Inlägg

Inlägg som adillboy har skrivit i forumet
Av adillboy

Alltså, tycker inte att det verkar mycket bättre med yngre folk heller. Dom allra flesta har problem med detta(ink mig till en viss del som anser mig själv som tycker att det är super viktigt att kika genom källorna). Märker ju detta på min bror som är 12 år, spenderar hela dagar på tik-tok och har 0 förmåga till att kolla efter några källor alls till vad som sägs på appen.

Av adillboy

Använder och har använt momentum nu många år och kör nog vidare på det.

Av adillboy

Ej spelat BG3 ännu men känns som att det spelet bör få utmärkelsen som bästa spel under 2023 även om mitt personligt favorit spel jag spelade nog var Cyberpunk's DLC tror jag.

Av adillboy

Dum fråga kanske men kan man ta och lösa in på Nvidia kort eller måste det vara ett AMD kort(är koden desutom låst till grafikkortet det köptes med?)?

Av adillboy
Skrivet av Mental:

Intressant, vissa månader kommer betala bra mycket bättre än andra då, om du kör heltid och har full beläggning. I år var ju t.ex Februar bara 160 arbetstimmar medan Mars och Augusti var 184 arbetstimmar. December nu är bara 152 så då kan du inte ens nå maxlön om jag tolkar det rätt?

Det är så jag också har förstått det, man har ju en grundlön som alltid är detsamma så kommer ju inte under den så länge man inte blir sjukskriven eller dylikt så såklart.

Av adillboy
Skrivet av Penguin:

Har du betald övertid plus 25% bonusen på det utöver 160h eller är det enbart 25% av fakturering?

Dom kör utan betald övertid och kör istället på detta som jag beskrev.

Av adillboy

Har just nu ett 4080 med en 5900x, tror nästa uppgradering för min del är när nästa AMD/Nvidia generation kommer så blir det nog både nu GPU/CPU tror jag. Känns dumt att fixa nytt nu, kan lika gärna vänta.

Av adillboy
Skrivet av adillboy:

Ännu en uppdatering. Samma jobb(m365-tekniker) & företag, samma förmåner med ny lön på 40 000. Bonus förra året uppgick till 100 000 så om nästa kommer i närheten så blir jag nöjd :), fyller 25 i sommar.

Ännu en uppdatering Denna gång ej samma företag utan ska byta i början av nästa år. Fortfarande ett "små företag" med ca 100 anställda i koncernen, nytt löneupplägg med grundlön + provision + ännu en provision så i mitt fall så är det 44 000 som grundlön och efter ca 130 timmar jobbat på en månad så går min lön upp till 47 000 till en max på ca 160 timmar och lönen hamnar då på 51 000 plus då ännu en provision på alla timmar efter dom ca 160 som faktureras på kunden så får jag 25% per fakturerad timme.

Lite små förvirrande kanske men såg ganska schysst ut efter jag räknade på det, tråkigt med ingen bonus som innan dock men tar hellre en lite högre grundlön än bonus.

Snarlika titel från M365 konsult till M365 specialist(fokus på purview/defender bitarna dock nu), fyllt 25 så blir 26 nästa sommar.

Edit: Glömde att lägga till men har ca 4 års erfarenhet av jobb inom IT med ca 2 specifikt(enbart dvs) inom m365.

Av adillboy

Någon här som har kört mycket av d3 endgame, ROS endgame dvs så inte vanilla. Är D4 snarlika? Tyckte att det lilla jag kollade på i början så var allting mycket segare än d3 ros och mycket mindre mängd av fiender medans nu i s2 så verkar dom ha speedat up allting ser det ut som?

Av adillboy

Kanske något i denna stil? https://www.webhallen.com/se/product/361170-MSI-Modern-15-B7M..., vet inte riktigt hur gaming skulle se ut på den(tror inte jättebra).

Edit: https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingd..., denna gaming dator kanske också hade kunnat vart något antar jag(ser väldigt "gaming" aktig ut dock)?

Av adillboy
Skrivet av adillboy:

Budar 13000

Glömde lägga till men kan hämta.

Av adillboy

Budar 13000

Av adillboy

Tja, finns det möjlighet att hämta(isåfall vart)?

