Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81
Skrivet av iesa:

Vad tänker du för pris för ac'n?

Tittar man runt lite vad en 4kw's 14000BTU kostar så kommer man inte under 5500 (5500 - 12000) för en portabel enhet, 2000 känns som ett rätt bra pris. Skickar med ett fönsterkit som köptes på sidan (är tidigare uppsatt med dubbelheftad tejp men kanske går att återanvända). Fjärrkontrollen finns kvar

https://i.ibb.co/4J6v1PX/20240324-131635.jpg

Av lappen81
Skrivet av SouthernC:

Verkar stämma med bara logi märke på dongeln men prova gärna att de snacka med varandra 🙂. Ska söderut på Påsken, kan hända att jag kan hämta var bor du?

Norrköping, 5-tom14 april är jag på resande fot

Av lappen81
Skrivet av CRHASH:

Riktpris på Fein FMM 350 QSL Multimaskin?

Vilka tillbehör medföljer, har du några bilder?

Vad tror du om 1000 då prisjakt verkar lista den för 4000?
Det är ett stort gäng blad och slipmattor, allt som ingick från början är med och oanvänt med undantag för ett metallblad (jag vill minnas att metallbladet köptes till på sidan).. Räcker detta bilden för illustration på tillbehör?

https://i.ibb.co/kqczSTn/20240324-135121.jpg

Skrivet av SouthernC:

Bjuder en hundring plus frakt för musen med logi bolt dongeln.

Har hittat en dongel osäker på om det är logi bolt eller inte (står enbart logi på den) så jag skulle behöva testa , får återkomma. Behöver även fundera på om jag vill frakta men det är ju inte uteslutet.

Av lappen81

Jag betalar gärna mer för att undvika en blinkande julgran som har dora the explorer på loop, avskalad, stilren funktionell design som även fungerar i sovrummet (alltså tyst, inget blinkande och osynligt helst utan att tappa prestanda)

Av lappen81
Skrivet av htbtoma:

#20419301
Missade att svara på riktpris för skivstång och hantlar, 300 spänn känns som prutat och klart, bilder i tidigare inlägg

Av lappen81
Skrivet av myschli:

Hur mycket är Anon mfi masken använd?

Typ inte alls, försökte men gillar inte att täcka ansiktet så den hängde främst över halsen på ett par åk.

https://i.ibb.co/V9wGxXH/20240324-133533.jpg

Skrivet av htbtoma:

skicka gärna lite bilder på hantlar/skivstång i dm samt ett riktpris. prisídé för ryggsäcken?

Köptes för 3k, ligger för 1.9k på prisjakt, 1k känns som en väldigt bra deal för ryggan baserat på det.

https://i.ibb.co/HG5RwHy/20240324-131959.jpg

https://i.ibb.co/rbfVT0q/20240325-200101.jpg

https://i.ibb.co/g7RkTb0/20240324-131128.jpg

Av lappen81

Stor rensning

Var begränsad till 5bilder, avhämtning norrköping, jag vet inte vad budgivning innebär när man klickar i det i annonsen men skriv i kommentarsfältet eller kommentera.
Smidig affär prioriteras

- Hantel och skivstångsset med totalt 27kg vikt (hantelsettet är nytt) skivstången behöver kompletteras med nya viktstoppers, jag har kört utan (viktstoppers till hantlarna är av annan variant)

Fenor Cressi Gara Modular Spring
Notera att det är strl 40 1/2 fanns inga andra alternativ på prisjakt (använd 20tal tillfällen)

Osprey Archeon 45l
Vandringsryggsäck (använd typ 5-7ggr)

Portabel AC, Andersson ARC WIFI (notera modell kommentar)
Notera att felaktig modell (3.9) är länkad då 3.8 har utgått bifogar uppgifter för lättare jämförelse. 3.9 har 4.7kw 16k BTU upp till 67m2, den jag säljer (3.8) är snäppet mindre 4kw, 14k BTU upp till 57m2. Använd en sommar

Fein FMM 350 QSL Multimaskin
Använd 1 tillfälle

ANON MFI mask
ANON M4's PERCEIVE TORIC S3 lins
ANON M4 PERCEIVE TORIC S1 LINS
Knappt använda, tror inte linserna är använda alls då jag körde på linsen som satt i glasögonen som ligger någonstans på baksidan av västerskutan. Verkar inte gå att länka till färg det är S1 och S3

HP OfficeJet 250 Mobile AiO Printer
Skriver generellt ut på jobbet, svart och färgpatron behöver bytas ut.

