Inlägg

Inlägg som Mega-Dark har skrivit i forumet
Av Mega-Dark

Googles Pixel brukar brukar få mycket bra omdömen för kameran.
På de Youtube teknik videos jag brukar kolla på så brukar de gärna gämföra mobilenerna mot Pixel och Apple som referens.

Dock exakt vilken Pixel du bör kolla på kan jag inte säga, de brukar gämföra mot den nyaste/bästa men den är säkert utanför din prisklass. Men förra årets topp klass brukar ju lite kunna bli årets lite mer budget modell som sagt. Och de ha hållit på i några år sen den typ första modellen

Av Mega-Dark

Vad jag läst/hört någonsin, Så beror den dåliga batteri tiden en hel del på grund av touchplattan som hela tiden måste vara aktiv för att kunna känna av när någon använder den.

Där av har ju 4an också sämre batteri tid än 3an och andra konkurrenter.

Av Mega-Dark

Det där låter som en fråga som du får ställa till SVS och se om de har några lösa grillar liggandes på lager.

Av Mega-Dark
Skrivet av Jobac:

Har en ny LG tv och en några år gammal LG 5.1 ljudsystem. Får inte ljud i de bakre surrounhögtalarna. Använder optiskkabel.

Då du använder optisk kabel så måste du se till att ljudet från tv och andra enheterna är i bittstream/Dolby/DTS mm! För att få 5.1 .
Är det PCM så blir du låst till sterio.

För att optisk har inte tillräckligt med bandbredd för att kunna skicka 5.1 ljud över PCM.

Sedan okså så är inte Youtube en bra källa för att tästa 5.1 ljud.
Det bästa är om du kan ladda ner en test fil från nätet.

Edit:
Vad har du för "äldre" ljud sytem och även de andra komponenterna och hur det är kopplade kan vara bra att veta med .

Vist denna videon förklarar skillnaden mellan optisk och HDMI ARC. Men den förklara också begränsningarna med de också.

Av Mega-Dark

Lenovo legion slim modellerna
Och Asus zephyrus g14 modellerna kan du med kicka på

Av Mega-Dark

Storleken på skärmen påverkar inte.
Det är upplösningen på skärmen som påverkar

Av Mega-Dark

Bredband2
100/100
387kr

Billigare går inte...

Av Mega-Dark
Skrivet av hirsch:

Glömde borde den här tråden, därav sent svar.

Kan man sortera på datorer som har USB C PD på någon sida? Typ Prisjakt eller liknande?

Någon stans finns säkert. Men varken prisjakt eller pricrunner värkar inte ha den möjligheten tyvärr.
Och jag känner inte till fler. Så det ända sättet jag vet är att läsa tester och varje dators specifika systemspecifikationer hos olika återförsäljare och tillverkare...

Edit: Vissa kommer med Usb 3.2 och då skriver i alla fall inet om det är PD och hur många watt med. Men många nya topp varianterna kommer med nya USB 4, som enligt Wiki måste stödja USB PD, men för mig är det lite oklart hur många watt det gäller och värkar vara upp till tillverkaren.

Till exempel. Lenovo legion 7 pro kommer med USB 4 och inget mer står.

Medan En Lenovo legion slim 5 kommer med äldre USB 3.2 Gen 2 Type C där intet har skrivit max 140w PD.

Av Mega-Dark

Bara spånar lite tankar 🤔
Kan det vara så att något i huset skapar ström problem som du hör som poppande ?

Vet att detta inte riktigt är samma. Men hörde engång på radion en som ringde in, och det poppade hela tiden. Programledaren frågade vad det var och personen svarade att det var deras stängsel aggregat (för djur) som ger ström och att deras telefonkabel låg för nära någon stängsel tråd.

Och hos min mormor o morfar så blinkar lamporna till varie gång deras vattenpump drar igång.

Så det kan kanske vara något i huset som ger störningar på elen. Typ pannan eller en vattenpump som startar, något som i alla fall drar en del ström 🤔

Du kan ju tästa hos en vän/annan person och se hur det fungerar där. Poppar det då fortfarande så är det ju problem med basen och dess förstärkare eller singnalen till den. Och inte strömmen i huset i alla fall .

Av Mega-Dark
Skrivet av FireFox:

Den där ger nog endast en signal ut istället för att dela upp i front/center/sub, ser ut såhär bakom kontrollpanelen, men det kanske inte går att replikera fullt ut?

