Inlägg

Inlägg som Gx rade har skrivit i forumet
Av Gx rade
Skrivet av Karim:

Uppdatering från NoN:

Customer Care Manager har kontaktat mig och försäkrat mig om att flera kollegor kollar på ärendet och att de är i kontakt med agenter och fraktbolag. Hon ska ringa mig nu i eftermiddag. Jättebra, men jag är tydlig med att jag inte har något med deras internutredning att göra, utan jag vill ha pengarna tillbaka eller datorn jag beställt.

Uppdatering 2 från Non:

Kundsupport ringde mig och ursäktade för deras tidigare bemötande och att de brustit i deras rutiner. De initierar nu en insättning genom deras ekonomiavdelning omgående. De nämner att det är extremt hög prio att ta reda på vad som hänt med datorn. Har även fått detta bekräftat på mail.

Verkar gå mott rätt håll men jag firar inte förens jag ser pengarna Synd att man behövde stångas så hårt.

Undra hur många fall per år det är folk som råkar ut för detta men inte orkar stå på sig?

Bra jobbat

Av Gx rade

Soundbar+subwoofer i lägenhet?

Tjena!

Nyligen flyttat till en lägenhet på cirka 60m2.

Finns grannar i alla riktningar men generellt så är inte lägenheten så värst lyhörd. Har knappt hört mina grannar hittils.

Har en bra tv (LG C3 77') men ingen soundbar eller liknande för tillfället.

Tidigare så har jag alltid förlitat mig på endast TV'ns ljud då jag ej varit så kräsen. Men nu när man har en så fin TV så hade det varit nice med bra ljud också.

Min fråga är då om det är ens värt att köpa en subwoofer när man bor i lägenhet? Man lär ju behöva ha den på minsta effekt möjligt för att inte störa grannarna och då är frågan om den ens är värt?

En soundbar vet jag i alla fall att jag behöver. Men då lite tillbaka till förra frågan om det är värt att spendera mer pengar på en finare och bättre soundbar vs något lite mer budget? (Budget upp till 15k).

Så vad tror ni?

Av Gx rade

Att man löpte C3 77' på Power via klarna ''få börst, betala sen'' kan väl inte hindra från att få tillbaka cashback från LG va?

Av Gx rade

Jag må låta väldigt dum men på LG cashback hemsida så står det att man ska skicka in kopia på inköpskvitto, hur gör man det lättast när man fått kvittot på mail? Känns som man måste skicka med 2-3 screenshots för att få med all information eller finns det lättare sätt?

Av Gx rade

Slog till på en C3 hos Power, endast för att eliganten inte verkade ha i lager just nu. Vet någon om det brukar vara krångligt att få tillbaka cashback? Eller bara allmän bökig process?

Av Gx rade
Skrivet av Aeig:

Om du har en deltidsanställning så har arbetsgivaren rättigheten att schemalägga dig över din normtid (det du är anställd på, 75%).

Allt tid över din normtid blir så kallad mertid, och arbetsgivaren får i regel högst ackumulera 200 timmar mertid per år och anställd.

Därefter får arbetsgivaren inte schemalägga någon mer arbetstid utöver din normtid såvida ni inte kommer överens om en högre anställningsgrad, det kan vara tillsvidare, vikariat, eller särskild visstidsanställning.

Edit: Vidare så har arbetsgivaren rätten att fördela och leda arbetet på arbetsplatsen, dvs det är en bred definition som ex. ger arbetsgivaren rätt att förändra schemat om verksamheten kräver det.

Mvh

Har fått ett nytt anställningsavtal som han bett mig skriva på för denna perioden. Så tror inte ens det räknas som mertid/extra tid eftersom jag kommer skriva ett nytt avtal som gäller för detta. Men det jag ställer mig frågan till är ifall jag måste skriva och godkänna detta. Kan hända att jag är helt ute och cyklar också, är inte så värst kunnig på detta.

Av Gx rade
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det där är en större förändring och måste förhandlas med dig / facket först. Du skall såklart inte behöva jobba mer än 75% för samma lön. Du får snacka ihop dig om att du då ska ha 25% (eller vad det nu blir) högre lön under tiden du jobbar på det schemat. Dvs under de 8 veckorna.

Jag har ju timlön så vet inte om det riktigt går. Hade en kollega som kommer vara med som samma sak som mig själv och chefen hade då sagt att han inte kunde göra så mycket för lönen...

Av Gx rade

Måste jag gå upp i tid om min chef kräver det?

Hej

Försöker göra detta så kort och förståeligt som möjligt.
Har just nu en 75% tjänst på ett av de större bolagen inom handels. Både dagar/kvällar och 2 helger i månaden.

