Inlägg

Inlägg som clicc har skrivit i forumet
Av clicc

JAVA-allvetare

Hej!

Söker JAVA-kunnig till 2h lättare arbete till den 23 april kl. 08.00-10.00, betalning enligt överenskommelse!

Allt gott!

Läs hela annonsen här

Av clicc

Java NetBeans IDE

Hallå!
Hade i höstas uppgift att skapa ett program som skulle kunna lagra/ändra information gällande betyg och lösenord med en tillhörande databas. Lade det då på is när jag efter två månader inte lyckades lösa en - vad jag tycker ska vara enkel del av programmet- där en elev ska läggas till. Det verkar alltså som att databasen inte uppdateras?

Någon som har tips på vad man ska kika efter? Har kört igenom debuggern så gått som det går.

Av clicc

Skärmarna går till sleepmode

Återigen ett äckligt problem med min inte så snälla dator. Imorse skulle jag starta burken men direkt när den startat så står det att skärmarna går till sleepmode. Har testat de i andra datorer och där funkar de. Musen och tangentbordet vill inte få ström heller, moderkortet lyser och nätagget snurrar. När den stått i 2 min ungefär så börjar den starta om sig själv automatiskt, sen står de bara och startar om sig i några minuter innan den står och bara går.

Så mina funderingar är om det är nätaggregatet, moderkortet eller grafikkortet som inte vill funka? Skärmarna funkar inte att koppla bara till moderkortet för då händer ingenting.

Av clicc

MBR-disk till GTP-disk

Hejhello!
Det är såhär att min burk ville ha lite småkrig här hemma så den valde att lägga av, efter massa om och men har jag genom kommandotolken (utan windows istallerat) rensat den disken som jag ska installera windows på. Efter jag har använt diskpart i kommandotolken enda fram till att jag ska konvertera den till GTP (CONVERT GPT). När detta är skrivet så säger den att återgärden stöds inte av objektet. The specified command or parameters are not supported on this system.

Någon som har någon aning om hur man kan konvertera denna MBR-basserade SSD till en med GTP?
Tacksam för alla svar!

Av clicc

Netgear Nighthawk AC1900 - 10 meters räckvidd?

Halloj!
Det är såhär att de installerade och skickade ut fibersignalen till villan för någon vecka sen, och nu har vi införskaffat en router, närmare bestämt Netgear Nighthawk AC1900 - som sägs vara tillräckligt bra för mina önskemål. Det som är problemet är att WiFi-signalen räcker endast 10 meter innan det viker ner sig och kopplar ifrån. Så min fråga är om någon vet vad som är problemet? Kan vara värt att påpeka att jag testat 4 (!) olika routrar och alla ger samma svar, viker ner sig på samma punkt ungefär. Kan det vara fel på själva fiberdosan? (träkåk, så det ska kunna nå längre än 10 meter).

/clicc

Av clicc
Skrivet av Marwelln:

Har du provat att ta bort Google i din AppData mapp (C:\Users\Användarnamn\AppData\Local\Google)?

tack för hjälpen, det funkade!

Av clicc
Skrivet av Marwelln:

Har du provat att ta bort Google i din AppData mapp (C:\Users\Användarnamn\AppData\Local\Google)?

nej det har jag inte provat. Kan det funka?

Av clicc

Chrome hänger hela burken

Under en längre tid nu har det varit så att så fort jag startar Google Chrome så stelnar hela datorn och ingenting går att göra, inte ens ctrl alt del funkar. Har testat att ominstallera det på båda hårddiskarna, SSDn och HDDn. Någon som har en aning om vad som kan vara problemet?

Av clicc
Skrivet av Kärlekstrollet:

De kör ett program som övervakar er aktivitet inom det lokala nätverket, påminner mycket om streamingtjänster då det eleverna ser kan synas för den som övervakar. (Kan tillägga att lärarna kan enbart se vad du ser i realtid, historik sparas inte)
Dock får inte lärarna logga eran aktivitet eller spionera på enskilda personer för personliga intressen, utan bara när nån elev inte verkar vara uppmärksam och då läraren kan se vad som tar över intresset från lärandet.

