Inlägg

Inlägg som Chrilleeeeeeeee har skrivit i forumet
Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av _genki:

Säger en människa som definitivt har sett Apple Vision Pro i verkliga livet. Nä men självklart lär Apple's headset vara bättre än Vive Flow, inga tvivel om saken. Min poäng var dock att det är svårt att motivera 50 000kr för konsumenter som troligen primärt kommer att "titta på film", speciellt när det finns gott om headsets som gör just 80% av jobbet till en 1/20 av priset. Vive Flow har definitivt inte samma upplösning eller färger, men sett till att man får ett otroligt bekvämt headset och en personlig biograf så skiljer sig inte funktionaliteten så mycket för slutkunden.

Man måste kunna motivera de andra funktionerna, vilket jag tror att man har svårt att sälja in till gemene man fram tills dagen då det kommer en icke-pro variant som människor har råd med.

Man behöver inte sett den i verkliga livet, man behöver enbart läsa specifikationerna för de två olika produkterna för att se att det kommer vara en stor prisskillnad. Sen om det är värt eller inte är upp till var och en. Men blev precis som svararen också trött på ditt ursprungliga inlägg och du verkar fortfarande inte förstå att det finns skillnad mellan olika skärmar och det handlar inte enbart om att "göra jobbet". Det är också konstigt at denna produkt marknadsförs som PRO och då också marknadsförs åtminstone delvis till folk som jobbar, är något du som väljer att jämföra med lågbudget system där man enbart ska slänga upp ett fönster i AR.

Det känns verkligen som att du inte förstår hur kraftfull den apparat kommer vara, hur väl det ska integreras in i Apples ekosystem, samt hur detta ska kunna öka produktivitet, komfort och nöje i arbetet.

Av Chrilleeeeeeeee

Ojoj. Vilket announcement. Jag blev väldigt nyfiken och har många frågor. Jobbar själva med utveckling av kameror och det är ju en fundamental del i denna produkt så har lite orosmoment. Om någon vet svaret eller vill spekulera kring mina frågor får ni jättegärna svara!

1. Kommer det vara "VR" och inte "AR"? D.v.s., man ser faktiskt inte verkligheten, utan man kommer se en livestream från kameran på en display inuti headsetet? Eftersom yttre personer kan se ens ögon ifall man inte är "upptagen" antar jag då att det finns en kamera som filmar ens ögon också? Eller är det AI genererat precis som facetime avatarerna de marknadsför?

2. Kommer man faktiskt se skärm i 180 grader? De marknadsför ju starkt att det kommer vara isolerande från ljus runtom skärmen, en oro för mig är då att om jag sneglar åt vänster kommer jag se en svart vägg, vilket känns som att det lätt kommer bryta förtrollningen och göra en illamående.

3. Hur mycket kommer audion att läcka? Om vi säger att man sitter 2 personer med varsin och vill kolla på samma film så borde det ju tekniskt sett vara möjligt att kolla på samma "window" där båda kan välja vilken storlek de vill ha, ljudnivå etc, men då vill man ju inte att det ska läcka och störa varandras upplevelse.

4. Som utvecklare blir jag smått kåt av bara tanken att koppla upp ett tangentbord till denna och koda utomhus, men det kommer kanske finnas smartare utrustning, det kanske skulle vara användbart med någon form av stenografi-tangentbord som man kan stå och använda? På så sätt skulle det nog vara otroligt mycket roligare att programmera exempelvis ute i naturen. Också så extremt lätt det kommer att bli context switcha mellan olika projekt, eller workspaces i tmux. Kommer nog inte komma in mycket mer till kontoret isåfall.

5. Slutligen, största oron. Snygghet. Jag hoppas så innerligt att det kommer se lika stabilt och snyggt ut som de visar i sitt announcement. Annars finns det en stor oro att det kommer bli helt oanvändbart ifall alla fönster "skakar" lite så som i all annan VR. Det skulle förstöra hela upplevelsen. Men om någon förstår att UI är viktigt så är det Apple. Tror verkligen att de kan lösa detta.

