Inlägg

Inlägg som Zizoor har skrivit i forumet
Av Zizoor
Skrivet av iller:

Tack för att du gjort oss alla en nyttig tjänst!

Trevlig helg!

Av Zizoor

Update;

Idag 2023-12-01 fick jag återbetalningen. Efter vad som känns som typ 7000 kontakttillfällen. Det känns inte som det var värt det. Men nu är det gjort. Knappa 185 dagar måste ändå vara något rekord i hur seg man kan vara med återbetalning på kläder.

Av Zizoor
Skrivet av Tossefar:

Hur orkar du hålla på? Handla någon annanstans nästa gång.

Det blev personligt efter fjärde gången de skickade en trasig länk. Blev lite smått tjurig.

Av Zizoor

Adidas och deras obrukbara kundtjänst

Lite bakgrund
Hallå allesamman! Nu ska jag berätta om en pågående händelse jag har med ett visst bolag. Som rubriken avslöjar pratar vi Adidas, ett av världens största klädbolag. Historien börjar sommaren 2022 och jag fick ett sug att köpa ett par nya skor. Hade haft ett par Adidas Ultraboost tidigare och varit störtnöjd, så fick ett litet infall och beställde ett par direkt från adidas.se. Sagt och gjort betalar jag mer pengar för ett par "vanliga" skor jag någonsin gjort tidigare. 1511 kronor tror jag minsann det landade på.

Till en början var jag som brukligt rätt nöjd. Inga klagomål på fit & finish liksom. Bekväma från start, precis som jag hoppats på. Använder dessa om vartannat med lite andra skor. Inte ens ett år senare märker jag konstiga bitar med slitage jag inte tycker är rimliga. Själva skons 'kropp'(?) börjar alltså släppa från gummisulan. Detta tycker jag är märkligt och jag reklamerar detta mot Adidas genom deras supporttjänst, och här börjar alltså en resa jag fortfarande befinner mig i.

Första kontakt med Adidas görs den 30e maj 2023. Jag skickar in skorna till deras returcentral i Lübeck den 31a maj, de kommer fram och de mottager skorna den 2a juni. Detta är alltså hittills snabba puckar.

Men...

Problemen börjar
Ja. Det var ju så att rubriken samt val av plats i forumet avslöjar att situationen inte direkt är en idyll. Jag får till mig cirka 2 dagar efter mottag av min vara att återbetalning skall påbörjas. 20 dagar senare har ingen återbetalning gjorts. Då gör jag min andra kontakt mot adidas och frågar vad som sker och får till svar att de måste få bankuppgifter manuellt då original-betalsättet inte går att använda. (Använde klarna kontobetalning). Jag fyller i detta formulär och skickar in, hoppfull att få kunna få tillbaka lite pengar och köpa ett par nya skor.

Cirka två veckor senare kommer ett nytt mail att återbetalning påbörjats. (Wo hoo!)

Tyvärr kommer ingen återbetalning, så jag kontaktar adidas igen och de skickar svara att de måste få bankuppgifter manuellt då original-betalsättet inte går att använda. (Deja vu?) Dock så denna gången går inte länken till formuläret att öppna, då den bara säger att länken är ogiltig.

Så jag kontaktar dem igen och då upprepas att de måste få bankuppgifter manuellt då original-betalsättet inte går att använda. (Deja vu, deja vu?). Länken är återigen trasig.

Detta upprepar sig 6 gånger på raken och jag försöker i mina svar desperat förklara att länken inte fungerar. Detta följs upp av ett mail från deras sida som måste vara någon typ av standard copy-paste sörja med samma trasiga länk.

Jag ringer till deras kundtjänst, förklarar läget, de ursäktar så mycket och bifogar detta till deras "customer complaints division". Här slungas man runt och till slut får jag en länk där jag kan fylla i mina bankuppgifter (igen..). Två dagar senare säger de att "återbetalning påbörjats" likt tidigare gånger. Ni kan säkert gissa hur det går nu: Jodå! Ingen återbetalning görs. Jag ringer igen, de säger det ligger hos ekonomi och det ska lösas inom 14 dagar.

Jag kontaktar dem efter ytterligare 20 dagar när inget hänt. Samma historia börjar återupprepa sig. Jag börjar bli galen.

För att summera...
Har alltså på fullaste allvar väntat i 150 dagar sedan första kontakt för att få tillbaka mina pengar för ett par skor de har haft i 146 dagar. Ingen lösning i sikte.

Jag är uppe i 24 mailkonversationer. 2 samtal. 3 chattar. 14 agenter. 150 dagar. Inga pengar, och inga skor.

Vad gör jag nu? Seriöst nu. Vad gör jag ens? Det ska nämnas att på Adidas egna hemsida följer de enbart EU kommissionens tvistlösningsorgan. Det organet lyfter enbart tvister med värde över 1000 euro eller något liknande om jag minns helt rätt.

Bonus!
Vill ni ha lite kul läsning hade jag rekommenderat att läsa vad folk har att säga om Adidas kundtjänst på exempelvis trustpilot.

Kommer ta mig fan bara köpa skor i butik från och med nu. Fy.

Av Zizoor
Skrivet av Dunder:

Helt klart tråkigt att se, antagligen är det den gamla goda avundsjukan som gör sig påmind av såna här nyheter...

Tycker det tråkigaste är att det mestadels är hyfsat gamla konton som varit på forumet i många, många år och när det gick av stapeln cirka 2007 kanske det låtit annorlunda. Så man kan tycka det är konstigt gubbgnäll och att man rimligtvis borde veta bättre. Något, något, jantelag.

