Inlägg

Inlägg som Jonte94 har skrivit i forumet
Av Jonte94

Jag som spelat wow sen 2005 undrar lite hur detta påverkar spelet. Activision äger ju visserligen 46% av Blizzard och mer inriktad mot CoD och andra spel men dom har ju stor inverkan på allt vid den %halten.

Nån som vet nått om det lite mera? Denna nyheten var totalt oväntat

Av Jonte94
Skrivet av Veidit:

Fast om de anser att det är din dator som strular så är det enligt dom upp till dig att fixa en router som löser dina problem. Det ligger inte riktigt på deras ansvar.

Men jag bor i ett com hem hus men ComHem blev uppköpta av tele2 vilket är då problemet började enligt mig . Och man kan inte köpa en router på Webhallen och få det funka utan dessa skall ha speciella uttag som enbart ComHem routrar sålde och det började med korttids kontrakt på lägenheter vilket resulterade i att jag fick inte låna deras router utan är tvingad till köpa ut den för väldigt dyra pengar.

Av Jonte94

Tack för svar skall kolla wireshark programmet , datorn går just nu igenom en total anti virus check på datorn , när jag ringde så fick jag dumma svar bara så gissar att den ( teknikern ) som just jag hamnade i telefonen inte var intresserad eller kunnig.

Hans råd var att prata med min dator support. Dator support har man på jobbet inte hemma tänker jag direkt, Egen byggd dator med lösa delar. Han säger att felet är på min dator och dom kan inte rekommendera något program eller liknande och allt ansvar är på mig.

Kanske svarade dumt tillbaka men sa att jag är vanlig svensson som spelar på datorn så fixar inte routern detta så får dom ge mig en som gör det för jag betalar för internet.

Återkommer med mera info efter testad wireshark

Av Jonte94

Datorn skickar signaler?

Hejsan tänkte höra med er kunniga inom internet avdelningen då jag kan inte så mycket mer än vad en vpn är.

Min sambo ringde tele 2 för höra varför vårat internet är borta jämnt och ständigt och fick svar av deras specialister om att min datorn skickar signaler utåt i vilande läge ( stänger aldrig av datorn ) runt 3000 ST och hennes dator ligger på 150 etc och vid 3000+ så går routern i ett säkerhets läge för inte gå sönder och då stängs internet av förklarade min sambo till mig att dom har sagt.

Skall ringa dom när jag kommer hem för få mera information då jag förstår lite mer än henne. Men då till frågan vad är det som skickar? Program som kan se sånt hära ? Tips ?

Har haft antivirus program sen evigheter tillbaka ( Kaspery ultimate version )

Stänger ofta av dom flesta program på datorn så som Steam etc.

Mvh Jonathan

Av Jonte94
Skrivet av asus574:

Ok. Skulle du kunna starta om datorn gå in i bios och ladda upp en till bild?
När jag anger 1.25v och startar om datorn så visas fel vcore, undrar om det blir samma för dig.
https://i.ibb.co/njsBrgn/20210307-190039.jpg
Uppskattar att du tar dig tid, då jag redan bytt ut 1 moderkort och är inte sugen på att byta igen.

Ang 3.7ghz i bios.
Det ska stå 3.7ghz högst upp till höger, den frekvens som du kör i ska stå längst upp
https://i.ibb.co/9T4Zqb7/03msfdr-Oq-Uw-Etwx3-L0ho-KW8-10-fit-lim-size-768x.jpg

min visar likande som din i bios men det har ju med att den inte går i max i bios gissar jag på vilket den inte behöver heller , min låg på cirka 1.024v och är inställd på 1.260v . den går ju inte på turbo mode i Bios läge hoppas jag då det känns onödigt och är ju bra om den nu går på 3.7ghz som den skall att den drar ner volten?

För i windows sen så visar den ju rätt och vid 5ghz så går den i 1.252v samt 1.0 nånting vid lägre hastighet.

Men nu har jag börjar dra ner på Volten med för se hur långt ner jag kan komma på mitt chip i 5.0ghz , än så länge 1.242v utan BSOD , dock testar jag inte genom prime95 längre utan genom allmän användning ( Spel Streaming etc )

Av Jonte94
Skrivet av asus574:

Mycket intressant min vcore ligger på 1.199v max.

Är bilden ifrån bios efter du gjorde en omstart eller tog du den innan du startade om?
För det står 1.048v där, den borde ligga högre, om du sparat allt och startat om dvs.

Det var under tiden jag ställde om volten så innan omstart. sen så går CPU bara på 3.7ghz i bios läge har jag för mig?

Av Jonte94
Skrivet av asus574:

Din vcore är direkt skadlig tyvärr.
Kan du återställa allt du gjort - gå in i bios och ange dessa så här och återkomma med samma bild som du postade på vcore.

