Inlägg

Inlägg som deeyay har skrivit i forumet
Av deeyay

Topre Realforce 88U/B 45g TKL

Söker ett Realforce som titeln säger. Färg spelar egentligen ingen roll även om svarts modellen föredras.

Hör gärna av dig om du har vad jag söker.

Läs hela annonsen här

Av deeyay
Skrivet av anon56869:

Samma med skärmupplösningen skulle jag vilja säga. Inte förstått poängen med att gå över 1920x1080 på en mobil. Men fin ns säkert de som anser sig se skillnad. Precis som greta som kan se co2.

Skickades från m.sweclockers.com

Skillnad ser man definitivt pga pentile matris men den är försumbar och man ser det mest om man letar efter det så det är typ en non issue. Föredrar den bättre batteritiden som en 1080p panel gör.

Av deeyay
Av deeyay

Ni verkar ha haft en mycket trevlig kväll. Om det inte vore för att min helg hade varit uppbokad sen tidigare pga att jag nyligen har träffat en tjej som bor i en annan stad så hade jag kommit dit och nördsnackat om tangentbord. Taskig timing för min del.

Av deeyay

Seek & Destroy II heter spelet. Battlade med vänner i yngre dagar =D

https://www.youtube.com/watch?v=kP_dHGUqGDk

Av deeyay

Om ingen knäcker det före senare ikväll så avslöjar jag svaret!

Av deeyay
Skrivet av Ratatosk:

Du menar precis som att man sedan länge skulle kännt till säkerhetshål i WiFi kretsar, om det funnits ett sådant?

Säkerhetshål och mjukvara som skickar hem signaler till hemlandet mot ens egen vilja ser jag som två olika saker och det säger ju sig självt vilket som är lättast att upptäcka. En mjukvara som skickar hem data eller försöka hitta säkerhetshål i WiFi-kretsar.

Av deeyay

Hade det funnits bakdörrar i deras telefoner skulle det ha upptäckts för länge sedan. Finns inga bevis för just den saken överhuvudtaget. Känns lite som en häxjakt faktiskt. Visst ska man vara kritisk och granska men då ska alla behandlas lika och inte bara Huawei.

Av deeyay
Skrivet av adfactory:

Hette det inte stroker?

Svar nej! Det är en uppföljare i det avseendet att det har "ii/2" i sitt namn men jag har aldrig sett något spår av det första av det eller kan heller inte hitta något om det idag. Namnet är inte heller logiskt för denna typ av spel kan man tycka.

Av deeyay
Skrivet av Videoapan:

Är det någon variant av Sex games? Inte sett den här bilden tidigare.

Nix det tillhör faktiskt inte Sex Games på något vis utan är ett fristående "spel".

Av deeyay
Skrivet av MoNkeY-05:

Blev visst ett svar här ändå. Game on!

https://i.imgur.com/Q1SXKL5.jpg

Bionic Commando Rearmed 2

Då jag är säker på min sak kommer följande:

https://i.imgur.com/KvXFqsM.gif

Av deeyay

En del gillar att mappa om Caps Lock till Backspace. Blir mindre fingergympa.

Av deeyay
Skrivet av landahl:

Det är ett problem nu för mig att hitta en skärm som jag kan ersätta med min Dell U3011. Ska jag hitta något lika bra så är jag tvungen att vänta och se vad som kommer. Min skärm är fortfarande väldigt bra men jag är sugen på att byta till en ny. Tyvärr så finns det inga skärmar i storlek 32 med upplösningen 2560x1440 som matchar min skärm. Dessutom kostar sådana skärmar ca 2000 kr och man förstår då vilken kvalitet det innebär. Eizo hade varit intressant om det hade varit en 10 bitars panel. Eizo Color Edge 32 tum är alldeles för dyra.

Jag är dock intresserad av en kommande skärm 32 tum från Asus pro art. Kolla in detta ---> https://youtu.be/EYftg6pUrUs?t=519

Den där skärmen såg ju mycket intressant ut. Undras vad priset kommer att landa på för en sådan.

