Inlägg

Inlägg som Lombra har skrivit i forumet
Av Lombra
Nytt bud: 1 900 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lombra
Nytt bud: 1 600 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lombra
Skrivet av pine-orange:

Det finns under nånstans under File > Options > Formulas.

Tack! ska prova detta

Av Lombra
Skrivet av pine-orange:

Hur noggrann behöver resultatet vara? Har du testat att minska noggrannheten när du kör goalseek? Alternativt öka antalet iterationer.

Inte super noga men goalseek cellen ska närma sig 0.001 iallafall. Men vet inte hur jag programmerar in det i vba eller antalet iterationer

Av Lombra
Skrivet av Saihtam:

Jag använde matlab för sånna beräkningar för 20 år sedan, eventuellt se på pyton. Excel og VBA får vi inte ens använda där jag jobbar nu.

Jaha, jag använder mestadels excel när jag gör mina beräkningar på jobbet (flesta använder det på mitt jobb så att man ska kunna granska arbetet:))

Körde matlab i skolan men inget jag använder nu tyvärr:)

Av Lombra

Ingen? 😊

Av Lombra
Nytt bud: 1 300 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lombra

Behöver hjälp med Excel och VBA för att lösa hydrauliska beräkningar

Hej!

Vet inte om detta är rätt forum men jag testar

Jag räknar på förluster i ledningar och använder mig av Darcy-Weisbach ekvation. Ekvationen används för att räkna fram en friktionsfaktor f, se bilden nedan.

Eftersom friktionsfaktorn f i ekvationen inte går att lösa ut behöver man iterera fram svaret. Det jag har gjort genom att använda mig av Goal Seek i VBA. Den funkar bra men inte i alla lägen. Ibland konvergerar inte lösningen och då krashar beräkningen och då måste jag gissa manuellt så att den ska börja konvergera igenm Skulle vilja att koden löser det själv men är för dåligt på VBA. Tanken är att jag gör en cell med friktionsfaktorn f säg (cell A2). En cell där jag räknar ut vänsterled A3 i Darcys ekvation och en cell där jag räknar ut högerled A4 i Darcys ekvation. Sen gör jag en till cell där jag räknar (Vänsterled-Högerled)^2 i cell A5. Cell A5 kör jag goal seek på genom att ändra A2 (friktionsfaktorn) så att A5 närmar sig noll. Jag hoppas detta är förståeligt vad jag försöker få fram:p VBA-koden ser ut så här:

Private Sub Worksheet_Calculate()
GoalSeek
End Sub

Private Sub GoalSeek()

Application.ScreenUpdating = False

Static isWorking As Boolean

If Round(Range("A5").Value, 4) <> 0 And Not isWorking Then
isWorking = True
Range("A5").GoalSeek Goal:=0, ChangingCell:=Range("A2")
isWorking = False
End If

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Detta är troligtvis inte den bästa lösningen men har ni någon helt annan lösning så kom gärna med förslag

Av Lombra

Nu har jag varit och kikat på lite ryggsäckar efter era tips. Efter många vändor så valde jag att köra på en Osprey Farpoint 40. Den kändes bra och är nästan helt säker på att jag får plats med allting (har inte beställt hem den ännu men var i affären och kollade på den ). Tusen tack allihopa för era tips och ert engagemang Jättekul att så många hörde av sig

Av Lombra

1300+frakt

Av Lombra

1100+frakt

Av Lombra

350kr och kan eventuellt hämtas i början av feb

Av Lombra

Nätagg 500+frakt

Av Lombra

1100+frakt

Av Lombra

Drar tillbaka mitt bud, köpte precis en hel dator! Lycka till med budgivningen!:)

Av Lombra
Nytt bud: 1 600 kr +frakt för cpu mobo och ram
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lombra
Skrivet av EyeNEye:

Tipsar jag med då

Asus ryggsäck för 17" och kläder. Dock kanske lite dyr..

Finns i fler olika storlekar

Kollar själv på en sådan, då jag vill få med mig dator, lite kläder och annat när jag ska iväg.

https://www.youtube.com/watch?v=YZ3kBFr6UE0

Oj, denna såg väldigt praktisk ut! ska definitivt kika in! tack för tipset

Av Lombra
Skrivet av cp_:

Om du skall ha en väska till cykeln måste du kolla på Newlooxs-väskorna. Prisvärda och det går att välja om du vill ha en snygg väska eller en praktisk väska eller både och. Om någon kan cykelväskor så måste det ju vara Holländarna.