XMP profile 1 eller 2
sync all core 50
Du kan lämna Load line calabration på stock eller llc 4 for overclock (under digi+vrm)
manual vcore 1.26v

https://imgur.com/a/UMC8USl

https://imgur.com/a/z4jhzfp

Testade ett snabbt stress test på nån minut bara för se volten och om tempen sprang iväg eller inte.
Och nu funkar den tillräckligt bra , inga toppar i temperatur och volten är nästan exakt som inställd.
Tack så mycket för hjälpen , nu behöver man inte oroa sig längre.

Av Jonte94
Skrivet av asus574:

Din vcore är direkt skadlig tyvärr.
Kan du återställa allt du gjort - gå in i bios och ange dessa så här och återkomma med samma bild som du postade på vcore.

XMP profile 1 eller 2
sync all core 50
Du kan lämna Load line calabration på stock eller llc 4 for overclock (under digi+vrm)
manual vcore 1.26v

får ändra det som du säger men det roliga är att Det ända jag har gjort i bios är XMP 1 för Ram minnet skall gå i rätt hastighet , resten är stock inställning.

Ser flera på nätet som snackar om LLC men inte hittat det i Bios på min.

Vcore är stock = Auto om jag inte minns fel. Allt var väldigt svårt helt plötsligt medans förra MB och CPU var jätte lätt konfigurering

Av Jonte94
Skrivet av asus574:

Tack för bilden
kolla inte på VID, kolla på vcore.
https://i.ibb.co/s18gmmF/Namnl-s.png
Även en bild i bios när du sätter vcore manuellt och botar om till bios igen så ska det stå i bios din vcore.

https://imgur.com/a/IKpI7Y1

Tror det var detta du menade , ändå för högt tycker jag även om den vad lägre än VID

Av Jonte94
Skrivet av asus574:

Jag har samma problem, men ingen tror mig
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1628497-underklockar-p...
Jag har suttit med detta i några dagar nu. Vcore är helt åt skogen.
Vissa klock frevenser ger helt olika vcore. Testa att köra 1.25-130v manual vcore på 4.9ghz, jag får runt 1.15v (med llc på 4 eller 5) och jag får bsod nästan direkt. testa gärna du också och ladda upp en bild
Det verkar vara ett problem med dessa asus kort
https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/hp9yb8/literal...

Jag måste köpa ett annat kort. Vad kör du med för asus moderkort?

Ser att vi har samma moderkort , Asus rog strix 490 F gaming.

har försökt med mycket nu och även hwmonitor programmet , testar i prime 95 small torture testet och smock 75C temp samt CPU går ner till 3.7ghz från det man satt den på oavsett Orginal eller ner Clockad eller över clockad.

Tycker mitt kylsystem borde klara av detta iallafall.

https://imgur.com/a/4uCTlwK

https://imgur.com/a/6pWRaSt

La till 2 bilder för visa vad volten skenar iväg

Av Jonte94

Volt i9 10900kf hög?

Hejsan precis införskaffat mig denna grymma CPU och ville leka lite . Jag börjar alltid vid Asus ai suite 3 med Leklandet innan man hittar en stabil punkt och sen ändrat i uefi .

Men tycker denna är riktigt hög . I programmet står det 5.3ghz vilket inte stämmer . Men ändrat jag upp eller ner så stämmer det som står. och använder core temp/cpu Z .

Testade då 5.1ghz på alla core och den skjuter upp i 1.550 + i volt och tempen skjuts i Idle spel läge från 35 till 65 Celsius ( vill inte ens veta temp om den behövde arbeta lite på den volten )

Har lite svårt med adaptiv volt och offset volt i den och förstå . Försökt googla och läsa mig in på det samt lekt lite .

När jag körde manual mode och satte 1.375v som mått så stod det 1.550+ volt nånting på core temp samt cpu z så får löjligt hög tempndirekt igen.

Stämmer volten i Asus ai suite 3 eller stämmer volten i temp programmen?

Av Jonte94

Det som thu skrev och länkade var riktigt intressant och i testerna visar det sig att Arctic silver är sämst men skiljer ju inga extrema grader , så jag kör nog med vanlig pasta på det nya CPU , Thermal Grizzly Kryonaut är i samma prisklass och verkar fått bra betyg på tomshardware samt apothsysis skrev.

Förhoppningsvis behövs väll inte en i9 10900KF överklockas nått extremt i början så som man dödat sin 6700K just nu för få prestandan att gå runt. När man fått mera tid på sig så skall jag nog testa med flytande metall då garantin ändå gått ut och man märkt att CPU funkar fel fritt först.

Så Tackar för alla svar

Av Jonte94

Olika Kylpasta Prestanda?

Hejsan har varit borta från teknik världen ett tag och har precis köpt ny MB och CPU , Tänkte sätta dit mitt egna byggda vattenkylnings system och började tänka på kylarpastan då jag måste ändå köpa nytt då allt mitt är gammalt hemma.

