Allt från Computex 2023

Inlägg

Inlägg som adillboy har skrivit i forumet
Av adillboy
Skrivet av Baalex:

Nu väntar vi bara med spänning på att ett helt nyregistrerat SWEC-konto ska börja posta i tråden här och försvara fynd24.
"Jag har minsann handlat där i tio år utan minsta problem!"

Verkligen, speciellt när företaget registrerades 23de januari i år

Av adillboy
Skrivet av meanh:

Nja, MS skulle kunna dra sig ur UK totalt, men ska vi fundera ett varv till på vilka konsekvenser det skulle få?
Andra länder, främst i EU, skulle börja fundera på hur man kan ersätta alla produkter och tjänster i statliga och regionala verksamheter (dvs. allt som bekostas med hjälp av skattepengar) som man nu inhandlar från MS. Varför? Jo, om MS visar att man helt enkelt hotar och utnyttjar sin marknadsledande ställning om myndigheter inte gör precis som MS vill, så är det inte ett företag man kan arbeta med. För vad skulle nästa steg kunna vara? Skolor i land B vill sluta med Windows, MS knackar på dörren och säger att "slutar ni använda vårt OS så kan ni glömma att vi erbjuder våra molntjänster i ert land som ni är beroende av för att era myndighetstjänster ska fungera"?
Inte svårt att begripa att inget land vill, eller i längden kan, vara beroende av ett företag som kan hota med att lämna landet om det inte får sin vilja igenom.

Vill bara säga att jag håller med, tror inte heller att dom kommer att göra det men tror att det finns som en möjlighet i värsta fall för dom. Jag tror inte heller att politkerna/andra företag är så himla nöjd över denna dom så gissar på att det kommer att tryckas rejält fram över därifrån, får se vart det hela landar, ska bli spännande att se hur som!

Av adillboy
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jag tvivlar på att maktcentralisering kommer göra saken bättre, kanske på kort sikt, men på lång sikt kommer det bara bli värre med sämre konkurrens. IP's späs alltid ut över tid oavsett vem som håller i rodret, det som behövs är mer nyskapande istället för att idissla gamla speltitlar.

Tyvärr så tvivlar jag på att det kommer bli bättre öht med just acti/blizz, ser att antingen så köps det och då blir det nog bättre eller så brinner det ner(dom verkar ha extrema problem med att ha kvar sina anställda just nu). Acti/blizz måste ju vara ett av dom mest rutna företagen i hela branchen så vet inte hur det ska funka för dom på lång sikt.

Av adillboy

Läste lite granna om detta på reddit och lag märke till en kommentar kringa att om nu MS ändå skulle gå emot detta och köpa upp Acti/Blizz så skulle dom bli tvingade till att dra ut allt MS relaterat ur UK, känns spontant som att MS skulle vinna på det i längden ändå? Skulle MS dra ut ur ett så teknologist avancerat land såsom UK är så känns det som att det spontat skulle bli panik för alla företag som använder sig av något av den extremt stora mängden av MS produkt portfölj eller tänker jag helt fel här?

Edit: Glömde att lägga till men antar nu efter att jag läste acti blizz svar på detta att det inom snar framtid kommer att börja lobbas från regeringes sida till att låta detta gå genom i UK, så otroligt mycket som deras regering nu har försökt uppstå som företags vänligt och sätta gång ekonomin igen så ser detta ju exakt tvärt om ut för företags världen.

Av adillboy
Skrivet av Sarato:

Vad är det för märke på nya disken? Är det en Samsung på nya disken så finns Samsung Migration Tool som exempel.

Tyvärr ingen Samsung disk utan Kingstone.

Av adillboy

Flytta OS

Halloj, vad är det lättaste sättet att flytta W11 från min gamla SSD till min nya nvme? Har ingen lust behöva ominstallera allt. Finns det något smidigt sätt att fixa detta på?

Av adillboy
Skrivet av Nozomi:

Går även att få HD560s (troligen 660 också) att ha tryck med EQ APO. Ett tips är att följa Oratorys inställningar för HD560s eller 660s, i Peace, och tweaka lite själv under 500hz om man vill ha varmare eller mer tryck i basen.

Extern DAC/AMP rekommenderas nog oavsett lurar då interna alltid låter unket och saknar djup.

Någon specifik DAC/AMP för som du rekomenderar för någon som aldrig har pysslat med det förrut?

