Inlägg

Inlägg som pytonOrm har skrivit i forumet
Av pytonOrm

onedrive sånt skit inte fan lagrar jag mina privata saker där inte, när hackers kan komma över dom. Idioti är det

Av pytonOrm
Av pytonOrm

Tittar man på nuvarande Asus kort och nyaste bios står det klart ROG MAXIMUS Z790 HERO BIOS 1202

Version 1202
11.65 MB 2023/06/16
"“Before BIOS update, please download Intel ME update tool from ASUS support site, and update ME firmware to Version 16.1.27.2176 to ensure optimized system settings.”
1. Improve system stability and compatibility for the next-gen processors
2. Fix the compatibility and instability issues when configuring RAID for high-capacity storage
3. Do update the intel ME to version 16.1.27.2176

innebär då dom ska stöda "next gen intel" dvs 14th gen eller vad fan händer ? ska nya z790 komma då och måste folk köpa nya moderkort igen?

Av pytonOrm

om dom raderar ens spel bara för man inte varit inne på länge på sitt konto, så tycker jag dom kan återbetala ens pengar för spelen man köpt

Av pytonOrm

Eftersom 14th gen intel är raptor lake re-fresh lär inte det heta "Meteor lake" då är det väl 15th gen man blir ju förvirrad ftw

Av pytonOrm
Av pytonOrm
Skrivet av ChrisDev:

Fick ett mejl som ser ut att komma ifrån polisen där det hävdas följande:

<Uppladdad bildlänk>

Är detta trovärdigt? Det går väl att spoofa email-adresser? Det finns en bifogad PDF också, som jag såklart inte klickat på.

Läs här varför

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8JWVP2/dataintrang-hos-p...

Av pytonOrm

flytande kväve for the win nej skämt o sido luftkylning sedan amd athlon körde custom water på den + prometia mach 1 sen på intel pentium 4 vilka tider det

Av pytonOrm

min polare får 19294 i time spy extreme med sin 4090 och vattenkylning så nåt är fel där i denna tråd

https://i.postimg.cc/VNbTvLcc/345006056-1315811109002959-3631...

är min polares 4090 med custom water setup

Av pytonOrm

Förbannade reklam skit kan man leva utan, ingen som är intresserad av sånt dynga

Av pytonOrm

också tänka på första boot sekvens tar lägre tid då "Memory Training" kickar in innan den bootar upp bios screen mm. dvs första start av datorn

ja hur går det ?

Av pytonOrm

jag använder tradera aldrig problem sålde precis ett Asus Strix RTX 3070 ti för 4500 igår gick på 5 minuter såld..
och man är ansvarig att beskriva om varan är "Defekt eller fungerar" precis som den ska som nyskick till köparen så dom känner sig säker med köpet + om kvitto finns och orginal kartonger gillas ser jag extra i kanten då. köpet gjordes via klarna inga problem eller swish annars och man har bra omdömen på sig så känns det bra både för mig som säljare och för köparen med.

Av pytonOrm
Skrivet av Hulamaan:

Jag hittar ingen annan PCI slot när jag tittar på moderkortet.
Sorry är inte så jätte kunnig på detta.

Kan det vara ett av dom här "locken" som sitter på moderkortet som man behöver ta bort för att komma åt? Sitter inte SSD disken där kanske?

Ditt moderkort ska ha 3st Nvme portar fick leta upp annan bild på kortet

https://i.postimg.cc/m1WKgRFG/330152534-984089729611224-47826463...

Av pytonOrm

Men jag kom på nyss det kan vara så att "Nvme disken" med din windows enhet på som sitter i första pci-e slotten närmaste processorn delar ju pci lanes med grafikkortet ska vara problem med Rtx 4000 serien, det kan vara det felet helt enkelt, prova att flytta nvme disken till annan port kan det funka. värt o testa iaf

skulle detta inte funka är det ditt moderkort eller gpu som är fel på

flera personer har haft detta problem med sina z690/z790 etc med sina rtx 4000 kort och nvme på första pci-e porten

jo ditt kort ska ha mer än 1 pci-e port än den som sitter nära processorn

Av pytonOrm

har du provat byta pci-e port med allså flytta ner gpu ett hack ? testa att gå in i bios och stäng av inbyggda gpu också det går ju göra cmos reset annars sen om det inte skulle funka

Av pytonOrm
Skrivet av Hulamaan:

Jag testade detta och det gick bra att montera ut grafikkortet och lyckades sätta tillbaka den samt hörde klick ljudet som indikerar att den sitter bra nu, men dessvärre så hittar inte datorn kortet fortfarande.

Fläktarna är inte igång på kortet men där misstänker jag att precis som med min föregående kort 1080 TI så går dom endast igång när det behövs och värmen stiger vid spelande, men ljusdioderna är igång på grafikkortet så den får ialla fall ström.

Finns det något annat jag själv kan testa?

du har ingen annan grafikkort och testa med ? annars låter som fel på ditt nya grafikkort, om du nu hade fått kontakt med pci-e slotten riktigt denna gång. och du hittar inget o bios där du kan stänga av inbyggda gpu delen ? fast o andra sidan inte bra stänga av den ifall du kommer inte alls få någon bild sen efter det

Edit kan windows hitta ditt 4070 ti i enhetshanteraren ?

Av pytonOrm
Skrivet av Hulamaan:

Grafikkortet verkar inte sitta ordentligt, men lyckas inte montera ut den för kommer inte åt låset som sitter vid PCI utgången. Behöver montera bort fläkten och det så får skicka tillbaka den till Komplett som får felsöka och fixa detta.

Tack för hjälpen allihopa.

kom igen nu inte ska du behöva skicka den tillbaka när det är lätt fixa det själv, det sitter en knapp du kan trycka på så lossnar grafikkortet av sig själv.

https://4444544.fs1.hubspotusercontent-na1.net/hubfs/4444544/...

Bilden visar klart bild vart du trycker
Knappen sitter strax vid första dimm platsen för minnena se bilden där lätt o trycka på

Av pytonOrm

som alla säger så verkar ditt grafikkort inte sitta i som den ska. kolla alla strömkablar sitter som dom ska också, och att stänga av den inbyggda gpu kan ge konsekvens om du stänger av, och inte hittar grafikkort alls så kommer du inte få bild alls sen när den är väl avstängd har du ingen annan dator och kolla så grafikkortet funkar alls som den ska ?

Dessutom dålig stil av komplett inte kolla så allting funkar som det ska innan den skickas till kund, trodde dom skulle vara proffsiga av sig detta klassas som amatör bygge.

Tvivlar på att grafikkortet hade rört på sig under frakten till dig

Av pytonOrm

haha bara 1080p gaming ? LOL dom flesta spelar 1440p eller 4K eller 8K vill vi se hur bra processorn är för och presterar.

Av pytonOrm
Skrivet av Mortal1ty:

Får tillbaka typ 3500, helt OK.

gött mos blir extra kebab pizzor nu då eller max hamgurgare lyx