Inlägg

Inlägg som DrAg00nEn-4thePlayers har skrivit i forumet
Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Felixark:

Ja och nej

På java edition som är originalet allstå pc versionen så säljes det inget i spelet för rikliga pengar.

Dock på konsol versionen så kan man köpa grejer för pengar i spelet.

Jepp. Den enda riktiga versionen är såklart pc Java versionen.
Microsofts bedrock edition är en enda stor scam-marketplace där så gott som allt extra content, både officiellt och community skapade moddar och skins, kostar pengar. Värre än många free2play spel.

-DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers

1Tb WD Black C50 till Xbox - 2399kr
1Tb WD Black SN850 till ps5 - 1599kr (med heatsink)
2Tb WD Black SN850 till ps5 - 2649kr (med heatsink)

Alla 3 exempel officiellt licenserade

Så inte bara rejält billigare utan snabbare läs/srkivhastighet också till ps5. För att inte nämna att man även kan använda ps5ans till en PC också om man märker att man inte nödvändigtvis behöver/vill ha den till konsolen.

Priser tagna direkt från Wester Digitals egna shop

-DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers

Av de streaming tjänster jag personligen testat på mitt hemmanät (Finland) så har PSnow/Psplus fungerat bäst.
Geforce Now på andra plats. xCloud tredje och Stadia sist.

Däremot fungerade xCloud liiiiite bättre än Psplus när jag testade hos en bekant i Sverige och geforce now på tredje plats.
Hos en bekant i Norge märkte jag att xCloud och Geforce Now bytte pallplats, men Sonys upplevda jag ändå som bäst av dom.

Psplus, geforce now och xcloud testades alla inom loppet av en vecka i dessa 3 länder. Och på alla ställen hade vi väldigt likadana upp och nedladdnings hastighet

- DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av BostonGurkan:

Vart hittade du den för det priset och när? Begagnat?

Sitter med Rift S och har dragit mig för att uppgradera innan jag vetat vad som kommer framöver. Quest 3 känns lite meh på förhand. Spelar 90% sim-racing så sladd gör mig inget.

Skrivet av basn:

Exakt samma sits som dig.
Tror nog hellre sladd än batteri som tar slut osv...

med quest får du valmöjlighet.. spela med sladd eller på batteri.

-DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av medbor:

Den hade väl wifi direkt mellan konsolen och plattan? Jag kanske förstod fel annars

Det har den säkert. Men den kan nog också även ansluta via vanligt wifi. Vågar jag satsa min ena pungkula på.

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av medbor:

Tänk om den hade haft egen beräkningskraft, kunnat köra alla dagens spel som ändå ska fungera på PS4… fanns stor potential här, men en trådlös skärm är inte vad jag efterfrågade i alla fall, då är den ju fortfarande bunden till samma rum eller i alla fall hemmet

Varför skulle man vara bunden till samma rum/hem?

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Finkelzvin:

...samt att du måste släpa med dig PS5'an i bagaget. Eller är det bekräftat att man kan använda enheten även om man inte är på samma wifi som konsolen?

Iom att remoteplay som det är nu på PC, iOS, Android etc etc. fungerar utmärkt att streama från ett annat wifi så tror jag inte denna grunka kommer att kräva att man sitter på samma nät heller.

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av boogey:

Ooh, en Wii U!

Skrivet av Orisons:

Så Sony gör en WiiU, fast 8 år senare? Men å andra sidan så gick ju VR bättre andra gången, hänger väl mycket på priset om den blir lyckad...

Njaa. Skulle likna den mer med en Switch än wiiu med den fördelen att dom slipper tränga in undermålig hårdvara i en kompakt bärbar enhet.
WiFi-6 uppkoppling direkt mot konsolen ger en helt laggfri upplevelse. Är du på resande fot blir det såklart lite sämre iom att du då begränsas av wifit du befinner dig på och din hemanslutning.
Även nyheter som pratar om Sonys satsning på streaming vilket jag antar betyder att vi även kommer kunna streama ps+ spel till den direkt.

