Inlägg

Inlägg som luc89 har skrivit i forumet
Av luc89
Skrivet av Printscreen:

Köpte min första lite dyrare klocka för ett tag sen, en Omega Seamaster 300M:
https://i.imgur.com/u2W0lIO.png

Men! Jag råkade springa in på klockmaster igår och tittade på en (ja eller, två...) Grand Seikos,
https://i.imgur.com/FQPPgcI.jpg

Vänster är en SBGA465G med Spring Drive, och höger är en SBGH277G med hi-beat.

Är det någon som sitter på Grand Seiko och har lite input?

Du borde kika på sbga211g eller "snowflake" som den kallas. Kör också spring-drive och enligt mig en av de snyggaste klockorna som finns. För övrigt tilltalar dualiteten av gammalt och nytt hos spring-drive mig väldigt mycket, och så är det coolt med en helt smooth sekundvisare.

Själv kör jag en Longines 50-talare idag.

Brukar varva med en seamaster 30, eller tissot
Seastar

Gillar 50-60-tal

Av luc89
Skrivet av milkab:

Mäklaren.
För att lösa tvätten får ni prata med grannar (de är ofta mer hjälpsamma än man tror).
Eller ställ maskinen utomhus, den behöver ju bara vatten och el. Ni behöver ju en temporär lösning som fungerar.

Tack för tipset med grannen. Har åkt o tvätta hos min kära mor så länge, men det är ju extremt omständligt. Vi bor högst upp i ett flerfamiljshus, så tyvärr ingen tomt att ställa maskinen på tyvärr.

Skrivet av maximm:

Börja med att posta samma tråd här: https://www.byggahus.se/forum/forums/juridik.53/

Sammanfatta för dig själv vilka parter du har
Mäklaren
Säljaren

Vem av dem bör ha informerat dig?
Både mäklare och säljare bör ha informerat dig

Vem kan du i så fall gå på och stämma? Anmäla? Till vem?

Kostnad för åtgärd? Svårt, då kostnaden är i princip noll om ni flyttar badkaret. Att flytta ut badkar kan anses vara en rimlig åtgärd i en tingsrätt, inte i proportion till att bygga nytt badrum.

Hur mycket energi vill du lägga på att ta detta vidare till domstol med stor risk att förlora mer pengar?

Mja, att flytta badkar vart menar du? Det finns ingen plats. Utan möjlighet till badkar hade vi inte köpt bostaden från första början...
EDIT: Inser att detta kan komma från dålig TLDR! Sorry, editerar posten, men badkaret får alltså inte plats någon annan stans.

Jag är ju lite jävig i det här, men just nu kan jag inte förstå hur jag skulle kunna få fel i rätten. Men det är ju också därför jag ställer dessa frågor, så tack! Ska försöka läsa på lite mer om det finns liknande fall.

Av luc89

Tvist gällande bostadsköp

EDIT: min sambo ansåg det inte vara lämpligt att skriva så detaljerat om detta pågående ärende på internet.

Så jag får ödmjukast tacka för era svar, jag tar allt i beaktande.

Mvh,

Av luc89
Skrivet av serafim:

När jag bodde i Frankrike omkom en kompis, amerikan, färgad (svart som natten), jazzpianist, homosexuell, religiös, katolik. Han förvägrades en kristen begravning i Paris, där han bodde, med hänvisning till att han var öppet homosexuell och jag blev tillfrågad av andra kompisar om jag kunde göra något åt saken. Jag befann mig i södra Frankrike på en liten ort utanför Carpentras (en bit utanför Avignon), och frågade prästen i en närliggande församling om vad man kunde göra och fick till svar att inget kunde göras. En äldre dam hörde vårt samtal och föreslog att jag skulle ordna med en sekulär begravning och sedan bege mig till Méthamis (en liten ort en bit bort) och be prästen där, som ansågs vara öppen och progressiv, hålla en själamässa. Så blev det, jag åkte till Méthamis och prästen där och jag höll en själamässa, han skötte naturligtvis det som prästen skall göra, jag välsignades av honom för att, trots att jag inte var katolik, skulle sköta läsningarna och en liten flicka spelade på orgeln. Det var mycket stämningsfullt och jag fick stort tack av kompisens släktingar (som följde exemplet och höll själamässa i USA när de väl fick reda på hur det löste sig) och av våra kompisar i Paris. Latinet var lite trixigt men det fungerade bra.