Nu nästa år så ska varuhuset byggas om och det har varit tvunget att mixas om lite i schemat under denna tid.
Så jag måste nu ta en annans kollegas schemarad under denna tid (8 veckor) vilket är en heltids tjänst på 100% som även innebär noll helger och bara jobb på förmiddagen.

Det negativa med detta är att jag nu alltså måste jobba cirka 25% mer. Men får ungefär ut lika mycket i lön eftersom jag tappar mina kvällar och helger. Det känns piss.

Är det något jag kan ta upp med chefen eller har jag inget att säga till om?

Av Gx rade
Skrivet av TobiasStockholm:

Lustigt att man inte har tid att skumma igenom tråden men man har tid att göra ett jättelångt inlägg om saker som redan gått igenom tidigt i tråden 😉

Fast hade dessa saker inte tagits upp så hade han behövt läsa igenom tråden och alla inlägg för att sedan skriva ett eget inlägg ändå. Vill man inte läsa hans inlägg så behöver man inte

Av Gx rade

När dom säger att dom säljer samsung s95b 55 och 65 tum färdigkalibrerad, och sen att det står att dom var tvungen att bryta förpackningen för att göra kalibreringen. Hur kan man veta att det inte är en begagnad TV som dom sedan säger är kalibrerad för att kunna sälja en tv med trasig förpackning?

Av Gx rade

Är arbetsgivaren skyldig att ge mig specialanpassade skor/sulor om de som erbjuds inte räcker till?

Jobbar inom handels på en stor butikskedja med över 100 butiker i Sverige och även några utomlands. Nu på senare tiden har chefen blivit väldigt strikt med att vi måste använda truckskor när vi jobbar. Inte bara på morgon när vi packar upp varor utan hela dagen. (tydligen order högre uppifrån företaget) Många klagar på dessa och man känner att dom inte är av högsta kvalité.

Har tidigare använt typ springskor som har funkat väldigt bra för mig men sedan jag börjat använda dessa truckskor från arbetsgivaren så har jag fått extremt ont i fötterna och speciellt hälarna. Har nästan hela livet fått väldigt lätt ont i hälarna och av dessa skor blir det riktigt illa. Måste dra massa fulingar hela dagen och ''gå på toa' bara för att få vila fötterna.

För några år sedan fick man köpa egna skor/sulor från en tredje part och sedan bara maila in kvitto och få pengarna tillbaka. Men detta är alltså inte tillåtet numera.

Så min fråga är, har jag något rätt till specialanpassade skor/sulor eller hur ser det ut? Tror att jag måste få stå på någon sorts trampmaskin som läser av foten och få speciella sulor eller skor.

Är i princip redo att lägga pengar från egen ficka på detta men tänker ifall jag har rätt till något?

Tack.

Av Gx rade

Vill jobba med datorer/IT men allting känns så himla svårt...

är 24 år och är fast i handelsbranschen. Hoppade av bygg- och anläggnings linjen sista året och har jobbat sedan jag var 17 år.

Hade så gärna velat jobba med något som har skapande att göra. Tycker det känns sjukt intressant att typ skapa hemsidor, programmera spel, 3d animering etc etc... Men har inget erfarenhet av det alls även fast jag sitter vid datorn nästan 24/7.

Och spontant känns det så OMÖJLIGT svårt. Liksom vars ska man ens börja? Finns hur många programmerings språk som helst.
Du kan inte bara ''utbilda'' dig till 3D-grafiker som t.ex utbilda sig till Polis.

Har alltid fått höra att jag är ganska smart även fast jag kanske inte är den som hade A i alla ämnen. Jag är bra på kritiskt/logiskt tänkade.
Tycker nästan alla på mitt jobb är dum i huvudet om allt möjligt i vardagen.

Tror ni man behöver en talang för att syssla med dessa saker? För enligt mig känns det som att dagens programmerare har hållit på med det sen dom var 12 år gamla.

Finns det någon arbetstitel inom programmering, eller typ skapande av spel/serier som inte är så avancerat som så mycket annat?

Är så himla vilsen och vill inte vara kvar inom handels. Dock så när jag hoppat av i 3:an så vet jag inte hur lång tid det brukar ta att få en grundbehörighet för att söka till någon högskola...(Vet att jag borde prata med en Yrkesvägledare om detta.)

Har ni några tips eller bara allmänna råd?

Av Gx rade

Smidigaste sättet att genomföra en bilaffär hos bilhandlare 60 mil bort?

Har hittat en bil jag är intresserad av, och kanske ett par till.
De flesta finns i Stockholm och jag bor cirka 60 mil bort.

Har löst finansiering via banken så betalningen är inte lika smidigt som om jag betalar allt själv om jag förstått allt rätt.