Däremot finns det i nuläget fler handhållna enheter som ger mer alternativ för även andra aktörers tjänster. Har man dock endast ps så är detta helt klart ett vettigt alternativ. Beroende på slutpriset såklart.

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Squallie:

Microsoft har sagt 10 år, men Sony valde att inte ta det erbjudandet. Så vad det är som gäller just idag vet jag inte. Men Sony kunde få 10år och tackade nej.

Sony kommer nog få COD åtminstone 10 år oberoende avtal eller ej.
Säljer fler konsoler, har fler användare och har så gott som alltid varit den största plattformen för COD (några år under ps3/x360 eran borträknade). Att MS skulle besluta att inte ge ut fler COD till Playstation är bara xbox fanboys önsketänkande.

Återstår att se hur det hela utvecklas men själv anser jag att Microsoft borde satsat på sina egna tidigare studior istället för att köpa på sig nytt hela tiden.

Men återigen.. troligen sista xbox hårdvarugenerationen vi ser nu. Ger det max 1 generation till. Efter det går Microsoft över till att vara publisher under namnet Xbox istället. Så dessa 10 år som dom ville ge på avtal skulle då täcka upp denna samt nästa generation. Efter det kommer inte xbox som konsol existera.

Spencer har ju sagt att dom inte kan slå Sonys försäljning mer. Varför inte skrota all hårdvarukostnad och satsa helt på mjukvara istället.

- Drag00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av SuperSverker:

Känns ju som att Microsoft bör ha lite att säga till om hos en exklusiv Xbox-titel...

Jepp.
Att skrota ps5 versionen var ju på orders av Microsoft iaf. Verkar ju lite som att förhindra ps5 versionen var högst på priolistan. Allt annat bara bagateller

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers

Min gissning är fortsättningsvis att Xbox Series konsolerna är Microsofts kanske sista som konsoltillverkare. Max en generation till släpper dom.
Dom går istället in helt att Xbox blir Microsofts brand som spelutgivare med en hel drös studior under sig.

Då slipper dom en hel del utgifter i form av R&D, utveckling, tillverkning för att sist och slutligen sälja hårdvara med förlust under x antal år per generation.

Kontrollerna kommer dom däremot att fortsätta med dock med Nintendo och Playstation licens samt egna till pc.

- DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av NoSkills:

Det kan verkligen omöjligt bli sämre.

Jasså inte?
Några exempel:
Psychonauts 2 ps5 version lades ner, enligt utsago, av Microsoft för att utvecklarna inte fick series x versionen att prestera lika bra.

Redfall teamet beordrades av Microsoft att inte släppa till PS5 så den utvecklingen lades också ner. 30fps endast vid släpp, ingen syncad progression på coop.

Minecraft "bedrock" där moddar och community content måste betalas för samt att det till ps4 pro är så otroligt dåligt optimerat att det nästan är skrattretande. Tillochmed huvudmenyn lider av fps drops.

Så visst kan det bli sämre.

- 4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Bozzeta:

Redfall is launching on Xbox consoles with Quality mode only:
Xbox Series X: 4K 30 FPS
Xbox Series S: 1440p 30 FPS
60 FPS Performance mode will be added via game update at a later date.
https://twitter.com/playRedfall/status/1646158836103880708

Tänkte lira tillsammans med en polare via PC gamepass, men tydligen så är story-progression inte syncad heller. Vilket suger stenhårt.
Så tror jag faktiskt avstår helt istället.

- DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers

Vet inte varför men har alltid gillat easter eggs. Både digitala samt chokladiga

Första frågan var klurigast men då kom jag på att man i en tidig version av spelet i fråga kunde tilldelas rollen som en höna, vilket snabbt blev en favorit på diverse lan.

- DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers

"skulle företaget aldrig lansera bristfälliga spel på Playstation"

I detta nu ja... Men med Microsoft som styr kan det bli annorlunda.
Ta bara Psychonauts 2 som exempel. Ingen PS5 version, och enligt utsago av personer inblandade i utvecklingen av spelet berodde den skrotade PS5 versionen på att utvecklarna inte fick Series X versionen att prestera på samma nivå som PS5 versionen och därför sa Microsoft att det inte skulle släppas till plattformen överhuvudtaget.