Jag hade aldrig hört talas om en själamässa. Det förekommer aldrig i den ortodoxa kyrkan och vad jag vet har jag aldrig stött på det i svenska kyrkan. Finns det överhuvudtaget i den svenska kyrkan och när, i så fall, håller man själamässa?

EDIT: Förtydligande

Vilket märkligt inlägg. Varför ansåg du det vara nödvändigt att så tydligt anmärka på hur svart denna "kompis" till dig var, eller att han var en amerikansk jazzpianist för den delen? Har ju absolut 0 att göra med resten av historien, eller missar jag något??

Av luc89

För mig blir det i princip lägsta möjliga för det mesta, för att inte i5 2500k och hd6970 ska börja brinna äldre spel brukar jag dock kunna lyxa till det med lite ögongodis. Brukar vara nöjd så länge fps >30 typ( har sällan fps mätare på utan går på "flyt")

Av luc89

Notera dock "Säljs och levereras av: TEKNIKPROFFSET".

Har ingen erfarenhet av bolaget själv, men de verkar sälja massvis av billig noname-elektronik ala wish. Så kvalitén på denna produkt lär nog återspeglas i priset.

Av luc89

Jag har diagnosen medelsvår depressiv episod. Får medicin men tycker inte att den hjälper. Påbörjade kbt men slutade efter 2 tillfällen eftersom jag slutade få kallelser och har inte orkat ta tag i det själv.

Edit: tog bort information som kändes lite utlämnande sådär i efterhand.

Av luc89
Skrivet av Urken:

Vet inte om du är seriös eller trollar.

Jag, som exempel, spar väldigt mycket. Det är för att jag skjuter upp min konsumtion till förmån för att spara. Att efter något år sitta på en miljon på kontot är inte alls märkligt. Det är oerhört provocerande att få höra att man är "överklass"/"har råd att bli beskattad, då man har pengar", efter att ha skjutit upp sin konsumtion. Inte mitt fel att folk bränner sina pengar på skit.

Är det rätt att jag skall beskattas högre bara för jag valt att inte leva som den genomsnittliga svensken: konsumera, leva från lön till lön och sedan klaga på att man inte har pengar?

Låt folket få göra sina egna val. Vill jag konsumera - låt mig konsumera. Vill jag spara - låt mig spara. Men nej. Man ska bli tvingad att spendera varenda krona, sätta fart på ekonomin och leva från lön till lön. Folk som bryter sig ur systemet skall bli bestraffade, till varje pris. Oerhört frustrerande.

Jag håller med om mycket du skriver, men att spara mellan 40-80k i månaden (1 mil på 1-2år) är väl knappast något "medelklassen" klarar av...

Av luc89
Skrivet av jeppe109:

Jag vill inte att banken ska äga mig.

Visst kan man anse att det är löjligt och att jag blir förloraren i det hela men jag är av åsikten att om jag inte kan köpa något utan att låna pengar så har jag heller inte råd.

Går ju att leva även om man har hyresrätt ändå så det går ingen nöd på mig tills jag har råd.

Beundransvärt ändå. Om fler hade tänkt som du så hade nog inte bostadsmarknaden sett så vansinnig ut som den gör idag.

Får svindel av huspriserna; radhus för 5-6 miljoner i Upplands Väsby är inte ovanligt. Det är ofattbart mycket pengar enligt mig. Sparar man 20 000 kr i månaden tar det 23 år att komma upp i 5,5 miljoner. (Ja med hjälp av börsen går det betydlig fortare, men fortfarande ca 13 år med 8% årlig avkastning). Med inflation och ökade bopriser tar det ännu längre än så för att faktiskt helt äga ett radhus, galet!

Av luc89
Skrivet av andreasa64:

Äntligen kom den, blev en stor förändring ifrån en iPhone X

https://www.bildtagg.se/file/6vmr9y3y79vx0ljs4sph4mh

Hej,

Bara av ren nyfikenhet, vad är det du tycker är så annorlunda? Är genuint nyfiken eftersom jag själv anser iPhone X (och jämförbara telefoner, har s9 själv) fortfarande vara väldigt kompetenta och ser personligen inget behov av att uppgradera just nu.

Av luc89

16.0 GB "Bagge" ... funderade ett tag vad tusan bagge syftar till, men så slog det mig att det är en direktöversättning från engelskans Ram, dvs fårdjuret Datorn lär prestera bra i goat simulator i alla fall.