Hur genomför man smidigast en sådan affär?

Det jag tänker just nu är typ, åka till stockholm och provköra bilarna jag är intresserad av, åker hem och bestämmer mig och sedan få bilen typ hemlevererad? Finns dock ett problem..

Som jag förstått finansieringen av banken dock är att när jag hittar bilen jag vill ha så ska jag skicka in alla uppgifter om bilen och bilhandlaren minst 48 timmar innan jag avser att hämta bilen. Och när jag hämtar bilen så är det dokument som måste signeras på plats...

Då måste jag alltså åka 60 mil enkel resa, testa bilarna, åka hem och bestämma mig, sedan åka tillbaka igen för att eventuellt hämta bilen och skriva under dokumenten. Det är liksom 240 mil. Eller att jag tar in på något hotel typ 3-4 dagar.

Asså det är första bilaffären jag vill göra på en annan ort och fattar inte hur man smidigast genomför detta.

Tips?

Av Gx rade

Vad brukar det kosta runda slängar för nya vinterdäck? Ser att dom flesta bilar, i alla fall längre söderut, sällen inkluderar vinterdäck i priset

Av Gx rade

Har svårt att se någon köpa för det priset. Tycker inte den verkade så himla mycket bättre än fjolårets. Får väl se hur mycket den sänks under black friday

Av Gx rade
Skrivet av Skippy:

Kia alla dagar i veckan, har haft Volvo, Audi, vw, Kia etc. Bra garantier och bra standardpaket med android auto, adaptiv farthållare, backkamera etc. För 150- 200’ får du en nyare med garanti. Dock måste man se till att den är servad rätt. https://www.blocket.se/annons/vasternorrland/kia_ceed_sw_1_0_...
https://www.kia.com/se/aga/kias-servicelofte/7-ars-nybilsgara...
Åk och provkör! Visst inte lika trevlig och bekväm som Volvo v60 etc men skönt med garantier.

Är det inte väldigt onödigt med en kombi om man i princip aldrig kommer ha någon last i bagaget? För är det någon annan skillnad mellan halvkombi och kombi förutom bagageutrymmet?

Av Gx rade

Nu hoppar jag in lite i tråden igen. Många avråder från franskt men vad är åsikten om Renault Clio?

Av Gx rade
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Detta. Har du 15000 att lägga hade jag kollat på en riktig AC med inne och utedel. Finns ibland för balkong osv. Portabel AC hjälper nästan bara i samma rum (skapar undertryck) och är högljudda.
Hyresrätt / bostadsrätt brukar godkänna fast AC om det går att "återställa" vid flytt. Dvs plugga hålet så det inte påverkar värme/kyla och få det lite snyggt.

Det jag tycker är värst med portabel ac, undertrycket. Känner väldigt bra effekt och svalt medans den kör men banne mig när man stänger av den känner man bara hur den varma luften snabbt sugs in igen..

Av Gx rade
Skrivet av Lej:

Till dem av er som har erfarenhet av portabel AC.

Jag har klarat av att sova i värmen de senaste somrarna utan AC men tänkte att varför inte göra livet lite bekvämligare. Jag vill ha det tyst när jag sover så sovrumsfönster är stängt på natten året runt och kommer fortsätta vara så.

Lägenhet på ~55kvm, se skiss. Tror ni det skulle få någon märkbar effekt i sovrum av att placera t.ex. en Wood’s AC Venezia 18K vid balkongdörr eller köksfönster? Behöver inte bli 20 grader, men vore najs att ta udden av de varmaste dagarna när det kanske är 30+ i lägenheten. Skulle kunna placera en fläkt vid sovrumsdörr för att få bättre luftcirkulation eller liknande. Anledning skulle vara att slippa mecka med fönsterkit och slangar i sovrum varje natt.

Tror ni det skulle kunna hjälpa eller är det dömt att misslyckas p.g.a. begränsad kylkapacitet? De större modellerna som t.ex. Wood’s AC Palermo 22K är rätt dyra och väldigt stora.

<Uppladdad bildlänk>

Om du känner att du måste ha det så tyst när du sover att fönstret måste vara stängt så kommer du aldrig kunna ha en portabel AC. Dom lever om ganska mycket. Sen av personlig erfarenhet så märker jag egentligen bara effekt i samma rum som AC'n står i, även om vissa tillverkare säger att dom ska klara t.ex 50 kvm.

Av Gx rade

Om man skulle spendera upp till 200k på en bil, vad skulle ni säga om en 2019 mazda 3? Av vad jag läst runt så är mazda pålitliga bilar. Tycker även att den är väldigt fin. Så vad skulle ni säga om den som kanske är lite mer kunniga än mig själv?