Inlägg

Inlägg som chokladkunG har skrivit i forumet
Av chokladkunG

ser väldigt intressant ut att du fick med ett 7900 XTX. Det är nog det kortet jag har absolut minst koll på Ja wfii skulle jag nog säga är ett krav.

Av chokladkunG
Skrivet av pv2b:

RTX 4080 Super är ett bättre kort än 7900 XT, men det är ett dyrare kort också, men inte lika mycket bättre som det är dyrare, i alla fall inte i traditionell rasterisering.

Fördelen för Nvidia är främst stöd för CUDA och mycket bättre raytracing-prestanda, samt andra Nvidia-exklusiva funktioner som DLSS. Det är väldigt individuellt vad man värdesätter.

Finns bra saker med Radeon också, t.ex. att du har Open Source-drivrutiner på Linux, men det kanske inte spelar någon roll för dig, men det hade kanske påverkat vad jag valt åt mig själv, men det är ju inte jag som ska köpa den här datorn, eller hur?

Du får helt enkelt fundera på vad du prioriterar. Du är ju inte tvungen att bränna 30k på datorn heller, du kan ju spara mellanskillnaden och lägga på något annat trevligt.

En annan faktor är, vad är det för typ av adaptiv synkteknik i din bildskärm? Om du har en bildskärm med den äldre Nvidia-proprietära G-sync-tekniken så kommer du inte kunna köra adaptiv synk med ett Radeon-kort. Om det är något du ens värdesätter alltså.

Jag lutar mer åt 4080 super nu faktiskt, känns som att jag kommer ha mer användning utav det. Min skärm har äldre G-sync, så det är också en faktor. Tack ännu en gång för bra svar! inte lätt alltså... får nog ta en funderar över grafikkortet

Av chokladkunG
Skrivet av pv2b:

En sak att tänka på är att, om du tänkt köra raytracing i Cyberpunk så presterar ett Nvidia-kort betydligt bättre i Raytracing.

Personligen hade jag inte lagt 3200 kr på en vattenkylare för CPU:n heller. 1500 kr är en rimligare budget där, eller så kan du fixa en bra luftkylare för typ 500 kr numera också. Lägg budgetskillnaden på bättre grafik. Pengarna du sparar på en rimligare kylare tar dig halvvägs till ett 4080 Super t.ex.

Men om du inte tänkt köra RT så är ju klart Radeon-kortet mer prisvärt i spel, däremot kanske du kommer vilja köra saker som kräver Nvidia CUDA i framtiden, om du tänkt använda datorn för videoredigering. Just Premiere ska funka med Radeon vad jag fattar dock.

Tack för bra svar! Ja CPU kylare kan jag nog hitta någon billigare. Är precis lite det jag är inne på också, om det är mer värt att lägga lite mer pengar och få ett 4080 super istället... kollar man dom flesta rewies så ser det ut som att 4080 slår 7900xt i dom flesta spelen?

Av chokladkunG

80% gaming 20% redigering (~30k)

Hallå, då min nuvarande dator från 2017 inte riktigt håller måttet känner jag att det är dags för en uppgradering. Min budget är ca 30k och känner att jag inte riktigt har koll på dom delar som hade passat mina behov bäst. Så vad är det jag gör vid datorn?

  • Allmänt surfande - youtube, netflix m.m

  • Gaming - CS2, RDR2, Cyberpunk, ja lite allt möjligt

  • Adobe Lightroom/premiere pro

Jag sitter just nu med en 3440 x 1440p 120hz skärm (Hur funkar det med nuvarande setup? - Det gör det inte) och har inga planer på att byta ut den.

Detta är då ett förslag som jag har skrapat ihop och tänkte kolla vad för synpunkter ni har om den? Intel vs AMD? AMD vs NVIDIA?
Eller vad säger ni om att vänta tills t.ex RTX 5 xxx serien kommer?

