Inlägg

Inlägg som Simonsky har skrivit i forumet
Av Simonsky
Nytt bud: 4 500 kr Bjuder 4500 för 3 stycken
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Simonsky
Skrivet av Sarato:

Finns inte loot boxes längre. Nu är det allt det där season pass-helvetet istället.

Tabbe av mig, tänkte skriva season pass men blev lootbox mitt budskap är ändå samma lika. Du behöver inte köpa det.

Av Simonsky

Vad negativa folk är, det är ett kul spel att lira med några polare. Det är inget Diablo 2 eller Witcher 3 men ingen skit heller. Bara för att det finns lootboxes behöver man inte köpa det 😉

Av Simonsky
Skrivet av maDa:

Det är väll kanske lite samma koncept som "Bahnhof Villafiber", dvs. att man skippar själva KO/stadsnätet och de sätter en egen switch precis innan kunden. Därför har också KO/stadsnät's mediaomvandlare/CPE spelat ut sin roll.

Lite det jag misstänkte, så det betyder indirekt att jag låser upp mig som kund till Tele2 och när den rabatterade perioden går ut så har jag inget vidare förhandlingsläge?

Av Simonsky
Skrivet av TobiasStockholm:

Det är väl både för att säkra kompatibilitet (det är orimligt att de ska kontrollera att alla andra operatörers medieomvandlare ska vara kompatibla med deras fiber) men också att försvåra byte till annan operatör i framtiden skulle jag tro.

Trodde mediaomvandlaren tog och konverterade från fiber till RJ46, eller gör den mer?

Av Simonsky

Någon som vet varför tele2 byter mediaomvandlare när man tecknar deras villafiber abonnemang? Är det för att låsa fast mig som kund i framtiden eller har det någon verklig anledning?

Av Simonsky
Skrivet av Arghuleh:

Har kört min stationära dator nu i ca 2 år med glykol i vattenloopen (kom inte ihåg fördelningen dock), och det har funkat bra!
När jag nu har jag fått liv i min gamla dator, har jag tänkt montera in den i min i TV-hylla, ska också har den vattenkyld. Ska flytta över min glykolkylda 1080Ti från den stationära datorn till TV-datorn nu istället, ska väl beställa en ny GPU till den stationära i höst.
Så jag har beställt lite grejor till den nygamla TV-datorn, bl.a. EK:s CryoFuel koncentrat som man blandar med destillerat vatten.

Funderar på att jag skita i det här med destillerat vatten, och istället fylla på glykol, då jag varit så nöjd med min stationära.
Var inte nöjd förra gången jag körde destillerat vatten med antikorrosion- och antibakterie-medel i, fick avlagringar i expansionbehållaren och slangarna av nån anledning.

Nån annan som kör glykol och är nöjd. Eller vill ni övertyga mig att köra destillerat vatten igen?

Glykol har ca 50% av vattens värmekapaciteten. Så om du inte ska köra din loop kallare än 0 grader så är det snarare en förlust i ren kylprestanda att köra med glykol/vatten blandning.

Av Simonsky

Mina största bidrag på jobbet har inte kommit från att jag har varit smart utan att jag är analfabet när det gäller vikt- och volymprocent. Det visar sig att när forskningsavdelningen testar ut designrymden för recept/processer så undersöker dom inte dessa extrem-case som mina räknefel innebär (tiopotenser). Min briljans med Excel och procentsatser har nu resulterat i några väldigt trevliga upptäckter som kommer spara flera hundra miljoner i förkortad produktionstid och reduktioner av lösningsmedel.

Av Simonsky

Har saknat en bra skärm för både gaming och usbc med laddning och kvm så skärmen kan användas dom dagarna jag jobbar hemifrån.

Av Simonsky
Skrivet av eXale:

Man skulle kunna byta processen mot någon form av Public-key authentication, men det skulle kräva stöd för det i webbläsaren, samt att många system (speciellt hemma byggen) inte har TPM.

Sen har du också frågan på hur många nycklar som systemets TPM kan lagra; lagrings kapaciteten är inte särskilt stor.

Därefter måste du fortfarande ha något som bestämmer när din "session token" ska förnyas och hur denna session token ska se ut (servern måste skicka något) - så länge som en sådan refresh inte gjorts är du sårbar för en replay-attack och det räcker med att stjäla den signerade session token. Detta är lösbart, men har en viss overhead.

