Inlägg

Inlägg som Krokarn har skrivit i forumet

Märker skillnad i aktivitetshanteraren om jag har iCUE uppe som visar "Dashboard" så man kan se temperaturer och allehanda information att den ökar användandet av cpu och även gpu mot om jag bara har "Home" fönstret uppe. Men jag märker ingen skillnad på prestanda när jag spelar, så för min del spelar det ingen roll. Tror att om man har för avsikt att använda datorn till 100% på något sätt så kanske man märker prestandaskillnad men annars märker man inte av att iCUE jobbar i bakgrunden, mest psykologiskt i så fall bara för att man vet att det tar en viss procent av prestandan. Men detta är ju bara vad jag upplever och tror.

Skrivet av Duxus:

iCue krockar med Steam och deras USB-detection.
iCue crashar för vissa människor och Steam crashar för andra.

Speciellt med Hydro Platinum-kylare och ännu mer om du sitter på Z390 - men händer även utan dessa.
Första fläktporten på Commander Pro-kontrollern slutar funka emellanåt och kräver en Forced Firmware Update och en reboot. Vilket tyvärr är som att sätta ett plåster på en sprucken vägg - meningslöst för problemet återkommer rätt snart igen.

H115i-kylaren ballar ur och "startar om" var 10e minut alternativt nån gång per dag, väldigt intermittent mao.
Det som händer är att den tappar usb och ansluter igen, under dessa 4 skeunder så hör man USB-connect ljuden och pumpen rusar i full hastighet.

Även när iCue fungerar (de gånger den inte crashar) så tar den ofta upp ca 10% cpu-kraft pga deras implementering med en service som försöker läsa av hårdvaran i datorn. Dvs temp på CPU, GPU, fläkthastigheter m.m.

Dessa problem är vida omtalade i Corsairs egna forum men inget verkar hända.
Corsair pekar på Steam och Steam pekar på Corsair.

Fläktarna och Led-stripsen fungerar ju som dom ska över lag, men vad hjälper det när kontrollprogrammet verkar vara skrivet av dyslektiker.
Min 9700k känns lika seg som gamla i5-4690k-datorn pga detta.

H115i Platinum
Vengeance RGB Pro 3000Mhz 2x8gb
Commander Pro
Lighting Node Pro
K70 RGB MK.2
2x LL140 RGB

Jag har ominstallerat. Har medvetet INTE installerat nån annan HWinfo-liknande program. Jag har testat köra utan vissa av komponenterna (t.ex ryckt ut Commandern, m.m.). Har testat annan USBkabel och port till kylaren osv, olika versioner av iCue.
Problemen kvarstår och har gjort det i större eller mindre utsträckning i runt 2 år.

Svårt att känna nåt annat än... Fint sk*t man sitter med.

Skrivet av Aqua_HeaD:

Har via Corsair under snart ett år bytt ut 4 av 6 LL120 fläktar, 1 Lighting Node Pro mot en Lighting Node Core samt en RGB-Hub tillhörande LL120 kitet jag köpte först.

Haft och har problem med att RGB belysningen i fläktarna börjar leva sitt eget liv med konstiga färger och LED-lampor som blinkar. Mitt problem uppstår när jag spelar och kör benchmarkprogram för GPU:n. När luften i chassit och GPU:n blir varm kommer problemen som ett brev på posten. Jag har som sagt var bytt ut i stort sett allt utom 2 av 6 fläktar eftersom problemet vandrar över till de gamla fläktarna så fort nya delar sätt in. När jag slutar belasta GPU:n och tempen går ner i chassit så går allt tillbaka till det förvalda färgschemat. Temperaturen har legat på strax under 50 grader i chassit när problemen verkar uppstå. Tempen på CPU:n ligger på runt 55-60 grader och GPU:n vid ”maxbelastning” (98%) runt 85 grader. Vid normalt spelande så hamnar GPU:n runt 60 grader.

Vet inte om det är dålig kvalitet på fläktarna eller om det är något annat som skapar problemen, men jag har även testat olika versioner av ICUE utan förbättring.

Corsair vet inte mycket utan hänvisar hela tiden till att byta ut del efter del, men det går si så där och det börjar bli lite frustrerande nu när jag har hållit på ett år utan förbättring.

Intel i9 9900K CPU
Asus Z-390A Prime moderkort
RTX 2080 Ti Strix White Edition
32GB Corsair Vengeance RGB Pro
H100i RGB Platinum kylare
6 X Corsair LL120 med Lighting Node Core
1 X BeQuiet 140mm

Taggar @Corsair Johan om han kan hjälpa er med era problem. Själv har jag kört iCUE sedan jag fick Beta-versionen av Johan och inte alls haft så mycket problem som ni har, visst har det kommit och gått en del buggar genom åren men de har blivit lösta. Visserligen har jag en äldre Z170-mammabräda som kanske fungerar bättre, vet att Corsairs första version av Riser cable inte alls fungerade med Z390 och de fick göra om den för det skulle fungera.

