Inlägg

Inlägg som goose007 har skrivit i forumet
Av goose007
Skrivet av Tyrken:

Vad menar du? Enligt OLED-fanboysen så finns det inget problem med inbränningar.

Det är jobbigt att både vara fanboy och ha rätt.

Av goose007
Skrivet av improwise:

Det gjorde den dock inte från början, om än nära

Du menar när den var ett källarhål vid Adolf Fredriks kyrkogata. Ja, riktig OG när man minns sånt

Nä, närhetsprincipen har varit oerhört viktig för mig. Inte så jag har behövt saker nu, nu, nu, utan gärna beställt när inte funnits till Liljeholmen. Även om en tår i ögat när faktiskt velat ha något ganska snabbt, och ej funnits i Liljeholmen. Just då istället ofta valt att beställa från andra butiker.

Ärligt talat, så blir inte mina datorköp fler iaf nu eller framöver ändå. Även detta kan ha påverkat gällande folks köpmönster. Mid-tier moderkort 3000 kr, no thanks. Men oavsett, så blir nu Webhallen en i mängden nu framöver, typ som Komplett. Köper om bara råkar vara billigast.

Det är Inet som är min go-to butik, då vassare sortiment för mina intressen och god layout på hemsidan. Webhallens hemsida är lite som Rusta i verkligheten, mkt krimskrams.

Skräckexemplet vad gäller hur det kan gå för butiker är ju CD.ON, sedan de beslöt att bli "en marknadsplats". Ska nu inte måla f*n på väggen, men, om det nu händer, so I called it 😏

Av goose007
Skrivet av ROGBear:

Det vore intressant att veta hur många av de som kallar Starfield "skräp" har spelat andra Bethesdaspel eller om det stora problemet här helt enkelt är hype och så har det byggts upp en vacker dröm om en fullfjädrad rymdsimulator med lika fullfjädrat RPG och lika utmärkt berättande och skrivande som Mass Effect-trilogin.

Väldigt många. Starfield är resultatet av ska passa för alla, inte det minsta kontroversiellt, keep it simple stupid filosofin. För varje spel BSG släpper blir dessa mer och mer urvattnade. Är nog snarare de som försvarar Starfield som inte spelat något förutom Fallout 4, som mest.

Av goose007

"via fast travel or riding the train itself while gazing out the window and watching the world go by."

Nej nu f*n är CP2077 det mest kompletta spelet någonsin Är typ inte ens ironisk!

Av goose007

Gällande priser på nya grafikkort, såsom 4090. Detta är den nya tiden där det sker en överföring av rikedomar (wealth) från konsumenter till företag. Detta sker på alla fronter. Tänk bara på matvaruhandeln i Sverige.

Eller elnätet, där ett företag kan få monopol för elnätet, (läs elnätsavgift), och har haft fler strömavbrott i Stockholm senaste åren än någonsin tidigare. Eller bredband för de som nu råkar bara ha en leverantör. Finns artiklar om detta. Så det är inte enbart "Badvidia". Se bara på moderkort.

Av goose007
Skrivet av krEJZi:

Mest förvånad att så många köpt ett 4090.

Är också förvånad. Ändå köpte jag en! Inte så att jag ångrat ifs! Men beror ju på vad man spelar. Om är tex Cyberpunk fantast med all lull-lull, eller kör andra slags spel.

Av goose007
Skrivet av Segafreakone:

@Enviro @landmarks
Ni kan väl komma med en kommentar om Fredagspanelen kommer tillbaka eller inte?
Jag saknar det otroligt mkt!

Sommarlov! Står ju i rubriken! 🤐

Av goose007
Skrivet av Swedman18:

Inte samma löneökning för en som har 10k och 30k skiljer 6000kr faktiskt

Var just att man beskriver något som tragiskt. Inte så att flertalet har möjlighet o bestämma lönen själva på lönesamtalet. Idag får man ens vara nöjd om man får ett lönesamtal. Men givetvis är det kul för de som får sina tusenlappar varje år. Lär dock inte gälla flertalet jobb i Sverige.

Av goose007
Skrivet av g146:

Tragiskt hur folk accepterar att löneökning sker med %. Ganska stor skillnad mellan att tjäna 10k eller 30k

Tragiskt med folk som ens behöver ha ett jobb o gå till för att tjäna pengar.

Av goose007
Skrivet av HazZarD:

Ser inte hur det bryter mot reglerna egentligen för att nån säljer många datorer ? Varför ska ni ens lägga i er hur andra lever sitt liv ens. Inget brott har ju begått vad jag kan se.

"ofta inleds det hela med en hint om att det är användarens egna dator som säljs,"

Bara för att det inte är brottsligt betyder det inte att är ok att vilseleda på ett privat säljforum. Admin kan stänga av användare av olika anledningar även om ett regelrätt brott ej har begåtts.

Av goose007

Annonsen är avslutad

Av goose007
Skrivet av Dino2k:

Verkade krångligt med ägarbyte Jag avstår.

Ok!

Av goose007

Skickat PM till Vegus.

Av goose007

Angående blacklight bleeding see den I princip avstängd ut vid blacklight bleeding test. Däremot har den så kallade local dimming zones, vilket gör att vid HDR spelande, så är partiet som är ljussatt gråare i sina svarta färger, än det annars skulle ha varit, vilket kan ha en liknande effekt just vid det området (är alltså dynamiskt beroende på bilden, och ej något lokaliserat t ex alltid på vänstra kanten).

