Inlägg

Inlägg som Vituraz har skrivit i forumet
Av Vituraz
Skrivet av Rouge of Darkness:

Absolut inte....
Totalförbud på att dra skarvkablar mellan olika rum då de kan va stora potentialskillnader mellan rummen och kan ev orsaka dödsfall i värsta fall...

Som sagt är troligen säkringen redan ganska högt belastad i rummet du försöker ansluta till.

Ring hyresvärd/elektriker och kolla om de kan koppla om så nått strömhungrigt går på annan säkring istället.

Att inte dra mellan olika rum är för att inte blanda ojordat och jordat, men är inget av rummen jordat eller båda jordade är det ingen fara.

Av Vituraz

Varför är det dåligt att det finns ett par bilder? Tycker Länsförsäkringar är enkel och bra. Hade tidigare Sparbanken men åtminstone då jag bytte (ca 2 år sen) blev Länsförsäkringar ett lyft. Inloggningsproblem tycker jag inte det är så ofta, men jag är inte in dagligen.

Av Vituraz

Engagemang är en viktig grej. Det är många jobb där det aldrig serveras arbetsuppgifter utan man får driva på en hel del själv. Det finns säkert någon utveckling eller liknande som skulle behöva göras men ingen orkar eller hunnit lägga tid på.

Av Vituraz
Skrivet av PointMan:

Skulle inte förvåna mig om det aldrig blir en fabrik här i Sverige. Hoppas de inte fått våra skattepengar, för i så fall borde vi känna oss grundlurade.

Fabrik finns redan i Skellefteå. Inte full produktion ännu såklart.

Av Vituraz

En Leaf med 40 kWh batteri kan bli svettigt för 16 mil pendling på de kalla vinterdagarna om man inte kan ladda på jobbet. Jag har en Leaf 59/62kWh, och har precis lika långt till jobbet, och kan ladda på jobbet.
Enkel resa, 8 mil har dragit ca 40-45% av batteriet i 100 km/h dagarna det varit ner mot -20. Vid nollgradigt ca 30%, och nu vid +15 ca 25%. En annan faktor vid pendling är laddtid, om man inte kan ladda på jobbet kan det bli tufft att hinna få in uppåt 40 kWh under natten, och omöjligt med Leaf, då den tyvärr bara har enfasladdning, och laddar man 10A så tar det nästan 20 timmar att fylla.
Finns laddmöjlighet på jobbet också är det inga problem!

Av Vituraz

Tack för alla svaren. Blir helt klart att testa shokz opencomm i framtiden! Återkommer med utlåtande när jag provat

Av Vituraz
Skrivet av Katarath:

Är inne och letar efter något liknande för att jobba hemifrån, då mina Jabra Evolve 75e håller på att ge upp.

Känner en som har Jabra evolve 65e men micken verkar inte toppen, framförallt om man är ute och går.
Sen har Jabra evolve 65e, Plantronics och Epos alla micro USB om jag har förstått det rätt, vilket är en stort minus i min bok.

Funderar på att testa Shokz, även om de inte heller har USB C så verkar smidiga annars.

Synd dom slutade med 75e, och ja micro usb känns trist.

Skrivet av yugurt:

Har shokz själv och tycker att ljudet är bra för tal. Dock kan det bli svårt att höra i riktigt bullriga miljöer. På spårvagnen får jag nästan maxa volymen för att höra bra. Kollega har Openkomm och jag är imponerad av ljudkvalitén som är riktigt bra!

Roligt att höra! Kanske dum fråga, men hur blir det om man använder hörselproppar i kombination med shokz, hör man från lurarna då?

Av Vituraz
Skrivet av tankjunior:

Kan säga av erfarenhet att bara för att lurar har huvudbygel så behöver dom inte ligga an där. Lurar hålls uppe på olika sätt, där vissa använder bygeln och andra använder sig utav trycket mot öronen som skapar friktion.

Intressant, det har jag inte tänkt på alls! Har du några exempel på lurar som hålls uppe via öronen? Testade lite här hemma och dom gled ner när jag spände ut bygeln.

Av Vituraz

Headset för kontor utan huvudbygel?

Hej hej!

Jag har alltid haft traditionella headsets med bygel över huvudet på jobbet och är less det. Dels för att det blir en ordentlig grop i håret som blir mer eller mindre permanent men även att jag blir öm i hårbotten.

Idag har jag Jabra Evolve2 65 och är jättenöjd förutom just bygeln. Mina krav är att det ska vara rätt så bra mikrofon (möten och mobilsamtal), okej ljud, och att man kan ha kopplat både mot dator och mobil samtidigt. ANC vore väl trevligt för då man ska på jobbresa, men inte ett krav. Micken bör funka även med hjälm/mössa då jag är ut i fält ibland och behöver prata i telefon då.