Mayflash Dolphin Bar
I knygglad originalkartong aldrig använd

Odroid HC2
Användes under ett halvår, har själv importerat och hittade ingen svensk åf så notera kostnader för import. Sitter en 8TB HD där som jag eventuellt skickar med på köpet (hårddisken har ett klonkande ljud som är känd för den modellen såvidare det är ett problem långsiktigt eller inte vet jag inte)

Logitech M650 for business
Knappt använd, jag har kört via BT osäker på om logi bolt mottagaren ingick eller inte behöver titta.. Business modellen har ett fack för förvaring av usb mottagare i musen som saknas i standard varianten.

Deluxe Duet-Pianopall

Omron M7 Intelli IT

Logitech G Pro VR
"VR" var att man fick en kortare kabel som inte är ivägen när man kopplar till oculuse'n. Tror enbart att jag har en lång audiokabel
Antlion Audio USB ljudkort + inkl 2-1 förlängningskabel
V-Moda BoomPro

Läs hela annonsen här

Av lappen81
Skrivet av trettontrettisju:

Rea på EA:s butik.

Inga Steam-koder, utan man måste starta spelen direkt från EA:s launcher, vilket är synd. Men en del titlar för under 20-lappen, inklusive några Battlefield och Need for Speed.

EA's rea i valves butik (steam)

Jätte rea under discounts på en hel del av ovanstående spel om man vill ha spelet i steam biblioteket istället inklusive titlar under 20-lappen enligt ovanstående inlägg / inga origin koder behövs då dom flesta spelen kräver 3rd party/EA launcher framgår på butiksidan. Spelet finns då i två bibliotek och man hårdlänkar steam och origin kontot, både steam och EA's launcher behöver alltid snurra i bakgrunden oavsett vilket bibliotek man startar spelet. Vill man enbart starta spelet via en launcher så behöver man köpa det direkt från EA via citerat inlägg.

Battlefield och Need For Speed enligt citerat inlägg finns på steam rean och kräver 3rd party / dubbla launchers om man köper det via steam.

Av lappen81

I dagsläget har jag telenor via förening som ingår i avgiften, fick erbjudande om att skaffa via play direkt via telenor då dom tydligen äger viaplay utan prismässig fördel var 10-20:- dyrare/ den fördel man fick då var att man kunde se telenor utbudet även via viaplay.
Fick också erbjudande om sport i paket som jag inte var intresserad utav utan extra kostnad dom första 6månaderna men det skulle tydligen gå att ta bort, visade sig att säljaren ljög.

Telenor åtgärdade och tog bort sport men fick kontakta telenor via 5-6 tillfällen då varenda faktura därefter var felaktig har fått lägga ner hur mycket tid som helst så det slutade med att jag gav upp och sa upp viaplay. Jag kan ju inte uttala mig om det hade varit samma kaos om jag hade tecknat direkt via viaplay men då telenor är ägare vågar jag inte chansa.

Tycker alltså att viaplay utbudet (skiter i sporten) är bra och tycker att priset är okej men kommer aldrig att skaffa viaplay igen oavsett pris/utbud pg av tidigare erfarenheter.

Av lappen81
Skrivet av Meto:

Vilken Thread hubb hade du tänkt satsa på?
Apple har kommit långt med Thread support. Google har också Thread i sin Nest Wifi Pro router. Tror inte det finns så många flera alternativ att välja på som fungerar idag.

Homey Pro 2023

Av lappen81

Tolkade det som att hue är lite inlåst trots att det är matter kompatibelt, har inte lyckats hitta mer info om eve

Kan bli schnedier eller vänta på att zigbee ZBMINI-L2 släpps med matter/kräver inte nolla. MINIR4M wifi finns redan nu men kräver nolla, vill installera i apparatdosan inte kopplingslådan.