Av Chrilleeeeeeeee

3060 12 GB för 6500?

Av Chrilleeeeeeeee

Mest prisvärda grafikkort för WoW

Basically titeln, letar efter ett grafikkort för att spela wow i nästan 4k (3840x1600)

Någon som kan hjälpa? Har inte koll på marknaden längre.

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av SockerfriKetchup:

Räkna med 5-10år.

Vill du ha en dator med bra grafikkort så får man köpa en märkesdator (En färdigbyggd med önskat grafikkort i sig)

Ja det är väl nästan samma pris som andrahands för ett grafikkort

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av hölmiz:

Miningen är en av anledningen till bristen på kretsar.
Min gissning/analys är att efterfrågan på kretsar inte behöver gå ned super mycket (kanske 20 %) innan de finns kretsar så det räcker.

När de som vill kunnat köpa sin xbox eller ps5 så kommer även detta hjälpa till med tillgängligheten för övriga kretsar.

En annan orsak till högre efterfrågan på kretsar är pandemin så om vi antar att den är över om något år så hjälper det till också. Jag tror att grafikkort blir lagervaror sent 2022 eller tidigt 2023.

Du kan antagligen få tag i ett grafikkort långt innan dess genom att stå i kö/trycka på köp knappen när en ny leverans anlämder, men det kommer nog inte att ligga på hyllan och vänta på en kund direkt. Som en följd av detta misstänker jag attnuvarande generation ej kommer sjunka märkbart i pris och att nästa kommer bli dyrare från start.

Jag tolkar det som att miners köper grafikkort och inte kretsar?

Min fråga var alltså skillnaden i påverkan på tillgängliga grafikkort, som kretsbristen i produktion har gentemot de färdiga grafikkort som blir köpta av miners?

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av kawkstege:

IIngen kan ge ett korrekt svar på detta.
Om mining blir mindre lönsamt kommer begagnatmarkande fyllas av kort och priserna kommer droppa ganska rejält antar jag. men om det fortsätter vara lönsamt att köra mining så kommer det se ut såhär ett bra tag framöver. med nuvarande marknad så är det redan bekräftat att bristen pågår under hela 2021.

Är mining ett större problemn än bristen på kretsar?

Av Chrilleeeeeeeee

När kommer grafikkort bli vanliga igen?

När kommer grafikkort sluta behandlas som diamanter och gå ner till sitt vanliga pris igen?

Jag kommer ihåg hur glada folk var som sålde av sina 2060 innan hösten för att en ny lansering skulle komma, om de bara visste!!

Undrar specifikt vilken tidsram ni tror så man inte behöver betala 3500 för ett flera år gammalt 1070 utan kartong eller kvitto.

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av Snackbox:

Om du har en 144hz 1440p skärm eller bättre, testa öka render scale till 200% så kommer du att få se något spännande.

Har ju inte kortet längre så kan tyvärr inte.

Av Chrilleeeeeeeee

Valde att inte köpa det då 5000 ringar för hårt för framtidskompabiliteten samt återförsäljningsvärdet efter denna hårdvarukris.

Kör WoW Retail med GT 1030 2346x977 res med lägsta inställningar på allt utom medel på textures och får 100 fps. Så Classic grafik basically.

Tack för inputen allihop!

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av ramlösa:

Hade hellre kastat ut datorn genom fönstret och köpt en PS5.

Har redan ett

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av aki04:

har du cash så visst, men jag skulle aldrig köpa det av principiella skäl även om jag hade pengarna. ibland måste man stå emot

Jaha okej, jag har inga värderingar gentemot sånt, de höjer ju priset för att det inte finns någon tillgång. Jag vill bara spela WoW och är villig att möta priset p.g.a den lilla tillgången.