Ja ja, åsikter har väl alla.

Av Zizoor

Fy vad gnälliga ni är här i kommentarsfältet. Konstigt att på ett "nörd"-forum frodas konstiga och utdaterade stereotyper om "nördar". Riktigt tråkigt att se.

ONT: Jag spelar inte värst mycket datorspel längre, men jag kollar gärna på CS-turneringar då och då. Kul att de får någon typ av erkännande.

Hata mindre, det gör er gott i längden.

Av Zizoor
Skrivet av Nikodemous:

Såå... är det nu som HBO kommer hävda att vi som som skaffade HBO MAX för 50% på livstid, kommer få betala fullpris eftersom HBO MAX försvinner?

Detta var det första jag tänkte med. Kanske?

Av Zizoor

För min del kan det delvis vara en sån här upplevelse, men å andra sidan kan jag gå tillbaka till urgamla spel och bli helt chockad över hur ypperligt värdelösa vissa helt nya spel känns gentemot äldre spel.

Av Zizoor
Skrivet av sweisdapro:

Tänker du på de delade resultaten?
Den biten uppdateras, när jag postade mitt så var det 6.5

Coolt. Då vet jag det! Alltid undrat över varför det alltid stått samma i allas kommentarer. Ty

Av Zizoor

Alltså måste fråga det här med att snittresultatet alltid är samma? Att det skulle vara 6,14/10 bara 6 minuter efter quizzet blivit publikt i.o.m. att det publicerats till att fortfarande vara 6,14 en dag senare känns otroligt konstigt. Dessutom är det samma på varenda quizz, alltid samma snittresultat från publicering till flera veckor efter. Varför ens skriva med det på resultatsidan? Känns ju helt bisarrt.

Förutsatt att det inte uppdateras hela tiden i allas kommentarer. Det vet ju inget jag om.

Fått svar.

Av Zizoor

Annonsen är avslutad

Av Zizoor

Pioneer DDJ-200 Smart Controller

Hej hopp!

Säljer min DDJ-200 då jag gått vidare till större och bättre ting. Perfekt litet bord att lära sig DJ grunder på. Egentligen är det mycket sparsamt använt då jag rätt fort gick över till annat, men smidigt är det iaf och har ibland hängt med som backup om man bara har en telefon att tillgå exempelvis.

Läs hela annonsen här

Av Zizoor
Skrivet av Dinkefing:

Då så! Det blir inga problem för dig och du har ju en sambo eller fru som delar kostnaderna med dig.

Ensamstående betyder exakt motsatsen till det du skrev. Men jag hoppas att det var sarkasm eller ironi.

Av Zizoor
Skrivet av funky_monkey:

Har hänt i Sverige också på en flygbas tror det var skaraborg eller något sådant.

Nädå, det var F 17 Kallinge.

Av Zizoor

Läser faktiskt rätt mycket om elbilar och annat, men även andra fordon när de kommer upp i övrigt osv. osv. Hade lätt önskat en fordonsdel. Fungerar det inte kan man ju arkivera det hela.

Av Zizoor

Jag köper gärna spel i specialutgåvor och även vanlig utgåva om jag tycker om spelet nog mycket. Har nog flera dussintal med dubbletter, men det gör inget. Anledningen till varför är nog bara rent utav att det känns rätt, mentalt sett.

Böcker är också något jag köper fysiskt, även om jag även lyssnar på ljudbok, så slår inte mycket en bok i näven.

Av Zizoor

Asså, att det ens blir en nyhet av att en skärm fungerar med *datorer i allmänhet* gör att det skär lite i själen. Förståeligt att det blir det, men synd ändå.

Av Zizoor

Seriös, kul och lite halvbisarr tråd. Talande om tiderna vi lever i, kanske.

Har faktiskt mestadels ovetande byggt upp en rätt rejäl nödreserv. Har skafferiet fullt av både konserver och torrvaror. Lugnt mer än en veckas mat finns alltid hemma, snudd på en månad kanske. Dryck finns också en hel del av (Tack diverse storpacksutförsäljare för den), dessutom har vi egen brunn hemma med handpump ifall det skiter sig rejält. Vedugn finns i flera rum och ved och skog har vi med. Har dessutom en gammal vedspis, och gasspis. Så allt är väl bra på den punkten ifall elen går.

Ifall kriget kommer till farstun har jag nästan alltid en packad 80 liters väska med kläder, utrustning, mat, och vatten. Detta då jag vandrar en jäkla massa och det brukar vara smidigt att ha det packat innan man drar ut så man kan spontansticka över 3-4 dagar.

Framtiden är gott oviss ibland. Jag hoppas innerligt att en situation där jag behöver ta till dessa medel uppstår aldrig kommer att ske.

Ja just, glömde nästan;

Русский военный корабль,
иди на хуй!

Av Zizoor

Vet ej om det ska räknas som direkt datorpryl, men jag kör ju det med datorn så det får gå. Så mina Audeze LCD-X tillsammans med sin Audeze Deckard gick väl loss för en sådär 20 pengar för en cirka 5 år sedan. Men de tuffar på utan bekymmer.

Av Zizoor
Skrivet av Rouge of Darkness:

Ok. Har ingen aning alltid hållt mig till studio då jag inte behöver 200olika funktioner som kommer med streamlabs.

Ska ta bort obs när ja kommer hem.

Tycker jag du gör rätt i, samma här.

Bara kollade igenom och såg det, inte superviktigt men listan är tjusig annars, så varför inte. Haha