Inlägg

Inlägg som Fishcake123 har skrivit i forumet
Av Fishcake123
Skrivet av dlq84:

Pilla inte i ett nätagg om du inte vet vad du gör. Feta kondisar som fortfarande kan ha rejält med ström i sig.

Skrivet av Mullvaden83:

Det e nog kullagret som e slut. Jag hade samma nätagg med samma problem. Jag slog lite på de så sluta de låta helt. Men nu har jag köpt ny dator o då oxå nytt agg. Kasta ditt cx agg åt helvete. Köp RMX serien istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av mrqaffe:

Det får du undersöka för det är svårt att säga om det är lager eller nått yttre men var oerhört aktsam med att skruva i nätdelen om du inte vet vad du håller på med, den kan vara spänningsförande även om du kopplat loss den från vägguttaget och ska man göra nått så bör man mäta på primärkondensatorn att den är spänningslös för den kan döda dig med lite otur för den kan vara uppladdad till över 300 Volt.
Ta inget för givet utan betrakta allt som spänningsförande om inte motsatsen är bevisat när det gäller nätdelar.

Skrivet av Tauc:

Japp, lite som att leka med ett vägguttag även om urladdningen endast kan ske under ett kort ögonblick, och dessutom är det likspänning och inte längre växelspänning. men inget att leka med om man inte vet vad gör (även om det är ganska simpelt om man faktiskt kan sakerna). går att ladda ur kodningarna eller att isolera sig. i vilket fall är det inte riktigt tänkt att man ska vara inne och pilla inuti nätagget, det är instängt i en låda av en anledning. bäst är att köpa ett nätagg av bra kvalitet och bra recensioner så slipper man framtida problem, och de har ofta lång garanti (har 10 år på mitt om jag inte minns fel).

Tack för svaren! Får bli att hålla sig på den säkra sidan och köpa ett nytt istället för att riskera få ström i sig

Av Fishcake123

@mrqaffe: Tack! Det verkar som det är fläkten, oljudet upphörde när fläkten stannade. Är det en kabel/något annat som slår emot fläkten som jag bör flytta på?

Av Fishcake123

"Grinding" oljud från PSU

Hej!
Jag har en Corsair CX750M som konstant ger ifrån sig ett extremt störigt "grinding" oljud. Har haft problemet i ungefär 1-1½ år men då till en början bara lät så här vid uppstart. Kunde tillfälligt hämma oljudet genom att stänga av och starta upp den igen så blev den tyst tills jag nästa dag startar upp den igen. MEN nu för någon dag sen så hjälper det inte att starta om datorn, utan det ljuder konstant så man nästan blir galen utav oljudet. Här kommer ett litet ljudklipp om ni vill lyssna: https://vocaroo.com/nBjzcfyROw5

För övrigt så har garantin löpt ut. Någon som vet vad det kan vara/som har haft samma problem? Är det värt att skruva isär fanskapet och börja pilla där inne? Annars får det väl bli att inhandla en ny, det börjar väl ändå bli dags...

Av Fishcake123

Högtalare till datorhörnan

Tjo!

Nu såhär i rea-tider så har jag gått och funderat på att uppgradera mig från mina nuvarande urgamla små Trust högtalare. Ägnar en stor del av min tid framför datorn och lyssnar på musik, kollar på film, och spelar lite då och då. Är inte så kunnig i högtalar-världen så hoppas få lite vägledning här.
Har tittat lite på aktiva PA-högtalare som man, om jag förstått det rätt, inte behöver ha en extern amp till. Tänkte bara koppla dom direkt till datorn. Pris tänkte jag omkring 2k, om man nu kan få nåt vettigt ljud för den summan? Har kikat lite på Audioengine A2+ samt Audio Pro Addon T14 som verkar helt ok. Eller är jag helt fel ute, och borde kolla på 2:1 datorhögtalare från exempelvis Logitech?

Om det är någon här som har några tips, eller förslag på andra högtalare så uppskattas det enormt. Helst med någon form av prissänkning.

Av Fishcake123

Ingen signal på skärm, mus och tangentbord!

Tjo!

Fick hem en ny CPU-kylare tidigare idag då jag var i behov utav en. ( Cooler Master Hyper 212 evo.)
Jag följde alla instruktioner och kopplade in allting på rätt plats, men när jag väl blev färdig och skulle starta datorn så får jag ingen signal på mina skärmar, tangentbord och mus. Datorn bootar som den ska, moderkortet lyser, CPU-fläkten snurrar, fläktarna till grafikkortet funkar, men någon bild på skärmarna får jag inte!

Nu blir jag lite fundersam och undrar vad som kan gått fel. Jag är nästan helt 100 på jag monterade allting på rätt plats. Kanske tog en aning mycket kylpasta som kom med kylaren, men man ska väl ändå kunna få en signal, eller?

Någon som vet vad det kan vara för fel?

Svar uppskattas!

Av Fishcake123
Skrivet av Limpfittz:

Du vet inte specifikationerna på datorn?

Kan vara hårddisken som börjar fallera. Dom börjar knacka och föra oväsen efter några år, eller om dom är defekta på något sätt. Du kan inte öppna upp datorn och lyssna vart i från ljudet kommer? Angående att du känt lukt komma ur datorn också; är det en bränt doft så är det antagligen en kortslutning någonstans. Är du inte så kunnig runt datorer så öppna upp chassiplåten och titta till så att alla kablar sitter i ordentligt där dom ska.

i7 4770k 3.5GHz, Geforce GTX 770, 16GB RAM, Maximus VII Ranger, 650W PSU

Har redan öppnat upp datorn, där allt ser ut att sitta där det ska, så det är det nog inget med. Jag får ta och lyssna riktigt noga nästa gång ljudet uppstår och se efter!

Av Fishcake123

Knastrande ljud inifrån datorn!

Hallå alla!

Jag har haft ett litet problem med min stationära dator ett bra tag nu.. Det är nämligen så att det uppstår knastrande/sprakande ljud ibland. Främst börjar det knastra när jag är ute på YouTube eller när jag lyssnar på musik på Spotify. Det knastrande ljudet varar inte så länge, kanske 2-3 sekunder när det väl uppstår. Ljudet kommer inte ifrån högtalarna, utan det är något i datorn som spökar.
Har haft en period nu där jag till största delen inte hörde något knaster alls, tills idag. Det började spraka lite först, innan det blev mycket värre och kunde t.o.m känna av en skum lukt från datorn. Stängde då av datorn direkt och öppnade upp den efter ett tag, men allt såg bra ut, och jag hittade inte några fel (kikade inte så noga dock)

Är det någon som vet vad det är som spökar, eller har ni varit med om nåt liknande?
All hjälp uppskattas!

Av Fishcake123
Skrivet av Reyintaz:

Kolla om samtliga strömkablar sitter i utanför och innanför datorn. Kan vara 24 pins kontakten på moderkortet som sitter löst.

Annars skulle det kunna vara moderkortet eller nätagget som get upp. Finns ganska många olika förklaring tror jag

Tack för svar, jag skall genast se efter dessa lösningar!

Av Fishcake123

Datorn startar inte!

Hej! Jag har lite problem med min dator!
Min dator startar inte upp! Jag trycker på knappen, men ingenting händer!
Jag har en Windows XP. Vad skulle problemet kunna vara? Tacksam för svar!