Av adillboy
Skrivet av kheldan:

HD660s, Hifiman Sundara, DT1990 är tre alternativ jag skulle kolla på i den prisklassen. Beror lite på vad man gillar, är man ute efter neutralitet tror jag HD660s eller DT1990 är trevliga, gillar man att det händer lite mer är Sundara riktigt fina speciellt om man pillar lite med Equalizer APO i windows, tycker dom blir sjukt härliga att lyssna på.

Skulle man behöva en amp till någon av dom isåfall?

Av adillboy
Skrivet av Nozomi:

Sennheiser hd560s eller fidelio x3 kan vara värda att provlyssna.
Ena hd600, vet ej om det ör 600 eller 650, har ju deras typiska Sennheiser Veil på sångröster vilket inte alls låter bra.

Hm, får kika på det, inte hört om Sennheiser veil förut så får googla kring det.

Av adillboy

Kill script i lurarna just nu Bra för att få saker gjort på jobbet.

Av adillboy

Tips på hörlurar

Halloj, har kört mina HD599 nu i 3 år och skulle vilja kika på att byta dom då dom börjar bli lite sletna. Vad rekomenderas? Dom får kosta upp till 5k, är helst ute efter något som inte är i gaming stil såsom razer, corsair etc, lurarna används varje dag då jag jobbar hemifrån så något som går att ha på sig under längre tid skulle vart nice. Har kollat på beyerdynamics lurar och även på HD600/HD650. Kört på modmic hitills så spelar ingen större roll om det är en inbyggd mikrofon eller ej.

Edit: Glömde att lägga till men dom används för gaming/musik etc via datorn så inge mobil lyssnande.

Av adillboy

Någon som har erfarenhet av att köpa en aeron av detta ställe? https://aerons.se/, funderade på att köpa en därifrån men har aldrig köpt av dom förrut.

Av adillboy

Får tillbaka 4.7k, är nöjd så länge jag inte behöver betala bara

Av adillboy
Skrivet av Segafreakone:

Datorn är igång men blackscreen. Ger den lite tid.
Vad menar du med boot & nuke?

DBAN, ett program som nollställer hårddiskar(tar bort allt som finns) så att inga kvarliggande filer finns som stör annat. Körs via USB/skiva som du bootar datorn mot. https://dban.org/

Av adillboy
Skrivet av adillboy:

Wipea Windows med boot & nuke eller liknande så att allt verkligen försvinner och installera igen efter. Låter ju annars som att något har blivit knas med ditt modekort tycker jag.

Edit: Hittade denna reddit tråd med flera som har haft liknande problem. https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/xxbmen/constant_bs...
För någon så verkar det funka med att stänga av XMP profilerna, för någon annan så verkar det funka utan EXPO(kanske är samma som XMP? ingen aning själv). Någon testade med annan CPU och funkade då istället.

För att citera mig själv så är det flertal som verkar ha dåliga CPU's som inte funkar när jag läser om problemet. Kanske kan kontakta där du köpte cpun och få en ny tillbaka?

Av adillboy

Wipea Windows med boot & nuke eller liknande så att allt verkligen försvinner och installera igen efter. Låter ju annars som att något har blivit knas med ditt modekort tycker jag.

Edit: Hittade denna reddit tråd med flera som har haft liknande problem. https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/xxbmen/constant_bs...
För någon så verkar det funka med att stänga av XMP profilerna, för någon annan så verkar det funka utan EXPO(kanske är samma som XMP? ingen aning själv). Någon testade med annan CPU och funkade då istället.

Av adillboy
Skrivet av Galiso:

Tack för era tips! Jag tror jag skulle trivas bäst på ett mindre företag. Ska kolla upp in-house! Har ni hört något om Centric/wiseIT/Thalamus?

Har vart anställd via Thalamus och även haft intervjuer med jobb erbjudande på dom andra två. Dom alla ingår i IT-konsult marknaden där du blir placerad på en annan jobb plats, kan vara riktigt hit och miss beroende på vart du blir placerad. Min rekommendation är som många andra skrivit att försöka köra på via inhouse support på något mellan size bolag.

Av adillboy
Skrivet av adillboy:

Uppdatering, fick höjning till 36 000 i månaden. Samma förmåner som förut. Fyller 24 om några månader. Ska försöka sikta på att landa vid 40 000 efter nästa höjning om möjligt.

Ännu en uppdatering. Samma jobb(m365-tekniker) & företag, samma förmåner med ny lön på 40 000. Bonus förra året uppgick till 100 000 så om nästa kommer i närheten så blir jag nöjd :), fyller 25 i sommar.

Av adillboy

Annonsen är avslutad

Av adillboy

Tack alla för buden, kontaktar den som gav högst bud