Skrivet av B3rt:

Okej, ja jag kör HWinfo64.
Burken är nybyggd i början av maj så det borde inte vara några bekymmer med OS.
Det skumma är att just RGB på cpu-kylaren dör oftast, tvåa är RGBn på tangentbordet (corsair k65) och i tredje läget så går fläktar och kylpump banans. Ibland ett av felen, ibland 2 eller alla fel.

Kan ju förvisso vara värt att avinstallera hwinfo och testa några dagar, vet att temp och övriga parametrar ligger på stabil nivå och kan låta det vara så ett tag.
Vad tror Du om den idén?

Annars stänger du bara av det som krävs i inställningarna i HWinfo64, har ej programmet själv så vet inte vad du skall leta efter men det är något med Corsair tror jag.

Skrivet av ali1997:

Hittade länk här på en av mina gamla ordrar https://www.inet.se/produkt/5322283/corsair-hydro-h60-v2 och ser att den verkar passa AM4 så det borde inte vara konstigheter med att montera den på sen när jag inskaffat nytt moderkort?

Dett var alltså en Corsair och inte en Cooler Master...precis som ovanstående svarat så borde AMD-fästena ligga kvar i kartongen den kom levererad i. Men, det är en gammal kylare som du kanske borde ändå byta ut då de blir sämre med åren.

Skrivet av B3rt:

Några dagar senare så är det väl dags att sammanfatta...

Problemen kom tillbaks inatt, precis som förut med fullvarv på pump och fläktar trots att burken var idle.
Utöver det så har iCUE inte gått felfritt mer än max 2-3 timmar i sträck sedan jag postade inlägget ovan.
Det som strular mest är RGB på pumphuvudet. tappar färgschema och hänger sig eller börjar blinka på typ 2-4 dioder i godtyckligt mönster och färg. Vad gäller RGB så startar iCUE om sig självt efter nån timme med fel så då blir det återställt.

När fläkt och pump skenar så räcker som sagt ingen omstart..

Jag har en kundkorg med ett chassie fullt av RGB samt 6 fläktar från samma tillverkare, tänkt åt ungarna.
Kommer jag ha samma bekymmer så är det ingen idé att jag handlar mer grejer.

Finns det någon lösning på detta eller är iCUE inte bättre? ligger felet hos mig?
Tacksam för all input..

/Daniel

Jag har en hel del Corsair produkter som styrs och övervakas med hjälp av iCUE, upplever inte alls dessa problem som du har.
Har du något övervakningsprogram du kör? Typ HWMonitor? De kan störa varandra och det finns en inställning i HWM som stänger av så bägge programmen inte läser samma saker. Annars är det inte rekommenderat att ominstallera iCUE utan att du istället gör en reparation istället. Var det länge sedan du ominstallerade Windows, har man inte gjort det på några år så kan det finnas en hel del i bakgrunden som kan bråka.

Det är inte samma fästen så det passar ej, däremot brukar det medfölja fästen till både Intel och AMD men frågan är ju om din kylare har fästen till AM4, vet du vad din kylare heter så kan du kolla på Cooler Masters hemsida vilka fästen som medföljer.

Skapa en custom fläktkurva istället, då kan du få den hastighet som du vill ha.

Här är en video som förklarar enkelt hur du gör!

https://www.youtube.com/watch?v=Bxu3o-DsJ-A

Skrivet av KeewiDood:

Inget monster direkt till kylare men framförallt är den full av damm. Skaffa tryckluft på sprayburk och blås bort allt damm! Misstänker att du behöver städa ur datorn helt och hållet.

Får en känsla av att cpu-kylaren inte sitter som den skall, men om processorn verkligen kommer upp i 100C så borde den stänga av sig själv för att inte ta skada. Är det en standard Intel kylare eller någon eftermarknads?

Skrivet av nedrans:

Har en asus PG279Q 1440p, tänkte köpa en till 27" skärm att ha på sidan för att surfa och kolla video. Ser det skevt ut om man köper en 27" 1080p och har bredvid eller? Det är lite prisskillnad mellan upplösningarna och jag har ju inte så höga krav i övrigt.

Var ett tag sedan jag läste i denna tråd och fick se ditt inlägg nu. Jag har också en PG279Q och ville ha något annat än den 24" BenQ skärm jag hade bredvid och då en 27" med samma upplösning som min Asus. Valde en Asus PB277Q som har samma upplösning och en liknande fot, dock inte IPS och hög Hz men det har ingen betydelse för mig då jag endast har Discord samt iCUE uppe på den skärmen.

Har moderkortet 4-pins fläkt-uttag så borde det vara PWM-styrning. Annars kollar du i handboken till moderkortet eller läser på tillverkarens hemsida, tom google brukar finna det man söker om man bara vet vilket moderkort man har!

Skrivet av Kilroy:

När jag bodde i Bäckefors var kebabsåsen mer rosa och riktigt svensk kebabsås, inte vit mild sås. Och en riktigt bra sådan!

