Inlägg

Inlägg som FZL har skrivit i forumet
Av FZL

Du har ju bara 60Hz skärm ändå, varför kan du inte acceptera lite lägre fps?

Av FZL

Du kommer inte märka någon skillnad om du uppgraderar processorn för att spela i den upplösningen.

Av FZL

Ringer - 1

Läser

Ser på video, lyssnar på musik - 4

Spelar - 1

Mailar - 1

Chattar/sociala medier - 4

Kalender

Produktivitet (anteckna, dokumentera) - 1

Fjärrkontroll (smart hem, presentationer) - 1

Bankärenden/Swish - 2

Kontantlös betalning, NFC ’blipp’

QR-kodläsare

Elektronisk biljett

Nyckel hem/bilen

Surfar i webbläsaren - 2

Fotografera - 3

Av FZL
Skrivet av DanMicke:

HJÄÄÄÄLP! Va f-n ÄR detta??!?!!

Allt var dessvärre inte frid och fröjd. Inga tecken på flera dagar men idag....

Har nu suttit vid datorn ett par timmar och så började det igen.

Ungefär VARANNAN sekund blir det stopp i gensvar från muspekare och i videoklipp som är igång (utom ljudet som streamar normalt). För att ge den tydliga bilden så kan jag dra pekaren över skärmen men varannan sekund kommet ett kort stopp innan den reagerar igen. Är ett filmklipp igång stannar bilden med samma intervall (dock märks inget på filmljudet som streamar utan avbrott). Texten verkar dock flyta på då man skriver men f.f.a. allt gör den ryckiga muspekaren det till en plåga.

Har gjort tre omstarter och ramlar rakt in i samma beteende.

Ingen överdriven processoranvändning att spåra och virusprogrammet laddar inte och denna gång KAN det inte vara Windowsuppdateringar i bakgrunden under så långt tid och har ju heller aldrig upplevt något liknande vid gamla datorn.

Nästan en vecka felfri drift sedan förra inlägget och trodde det var tillfälligt. Idag känns det permanent, åtminstone de sista två tre timmarna.

Det är outhärdigt och jag har ingen aning om var jag ska felsöka. Helt ny maskin. Händer oavsett om program är igång eller inte. Måste få det åtgärdat och är tacksam för relevanta teorier.

Vad har du för grejer i datorn? Specifikt grafikkort tänker jag.

Av FZL

Tar gärna American Truck Simulator

Av FZL

H80i har tendens till att krångla i monteringen, testa trycka på cpu-blocket medan du stresstestar.

Se video: https://youtu.be/5JeFHtQQoCE

Av FZL

300 kr + frakt

Av FZL

Kör hårt, det är bra pris och definitivt tillräckligt för CS:GO. Går att uppgradera RAM senare då om det behövs.

Av FZL

Föreslår detta: https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3733794&view=m

Du köper allt på Komplett förutom grafikkortet, som du köper på Inet. Landar på runt 17k.

EDIT: Det finns fler alternativ till skärmen som t.ex. https://www.webhallen.com/p/255936 och diverse 24" 1440p, men antar att du vill ha 27"?

Av FZL

Vilka spel ska du spela? Kanske bättre att ha TN-panel om du spelar mycket FPS.
Sen tycker jag att du borde välja en AMD CPU och kompromissa där istället, eftersom i 1440p är skillnaden inte lika stor. Sen ett GTX 1070 Ti + G-Sync skärm på det.

Av FZL

Det går så bra så. 310W nätagg är tillräckligt, moderkortet har PCIe x16 och grafikkortet är knappt längre än moderkortet.

Av FZL

Äntligen. Hatade när de tvingade en att börja använda skiten.

Av FZL
Skrivet av improwise:

Adaptiv sync är väl överlag inte aktivt när man går över den frekvens som skärmen kan visa? Dock litar jag inte på att alla spelmotorer kan hantera det där på ett bra sätt och därför vill jag ha det som backup. Lättare stänga av det som finns vid behov som sagt...

Nej, det var exakt det jag sa. TS ska ju spela Rocket League och kommer ha stadig FPS på över 240, så adaptiv synk är meningslöst för honom.

Av FZL

Även jag gick från 144hz 1080p (Asus VG248QE) till 240hz 1080p (BenQ XL2540) och är mycket nöjd med uppgraderingen. Man ser skillnad men speciellt så känner man skillnad när man rör musen, rörelser känns mycket mjukare.

Adaptiv synk är inte aktivt över 240Hz så skulle inte säga att du behöver någon skärm med G-Sync. Jag betalade 3800kr för min, jämfört med en 144Hz som kostar ca 2500 kr ny anser jag det är värt den extra pengen men det är upp till var och en. Nu finns dock Acers 240Hz att få tag på ganska billigt ( https://www.webhallen.com/se/product/287747-Acer-KG251QD-24-5... ). Kan inte uttala mig om just den skärmen men gissar på att det är samma 24.5" panel som i de andra.

Av FZL

@myschli: Nej, det har den tyvärr inte.

Av FZL

i7-8700k kostar nu 4900 istället för 3500, klart att i7-9700k för 5200 låter rimligt då

Av FZL
Skrivet av myschli:

@FreddanQ: Hej

Såg detta meddelandet nu lite sent kanske men tänkte jag skulle vara artig och svara ändå

Antar att du dock inte är intresserad?

Av FZL

Hade av några pinnar i USB 3.0 uttaget på mitt gamla moderkort, men det funkade som vanligt även efter det (förutom front I/O portarna då). Det ligger inte kvar några pinnar i moderkortet som kortsluter eller något?

Av FZL

Vet inte vad den är värd men tog ut det viktigaste ur texten, så kanske underlättar för någon annan som kan svara på din fråga:

2560x1440
i7-6500U
Intel HD Graphics 520
8GB RAM
512GB M.2 SSD

Modellnumret bör stå på hemsidan där du hittade specifikationerna dessutom

Av FZL
Skrivet av Jalle64:

Hatar vet jag inte men visst får du mer FPS med en Intel. Men jag skulle ändå valt en AMD just med tanke på framtiden.

https://www.youtube.com/watch?v=KkMIzAPEkyM

Vad menar du med "just med tanke på framtiden"?

Skrivet av GuuFi:

Japp helt värdelöst, med snitt på 300-500 fps i 1080p så är det i princip ospelbart med Ryzen.

Får man fråga var du har fått din kunskap ifrån? Det är allmänt känt i CS:GO-gemenskapen att CS:GO inte drar nytta av fler kärnor men hellre högre klockfrekvenser och IPC, vilket ger Intel ett större övertag. Dessutom uppför sig spelet olika på olika system trots liknande komponenter och där är problemen mer utbredda när det kommer till Ryzen-system (något som dock kan ha förbättras med nyare drivrutiner, jämfört med de som fanns för Ryzen 1 för ett år sen, när jag hade ett). Utöver det, trots hyfsad average FPS vid optimala förhållanden, så är FPS-drops under 200 i normal 5v5 competitive förvånandsvärt vanligt, något som kan påverka upplevelsen.

Allt jag säger är att om TS spelar mycket CS:GO och har en 120+Hz skärm så finns det en hyfsat stor risk att h*n kommer bli besviken om h*n väljer Ryzen. Jag har gjort mycket efterforskningar kring detta eftersom det var viktigt när jag själv skulle uppgradera min dator. Jag var först inställd på att skaffa Ryzen eftersom jag gillar AMD och pris/prestanda var en hel del bättre, men det levde som sagt inte upp till mina förväntningar gällandes just CS:GO och det landade därför på en i7-8700k, som jag är helnöjd med.