Såg då att det finns Flytande metall Pasta https://www.webhallen.com/se/product/283518-Thermal-Grizzly-C...

jag har i stort sätt alltid använt Artic silver 5 , Men nu skall det ändå köpas en ny tub så tänkte jag höra med er , är det någon större skillnad i temp vid överklockning med en sån pasta kontra den andra? handlar det om 3 grader Celsius så tänker jag mera skit samma så tar man Artic silver 5 då det är lätt applicerad samt billigare.

Av Jonte94

Intressant att läsa alla inlägg och detta testet . Med tsnke på priset för ram minne idag är det ibte konstigt att 16gb är standarden. 800kr för 16gb . Har själv 32gb i min och det räcker långt men 16 gb är på gränsen tycker w10 och alla små program äter minne i bakgrunden men långt ifråb att maxa 32gb för min del . Vart uppe i 25-28 gb användning vid dubbla spel igång samtidigt vilket sker väldigt sällan. Personligen skulle jag aldrig köpa mindre än 32gb med tanke på priset i dagens läge

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonte94

@AleMal: tänkte bara skriva nu att jag testade att lägga ny kylpasta på och det verkade göra susen , den var nog gammal . testade en ny dessutom , alltid kört artic silver 5 men blev noctua NT-H2 nu och fungerar utmärkt . tack för svaren

Av Jonte94

@AleMal: varmt har det varit men som tur är har jag AC så rummet har ändå hållt sig till cirka 26c . kylpasta kanske man bör lägga på nytt , var ändå cirka 1 årsen , och haft pastan i över 3 år i byrån så kanske börjar bli gammal så kan passa på köpa nytt för nån hundring.

rent är det i fläktarna samt radiatorn. brukar fixa det vid varje löning då det ofta blir dammigt där jag är.

Av Jonte94

kylning som inte är bra efter ett tag?

hejsan där jag har kollat lite på temp i datorn efter ett år ungefär och märket en stor skillnad köpte på coolerkit en vattenkylsnings kit vilket blev xspc billiga 240mm set . det fungerade utmärkt vid köp sen köpte jag till i efterhand en 420mm radiator som är på kopplad nu med och fungerade bra också men nu efter 6 månader -12 månader tid så har mina temps gått upp rätt mycket.

Brukar ligga mellan 45-60 grader spelande och nu när jag kollar så mellan 50-80 grader. och vill helst ligga att den inte överstigar 70c.
Har bytt vattnet i den 1 gång vilket blev när 420mm radiatorn gick på.

tänkte först ifall pumpen i systemet är inte stark nog så kollade coolerkit igen men såg inte mitt gammla packet jag köpte där utan alla är nyare med D5 pump nu. En annan sak jag märker är att core 1 och 3 är varmast medans core 0 och 2 är svalare , skiljer hela 12c mellan varmast och kallast , det gjorde det i början av min cpu tills jag slippade ytan med 2000-4000-5000pp etc så den blev blank och fin. då blev core temp skillnaden runt 5c max.

Det ända jag kollat för stunden är att kolla cpu blocket sitter ordentligt.

Om det behövs veta så är CPU en i7 6700k.

Ni som har mer erfarenhet eller stött på detta själv kanske kan ge några tips innan jag kastar kanske pengar i sjön på saker som redan funkar

Av Jonte94

Pwm kopplingar och fläktar

Hejsan jag har dragit alla mina kablar bakom chassit nu och gjorde allt lite snyggare . Jag har väldigt många fläktar och allt har fungerat som det skulle tills nu.

Jag har köpt 2st : 1 till 5 fläkt kabel som skulle ha pwm och alla fläktarna med . Detta behövdes för minimera antal sladdar i moderkortet för synligheten skull. Men efter jag fixat allt detta så verkar inte det gå att styra dem längre utan dem är på max rpm hela tiden.

Nån som har någon teori om detta?

Ps: alla mina fläktar har 4pin pwm

Av Jonte94

@mrqaffe: du har antagligen rätt då det inte är riktigt mitt område inom data . Men har skickat iväg filer till Bredbandsbolaget från pingplotter och inväntar svar.

Det jag märker är att IP :213.200.167.86 ( Name : gsl-bbr-2-be103.net-comhem.se ) ökar min latency i diagrammet då mitt internet blir segt och är jätte låg då internet är snabbt men får se vad dem säger

Av Jonte94

Det är så mycket skatt i detta land så man blir tokig och nu tvinga på mer , visst 1300 kr låter kanske inte mycket på 12 månader för vissa men det är bara 1 av typ 100 skatter. och vad får jag av mina skatte pengar ? fler sätt för politiker att hämta in yttligare mera medans sjukvård osv blir sämre .

för 1300 kr så borde SVT ha det som ALLA i sverige vill se exakt när dem känner för det så som Netflix/viaplay osv

Radiotjänsten borde va som Spotify där man kan lyssna på vad man vill när man vill.

då kan jag tänka mig att man för något för detta skatte pengar och tycka att det är värt det för då är det även anpassat för folket i sverige!