<Uppladdad bildlänk>

Edit: Tror att jag hittade vad som behövs, en sån här adapter mellan laptop och kontrollpanel så kan bör man kunna använda kontrollpanelen för att switcha input source om jag inte tänker fel -> https://www.amazon.se/-/en/CERRXIAN-Digital-Optical-Converter....

Ja det funkar.
Men har du kollat om du kanske har optisk på din stationära? Råkar du ha det så använd den då från den datorn och 3,5 från bärbara. Om inte så kör på den konventeraren.

Edit: Läste lite extra på den du länkade. Osäker men enligt rubriken så är den nog omvänd (optisk in. 3,5 ut ) mot vad du vill ha/behöver (3,5 in optisk ut ) 🤔

Denna bör vara rätt. Och biligare
https://noerdic.se/products/analog-to-digital-audio-convertor (ljudkablarna får du skaffa separat, enligt beskrivningen)

Av Mega-Dark

Vi kör peltor kåpor på mitt jobb. Vi brukar vara mella 5 och 10st som jobbar samtidigt i fabriksrummet med metall rör och maskiner och alla brukar lyssna och prata i telefon och det är inga problem över huvud taget.
Så tror inte inte du behöver vara orolig för störningar.

Av Mega-Dark
Skrivet av kenta:

Detta kanske är en helt självklar fråga men som icke så insatt så undrar jag över hdmi earc och hur viktigt det är.

En bekant har en äldre samsung tv, säkert 10 år gammal. Den va då top of the line som de så fint heter och till denna tv har det nu köpts en sony ht-a7000.

Systemet är kopplat xiaomi box med hdmi till soundbar och sen soundbar med hdmi till TV och när detta är gjort så känns ljudet extremt svagt och nästan som att tillhörande bas knappt spelar, kör vi däremot spotify på telefonen och castar ljudet till soundbaren så blir det väldigt mycket bättre ljud så i felsöknings syfte kopplades soundbaren med bluetooth till tvn och där blev det bättre ljud också så då till min fråga, är det så att en sån här bar som är menade för earc hdmi spelar så mycket sämre om man kör den med "vanlig" hdmi? Mest nyfiken så det inte är något annat fel.

De ska inte spela stämmer (lägre) om det är ARC, E-ARC eller optisk/toslink.
ARC =ljud retur kanal. E-ARC= förbättrad ljud retur kanal.

ARC har bara betydelse på ljudet som går från TV till ljudlimpan på de hdmi portarna som är märkta med ARC/E-ARC, Inget annat!

Det ni kan kolla är om grejerna sänder ljudet som PCM eller Bitström/ pasthrue/ Dolby mm (det kan ha många olika namn) .

PCM= Första enheten (i ert fall TV och/eller media boxen avkordar ljudet och skickar det till ljudlimpan som bara förstärker det.

Bitström = Enheten skickar bara ljuddatan vidare till nästa enhet tills den kommer fram till en som avkordar ljudet (i mitt fall min hemmabio receiver, i ert ljudlimpan).
Det kan resultera i klarare/bättre ljud då ljudlimpan är troligen bättre på att avkorda ljudet med bättre ljud chip än vad de andra enheterna har.

Vilket format som ni väljer får ni skälva tästa och utvärdera. Båda har sina för och nackdelar.

Jag skälv kör bitström då det är ännu det ända sätter att få Dolby thrue HD med Atmos för mig.

Av Mega-Dark

Skulle föreslå en begagnad pc
Eller begagnad konsoll i stället för skräp från alliexpres!

Det strider inte mot regler att posta länkar.

Av Mega-Dark
Skrivet av lmoberg:

Tv:ns hdmi 1 chromecast 4k
Tv:ns hdmi 2(arc) till receiverns out
Tv:ns hdmi 3 till projektorn Optoma Full hd (mhl) med en hdmi-kabel med ethernet, den har funkat tidigare. Men nu kan jag inte byta till hdmi 3 på tvn med fjärren eftersom det inte finns nån signal.

Ska jag koppla in projektor i recievern istället?

Vänta lite här. Försöker du koppla en projektor på TV:ins hdmi 3 in port? För det låter verkligen som det nu nu.
Det kommer aldrig att fungera i alla fall. En TV skickar inte bild, den tar bara imot bild.

Av Mega-Dark
Skrivet av Sweckid:

För last of us räcker iofs ps3, dom svämmar över på tradera

Jo men inte riktigt för de andra spelen, Red Dead Redemption och framför allt hogwarts legacy
Sedan så kanske TS även vill köra efterföljarna med

Av Mega-Dark
Skrivet av timpeltoniem:

Jag tjänar inte så jättemycket så har inte mycket pengar att gå runt med, men jag saknar verkligen att spela spel. Dom spel jag skulle vilja kunna spela just nu är Red Dead Redemption , hogwarts legacy och last of us bland annat. Har tittat på Nintendo switch light, men den är begränsad på vad den kan spela? Hittade xbox one s för 2000 refurbished på cdon. https://cdon.se/hemelektronik/microsoft-xbox-one-s-1to-all-di...