Samma med Redfall. Där kom Microsoft in och bestämde att ingen PS5 version kommer att få släppas så utvecklingen slutade där.

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av eatme@live:

Vi behövde mer garderobsutrymmen hemma så min arbets/spel plats fick stryka på foten. Jag satte tre st Ikeax PAX garderober mot en vägg där då en fick agera arbetsplats/datorhörna. Det blev faktiskt över förväntan bra att använda PAX systemet för detta ändamål. Gott om utrymme, bra benplats under rullbordet och då till min frus glädje så går det att stänga dörrarna och dölja alla roliga prylar. Fick precis in en 38" ultra wide skärm så bra med arbetsyta.

<Uppladdad bildlänk>

Trevligt upplägg.
Är det 100 eller 110 på bredden?
Vilken höjd ligger rullbordet på samt höjden på den "nedersta övre" lådan?

- DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av Molotov:

Vart har du sett/hört det?
Windows känner inte alls igen hårdvaran enligt recensioner som testat.

https://www.theverge.com/2023/2/16/23602368/sony-playstation-...

Kanske de flesta testat koppla in psvr2 i vanlig moderkortsansluten usb-c port medan dom borta på the verge kopplade via usb-c direkt på grafikkortet?

Skrivet av nu1mlock:

Varför har du ett delat konto?

Redaktionen tror att jag och 4thePlayers är samma person. Problematiken härstämmar från FZ och då främst Helenius och uberpwnge som vägrar lyssna på reson. Orkar inte gå in närmare på det.
Ville inte att mitt konto skulle bli bannat om 4thePlayers skapar ett eget konto eftersom det är emot reglerna att ha 2 konton, och eftersom redaktionen tror vi är det så är det så här det får va.

Egentligen emot reglerna att dela ett konto också men så länge dom tror att vi är samma person så kör vi så här och då kan dom heller inte stänga av mitt/vårt konto.

- DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers

Ansluter man ett PSVR2 till en PC med USB-C så fungerar PSVR2 som en extra monitor som körs med 1080 upplösning tydligen (bild signalen är okrypterad).
Kontrollerna upptäcks även som HID compliant game controllers av datorn om man ansulter dom med USB.

Fullt möjligt att hemmasnickrare kan headsetet att fungera fullt ut med PC. Alternativt att Sony släpper drivrutiner samt mjukvara själva.

-DrAg00nEn

Av DrAg00nEn-4thePlayers

Tror inte det bara påverkar försäljningen av spel som släpps till gamepass heller.
Många som verkar köra tänket "väntar tills det släpps på gp". Se bara på Hogwarts Legacy försäljning fördelat på konsolerna. 82% till Ps och resterande 18% till xbox (fysisk försäljning i uk).

-4thePlayers

Av DrAg00nEn-4thePlayers
Skrivet av boogey:

Ja nu är det inget jätteproblem längre. Hinner som sagt var inte spela jättemycket och har köpt en laddstation och en extra kontroll. Spela med någon sladd i kommer jag nog inte göra med den setupen, då har jag nog suttit för länge iallafall.

Frågan är hur batteriet mår efter par år? Både till Xbox 360 och Xbox One har man ju kontroller som har levt nästan 10 år utan problem just eftersom batterierna är separata, liksom till Wii. Till Wii U har jag en pro controller som borde vara runt 10 år gammal nu, den har säkert blivit sämre men den har fortfarande helt tillfredsställande batteritid. Switch behöver vi inte prata om, driften på spakarna gör ju att man inte kan använda kontrollerna tills batteriet eventuellt blir för svagt. 😒

Har inte upplevt några batterirelaterade problem med vare sig ps3 eller ps4 kontrollerna. Kör ännu med kontrollerna som kom tillsammans med systemen på release dag.

Om det skulle uppstå problem finns billiga ersättnings batteripack att köpa och byta. Inte svårt alls.

-4thePlayers