Kolla på https://newlooxs.nl/en/products/ och filtrera på bike bags. Går även att filtrera på storlek osv.

Du tänker helt rätt i att ha en cykelväska som du fäster på pakethållaren. Med ryggsäck blir man svettig på ryggen. En del av newlooxs-väskorna ser ut som vanliga väskor. Så man slipper se ut som en "cykeltönt" när man glider in på jobb/universitet.

Jag hade en lite mindre variant där jag fick plats med laptop, mat, regnkläder osv. när jag cykelpendlade i flera år.

Haha, ja, tack! Ska kika in cykelväskorna tack för tipset!

Av Lombra
Skrivet av bonemachine:

Tyvärr oftast USA vilket är svindyrt i dagsläget men dom dyker upp ibland på Tradera eller forum för folk som är intresserad av prylar. Tänk lite såhär jag har haft min sedan 2012 och har ett par till mindre, så det är nog inte jättemånga som säljer av sina. Tyvärr ingen riktig ÅF innom EU men jag googlade runt lite och hittade en sajt
https://www.keus-store.com/en/brand/42-goruck
Men ingen jag provat sajten så kan inte garantera något. Har man råd så rekommenderar jag goruck.com

Okej, ja det var synd! Får ha den som alternativ om jag inte hittar något annat! tack för tipset!

Skrivet av stesor:

Har själv suttit o tittat på denna ett tag, kanske inte får plats med allt. Men smidigt att kunna använda som ryggsäck/ cykelväska

https://www.youtube.com/watch?v=GvnCYeQNj78&ab_channel=ORTLIE...

26l btw

Ja, har ju en väska idag som är 25l och rymmer bara mina laptops och en matlåda. Tror tyvärr att 26l är för litet! Men den såg väldigt smidig ut. Tack för tipset

Skrivet av Guldörat:

Allt som har namnet "cykel" är svindyrt. Jag har använt en MC-Ryggsäck under 4års tid, aerodynamisk, lätt och vattentät. Dock har den gett upp efter närmare 4år i dragkedjan. Den kostade under 200kr när jag köpte min. Jag kollar på en likadan igen. Finns här: https://www.xlmoto.se/product/xlmoto-slipstream-vattenresiste...

Plats för 1 laptop och kläder.

Okej, det här gillar jag! Den ser riktigt smidig ut men den ser alldeles för liten ut för min packning Men tack för tipset!

Skrivet av octopec:

Osprey Radial. Äger tre och använder till i princip allt. Mycket effektivt system för att kyla ner ryggen, och det faktum att den står av sig själv tack vare inbyggda ramen är oumbärligt. Kan ärligt talat inte tänka mig en annan ryggsäck. Kostar många pengar men cykelpendlar du eller bara använder ryggsäck mycket så vet du hur mycket det är värt med en bra ryggsäck.

Såg att volymen endast är 26l. Det kanske finns större också men tror det blir för litet för min packning. Men ska till stan imorgon och kika på väskor. Hoppas den också finns så kan jag kika in den. Tack för tipset

Skrivet av mortana:

Hur långt har du till jobbet och har du cyklat med tung packning på ryggen tidigare? Jag själv undviker gärna saker på ryggen när jag cyklar, särskilt om det rör sig om tyngre packning som 3x laptops. Men det beror på hur du cyklar och hur du gör med dusch/ombyte vid ankomst.

Av den anledningen kör jag Carradice CarraDry sadelväska (https://carradice.co.uk/collections/carradry/products/carradr...). Kan packa tungt som tusan utan problem (men hade aldrig satt den på en kolfiber-sadelstolpe om du har det) och den är dessutom helt vattentät. Det SQR-fästet är dessutom smidigt och är enkelt att hoppa av och göra ärenden på vägen.

Däremot kommer du inte få plats med allting, åtminstone skorna blir lidande och osäker på 3x laptops också då den är lite smal längst ner. Men dom har även panniers att sätta på pakethållare som ser ut att täcka alla behov storleksmässigt som man dessutom kan ha på ryggen i nödfall, https://carradice.co.uk/collections/carradry/products/carradr.... Men har ingen erfarenhet av den produkten och i just pannier-området finns det många andra alternativ som jag också har dålig koll på.