Är xbox one s för gammalt eller är det värt att köpa? Jag bryr mig inte i att den inte har cd läsare och är begagnad.

Ville du spela The Last Of Us så är det en begagnad PS4 som gäller! Det spelet finns inte på x-box.

Hade letat efter en med spelet redan på skiva (är det digitalt så är det låst till förra användarens konto som spelet köpptes till , så du tänker på det. ) Med skiva så äger DU spelet.

Till exempel Jag vill tipsa om en annons på Blocket: Playstation 4 Slim 500gb https://www.blocket.se/annons/skane/playstation_4_slim_500gb/...

Av Mega-Dark
Skrivet av lmoberg:

Löste tyvärr inte problemet med min Onkyo tx-sr313.. I förrgår lånade jag kompisens Onkyo tx-nr626, och allt funkar som det ska, när jag kopplar som nedan...

Vad jag kan läsa så har du gjort allt rätt! Så det borde fungera. 🤔

Har du kollat hdmi kabeln mellanTV och reciver? Den måste ha stöd för internet (för arc använder Internet sladden i kabeln för ljudet.) Men är inte kabeln super gammal eller billig så har den säkert det. Men läs på den och kolla vad som står.

Då din reciver är rätt gammal så kanske den behöver uppdateras för att de ska fungera bättre, om det går?

Går inte det så kanske du får inse faktumet att du får köpa dig en sen julklapp. Om du inte väljer att fortsätta med chromecasten i recivern och nöja dig med 1080p .

Av Mega-Dark

Hur fungerar mjukvaran (läromedel programmen) som är tänkt att användas på Chrome OS? Chrome har jag hört är lite kinkig med vad som kan installeras och hjälp mjukvara kan vara väldigt kinkig med vad den kan köras på.

Kolla också vad kanske skolan och lärarna använder. Blir oftare mycket lättare med dokument och annat om alla använder samma.

Bara en tankeställare
Vilken Chrome book som är "bra" har jag ingen koll på alls. Så det får vara osagt.

Edit : Begagnat?

Av Mega-Dark

Det låter rätt så troligt att problemet ligger I ljudlimpans hårdvara/mjukvara.
Vist det går att arbeta runt det, vilket ni värkar vara inne på just nu.

Men hur ser det ut med uppdateringen till enheterna speciellt ljudlimpan? Tror dock inte att det hjälper men man vet ju inte.
Om det är okej där så kan du tästa att resetta limpan, kvarstår problemet fortfarande så är det garanti/reklamtion om du kan. Men svårt att bevisa något som bara sker ibland...

Och sist. Leva med det
Eller
Arbeta runt det som ni gör nu. Och tästa med kanske något annat mindre viktigt i ljudlimpans hdmi port.

Edit: Kollade runt lite och kom att tänka på det här med Dolby Vision på dina Blu-rayskivor. Är det något viktigt för dig? För ja kan inte hitta att ljudlimpan stödjer Dolby Vision (bara HDR10 och samsungs egna HDR10+) så är det något som du vill ha så kör Blu-ray spelaren direkt i tv:in och som sagt något mindre viktigt genom baren. Typ din wii.

Av Mega-Dark
Skrivet av Oach:

Hej!

Tänkte höra här på forumet hur det fungerar med koppling kring Atv till soundbar - tv.

Så jag har en äldre tv som dessvärre inte har alla uttag osv som man önskar i dagens läge.
Jag funderar då, med tanke på jag enbart kollar tv/serie från ATV, räcker det med hdmi mellan ATV & soundbar, eller måste det ändå kopplas till tvn?
Med tanke på ATV redan är kopplat till tvn för bild idag & räcker det då med hdmi mellan atv & soundbar för ljud från atv?

Tacksam för svar & ber om ursäkt för den röriga informationen. Vet just och pass själv vad jag ska fråga nästan haha.

Som @seville57 skriver.
Vad har du för grejer?
Och ja i teorin och praktiken så recker det med hdmi så du och seville57 beskriver först.
Men det beror ju på vad du har för grejer? Din tv kanske inte har ARC eller att ljudlimpan bara har en hdmi port ?
Och i så fall så kan du nog behöva koppla på annat vis, men vi hjälper dig då skälvklart