Jag studerade själv där detta system ingick på högstadiet, tog inte länge innan jag crackade adminlösenordet med DOS program och kan bekräfta att skolor sysslar med dessa fulspel.

Men när man är uppkopplad på sitt internet hemma kan de väl inte komma åt något? Eller?

Av clicc
Skrivet av upr0426:

Vilket gymasium går du på?

JB gymnasiet

Av clicc

Vi har ju endast lånat de av skolan. Men att de skulle ha 'tillverkat' ett program som inprincip spelar in vad som händer på skärmen känns väl inte direkt troligt?

Av clicc

Lenovo Thinkpad - Skoldator

Tja! I förra veckan fick vi våra skoldatorer vilket va Lenovo Thinkpad, har inget att klaga på ännu. Men som vanligt i skolan påstår IT snubben att de har 'övervakning på våra uppkopplade händelser'. Vad tror ni om detta? Är det bara något de säger eller är det sant att de kan läsa av nedladdningar/historik som görs utanför skolans uppkoppling (alltså på uppkopplingen i hemmet)?

Av clicc
Skrivet av madtop:

Jaha, om du vet att "det kan bara bli bättre" så förstår jag inte varför du skapade tråden?
Du verkar vara övertygad om att mobilt bredband blir bättre för dig.

Personligen är jag inte helt övertygad om att du kommer få mindre lagg med 3G.

Och du börjar få en väldigt överlägsen attityd, som jag sa tidigare ÄR DETTA INGET JAG VET NÅGONTING OM.

Av clicc
Skrivet av madtop:

Trädbundet (fast bredband) är för en gamer överlägset mobilt bredband.
Du får en dedicerad lina med din egna bandbredd och med fast fördröjning - något du inte kan få med mobilt.
Mobilt bredband är delat bredband, du och dina grannar delar samma uppkoppling.

Är dina preferenser låg "lagg" snarare är hög hastighet ska du ha kvar ditt fasta bredband.
Om du däremot vill ha hög hastighet på förmiddagarna ska du satsa på mobilt.

Okej, jag får redan nu 'laggs' så det kan bara bli bättre.

Av clicc
Skrivet av teejee:

Pratar du om bredband via 3G? Mkt förvirrande när du pratar om trådlöst nätverk.

precis, bredband via 3G av leverantören 3.

Av clicc
Skrivet av blomqvist:

Antingen ett stabilt G-nät (typ WRT54GL - allt annat som kör G verkar vara skräp) eller så ska det vara N-standarden med 5 GHz. Kan rekommendera WNDR3700 som i kombination med min MacBook Pro (2009) ger hastigheter över 14 MB/s. I övrigt hur stabil som helst.

Nu förstår jag inte riktigt, haha

Av clicc
Skrivet av CynXen:

Jag har spelat på trådlöst i fyra år och tycker inte jag har några problem. Visst kabel är alltid stabilare men trådlöst har funkat felfritt för mig.

då får vi hoppas på det bästa!

Av clicc
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Trådlöst är aldrig lika stabilt som kabel.

så det kommer bli en hel del lagg alltså?

Av clicc

Trådlöst nätverk till spelande

Tja. Funderar på att byta internet-leverantör och gå från Telia till 3, då Telia endast kan 'skicka' 12gb till området där jag bor. Nackdelen är att erbjudandet 3 har är trådlöst 100/100 och de påstår att man till spelandet får ut ca 30gb, och det är ju bättre. MEN, kommer det bli mycket 'lagg' att köra med trådlöst? (ursäkta om jag formulerat mig konstigt, inte så insatt på internet-biten.

Av clicc
Skrivet av pixelroom:

Svårt att komma åt. Men om du har tips på hur jag enkelt kan få bort den får du gärna berätta

jag stoppade bara in en skruvmejsel och tog bort den