Jag cyklar cirka 1 mil enkel väg med 3 laptops, laddare och matlåda 5 dagar i veckan samt en till ryggsäck med träningskläder 2 dagar i veckan. Men har aldrig sett att man kan fästa en väska på sadeln Det såg spännande ut. Ska kika in det! tack för tipset

Skrivet av hellmix:

Bara på pendling mellan hem och jobb så cyklar jag lite över 100mil/år och har en biffig 17,3 laptop och den bästa kombon jag har är Ryggsäcken passar till dina 3 laptops + cykelväska att sätta ryggsäcken i ser nu tyvärr att cykelväskorna är i slut i lager men borde finnas att köpa på flera ställen

Jaha så den ryggsäcken får plats i Cykelväskan. Detta skulle vara optimalt ifall det funkar för mig när det är riktigt svettiga dagar så kan man montera den på cykeln istället för ryggen! tack för tipset!

Skrivet av Buddaz112:

Jobbar mycket. Kör en Fjällräven ulvö 30, den får ej plats med skor. Bara nu på vintern jag nyligen börjat köra med piggsko övrigt jag har med får plats.
De märken som fokuserar till friluftsliv är ofta de bra. Eftersom du behöver många saker så kanske 30l är för litet för dig.
Märken
Fjällräven, arcteryx, klättermusen, osprey, patagonia, HH och Northface de gör bra slitstarka saker. De må kosta de håller.
Titta på arbetskläder märken de brukar ha väldigt praktiska produkter..

Du har även Thule som någon nämnde.

Vet ej om Craft har något du gillar. Deras produkter är alltid bra för fysisk aktivitet.

Håller helt med!

Skrivet av b-earl:

Det får inte vara en pakethållareväska istället då blir Du inte så svettig på ryggen som med en ryggsäck.
Använder själv väskor från Rixen & Kaul med KLICKfix systemet så att det går att låsa fast väskorna i pekethållaren.

Jo, absolut! Helst vill jag ha en ryggsäck som jag kan montera på pakethållaren när det blir svettigt :). Tack för tipset!

Skrivet av [SmR]BMF:

Kolla igenom Vaude's sortiment. Hög kvalitet, tysktillverkade, många olika modeller, vattentäta (givetvis). Till det negativa är att de kanske är lite dyrare än andra tillverkare, tror en väska kostar från ca 1000kr och uppåt beroende på modell. Sålde sådana i en butik jag brukade arbeta i, väskorna höll riktigt hög kvalitet men i de fall något inte levde upp till de krav man kan ställa på deras utrustning var det aldrig några problem att få väskan lagad eller ersatt. Nu var detta lääänge sedan men kvaliten och servicen fick mig som arbetade med dem att alltid rekommendera deras produkter. Det kanske har ändrats nu men då var de iaf kungar

Ja, precis, håller helt med! Har kikat in deras väskor men inte hittat något som passar mig riktigt. Men tack för tipset

Skrivet av Valiumballong:

Jag har ett par Red Cycling Everyday (27 liter) som häktas på pakethållaren. De är justerbara så de passar de flesta, även smala pakethållare. Vattentäta, lite reflexer och väldigt enkla att sätta på och ta av. Inga adaptrar, monteringsplattor eller annat trams. Kostar under femhundringen styck och finns i rött (så man cyklar fortare).

Att cykla med ryggsäck är inte speciellt skönt, och att ha 10kg+ som balanserar ovanpå pakethållaren är inte heller någon jättehöjdare. Det är skönt att kunna fördela vikten om det är mycket som ska släpas med.

Mina har bärrem, men den brukar mest ligga i botten på väskan, jag brukar bära i handtaget. Sällan man drar runt på mer än 15kg total packning. På jobbet har jag en vanlig ryggsäck i händelse av att det ska göras kundbesök.

Ja, jag har funderat på att bara ha cykelväskor också tycker att det är helt ok att cykla med ryggsäck också. Men har det som alternativ. Tack för tipset

Av Lombra
Skrivet av RaZman:

Inte den specifika, men fann formen mest praktisk när man skulle bära med sig ett halvt bibliotek under universitetstiden. Det är en stor säck med ett mindre sorteringsfack så det är Tetris som gäller.

<Uppladdad bildlänk>

Dold text

Jaha vad synd, hade önskat ett fack för laptop. Men man kan ju å andra sidan ha laptopsen i en sleeve Tack för tipset!