Inlägg

Inlägg som Calby har skrivit i forumet
Skrivet av Habediman:

Hej!

Är intresserad.

Blir dock lite konfunderad, läser på om några ice Bay modeller och ser att det finns ett max på 12,5mm höjd.
Jag har några 14mm som jag vill få in.

Exakt vilken modell är detta?
Har du något modell nr eller liknande?

//

Skickades från m.sweclockers.com

Modellen heter MB324SP-B

Skrivet av Habediman:

Hej!

Är intresserad.

Blir dock lite konfunderad, läser på om några ice Bay modeller och ser att det finns ett max på 12,5mm höjd.
Jag har några 14mm som jag vill få in.

Exakt vilken modell är detta?
Har du något modell nr eller liknande?

//

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har kört Samsung evo diskar både 860 och 850

Skrivet av sleepyoh:

Kört pi-hole ett tag nu, rätt trevligt måste jag säga! Intressant att se var ens enheter ringer hem till, bra mycket mer domäner/samtal hem en vad jag hade koll på.. Har över 2miljoner blockarade domäner nu, fungerar som fina fisken!

Man behöver givetvis ingen Raspberry för detta, bör fungera fint på alla Debian-baserade distrubitioner, testat på åtminstone ubuntu 18.04 och debian 9.4 utan bekymmer, kör nu pi-hole på en virtuell debian maskin med bryggad nätverksadapter, fungerar fin fint!

Varför brygga nätverksadapter? Kör bara Pi-holen som dns på alla dina klienter.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förespråkar Webroot, du kan köpa billiga licenser på ebay.

Skrivet av mrqaffe:

Det är för att alla inte kan skilja på VA och Watt och ansluter man saker som inte är en enbart resistiv last så får man fasförskjutning och effektfaktorn sjunker, man får hålla isär den skenbara effekten och den aktiva effekten och eftersom många inte kan hantera det så brukar man som en tumregel säga att man inte ska lasta mer än 50-80 % aktiv effekt, har man däremot koll på sin skenbara effekt (som är större än den aktiva) så kan upsen lastas med så hög skenbar effekt som den är specad.

Elnätsbolagen brukar inte tillåta att man ansluter apparater som har under 0,8 i effektfaktor utan speciella tillstånd så man kan utgå ifrån att i princip alla apparater man normalt köper har en effektfaktor mellan 0,8 och 1 och tex datornätdelar brukar ju ha faskompensering för att uppfylla de kraven, det brukar stå typ "active power factor compensation" på väldigt många nätdelar men alla laster har inte kompensation och det skiljer också hur bra man kompenserar eftersom det som vanligt handlar om kostnader.
Effektfaktorn mäts tex i testet här, kolla under "Verkningsgrad och effektfaktor" https://www.sweclockers.com/test/25917-kolink-continuum-850-w...
Den var som synes som lägst 0,84 för den nätdelen, dvs strax över 0,8 som är det som sämsta man får ansluta till elnätet utan speciella avtal.
Ska man belasta en ups till max så måste man ta med den uppgiften och räkna ut den maximala skenbara last som upsen kan känna av och se till att den inte överskrids, teoretiskt går det att få väldigt låga effektfaktorer och då kan man köra sönder en ups med bråkdelar av "maxwatt" värdet.
https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4xelstr%C3%B6m

Enklast är ju att stressa sin server och således se hur mycket load det blir.
I mitt fall 28%.

Skickades från m.sweclockers.com

Icy Dock 4-bay 2,5" i 5,25" plats.

Hej,
Jag ska nu sälja min Icy Dock 4-bay 2,5" i 5,25" plats, man omvandlar en 5,25" plats till plats för 4st 2,5" diskar och man kan byta disk under drift då den stödjer Hot-Swap.

Kvitto & Garnti
Det finns kvitto från DustinHome och denna inköptes 2018-04-12 således finns det garanti kvar på den.

Frakt
60kr och skickas med PostNords spårbara paket.
Den paketeras i ESD skyddad påse samt att paketet skyddas med bubbelplast m.m.

Betalning
Swish

Läs hela annonsen här

@tretorn76: Kolla vilka portar dom har öppna sen kör du genom dom.

Du kan ju tunnla vpn trafik genom port 443 te.x

SAS-kabel SFF8087 till 4xSATA 7-pin, 50 cm

Hej,
Ska nu sälja av lite överblivna SAS till SATA kablar.

Jag vill ha 100kr / styck för dom.

Frakt
Frakt 20kr (Gäller upp till 2st kablar) och det skickas via vanligt kuvert.
Alt. om ni köper alla fyra och vill ha det spårbart så kostar frakten 60kr.