Av chokladkunG

Annonsen är avslutad

Av chokladkunG

Då jag inte riktigt fick det bud jag hoppas på så väljer jag att behålla skärmen

Av chokladkunG
Skrivet av ZenZombie117:

När tänkte du ”stänga” ?

På tisdag runt 19:00 tänkte jag

Av chokladkunG

Noterat alla bud!

Av chokladkunG

Alienware aw3418dw

Hallå,
Efter mycket om och men så har jag bestämt mig för att sälja min skärm. Den köptes utav mig 2018 och jag har sedan dess aldrig haft några problem med den. Kartongen och orginal stödet följer med. Även bordsstativet den står på nu.

Tänker att budgivningen startar på 2500kr. Jag har även rätten att sälja till vilken person jag vill.

Läs hela annonsen här

Av chokladkunG

Några bilder från analoga kameran

Av chokladkunG

Yrke: Utvecklare
Erfarenhet: 5 månader
Lön: 41 000
Utbildning: 2år YH, .Net
Plats: Stockholm

Är otroligt nöjd med mitt första jobb. Kan även tilläggas att jag fick fem erbjudanden där inget var under 35k innan jag tog det här.

Av chokladkunG
Skrivet av Grumpy_SWE:

Du har helt rätt, tror dock att många kört den i "auto" läget och därav vattenproblemen.

Skrivet av LURKOVIC:

Inte runnit ur nå vatten ur min än. Lite sörplande ljud i början ibland så är väl kanske lite kondens som inte kommit iväg. Man kanske ska droppa ur lite med jämna mellanrum för att slippa eventuellt lukt.

Aha, då kan jag slappna av lite

Av chokladkunG

Fick precis hem min Electrolux - EXP35U538CW och tycker den blåser på riktigt bra, sen låter kompressorn en hel del... men bättre än två bordfläktar på max ändå. Blir dock lite fundersam på dom som haft problem med att den läcker vatten? kör man den i kylnings-läge ska ju inte tömningsslangen behövas?

Av chokladkunG

beställde mina den 5 februari och står fortfarande "Preparing Dispatch" på både taggen och Galaxy Buds Pro....

Av chokladkunG

arduino starter kit + bok

Hej, säljer mitt arduino starter kit då jag bytte inriktning. Helt nytt i förpackning, endast öppnad. Även bok om IoT av Oscar Bexell.

Nypris arduino: 999kr
Bok: 200kr

Säljer båda som ett kit för 800kr. Skickas helst inte, men i så fall står köparen för frakten.

Läs hela annonsen här

Av chokladkunG

@Thomas: aha nu förstår jag! Jag fick till det, tack så mycket!!

Av chokladkunG

@Shimonu: jag tänker att om det är Puppy : Dog som anropar Interact så ska den minskas med -1 och om Dog : Animal anropar Interact så ska den minskas med -2. Eller ska jag få in det i metoden LowerQuality?

Av chokladkunG

Arv/Klasser C# JoppesDjur

Hej, håller på med en uppgift i kursen Programmering 2 och har nu fastnat på en av delarna... I klassen Ball och metoden LowerQuality så ska kvalitet på bollen sänkas med ett värde beroende på om det är en Hund(Klassen Dog) eller Puppy(klassen Puppy) som interactar med den. Det som händer dock är att kvaliteten ändras från 10 till -1 eller -2 beroende på vilket djur som anropas... Det jag vill är så klart att om hunden interactar så ska kvaliteten ändras från 10 till 8 och så vidare. Vart är det jag tänker fel? Tack på förhand.

Av chokladkunG

@wirlez: Det var enligt uppgiften som klasserna skulle innehålla dom där metoderna. Och om jag förstår det rätt ska programmet köras endast till någon får poängen 301. Men tror nog jag föredrar ditt sätt jämfört med det här...

Av chokladkunG

@zaibuf: super tack verkligen! Har ändrat lite så nu fungerar det som jag vill.