Av lappen81
Skrivet av dlq84:

Det är generellt ganska ont om matterprodukter, det har gått väldigt trögt tycker jag.

Det enda jag kan hitta är denna: https://www.avatarcontrols.com/products/matter-over-wifi-smar..., matter fast över wifi istället för thread av nån anledning..

Får titta, fördelen med thread är ju att det inte är beroende av en controller ... har iofs skaffat en homey så inte hela världen.

Skrivet av Meto:

Finns som switch ej dimmer https://www.evehome.com/en/eve-light-switch
Jag skulle kolla på Schneider Wiser dimmer. Det är inte matter idag fast kan komma i framtiden med en uppdatering och gör det inte det är det inga problem för zigbee kommer fortsätta fungera bra.

Har kikat på eve men det står att dom enbart är apple homekit kompatibla, löser man vidare på thread står det att beroende på implementering kan det krävas en ios enhet . Väldigt rörigt vad som gäller, har ingen ios enhet. Tar en koll på schneider

Skrivet av CeciliaB:

Philips Hue-produkterna, förutom Tap Dial, ska väl vara Matter-kompatibla och den bryggan är nu Matter-godkänd.

Visste inte att Philips Hue även hade brytare, jag tar en kik

Av lappen81
Skrivet av edson:

Det är en topptestad high-end Soundbar som i mina öron låter väldigt bra! Min första Soundbar så har ingen riktigt referensram ska sägas.

Är man van vid fullstora högtalare och en 5.1.4-setup med dedikerad förstärkare så lär man bli besviken då det inte är en riktig adekvat jämförelse. En soundbar kommer alltid vara en soundbar med alla dess begränsningar.

Med det sagt så låter den högt, sällan jag kan som boende i lägenhet skruva upp volym över 25/100.
Subwoofern är "tight" och de bakre högtalarna spelar fint med bra Atmos-fär 😉.

Som med allt spelar det också roll med vad du matar den med. Den trivs allra bäst med högupplöst Dolby Atmos/DTS:X material, allra helst från en 4K Ultra HD Blu-Ray skiva och hög bitrate. En loseless Netflix-stream kommer aldrig ge dig det där "bettet" i ljudet även om det inte på något sätt är dåligt.

"Amaze"-demon på Youtube låter fint med bra spridning i rummet och högtalarna!https://www.youtube.com/watch?v=kvAfmYNtugQ

Yes förväntningarna är lägre, jag kommer från 5.0 och 5.0.2 (stora högtalare, ingen sub) jag är orolig att bakhögtalarna inte kommer att låta alls (eller knappt) är ute efter dom subtila ljuden som bygger atmosfär (fågelkvitter, bilar, annat som går runt i bakhögtalarna) liknande klippet i ditt inlägg, kul att du är nöjd

Skrivet av SopAns:

Vart sägs det att det är en skitprodukt? Jag köpte den hos samsung innan power rea/bf och är riktigt nöjd, har dragit upp bakhögtalarna och tycker det är bra ljud, har basen ikopplad men ofta på rätt låg pga lägenhet men basen går enkelt att justera direkt på fjärrkontrollen. Har lyft mitt filmtittande rejält iaf.

I den här tråden, najs

Av lappen81

Matter thread kompatibel dimmer/brytare för inbyggnad

Försöker hitta matter/thread kompatibel lampbrytare, dimmer och dimmer med rörelsesensor den senare för toan, alla för inbyggnad, går det att få i ett paket med "skalet" lokala brytare/ratten eller panelen så är ju det smidigt.

Någon som har koll/hittat något vettigt?

Det verkar ju vara kaos med thread/matter för tillfället, jag har enbart tillgång till android (samt en homey på ingpång) finns det krav på ios så går det bort.

Av lappen81

Jag har läst igenom flera sidor med inlägg dom enda kommentarerna är deals, rabattkoder, sälja med vinst, skriva recension för bonusprodukt etc, etc är det någon som har köpt soundbaren för soundbaren och inte bonusprodukten och är nöjd med den?
EDIT: Nu har jag läst igenom säkert 10 sidor (+150 inlägg) av dom är det 2 inlägg som beskriver det som en skitprodukt så blir inget spontan/panik köp i alla fall.

