Inlägg

Inlägg som Valvar har skrivit i forumet
Skrivet av Nucky:

La faktiskt en reservation på bägge konsoler (Xbox & PS) redan förra året i november.

Var reserverar man sin konsol för att vara säker på att få en runt release någon gång?

Skrivet av Carl-Ludwig:

Hur tycker du att det fungerar med L/R 1/2? Tycker själv att läget på dem hamnar lite konstigt. Går oftast bra med L/R 2 men kan bli lite krampaktigt med L/R 1 utan att ändra grepp. Är det jag finner mest problematiskt med handkontroller idag.

Tycker det funkar bra, men jag håller bara med pekfingret på båda sidorna. Sedan ser jag till att hålla hela kontrollen långt fram så att fingrarna är relativt "raka" (dvs inte så mycket böjning vid knogarna), och så att greppen är långt från handflatan.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Finns det någon här med handstorlek 12 (XXXL) och större som gillade dual chock 4?

Jag har rätt stora händer, men har inga problem med den. Trodde det skulle vara jobbigt innan jag hade använt den mycket, men den är mer ergonomisk än den ser ut att vara.

Skrivet av Juus1:

Snapdragon 845 och 64Gb lagring för 2499 hos Asus;

https://eshop.asus.com/sv-SE/zenfone-overview/zenfone-5z-3.ht...

Har en sån telefon själv, och är helnöjd.

//C

Verkar dessvärre vara slut. Den dyrare varianten (för 3500kr) finns dock kvar.

Skrivet av babgjyshi:

Vet inte om det redan blivit postad men kan inte hitta det, annars får man ta bort det.

Genom benify så kan ni köpa s10+ för 6640, s10 5940, och s10e för 4890 som är 2000kr billigare än webhallena kampanj på 1000kr.

Benify brukar många få genom jobbet men man kan också köpa det för 10 kr, och så får man hundratals rabatter. Www.benifydealsprivat.se

Hur hittar men rabatten på telefonen? Har letat lite men inte hittat något.

Edit: Hittade det. Man måste gå till Samsungs sida och sedan hitta S10 via menyn i hörnet.

Skrivet av hookgrip:

Är det några Stadia-användare här? Tycker det verkar som det floppade.

Reporting Jag har inte haft lust/råd att köpa en speldator innan jag ska flytta i sommar, så det har varit perfekt för mig. Det flyter på riktigt bra, och nu kan jag ligga i sängen och spela AC:O i 4k på min laptop.

Skrivet av Elektron:

På 30ms hinner ljuset färdas 90mil, så tänker mig att en del av begränsningen ligger i dels avståndet till servern men även vilken väg/omväg den tar. Det är ju troligtvis också därför två personer som båda har 100mbit/s har fått helt olika uppfattning om tjänsterna när de testat tex geforce now och stadia.

(Har inte tagit någon hänsyn till relativitetsteori i min beräkning, är inte så duktig på det skall erkännas)

Man kan få en rätt bra uppfattning av vad ens fördröjning mot Stadia är genom att pinga 8.8.8.8. Där jag bor i Göteborg får jag 15ms - finns nog de som får lägre, men långt ute på landet kanske det är mycket sämre.

Skrivet av eXtranj3rO:

Är väl tvärtom, stadia/geforce now har högre inputlag än en spelkonsol kan aldrig bli lägre oavsett hur optimala omständigheterna är?, däremot kan grafiken vara bättre i något spel möjligtvis, stadia har sämre grafik i RDR2 enligt detta test

https://www.youtube.com/watch?v=x6y4MnlFLNE&t=375s

Ok, det verkar absolut som att X1X har lite bättre grafisk kvalitet i RDR, så jag hade fel. Jag grundade det mest på subjektiv upplevelse från att ha testat hos en kompis.
Detsamma gäller input lag - på något vis lyckas konsolerna skapa märkbart input lag - gissar att det kanske är 15-30ms från handkontrollen och lite mer från något annat ställe? Stadia ligger på Googles edge nodes, och min ping mot den närmaste är 15ms - ungefär samma som vsync orsakar. Men subjektivt tyckte jag att det kändes aningen mindre "kletigt" än att spela på Stadia än X1X - kanske har mer att göra med input sensitivity eller liknande dock.

Skrivet av Boredbynoobs:

Jag har testat det hos en kompis och sett massor med tester/recensioner på youtube och tycker personligen det är skräp på väldigt många plan och rätt säker att Google kommer överge det så småningom, i alla fall i dess nuvarande form. Listan är lång på varför jag inte tycker att tjänsten fungerar bra och varför tjänsten i sig är dålig för spel-mediet.

Eloge till dig om du uppskattar produkten och att det uppfyller dina behov. Inget fel med det heller.

Jo, rent principiellt gillar jag inte att ha allt i andras "moln", men rent tekniskt tycker jag de har lyckats väldigt bra och jag tror absolut det finns en marknad för vad de erbjuder.

Skrivet av Boredbynoobs:

Google Stadia, KEKW.

En av dem tidigaste aprilskämten någonsin.