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av aki04:

nej, köp inte. jag köpte mitt 3070 för 6000 för i nov sen så det säger ju allt om hur sjuk marknaden är och hur människor försöker blåsa /mjölka varandra . vänta istället

Vänta på?

Nvidia har ju sagt det inte kommer lösas inom 2021, ska jag vänta typ 1 år på att kunna spela?

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av r_b89:

2060 lär inte driva WoW bra i den upplösningen om du skruvar upp grafiken. Mitt 3090 klarar inte ens av att hålla sig 144 fps i 1440 med quality 7 i raids (Classic) i Open World kör jag 10 och då klarar den det större delen av tiden.

Men du kanske är nöjd med quality 4-5, då lär det säkert fungera bättre.

Jo med mitt 3080 så snitta jag runt 100 fps med max quality.

Men personligen ser jag knappt skilland mellan quality 5-6 och max, samt allting över 70 fps. WoW är inte direkt ett spel där FPS är särskilt märkbart.

Av Chrilleeeeeeeee

Grejen är ju att jag behöver inte kapacitet för att lira tunga titlar. Kan jag lira WoW och LoL på 3840x1600 i bra grafik är jag nöjd. Så jag beställde 2060 och klarar den inte det returnerar jag den helt enkelt. Klarar den det så spelar det ju ingen roll om jag hade ett 3060 istället eftersom jag hade inte fått någonting extra utav det.

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av Lorault:

3060 kommer ibland på lager för under mer än 5000:- Det gäller bara kolla butikerna varje dag.

Vad jag kan se kostar alla 3060's minst 6000 tkr?

Förövrigt hade jag ett 3080 som jag lyckades få tag på 7.8 tkr men det var alldeles för köttigt för mig så sålde det.

Tråkigt att det ska vara så dyrt med grafikkort nu.

Av Chrilleeeeeeeee

RTX 2060, 5tkr, värt?

Hej.

Vill ha ett enkelt grafikkort så jag kan spela WoW och LoL i 3840x1600 res.

Har just nu ett 1030 GT 2GB som funkar bra i WoW classic men inte retail.

Går ju inte att få tag i nya gpu och ser att Netonnet säljer ett 2060 för 5k. Är det värt det? Vad tycker ni?

Av Chrilleeeeeeeee

Vilken extremt dålig anledning att sälja. Antingen är det såhär:

1. Du tycker att det inte passar och skyller på din sambo
2. Du har ingen ryggrad

För priset så burkar man säga att datorkomponenter halverar sitt värde efter 2 år, men det är en generalisering och eftersom det just nu råder hårdvarubrist så kanske du kan ta lite mer än vad du annars borde.

Vad gäller skärmen, så beror det nog enbart på köparen. Hittar du en köpare som är villig att betala vad den är värd plus datorn, så är det ju bara att sälja. Annars är det nog inga problem att sälja vidare skärmen själv.

Lycka till med säljandet och förhållandet!

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av ronz:

Ska du har en skärm till ett PS5 så rekommenderar jag starkt en skärm med 1080p eller 4k upplösning och inget annat. Som nämnt ovan stödjer inte PS5 1440p och det blir bara inte bra då.

Tyvärr är 27" och 4K jävligt dyrt.

Men Dell S2721QS eller LG27UL650 kanske duger? Endast 60hz och med oklar nivå av HDR kvalité.

Vad har du för källa på att det blir dåligt med downscaling från 4k? Är intresserad då jag inte testat det själv men har jobbat med sampling av bilder så har svårt att se vad problemet ska vara.

Av Chrilleeeeeeeee
Skrivet av Megacrash:

Tror inte Ps5 orkar köra 4k i 120hz, du får välja det ena. Ögongodis eller bra fps.

Monster Boy And The Cursed Kingdom (Supports 120 FPS at native 4K)

Efter snabb googling, tror det finns fler och speciellt att väldigt många fler kommer komma då det finns många spel som inte är särskilt krävande som kommer släppas inom framtiden eller gamla spel som inte har blivit upptaderade för ps5 än!