Hur är separeringen i bakkanelerna, kan man dra igång apocalypto eller något liknande och bli omvälvad av ljud? Jag är inte så intreserrad utav dom lägre frekvenserna/subben för respekt av grannsämja/lägenhet (kommer inte att kopplas in) men vill få någon form av surround känsla vid låg/måttlig volym.

"Apocalypto' is almost always sonically alive with enveloping sound design, from the steady ambiance of the jungle to the effective percussive score by James Horner. Dynamics are excellent across-the-board, "

Av lappen81
Skrivet av Ozzed:

Själva koncepten är ju ofta i grunden redan stödda i hårdvara. Men sen kommer de med eget kladd. Har för mig det var så att man var tvungen att ha AMD-processor för att smsrt access memory skulle funka, men de kanske backade på det sen.

Jag trodde att smart access memory var en optimerad variant av rebar om man kombinerar AMD CPU+GPU, känns ju helt ok isf

Av lappen81
Skrivet av Ozzed:

Kan väl t. ex vara om man föredrar FidelityFX-super resolution, håller sig till AMD för att man köpt en Freesync-skärm och då tycker att Nvidia är bortkastade pengar. Deras version av ReBAR (Smart access Memory) skiljer sig något från Nvidias etc etc.

Säger inte att AMD är värst, men både AMD och Nvidia utvecklar proprietära lösningar på sådant som borde vara öppna standarder, så har man väl köpt det ena eller andra så finns en tröskel att byta som enligt mig inte borde få finnas där.

Är inte fidelity fx, rebar free/adaptive sync open source? eller tänker du andra proprietära lösningar?

Av lappen81
Skrivet av Trihxeem:

Därför vi inte vill ha tredjepartslaunchers!
Jäkla dumheter.

Steam är andra eller tredjepart i dom fallen det är ubisoft spel, var oklart om du ville lägga ner alla andra/tredjeparts launchers och enbart ha direkt via spelutvecklarna eller om andra/tredjepart är accepterat med en friskrivning "om det är steam"

Av lappen81
Skrivet av Felixark:

Går ju lika bra att köpa en billigare mobil med abonnemang och fortfarande spara flera tusen lappar över att köpa samma mobil kontant för full pris och abonnemang separat. Så 9/10 fal så abonnemang billigare en att köpa kontant när det gäller mobiler.

Man lånar pengar, lån och impulseköp brukar sällan leda till något man hade köpt i vanliga fall.
Ja man kan ju givetvis köpa vad man vill, köper man något oavsett hur dyrt så är ju syftet att förmedla känslan av en deal som köpare vill man inte göra en dålig deal.

Av lappen81
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag håller med att det finns många generellt som köper dyrare mobil än vad de behöver, till denna köper de också ofta ett större dataabonnemang än vad de också har behov av.

Men för mig är 5GB surf månaden för en mobil för nästan 20 000kr en väldigt konstig fördelning. Självklart påverkar saker som att man överallt har tillgång till Wifi, alla har inte detta. Och det handlar inte om dåliga platser utan ibland datasäkerhet. Dels vill man ej ansluta till osäkra nätverk, dels tillåter inte alla platser ens wifi.

Btw 5GB i månaden när hade jag detta. Typ år 2010? (jag minns ej) Och nej jag sitter med en skruttmobil och vill uppgradera men de är så dyra.
Datatrafik går åt till mobilen, filmer, spel, program. Men även ens laptop när man är ute. I extremfallet skulle man kunna ha behov att dra hem välldigt många GB data utan någon speciellt. Det kan vara en Applikation på 10GB som man ute på fält behöver.
För gamers så har jag dålig koll på pc, men på min ps5a ligger vissa spel på 200GB.

Det är ju det som är så bra med en pott där outnyttjat samlas på hög som kompenserar, vid extremfall får man köpa till lite extra. Men jo har man större eller speciella behov så har man ju säkert koll på det och lägger datamängden därefter.