Av luc89
Skrivet av Qwal:

https://i.imgur.com/NyNRkfz.jpg

slängde äntligen upp oleden på väggen.

LTT musmattan ser lite liten ut, men det är den största de har på 150x90

sitter lite allt möjligt kul

så lg oled c1 49", acer x34 21:9 1440p till vänster å en asus rog swift 1440p 27 till höger å lite annat smått å gott

Härligt nördigt! Får man fråga vad du använder skärmarna till?

Av luc89
Skrivet av Scarabeo:

Jo, men det är om jag lever snålt som sagt. Hemförsäkringen går på 46 i månaden, elen går på ca 200, mobilabonnemanget 99 och bredbandet 429. Hygienartiklar går inte på mycket alls då jag kör snaggat och bara använder duschkräm och deodorant. Resor med SL går väl på ca 200 i månaden då jag reser för reducerat pris i och med distansstudier (25 kr för en enkel resa).

Då återstår ca 2000 kr för mat.

Att leva som en student kan man ju inte göra hela livet... 25k/månad må vara i överkant för 1 person, men vill man resa, äta god mat, ha några hobbys, ha bil, och allmänt ett bekvämt liv så kommer man inte långt med några 6k.

Av luc89
Skrivet av robbankentor:

Sant men du behöver inget power supply för 230

Precis, därav finns det ju ändå kvar spänningsomvandling i agget

Av luc89
Skrivet av Thomas:

Mitt resultat: 8/10.

Tummen upp för konceptet!

Var inte svarsalternativen till ATX12VO-frågan lite missvisande dock? Nu satte jag den, men vad jag förstår är två av alternativen korrekta (enligt vissa definitioner)? De levererar enbart 12 V, och därmed sker all spänningsomvandling (från 12 V till 5 V, 3.3 V, 1.x V för CPU osv) på moderkortet?

Vad jag vet har vi normalt 230v från väggen, inte 12

Av luc89

Hirens Boot CD till undsättning skapar en PE med massa användbara verktyg, däribland verktyg för återställning av lokala konton.

Av luc89

Jag har nu löst problemet som var en dålig ramsticka.

Om det är någon som i framtiden skulle ha något likande problem kan jag tipsa om att analysera era blåskärmar med: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html, och sedan söka efter debugkoden på: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh40...

tack för mig

Av luc89
Skrivet av SubMarine:

Återställ systemet så det körs enligt spec och kontrollera sedan RAM-minnena med memtest. Skulle mycket väl kunna vara något ramminne som mår dåligt.

tack för tipset, men det hjälpte tyvärr inte. Jag körde windows memory diagnostics (antar att det fungerar på samma sätt som memtest?), vilket inte hittade några fel. Alla inställningar i bios är default och systemet är fortfarande instabilt.

Ingen annan som har några idéer?

Av luc89

2500k instabil efter en tids användande

Hej,

Jag har kört min 2500k i 4,2Ghz utan problem sedan jag inhandlade den för ca ett halvår sedan. Överklocken har klarat IBT samt minst 24h prime95 galant och jag har aldrig stött på några bsods eller liknande i vanligt användande; fram tills någon vecka sedan. Mitt system har gradvis blivit mer och mer instabilt med spel som kraschar, program som slutar svara, samt en och annan bsod.

Jag trodde att en snabb justering av Vcore skulle åtgärda problemen, men icke. Spänningen låg initialt på 1.208-1.216V under load (4,2Ghz) samt 0,860V i idle, vilket ökades inkrementellt, i steg om 0.005V, hela vägen upp till 1.3V utan att ens klara en enda körning i IBT. Jag beslöt mig då för att sänka klocken till 4Ghz, utan resultat. Nu har jag precis återställt bios till grundinställningar och kan fortfarande inte komma igenom en enda beräkning i IBT. Systemet känns även generellt instabilt då bla chrome kraschade medan jag skrev detta inlägg. temperaturen har övervakats med coretemp samt MWMonitor och har aldrig överstigit 70grader på varmaste kärnan, under load brukar den ligga runt 65.

Vad är det som har gått snett? Har processorn degenererat (känns väldigt osannolikt då har kört låga spänningar)? Kan det vara något annat? RAM?

All hjälp uppskattas enormt!
/Lucas

Komponenter:

i5 2500k
maximus iv gene-z
antec khüler 620
2x4gb vengeance 1600Mhz low profile
corsair AX 750W
corsair force gt 120gb
asus 6970 cu2