Av deeyay
Skrivet av 220volt:

Förmodligen 8-bit + frc, så ingen riktig 10-bit panel 😛

Skickades från m.sweclockers.com

Nämen hej på dig gubben då stöter man på dig här också då =D

Men det har du nog rätt i. Aja man får nog skippa 4k helt enkelt sen när man skaffar en Eizo i framtiden.

Av deeyay
Skrivet av landahl:

Det enda problemet är att detta är en 8 bitars panel. Jag vill ha en 10 bitars panel.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4918209

Aj det hade jag missat det var ju synd för det behöver jag också då jag arbetar en del i Photoshop. Till och med den billiga 4k-panelen jag sitter på nu har 10-bit och även det visar sina brister i gradienter framförallt när man sitter och jobbar.

Av deeyay

Om man är ute efter en skärm med bra kvalitet och uniform bild så skulle jag personligen nog inte kika på något annat än Eizo eller NEC i den högre prisklassen. Smakar det så kostar det men det är det värt då skärmen är det man sitter och tittar på hela tiden. Det finns inga genvägar till den perfekta bilden. Bedrövlig uniformity överlag på dagens skärmar oavsett vad man köper under 10k. Jag ska köpa mig en Eizo igen om ett tag och den som är länkad högre upp här i 4k upplösning är en stark kandidat. Under tiden har jag köpt mig en väldigt billig 4k panel att använda för 3000kr (Philips 276E8VJSB). Inte "perfekt" uniformity på något vis men bra mycket bättre än några paneler jag testade innan som låg i 6000kr klassen. Tillräckligt bra för att inte störa mig på det och då är jag väldigt känslig för ojämnheter så det är ett rätt gott betyg ändå. Finns mycket överprisat skräp där ute idag.

Av deeyay

Personligen skulle jag köpa en likadan skärm till för att få en enhetlig look. Det ser rätt mysko ut med 2 olika skärmar bredvid varandra. Dessutom så skiljer sig ju paneler åt en hel del mellan olika märken på olika vis. Framförallt vitbalans vid ljusa bakgrunder och personligen finner jag sådant väldigt störande för ögonen när man skiftar blicken mellan de olika skärmarna. Jag skulle lägga ut din Acer för några hundralappar 300-500kr och sedan köpa en likadan Acer som du redan har med din budget.

Av deeyay

5-6 år är inte mycket i hållbarhet för ett mekaniskt tangentbord. Som sagt Qpad har stora kvalitetsproblem med alla sina produkter känns det som. Haft problem med både flera tangentbord och möss. Sitter idag med ett gammalt väl använt tangentbord tillverkat 1990 och det funkar precis som det ska. Förr gjorde man kvalite på riktigt.

Av deeyay
Skrivet av ztenlund:

Numera har väl iOS fått samma variant som Android att man kan hålla fingret på mellanslag och därefter dra markören i sidled i texten.

iOS var först med "trackpad" på tangentbordet. Med hjälp av "3D Touch" så hårdtrycker man var som på tangentbordet så dyker en trackpad upp som man kan röra fritt i 360 grader i 60fps och det har en väldigt bra upplevelse. Om man sedan ännu en gång trycker hårt när markören hovrar över ett ord så markeras hela ordet sen kan man dra över allt text som man vill ska markeras. Totalt överlägsen allt som finns på Android och Android la in stöd för mellanslagsvarianten efter iOS kom med sin variant mig veterligen. Men den metoden som iOS kör är helt överlägsen i känsla och funktion.

https://www.youtube.com/watch?v=XlcCgiYF2Fs

Av deeyay

Det är jäkligt synd att Windows Mobile fick kalla handen det var ett uppfriskande OS och konkurrens är bra för konsumenter. Samtidigt kan jag inte annat än tycka att det är mycket MS fel att det blev så här från första början med tanke på alla deras "reboots" av OS'et och ändrade det i grunden så utvecklare behövde göra om sin appar gång på gång. Jag förstår att utvecklarna tröttnade. Men jag gillade verkligen OS'et under den tid jag använde det från 7'an till 10'an till och från. När Lumia 800 kom blev jag helt frälst. Den skadeglade i mig kan heller inte låta bli att småle enbart pga Elop.