De jag hittat är följande:
- Jabra evolve 65e -verkar helt OK, samma anslutning som jag har nu med BT-adapter i datorn. Ingen ANC.
- Jabra Evolve2 Buds - blir mikrofonen tillräckligt bra med TWS? BT-adapter som nu. Är det besvärligt med TWS, risk att tappa när dom är helt fria och man vill plocka ut dom när en kollega kommer in i rummet? Går väl inte använda till att prata med om man har mössa på sig?
- Plantronics Voyager 6200 UC- gamla och halvkass mikrofon? ANC, BT-adapter
- Epos adapt 460 - lite bättre än voyager 6200? ANC, BT-adapter
- Shokz Openkomm UC - bra mick, men hur tusan är ljudet i dessa innovativa lurar? Slipper proppar i öronen, men inte lämpliga för bullriga miljöer.

Så vad ska man köpa, kan "vanliga" lurar, typ huawei freebuds pro eller airpods pro funka för mina behov? Har ingen aning hur de funkar att vara anslutna mot dator och mobil samtidigt?

Av Vituraz

Himla synd att så få ryggsäckar har bra med reflexer. Många helt utan dessutom. Om man har den till och från jobbet är det ganska stor del av året som reflex behövs, och resten av året skadar det inte att det sitter där.

Av Vituraz
Skrivet av emilakered:

"Volt och amps" är också lite av ett ickeproblem för 90 % av alla användare, vågar jag påstå. Visst är det surt att sitta på en 50 kW-laddare om bilen klarar 150 kW, men det enda som händer är att laddningen tar mer tid. Du behöver inte bry dig - det finns inget som kan gå fel, bilen kan omöjligen få mer effekt än den klarar av. Precis som med en mobilladdare.

TL;DR - om du inte är jättebekymrad över att alltid ladda på minst antal minuter kan du ge fullständigt fan i allt vad kapacitet/volt/amps heter. Passar kontakten är det bara att köra (och det gör den, som sagt).

Förnekar inte att det finns problem med elbilar alltså, men de ligger inte här. Snarast att vi har för få laddare i stora delar av landet och som tidigare nämt att det fortfarande är för "Svensson-komplicerat" med appar etc.

Håller helt med! Det är enklare än att ta rätt handtag vid pumpen på bensinstationen. Bara betalning av drivmedel som är enklare om man kör bensin/diesel.

Av Vituraz

Pendlade i ca 2 år med en Toyota Avensis diesel, ~3k mil per år. Inga problem alls, men det är inte billigt när man räknar in slitage och service. Nu leasar jag en Nissan Leaf och det känns kanon att köra på el. Milkostnaden är några kronor lägre allt inräknat, men inga stora skillnader. Däremot är det roligt att inte tanka varje vecka längre, och att ha en helt ny bil med funktioner som adaptiv farthållare osv. Nu är väl nyteckning på leasing av elbil inte ekonomiskt längre, men kanske att köpa en bättre begagnad?

Av Vituraz

Sluta röka så får du bättre hälsa, bättre ekonomi och slipper grannens klagande, win, win, win. Men uppenbart att grannen inte är frisk. Vi normala skulle aldrig klaga, även om det ofta känns redan i trapphuset att det bor rökare där.

Av Vituraz

Har du dubbla bilar på samma uttag? Motorvärmare brukar vara runt 5-600W, och kupévärmare 1000-1700W. Min bil drar ca 1700W totalt.

Av Vituraz

Nu blev jag väldigt inspirerad att sluta mata våran 1-åring på nätterna, tack! 😁

Av Vituraz
Skrivet av guermantes:

Lobba dit bibliotek om att implementera Princh-appen. I huvudstaden går vi till bibblan med dokumentet i telefonen och skickar via bibblans LAN till deras skrivare. Sjukt smidigt och inget inlogg krävs.

Sjukt mycket smidigare att ha en skrivare redo hemma 24/7/365 och inte behöva fundera, men då du skriver huvudstaden så gissar jag att du inte har lika gott om utrymme hemma, så det är förstås något som kan vara en faktor

Av Vituraz

Blir nog inte sämre. Köpte en SSD där typ veckan före jul som julklapp för ett par år sedan men dom skickade 250 istället för 500GB som jag beställt, och ersatte inte ens med motsvarande för deras tabbe när det jag beställt hunnit ta slut..

Av Vituraz
Skrivet av Baxtex:

Man får ju hoppas att påkopplingen inte leder till överbelastning när alla pumpar och elbilar drar igång samtidigt. Har man lvvp med bara vatten kan den frysa sönder vid längre avbrott i kall väderlek.

Det är något vi i driftcentralerna har koll på, och särskilt i sträng kyla kan det vara problem efter längre avbrott. Men så långa avbrott att husen hinner bli kalla hoppas jag inga nätbolag ställer till med om det blir effektfrånkoppling!

Av Vituraz

Skulle nog inte se det som någon stor risk för bortkoppling, och om det skulle behöva ske en halvtimme-timme för dig någon gång under vintern kanske det inte är hela världen? Det är väl ungefär samma risk att din "riktiga" arbetsplats skulle drabbas?

Av Vituraz
Skrivet av Lyrisius:

Tråkiga är att jag köpte den direkt från Razers webbshop :(.
Finns många fördelar med fysiska butiker.

Har tittat mycket på Varmilo, tack för tipset :).

Äsch då.. Men ja Varmilo är så vitt jag förstått det bästa man kan köpa utan att specialbeställa. Tungt och stabilt som rackarn