Bara för att det inte är något för dig betyder det inte att andra inte kan gilla tjänsten. Jag tycker visserligen väldigt illa om Google, men Stadia har varit perfekt för mig den här månaden - istället för att köpa en dyr speldator innan jag ska flytta i sommar kunde jag skaffa Stadia och tillfredsställa mitt spelbehov för tillfället. Det är nog också perfekt för många casuals som inte har lust att köpa en dyr konsol eller dator. Det är helt enkelt en konsol för personer som inte har plats, råd, lust eller tid att skaffa och fixa med en konsol eller speldator. Input lag och grafisk kvalitet med en bra uppkoppling är aningen bättre än vad konsolerna som är på marknaden just nu erbjuder.

Skrivet av Irre:

Är jag inte ute det allra senaste eller vassaste, så inväntar jag alltid någon ordentlig rea typ "black friday".

Det är sant, jag borde kanske vänta tills dess. Det är ett tag dock - jag borde ha haffat något senaste svartfredagen :/

Platssnål speldator för så få slantar som möjligt (utan PSU eller lagring)

Hej!

Funderar på något åt det här hållet:

https://i.imgur.com/eC9Mhzi.png

Kommer att flytta i sommar, så vill helst ha ett relativt litet chassi - är Thermaltake Level 20 VT ett bra val, eller har ni några förslag på något som är mer prisvärt? 10k känns ganska saftigt för mig, och jag funderar också på att nedgradera GPUt till något för 3-4k - vad tror ni är bästa sättet att banta priset lite förutom det? Borde jag leta efter specifika begagnade komponenter kanske?

PSUn jag har är en EVGA NEX650G som är typ 18cm lång.

Eftersom det mesta blivit sålt nu avslutar jag annonsen. Jag föredrar nog att behålla webbkameran som det bjudits på samt wifi-modulen, och har gett bort eller slängt moderkort, AMD Athlon och T60+docka. Endast tangentbordet från Steelseries, 4x4GB RAM från Corsair samt den äldre webbkameran från Logitech finns kvar. Om någon erbjuder något inte helt orimligt för något av det, antingen här eller via PM, går det nog att lösa.

Skrivet av lap87:

Hade varit perfekt att köra hemma också om det gick att välja större upplösningar än 1080p

Detta. Någon som vet när de tänkt introducera högre upplösningar? Bara 1440p hade gjort mig till en kund.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Alexandersson91:

Ursäkta frågan, men för benq skärmen, vad för bud leder?

Skickades från m.sweclockers.com

Den är redan såld och hämtad.

Jag orkade inte vara uppe efter midnatt. Ett antal budgivningar avslutas enligt följande:

-GTX680 vanns av @Super Älg
-Mikrofon från Röde vanns av @Sienar (inte högsta budet, men föredrar upphämntning)
-X201 vanns av @emil.sjoeholm (inte högsta budet, men föredrar upphämntning)
-WIfi-modul från Deltaco vanns av @Lerners
-RAM från Corsair vanns av @Lerners
-Model M vanns av @Cellomannen
-Das Keyboard vanns av @nDre
-TX650 vanns av @morronrost

Följande saker finns kvar och jag avvaktar tills imorgon kväll med att avsluta dem, sedan lägger jag upp en ny annons med fler saker som jag hittat + det jag inte fick sålt:

-Steelkeys 7G
-T60 + docka
-Två webbkameror från Logitech, ledande bud just nu 200kr
-AMD Athlon II
-Moderkort från Gigabyte - jag slängde antagligen backplaten av misstag, så jag kan tänka mig att skänka bort det mot upphämnting

PM:ar vinnarna och kan förhoppningsvis skicka det mesta som skulle skickas ikväll - annars imorgon kväll.

Skrivet av SouthernC:

Är webbkamerorna kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

Japp!

Tack för alla bud!

Det har dock uppstått en mindre "katastrof" vad gäller minnet från Corsair - det verkar som att det bara är 4x4GB. Det står visst både 8GB och 4GB på dem, men jag såg inte det senare, och det verkar som att 8GB syftar på ett set med två stycken tillsammans. @Ulf Svensson, @ByteBitten, vill ni halvera/ändra era bud på minnet, eller hur ska vi göra? Jag förlänger budgivningen på dem tills imorgon iallafall, så får vi se hur det går. Modellnumret är CMZ8GX3M2A1600C9.

Uppdatering:

-Båda skärmarna är tagna
-Phenom II skickas till malmmalm
-Jag avslutar budgivningen av Thinkpad X201 vid midnatt. @emil.sjoeholm har just nu högsta budet. Jag har inte röjt klart på vinden ännu, så har därmed inte hittat någon laddare. Jag kan inte garantera att jag hittar den, men jag är rätt hoppfull (90% chans eller så) på att jag kommer att göra det.
- @Cellomannen har högsta budet på Das Keyboard. Högsta budet vid midnatt vinner automatiskt.
- @J0hanm har högsta budet på Model M. Högsta budet vid midnatt vinner automatiskt.
- @Lerners har högsta budet på mikrofonen och wifimodulen. Högsta budet vid midnatt vinner automatiskt.
-Läget kring RAM, GPU, och nätagg är oklart. Kan du tänka dig att buda på dem separat @Lerners?

Skrivet av malmmalm:

Vad vill du ha för att det ska kännas lönt att skicka AMD Phenom II 965BE

Skickades från m.sweclockers.com

50kr + frakt?

@emil.sjoeholm Jag bor i Majorna, och kommer att vara helt tillgänglig söndag eftermiddag. Lördag och söndag förmiddag varierar lite, men det går nog att ordna någonting då också.

Skickades från m.sweclockers.com