Mvh

Tommy

Av goose007

Hej! Lade till en bild i annonsen. Inga döda pixlar. Hör ej av G-sync öht. Sökt på forun och vissa kan höra av en fläkt ibland. Men kan inte minnas att det hänt mig så att jag märkt av det, men å andra sidan brukar jag ju ha volymen på också när spelar :D. Spelat Doom Eternal, Cyberpunk 2077, Assassin's Creed Odyssey för det mesta. Har testat nu igen, utan volym, har en tyst dator, och hör inget särskilt från just den modulen.

Ja, gällande pixelgarantin, så är det nog bäst du kollar upp det själv.

Mvh

Tommy

Av goose007

Dell Alienware 38" IPS

Dell 38" Alienware AW3821DW IPS 21:9 2300R G-Sync.

Inköpt på INET 21/09/21. Säljes pga uppgradering till större skärm. Originalemballage finns. Ifall önskemål om frakt, så givetvis enbart förskottsbetalning.

Inga döda pixlar. Mörkare partier på skärmen vid bild av grön pixeltest syns ej i verkligheten, utan bara i fotot.

Lite info från tillverkaren:

Alienware AW3821DW är en fullmatad gamingskärm med G-Sync Ultimate-certifiering, HDR 600, Nano IPS och 2300R-kurvatur för en uppslukande spelupplevelse. 144 Hz uppdateringsfrekvens och 1 ms responstid ger dig snabbheten du behöver i de mest krävande spelen. AlienFX möjliggör anpassad belysning och en OSD för spel erbjuder flera alternativ som hjälper dig att förbättra din prestanda och ge den bästa fördelen i spelet. Denna TÜV-certifierade bildskärm är flimmerfri och erbjuder blåljusfilter.

Läs hela annonsen här

Av goose007
Skrivet av zOlid:

Vet inte om jag minns fel, eller om jag bara inbillar mig.
Men brukar inte modellerna se bättre ut än så här i CP2077?
Ser ut som det är taget från GTA liksom.
Tycker inte det är speciellt "snyggt" iaf.
(timestamp länk)
https://youtu.be/1K8Br6jHkcs?t=207

Performance mode. Då brukar texturerna bli betydligt sämre på karaktärers ansikten. Därför jag inte räknar performance mode som riktig grafik inställning ens.

Av goose007
Skrivet av JohanFlodqvist:

I 4k kommer du inte märka någon skillnad mellan en 8700K och en 13900K. Den faktiska skillnaden är försumbar och för liten för att du faktiskt skulle märka den utan att mäta FPS. Här är ett test med 9900K - 13900K men resultatet blir mer eller mindre det samma med en 8700K. Har du inte klockat din CPU än så kan du ju göra det och sen kan du ju sälja dina ram för typ 500kr och köpa ett kit på 3200Mhz för typ 800kr nya istället.

Sen tycker jag väl gott att du borde kunna nöja dig med ett 4080 om du inte badar i pengar och i så fall kan du ju lika gärna uppgradera hela burken. Personligen hade jag föredragit att sälja den gamla burken och bygga ny burk med ett 4080 framför att behålla den gamla och sätta i ett 4090. Nettokostnaden blir ungefär den samma men du får en splitter ny dator där endast grafikkortet kommer behöva bytas på rätt många år.

https://www.youtube.com/watch?v=ySrnQ8ei7hg&t

Intressant video! Cyberpunk är verkligen en outlier, där skillnaden mellan 'gammal' och 'ny' är 1-2 fps, I lows som highs. I andra spel dock, rejäla skillnader.

Ja, sälja det gamla, köpa helt nytt, definitivt ett gott alternativ.

Av goose007

Bytte från 4080 till 4090, ökade fps med 30 fps, eller iaf exakt vad alla recensenter ökade. Har 8700k, dock en 3880×1660 38" skärm, 75% av 4k.

I specifikt cyberpunk, enda spelet som hunnit testa, så är det med andra ord ingen flaskhals på min upplösning, jämfört med 4080. Samt, är 128 Raytraycing cores på 4090 jämfört med 76 på 4080. Ej hittat så mkt info gällande prestandaskillnad gällande detta på nätet, men kan säga att är inte många FPS i skillnad med eller utan Raytraycing i cyberpunk med 4090. Nog antalet Raytraycing kärnar som gör att presetandeförlusten blir minimal.

Har mella 90 till 150 fps, beroende om tung stadskärna eller öppen miljö, allting i max. Samt, störde även på mig på latensen i 4080, för det priset ändå.

Så för 4k, maxad grafik, 120 Hz, nej, ditt 8700k kommer inte o flaskhalsa. Eller så klart, allting flaskhalsar, men om man menar i verklig användning, så nej. Sedan att alla bara per automatik säger "ja självklart det flaskhalsar" är bara en föreställning som är det populära att ha.

Kan ju så klart köpa 4080, men blir lägre fps oavsett än med 4090 o 8600k. Samt som sagt, om man verkligen uppskattar RT (dvs om), så kommer nya pathtracing till cyberpunk, och då är nog ett 4090 skönare o ha, med all dess extra kraft (onödig enligt vissa, men, gör fortfarande skillnad i dagens spel).

Av goose007

Och nej, lägg inte 43tkr för att sedan köra med 12 gb vram, 4070ti!

Det vore onödigt! Skulle nog även Scarabeo nog hålla med om!