Av adillboy
Skrivet av dlq84:

Nä va?... Jag säger "ska vi ta ett möte om det nästa vecka" rätt så ofta.

Den fraser hör man nästan varje dag nu(på svenska dvs) tycker jag..

Av adillboy

Letar hel dator

Letar gaming dator antingen i Stockholm eller Uppsala. Kan hämta. Runt 15k, kan gå lite över om så behövs.

Mvh Adam

Läs hela annonsen här

Av adillboy

Jadu, ser ut som att det blir att avvakta tills amd's nya zen5 innan jag byter upp mig från min 5900x...

Av adillboy

Jobbar hemifrån och mina hobbys har vart kring datorn så det känns som att det är 100% av min vakna tid nästan...

Av adillboy
Skrivet av Jimmy:

Oavsett, spelet känns handikappat att spela när man kommer från de "modernare" spelen. Men jag tror man får titta på CS mer som en digital sport och då man ändrar inte förutsättningarna oavsett om det finns modernare lösningar. De e dock kul att man iallafall accepterat bättre grafik och såklart de där omtalade rök granaterna

Absolut, förstår helt. Men det är ju just därför CS är det största spelet på steam. Man kan plocka upp det flera år efter man slutade eller bara testade det och mycket har inte förändrats och det är lika basic(på ett positivt sett imo).

Av adillboy
Skrivet av Jimmy:

Spelade lite i natt, har inte spelat CS på flera år. Snyggt och välfungerande men det märks att det är ett gammalt system som saknar mycket av vad man annars förväntar sig av moderna shooters.

Visst kan man argumentera fram och tillbaka om vad som är ett perfekt system men framförallt tror jag att man väljer att inte modernisera för att denna typ av gamers gillar inte förändring.

Saker jag saknade var ex :
- Lean
- Close range aim med ex red dot eller holographic
- hold to run
- Aim movement
- Scope zoom with mouse wheel to sticky position

Förvånande över hur ofta man blev dödad av sniper bössor på väldigt nära håll.

Allt är sådant som inbitna CS spelare troligen skulle spy galla över, inte nödvändigtvis för att det är dåligt om det görs rätt men för att det kan uppfattas stora förändringar som tar tid att anpassa sig till. Man får ju trotts allt inte glömma att detta är ett spel det tävlas mycket i.

Men jag stänger ingen dörr, kanske är det en vanesak, ger det några timmar till så får vi se var det landar.

Har själv spelat csgo sedan det kom ut(spelade aldrig 1.6 eller source) och skulle nog ha slutat om dom ändringarna som du önskar hade gått genom, det som gör CS identitet imo är att just dom flesta sakerna som gör cod till cod eller dylikt för andra moderna FPS spel inte finns i CS, det gör att CS inte skulle vara CS längre utan ett av dom alla i drösen med FPS spel som kommer ut varje år. Att det har sett snarlikt ut nu i 25 år är vad som har gjort det stort till att börja med. Att inte Valve har vart en "trend chaser" har gett dom en otroligt lojal spelarbas inkl mig själv som har spelat CS i många år och planerar att spela i många år till.

Av adillboy
Skrivet av BergEr:

Du ser ju på läget helt fel, vilket gör det extra tydligt att du troligen bör börja med first line support.
Kommer inte jättelångt sen med attityden att enklare problem är under dig.

Du tittar på det som att det är under dig att lösa enklare problem. Men egentligen är det ett tillfälle att lära sig grunden av en organisation. Du får snabbt lära dig vanligaste problemen, hur ärenden rör sig i företaget, hur användare använder system mm.

Jag skulle gå så långt att säga att typ alla som jobbar med IT bör spendera minst en månad på sin service desk.

Är du så bra som du tror du är och du kan släppa attityden så kommer du snabbt röra dig uppåt inom en större organisation. Själv satt jag på first line i tre månader innan jag internt kunde ta steget till cybersecurity.

Håller med till 100% angående att alla inom IT bör jobba på en service/helpdesk åtminstone en gång i sin karriär, man lär sig super mycket som kanske inte bara är den tekniska delen som sedan kommer att vara viktigt att veta senare. Själv så satt jag på i ca 1 år(3 jobb totalt som jag böt under tiden) och sedan hoppade till ett 3rd line(isch, inte exakt third line men påminner om det) med bra lönekliv mellan varje jobb.