Tack för bra förklarat!
Kan man inte göra någon form av DH handskakning när Session kakan ska skickas över där clienten bekräftar sin identitet?

Av Simonsky
Skrivet av eXale:

Nej, därför att webservern inte har tillgång till det.

Kan inte clienten signera session token när den skapas och sedan skicka den till serven? Behöver servern veta mer än att ”session token xxx” och att den är signerad och måste ha den signaturen för att vara giltig?

Av Simonsky

Går det inte att låsa session cookies till maskinen via TPM eller dylikt? Anti-Cheat bolagen verkar vara väldigt duktiga att beräkna fram ett maskin-id från hårdvaran som är installerad i systemet. Men jag är blott en lekman så någon annan här kanske har bättre koll?

Av Simonsky
Skrivet av Svensktiger:

Ja såklart.
Förresten så är du skyldig dina lärare och författarna till alla böcker du läst, alla websidor du besökt etc. en massa pengar.
För allt du skapar är ju ett resultat av dina lärdomar och erfarenheter.

Skrivet av Dallen:

Hittar inte alla, oavsett om man är människa eller AI, inspiration i andras verk dagligen?

Håller med om att inspiration till skapande måste få finnas. När en människa skapar från inspiration blir det alltid (stor eller litet) bidrag från personen i frågas egna tolkningar. En AI däremot har inte någon förmåga att tolka, vilket jag tycker är en gråzon väldigt nära plagiat.

Av Simonsky

Operationen Flashpoint vill jag minnas att ja la ner alla sommarjobbspengarna på att flyta på hyfsat.

Av Simonsky
Skrivet av oatp1b1:

Aha, start-up alltså? Förklarar lönen i så fall. Menar mer vilket life science-område, läkemedel, device, reagens? Låter om inte annat som ett jobb som är svårt att få hos en av de stora utan decennier av erfarenhet så förstår att det blir lite svårt att byta.

Nja, är på en av gamla Pharmaciaavknoppningaran, inom läkemedel. Men ja, svårt att hitta en liknande tjänst. Lönen kommer, jag trivs i mitt arbete och vardagspusslet och det är det som betyder något

Av Simonsky
Skrivet av oatp1b1:

Låter rätt lågt. Vilken typ av life science och vad har du för uppgifter?

Ja det är rätt lågt och jag kollar runt. Men det är mitt drömjobb som jag trivs väldigt bra med så väldigt svårt att motivera byte.
Leder ett utveckling och forsknings team där vi kollar på hur vi ska producera företagets produkter om 4-7 år. Allt från åka till mässor och köpa in spännande system för att testa av inhouse, hur nya produkter som håller på att tas fram skall produceras till att optimera befintliga processer. Dagarna varierar mellan att skruva ihop försök på pilotskala till att presentera nya koncept för ledningsgruppen.
Sedan är Life Science inget bra betalt område. Går inte att jämföra med alla dessa IT-konsulter som skapar massa mer värde

Av Simonsky

Titel: Advance Manufacturing Program Lead
Sektor: Life Science
Utbildning: Fil. Dr. Teknisk Fysik fokus Bioteknologi; Civ. Ing. Kemiteknik,
Erfarenhet: 4 år
Lön: 45 000 + bonus

Av Simonsky
Skrivet av Felixark:

Ja du kan använda en annan router men du behöver koppla in din andra router via din telia router för att telia tv ska fungera. Så båda ruterna behöver vara inkopplade samtligt för att telia tv ska fungera.

Går att få till det med lite fipplande med vlan. Har gjort den en gång men jag får ångest när jag tänker på att försöka göra det igen 😅

Av Simonsky

Har en 17 månaders hemma. Tar fram en kartong eller större plastbunke. Ingen sättet kartongen på huvudet och går runt i huset. Det kan man slå ihjäl en timme per dag på 👶

Av Simonsky

Lite besviken på kvaliteten på appen för LG smart tv. Skulle kolla på en film med Mads Mikkelsen där han anklagas för att vara pedofil, då är undertexten 2 dialoger för sen och min danska är inte skarp nog för att se utan. Sedan byter appen slumpmässigt språk, finska som gäller nu på morgonen fast den är inställd på svenska. I måndags var det danska. Någon som har koll på om det går att fixa?