Betalning
Swish

Läs hela annonsen här

På min apc ser jag i desplayen hur mycke load den har m. M. Översrrid inte 50% av de så ska de va lugnt

Skickades från m.sweclockers.com

@Wixner: Har även en Hot-Swap disk-cage som man sätter in i ett 5,25" plats som i sin tur ger 4st platser för 2,5" diskar (självklart följer alla slädar med)

@Wixner: Förstår, inte intresserad av att byta mot Dell Perc H200 Flashat LSI 9211-8i IT Mode kort har två stycken?
Eller ett Nvidia Quadro 2000 1GB GDDR5 ?

Såg att du hade server så tänkte fall om det var av intresse?

Ger 800kr i bud på Samsung 850 EVO 1TB (B)

Skrivet av xxargs:

Ja, batterierna står för en stor del av total-värdet.

Det finns anledning varför det slängs en massa mindre UPS där enda felet är dålig batteri när företag byter ut utrustning. Man anser att det kostar mer i arbetstid att byta batteriet (utöver själva batterikostnaden) än att köpa en ny aggregat.

Dessutom anser att gamla grejor börja ha torra kondingar mm. och därmed anses mindre driftsäkra av den orsaken (fast det behöver inte alls vara så då de ny maskinerna kanske har tillverkningsfel/kvalitetsproblem och är i början av badkarskurvan med högre felutfall som gör att det faller ut för ofta ändå) - men framförallt tycker inköparna om garantitid och betalar gärna premium för det fast det i de allra flesta fallen är billigare att byta ut allt eftersom grejorna går sönder utan någon garantihantering alls...

Undersökte dom som jag köpte denna av dom verkar köpa in upser från företag som kassera dom dvs byter ut dom och sen snyggar dom till dom byter batteri för att sedan sälja.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av xxargs:

I alla större UPS-anläggningar byter man rubb som stubb när det är dags att byta batterier - pengarna finns i just batterierna medans växelriktarna och allt runt omkring anses inte mer värda än förpackningen de kom levererade i - det är nästan som att kunderna förutsätter att växelriktar-infrastrukturen är något som man 'bjuds på' när man köper batterierna....

i dom här anläggningarna brukar det vara '10-års batterier' av AGM-typ, men i verkligheten håller de inte mycket norr om 6-7 år och är inte alls i samma klass som de gamla våta tudor-batterierna med rörceller med > 15 års hållbarhet om det inte är för varmt i lokalen.

Som att de är nytt batteri i min enhet så gjorde jag en bra affär då antar ja.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av -=Mr_B=-:

Ja? Det tyckte jag framgick ganska tydligt av mitt inlägg att jag var medveten om. Det som skiljer mellan den här och en ny är att med en ny får man APC's garantier, 3 års reklamationsrätt, och svensk service, och med den här får du 12 månaders begränsad garanti, ingen reklamationsrätt, och vet att den varit defekt i någon utsträckning redan...
Jag har inget emot en bra deal, som sagt jag har en Eaton 9130RM 1500 här hemma, med 4 EBM'er, en lösning som skulle kostat norr om 25Kkr, men jag har inte betalat halva priset för den...

Men visst, det viktigaste är att du blir nöjd. Den du har valt har bättre driftsanalys än vad en ny billigare hade haft. Är man inte bara intresserad av UPS'en som ett filter för inkommande el, är den ett bättre köp en APC's billigare varianter.

Jag vill ha den som ett filter och att den ska stänga ner min server snällt om strömmen går. Dvs behöver ingen längre drift så antar att den där duger då 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av hACmAn:

@Calby:
Vet du att det är en sådan? eller bara en liknande. Vissa har portar som använder batteriet och andra är till för att rena strömmen och överspänningsskydd mm. De portarna ger inte batteri backup i huvud taget. Skyddar bara medan de andra gör det. T.ex du kopplar switch annan liten utrustning till dem och batterie backup portarna till datorerna som behöver kunna stänga av sig utan att data förloras.

Jag har köpt den jag länkade till lite längre upp.
Verkar som att alla portarna har samma funktion på den eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av -=Mr_B=-:

Du får byta kabeln mellan UPS och väggen, men visst, det borde funka. Jag vet inte varför man betalar 2000:- för en begagnad APC 1kVA, när en ny kostar samma pengar. (Visst, inte samma, dock fortfarande APC)

Den där modellen kostar 4300kr ny kolla prisjakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Ot men låter 1000l mycket? Dvs när man har ström i den?

Har köpt en som ska stå i hallen tänkte ja.

Skickades från m.sweclockers.com

@Svensktiger: Tid är pengar, köpte en direkt hehe men ska sätta dit en 140mm fläkt istället.