Inlägg

Inlägg som Donhoz har skrivit i forumet
Av Donhoz
Skrivet av Cyberz:

synd att maxroll inte har nån typ av betyg system på sina builds.... eller?

https://maxroll.gg/d4/tierlists

Av Donhoz
Skrivet av sINsen:

Jag är precis klar med mainstoryn, kör också sorc.
När du kan eller har, så får du gärna tipsa om en bra endgame build

Kolla upp maxroll.gg för populära och bästa builds. Detaljerat och informativt

Av Donhoz
Skrivet av mistahh:

Jag har också laddat upp med Pepsi, Sprite, potatis chips, ostbågar och jag kommer inte laga mat under helgen utan jag hämtar pizza…
Att gå och hämta pizza blir nog den enda motionen jag får de närmsta dagarna efter release 🤡🫣

Be någon annan hämta pizzan och matar dig så att du inte förlorar effektiviteten. It’s all about dem farm!

Ta en klass som behöver massa klick och knapptryck. Det är motion det med!

Av Donhoz

Necro Bone spear med vuln damage och crit = sopar mattan med barb. 100% vulnerability uptime på mobs och boss.

Offra skeletons för 5% crit chance wop wop då minions ändå är skit just nu.

Av Donhoz
Skrivet av Leffe-:

https://youtu.be/dGrPkPs-K7w

Nu har jag inte spelat D3 på ett par år men denna Sorc build ser ju direkt ut som hämtat från D3?
Trodde combat skulle vara mer söligare i D4?
Vettifan om jag vill spela ett nytt D3.

Den du visar är en skitbuild som säkert endast kommer vara för speedfarm.

Speedfarming finns i D2 också.
https://youtube.com/watch?v=e91zZ1Nz3Jw&pp=ygUXRGlhYmxvIDIgc2...

Av Donhoz
Skrivet av tyvar1:

Imorgon 01:00 😁

Är det inte torsdag mot fredag? Dvs 01:00 den 2:a?

Av Donhoz
Skrivet av bardbard:

Blir druid för mig. Spelar ingen roll om det är svagaste klassen eller inte, tyckte den var kul under betan
Är grymt taggad. Har medvetet undvikit buildguides, kartor etc då man bara har en första genomspelning, roligast att få tänka och utforska på egen hand.

Nästa alla streamers (som kan spelet) har förutspått att druids blir en av de starkaste end game. Tuff start men sen smäller det.. så vet inte vart folk har fått att de är svagast?

Av Donhoz
Skrivet av Mental:

Jo, men digital deluxe innehåller ju det som är den stora moroten, early acess. Det man får extra utöver det i Ultimate är mer en varm känsla av att ha dricksat $10 till blizzard
Jag har själv förbokat och spelat betan och är mycket nöjd med vad jag ser, jag ser själv bara inget mervärde i Ultimate så jag är uppriktigt nyfiken vad det är som lockar!

För mig så lockar det med boost på season pass för att jag vet att jag är osäker på om jag hinner spela tillräckligt och unlocka hela vägen.

Nummer två är att jag ångrar mig att jag inte förbokade Diablo 3 när man fick vita vingarna och såg vännerna flasha med dessa.. bestämde mig för att inte missa något preorder exklusivt till nästa Diablo hur fult eller dåligt rewarden än må vara.

Av Donhoz
Skrivet av Sveklockarn:

Sådär, fixade det åt dig! 😋

He-he-he

Av Donhoz

Dessa tester/recensioner har aldrig svikit

https://www.rtings.com/monitor

Av Donhoz
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag som inte skulle förköpa har nu förköpt ultimate edition. Kommer just ha lite extra tid att spela i Juni och tycker det inte handlar om så mycket pengar då jag räknar med att spela det flera år.

Bra där!
Riktiga män köper Ultimate Edition

Av Donhoz

Notifieringen stänger du nog av via Windows och inte Armoury Crate.

Sen är nästa rekommendation att du stänger av autostart av appen och endast startar den när du behöver den. Jag har tex aldrig stött på det du nämner och startar endast upp applikationen ifall jag skulle behöva ändra färger i armory sync.

Av Donhoz

Så 6950XT för 7200kr inklusive 40-50% mer prestanda är endast 2000kr dyrare än detta kort som ska vara det senaste?

Folk betalar mycket mer än 2000kr för 10% prestandaökning, så varför skulle någon med hjärna köpa detta kort idag?

Det är min tanke lite snabbt när jag kollade SweC prestandaindex

Av Donhoz
Skrivet av Lekapangpang:

Letar efter ett snabbt och prisvärt grafikkort med fläktar men som går att ställa in så att den vid låg belastning stänger av fläktarna. T.ex. mha programvaran Afterburner.

Tanken är att ha en tyst dator vid låg belastning och sen mer ljud när man spelar, i min nybyggda PC så är det just GPU som låter klart mest.

Kan ni hjälpa mig med några förslag på såna kort, gärna Nvidia då jag brukar köpa det märket?

Först hade jag tänkt köpa ett helt fläktlöst men det verkar inte längre finnas något att köpa med hygglig prestanda.

Ett kort jag tittar på nu som kanske klarar det är MSI GeForce RTX 3070 Ti, kostar ca 7000 kr men börjar väl bli lite gammalt nu.

En variant är att man köper, testar och lämnar tillbaka om det inte funkar men helst vill man ju slippa det.

Eller om man ska vänta på en ny generation kort om det kommer t.ex. bättre/billigare om 6 mån - 1 år.

Tack på förhand för bra tips!

https://www.komplett.se/product/1221527/datorutrustning/dator...

