTX 3090 och tillhörande vattenblock

Hej Forumet!

Jag har köpt ett Louqe MK3 och funderar på vilket grafikkort man skulle sätta i lådan. Just nu går tankarna i RTX 3090 + ett vattenblock. Jag är helt ny när det kommer till både ITX och vattenkylning men samtidigt tror jag att det blir ett roligt projekt att genomföra och jag kommer lära mig mycket.

Min guide i projektet är Optimum Techs Ghost S1 video och jag har köpt alla andra delar redan, inklusive Koolance low profile 90 graders fittings. Har även skippat quickfittings då de enligt en senare video var överflödiga.

Mina frågor till forumet är följande:

1. Passar EVGA XC3 BLACK med Vattenblock EK Quantum Vector XC3?

2. Passar ovan kombo i Louqe Ghost S1 MK3

3. Behöver man en backplate?

Tack på förhand!

Av inseperables
Skrivet av fsp:

Kommer väl att kolla en vända till i förlängda vänskapskretsen om jag inte hittar en GPU men har inget pris i åtanke, eventuella bud får i så fall komma via PM för att undvika pajkastning här.

Tack för snabbt svar!

Av inseperables

Hej, tråkiga omständigheter. KOmmer du sälja konsolen om du inte hittar ett grafikkort? Och till vilket pris? Jag är intresserad.

Mvh
Christian

Av inseperables

6000 kr avhämtning.

Av inseperables
Skrivet av Bakteria:

Är inte Seasonic 460 160mm och modulärt?
Frågar för jag vill bygga en node burk men har ett ax850

Jo jag fick ta bort PSU-buren men dator står stilla och har flyttat en gång med den utan att ngt skramlar ^^

Av inseperables

Asus P8Z77-I DELUXE
Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
PowerColor Radeon HD7970 3072MB
Fractal Design Node 304
Corsair H50 (gammal återanvänd)

Tillsammans med Seasonic 460 FANLESS
samt MSI afterburner gör att min dator är näst intill djudlös. En viskning överröstar min dator så den ligger å puttrar på nätterna.

mvh

Om det är av vikt:
Inget är överklockat och jag spelar de senaste spelen på mycket härlig (max) grafik.

Av inseperables

du måste lägga till float: left;

Av inseperables

är det många som känner att 460w är för lite?

Skickades från m.sweclockers.com

Av inseperables
Av inseperables
Skrivet av marukusu:

Väldigt intressant paket, och jag själv funderar på att bygga nåt liknande. Du har kollat dimensionerna på nätagget så att det inte är för långt? Räcker 460W då den är fanless, tänker att den kanske blir väldigt varm om den får arbeta på hög belastning. CPU-kylaren borde väl passa. Har själv inte riktigt kommit fram till om det är bäst med slutet vattenkylningssystem eller luftkylning i node 304. I övrigt känns det som ett gediget system med väl påkostade komponenter, så missnöjd lär du inte bli.

Skickades från m.sweclockers.com

Enligt swelockers mITX monster rig så ska 460W räcka å bli över för mitt system. --> http://www.sweclockers.com/artikel/15378-monsterdator-i-mini-... eller har jag fel :S

Skrivet av KiXeR:

Frågan är vad du prioriterar spelprestanda eller tystnad? Du har valt ett 670 ref.design som lär låta som en hårtork i load och samtidigt en fläktlös psu som är avsedd för tystare datorer och som dessutom kostar 1200:-. Köp istället http://www.inet.se/produkt/6909757/be-quiet-pure-power-l8-530... som är mkt billigare samt ta ett icke ref.design g-kort som t.ex. http://www.inet.se/produkt/5409486/asus-geforce-gtx-670-2048m... eller http://www.inet.se/produkt/5409628/gigabyte-geforce-gtx-670-2... alt http://www.inet.se/produkt/5409469/gigabyte-geforce-gtx-670-2... .

Jag har tänkt på just detta. Vill jag ha varmlugt i chassit eller utanför i samspel med min fanless PSU.... mer input här tack. Jag har svårt att bestämma mig.

Skrivet av Thex:

EVGAs FTW använder inte ref.-kylaren från 670 utan ref.-kylaren från 680. Den kylaren är alltså bättre, dock inte lika bra som t.ex. DCII men samtidigt är det bra att luften blåses ut ur chassit direkt i sånt litet chassi.

Samma svar som ovan... :/

Skrivet av KiXeR:

Det gör den säkert men den kommer fortfarande låta som en hårtork i load. Sen är värmen ett problem i små chassien så om man väljer g-kort med ref.kylare eller med egen lösning tror inte jag spelar så stor roll för värmen men ljudnivån lär bli behagligare.

Skrivet av Thex:

Enligt detta testet verkar det inte vara överdriven skillnad på ett DCII t.ex. Node 304 har ju ett galler precis bredvid grafikkortet så kylningen av det bör inte vara några jätteproblem, vilket detta test visar.

Skrivet av KiXeR:

"överdriven skillnad " går att tolka på olika sätt, allt beror på hur känslig man är för ljud, det skrivs i testet "We see a similar pattern in our noise evaluation; the EVGA card isn't particularly loud and performs similarly to a reference GTX 680, but it isn't as quiet as ASUS's custom DirectCU II cooler.". jag personligen skulle välja ett g-kort med egen lösning som DCII mest pga ljudnivån eftersom kortet är tystare.