Men det var också över 20 år sedan.

Ja, det kan nog stämma. Jag flyttade hit hösten 2000 så det är snart 20år sedan...

Taggar @Corsair Johan så får se om han kan hjälpa dig.

Annars kan du testa att köra en reparation av iCUE ifall det kan hjälpa.

Klart intressant tråd detta!! Jag har bott på tre ställen i mitt liv och det är lite olika hur kebaben är och vilka såser som erbjuds. Hemma i Surahammar fanns det bara kebab av nötkött när jag växte upp, såserna var mild yoghurt-baserad(tror jag) sås och stark tomatbaserad. Självklart valde man bägge två. När jag gjorde lumpen uppe i Sollefteå på T3 åt jag för första gången kebabpizza, fanns också bara med nötkött och såsen där var bara mild om jag minns rätt. Låg inne 90/91 så det har nog hänt en del sen sist, pizzerian som hette LaBetola hade utkörning till kasernvakten...ganska ofta fick de köra ut särskilt efter vi kommit "hem" efter övning som varat en vecka eller mer. Till slut hade de hyrt en lokal 50meter utanför kasernvakten som gick väldigt bra minns jag, till en början hade de köp 10 pizzor och få den 11e på köpet...när vi hämtat pizza och alla ätit färdigt låg en pizza kvar och ingen fatta vems den var...haha
Sen när jag flyttade ner till Dalsland och Bäckefors så hade den enda lokala pizzerian nötkebab och även gyros. En gyrostallrik var riktigt god, smakade inte alls som kebabköttet. Endast den milda vita såsen var aktuell här. Ofta runtomkring här(Mellerud, Bengtsfors, Dals-Ed) är det kebab på fläskkarré, personligen vill jag inte ha den för den har för ojämn kvalitet...man vill inte chansa när det gäller en kebab. Föredrar nötkebab eller kycklingkebab men det är inte så vanligt.
När jag åker hem till Sura så brukar vi nuförtiden åka till Hallstahammar och Lustigkullagrillen och köpa kebabtallrik, trots ägarbyte så är den riktigt god.

Skrivet av Überklass:

Det avhjälpte tyvärr inte, fel kvarstår.

Det var ju inte vad vi hoppades på.

Skrivet av Überklass:

Hallå @Corsair Johan

Sedan jag införskaffade en Corsair Gaming Ironclaw RGB Gamingmus och började använda iCUE så får jag felmeddelanden som hindrar nedstängningsprocessen varje gång jag försöker stänga av Windows (10). Jag verkar inte heller vara ensam om felet.

"The instruction at 0x000000000045D268 used adress memory 0x000000000045D268. The memory could not be written. Click on OK to terminate the program".

Jag har under årens lopp fått kontinuerliga uppdateringar av iCUE men felet kvarstår. Är det något man jobbar med?

Tog mig friheten att svara innan Johan hinner...

Har du testat att helt enkelt reparera installationen av iCUE? Alltså inte ominstallera utan bara reparera. Har använt iCUE sedan beta-versionen och har fått köra reparation en gång, visst har det funnits buggar genom åren men har aldrig haft detta problem som du har.
Läser en del på Corsairs forum och visst finns det en del folk som har problem med iCUE, men tror i många fall har de ej ominstallerat datorn på några år vilken kan ställa till med en del bekymmer. Sen vet jag att vissa andra övervakningsprogram, typ HWmonitor/aida64 kan ställa till det då alla program läser från samma ställe.

Bakplattan är lös tills du dragit muttrarna då skall den sitta, annars är det något felmonterat.
Har haft ett flertal modeller av Corsairs AiO-kylare och alla är i princip lika vid montering och har alltid fungerat utan någon form av distanser eller brickor.

Skrivet av Bengt-Arne:

Gott
Då är grabben glad nu! Å även du misstänker jag

Är nog första gången som jag hört om en trasig CPU, hur som så måste det gå på garantin.

Ja det känns skönt att det äntligen löste sig. Självklart så skall det gå på garantin, den är redan inskickad till NetonNet.
Hoppas de är tillmötesgående att jag redan köpt processor och att de kan betala tillbaka pengarna.

Datorn har fungerat helt utan problem sedan i onsdags eftermiddag så jag hoppas att den kommer fortsätta så denna historia kan avslutas.

Hade 3st gamla HDD's liggandes som jag testade att lägga in Windows på men det fungerade inte på någon av dem, m.2 ssd'n hade jag plockat ur. Då betydde det att m.2 ssd'n är det inte fel på.
Jag drog åter ner till NetonNet och återlämnade de nyinköpta moderkortet och köpte en ny processor.
Nu mina kära vänner händer det, det verkar som allt börjar fungera. Jag kunde nu slutföra installationen av W10 och installerat drivrutiner utan bekymmer. Nu skall jag köra datorn till ägaren och så får han installera spel och spela så får vi se om det fungerar. Håll tummarna nu!