Lätt den mest prisvärda idag och AMDs grymma kontrollpanel för att hantera sådana inställningar.

Läs på lite om den och överväg

Av Donhoz
Skrivet av gQLLe:

Jag hade problem med lagg i CSGO och processorn blev väldigt varm. Jag testade då att rengöra CPU-kylaren (för övrigt den jag fick med CPUn). Resultatet blev att det spelet flöt på riktigt bra en stund, tills spelet hade varit i gång ett tag. Tror ni jag kan lösa lagget med ny kylpasta, ny CPU-kylare och eventuellt lite överklockning? Processorn är typ 8 år gammal och kylaren har varit dammig väääldigt länge. Greppar jag efter halmstrån? Jag vill bara kunna spela csgo laggfritt på lägsta inställningarna… Jag har dessa delar:

Intel i5 4690k
Nvidia GTX 1060
2x4 gb ram
Nätagg 750 w

Alternativet är väl att köpa nytt moderkort, ny processor + kylare och nya ramminnen, men känns lite surt då jag inte spelar så mycket och bara CSGO.

Frågan är om du fortfarande spelar CSGO när CS2 kommer snart?
Om svaret är nej, då skulle jag säga att du kanske ska sikta in dig på nytt som ska hålla nästa 8 år för CS2 annars ja, rädda nuvarande burk så gott det går om det har fungerat bra förut. CSGO är mycket processorkänsligt och CS2 ska vara det lite mindre och kanske mer på GPU. Så oavsett så blir det annan dilemma då kanske?

Av Donhoz
Skrivet av haijen:

Jo, men man får ju tänka vilka som kommer spela D4. Till och med i Path of Exile så är det en fast kostnad för respec per poäng och man får ett antal poäng genom kampanjen och man kan göra hyfsat stora förändringar i sin build till en hanterbar kostnad. Men vill man göra en helt annan build så får man göra en ny gubbe och för en erfaren spelare tar det väl kanske cirkus 5-10h att ha en karaktär vid maps som börjar bli användbar. Men är man ny på spelet så tar det kanske 20-30h för samma sak. Detta är för ett spel för en helt annan målgrupp än D4.

Hur många som spelar D4 kommer strunta i att prova en ny build om man behöver göra en ny gubbe av samma klass för att prova? Förmodligen inte jag och inte du som det låter, men jag gissar på ganska många av den spelarbas som spelet inriktar sig till kommer bli ganska avtända på att vara hyfsat låsta till sin build. Visst, D2 hade mycket begränsad respec men där emellan finns D3 med gratis respec och en helt annan spelarbas.

Men vi får se vilken väg de tar helt enkelt! Jag hoppas i alla fall att de inte gör det orimligt att respeca, utan att det blir någon hanterbar kostnad som inte ökar beroende på antal respecs, utan i sådana fall på level.

Men min fundering är ifall folk kommer att vara som min polare som när vi spelade WoW.
Han tyckte nämligen att hans 5 minuters theorycraft av paladin talent trädet var rätt och att Paragons main paladin har speccat fel.

Kollar man idag så lägger man väl inte egen tid på att hitta "rätt spec" när det finns där ute redan som t.ex. maxroll.gg som har spec för alla klasser och ändamål?

I diablo 3 så lät jag dessa människor lägga all deras fritid på att hitta "bästa" specen för alla klasser och spelstil så att jag kunde välja "rätt" direkt utan att behöva känna "Oj, nu måste jag respecca". (Nu är Diablo 3 ett dåligt exempel kring respec).

Det jag försöker säga är att om du är "casual" så kan det vara värt att bara följa det bästa där ute som t.ex. maxroll.gg och veta att du kör det bästa för den klass du spelar än att försöka uppfinna hjulet på nytt och helt fel dessutom.

Av Donhoz
Skrivet av haijen:

Jo, jag kan hålla med om det absolut. Som jag har förstått av infon nu, så vill de dock att man inte ska kunna göra respecs "oändligt", utan det ska bli dyrare och dyrare tills det är så dyrt att man inte ens kan farma till det längre inom en rimlig tid. Sade de inte någonstans att de då ville att man skulle göra en ny gubbe?

Jag skulle vara OK med en kostnad som ökar med level, men som då får något maxtak som fortfarande är hanterbart vid den leveln, vilket är precis det du säger!

Ny gubbe = snabbt.

Sen får vi inte glömma att det är bara att flytta över gear till banken så kan din andra gubbe ta på sig det (ifall rätt level).
Så egentligen inte värsta grejen enligt mig. Visst lite extra tid för att levla ny gubbe, men ibland kanske det är mer tidsbesparande än att farma massa guld.

Av Donhoz
Skrivet av Kristeraguilera:

Är denna kvar eller såld?

Hej,
Datorn är kvar och det har blivit lite ändrade planer kring den, då varken rätt bud eller affärsförslag har inkommit

Av Donhoz
Skrivet av Beijing:

Köpte först Standard Edition men uppgraderade den till Digital Deluxe så man får börja lira fyra dagar tidigare. Ultimate Edition lockar mig inte då man bara får ett par vingar och en battle pass boost. Vet att jag kommer lira tillräckligt mycket för att bli klar med battle passet ändå så känns onödigt att spendera pengar på.

Vingarna är värt det tänk att om 10 år så kan du visa att du var en av OSS!

Men skämtåtsido.. jag tog maxade paketet för battle pass boosten då jag vet att jag inte kommer få tiden för att avsluta den. Så skönt ifall man får lite förtur för att öka chansen till max level.

Av Donhoz

Vad för enhet gör du testet med?