Inlägg

Inlägg som BigMomma har skrivit i forumet
Av BigMomma

Både EP2 och Portal var helt underbart bra
EP2 var den bästa delen hittils i HL men det var lite för kort tycker jag. Och vilket vilket jävla slut! Ge mig EP3 nu!!!

Dr Magnusson var ju helskön. Helt underbart osympatisk människa

Av BigMomma

Hon snurrade medurs från början men efter lite träning kan jag få henne att snurra åt vilket håll som helst. Om jag tittar bort lite så att jag inte fokuserar på henne kan jag få henne att byta håll hur jag vill.

Men hur faen fungerar det egentligen?

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Att de har pratat skit är möjligen ett försvårande faktum. Det betyder inte att det på något sätt är bevisat att de var där för att döda honom eller hans familj. Det ser förövrigt tämligen illa ut att du pratar om att situationen är lite mer komplicerad och så lägger du fram den grovt förenklade mediabilden som sanning.

Hur skulle han kunna uppfatta situationen på ett annat sätt än att de var där för att döda honom eller en familjemedlem? Precis som jucce skrev så hade de sagt att de skulle döda honom och sen kommer de till gården beväpnade. De flesta hade nog känt att livet var i fara i den situationen.

Jag vet självklart inte hela historien och jag vet inte exakt vad som hände där på gården, men det som kommit fram hittills tyder på att situationen var väldigt hotfull.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Återigen propotionalitet. Att fadern väljer att skjuta med hagel mot människor som inte bär någon form av bepansring innebär att han har skjutit för att döda.
Och att skjuta för att döda i nödvärn kan enbart anses vara proptionellt om det föreligger ett aktivt och akut hot mot liv. Något som det knappast kan anses föreligga av att det står fem personer med trätillhyggen i ens trädgård.

Ignorerar du medvetet det faktum att de hotat honom till livet timmarna innan de dök upp beväpnade på gården? Situationen är lite mer komplicerad än att 5 personer står på gården med en varsin påk och luktar på blommorna.

Han sköt för att döda eftersom ungdomarna var där för att döda (åtminstone uppfattades det så ur hans synvinkel) och då står våldet i proportion till hotet.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Nu var det ju så att argumentet handlade om att fem ungdomar kan slå ihjäl dig, därför har du rätt att slå ihjäl dem. En man ute på stan kan också slå ihjäl mig, bara för det får jag inte slå ihjäl honom.

Däremot kan man diskutera hotfullheten, och återigen. Jag har inte rätt att slå ihjäl någon om det inte är den enda utvägen för att försvara mitt eget liv, och att fem ungdomar står på min tomt, är inte ett överhängade hot mot mitt liv, ens om de kommer klockan 2 på natten och har påkar.

Nej, jag sa inte att man får slå ihjäl någon bara för att de kan slå ihjäl dig.

Vad jag har sagt är att man får slå ihjäl någon för att försvara sig om ens liv är i fara, och i samband med tidigare händelser och ett uttalat mordhot var dessa påkbeväpnade ligister ett hot mot livet.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Med samma logik kan en man med stirrig blick ute på stan också slå ihjäl mig, det betyder inte att jag får skjuta ihjäl honom.

Nej, det är inte alls samma logik. En man med stirrig blick är inte ett hot bara för att han är skum. Visar han att han är ett hot mot dig och angriper dig blir det en helt annan situation.

Det här skulle vara samma logik:
Fem män med stirrig blick ute på stan förföljer dig i 2 år, beter sig hotfullt, förstör dina saker, försöker få dina vänner att sluta umgås med dig och säger att såna som du ska utrotas. Sen en dag säger de att de ska döda dig och kommer mot dig med tillhyggen.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Nu pratade du och jag om ett angrepp som i ett akut hot mot livet. Och något akut och direkt hot mot livet föreligger inte för att några ungdomar dyker upp på tomten med påkar.

Ett gäng ungdomar med påkar kan slå ihjäl en person utan problem. Och i samband med mordhotet ser jag inget konstigt i att pappan kände sig hotad till livet och försvarade sig därefter

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Var snäll och berätta vari angreppet ligger. Att någon står på din tomt brukar sällan kunna förklara att du väljer att skjuta ihjäl dem.

I det här fallet var det ganska mycket mer än att någon bara stod på tomten.

Långvariga trakasserier som kulminerar i mordhot under dagen och flera personer som dyker upp beväpnade på gården samma natt är ett angrepp.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
Han skulle ha använt våld som stod i propotion till hotet. Jag har personligen svårt att se hur det kan stå i propotion att skjuta hagel mot någon som är beväpnad med påk (enligt tillgängliga uppgifter d.v.s.).

Att det kunde ha varit si eller så, det är ingen ursäkt för att fadern har använt våld som är helt ur propotion med det hot han blivit utsatt för.

Jag tycker att det verkar som han använt våld som stod i proportion till hotet. Sonen hade blivit hotad till livet under dagen och mitt i natten dyker gänget upp beväpnade med påkar. Pappan fruktade för sitt och sin familjs liv och försvarade sig. Som jag ser det är det solklart nödvärn. Att använda dödligt våld är inte ur proportion eller oförsvarligt när man själv angrips och hotas till livet.

Jag hoppas pappan frikänns och att moppefuckona inser vad de håller på med.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Vänster fot, den lär gå bra att leva utan. Visserligen blir jag tvungen att leva med automatlåda resten av livet.. men vafan, i jämförelse med hur otroligt handikappad jag skulle bli utan nån av händerna är det absolut ingenting.

Med en stadig fotprotes kan man nog klara att manövrera en koppling utan problem. Skulle nog gå att köra MC t.o.m.

Vänster fot är det självklara valet. En protes kan ersätta den så man kan göra nästan allt man kunde innan. Skulle jag bli av med en hand skulle jag bli otroligt handikappad. Tänk bara så mycket man gör i vardagen med båda händerna samtidigt

Av BigMomma

Några från Karlstad då:

Persiska viken - Ett utomhusbad i den invandrartäta stadsdelen kronoparken

Skoskavet - Ett radhus- och villaområde där husen ligger riktigt tätt.

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Å andra sidan är det inte som i vissa filmer där de slår på ett par knappar och zoomar in en liten punkt på en bild.

Inte vilka knappar som helst heller. Det är alltid bokstäverna de trycker på Vad man än ska göra med en filmdator så består kommandot av ett gäng slumpmässiga bokstäver följt av ett enterslag. Inga genvägar eller piltangenter så långt ögat kan nå

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
heter han inte martin:p?

Kille är han iaf

Troligtvis är det skrivet ur en påhittad persons perspektiv, annars har vi ett svårt fall av personlighetsklyvning här

Men det var tänkvärt och bra skrivet

Av BigMomma

Nej

Varje gång jag köper nya grejer kollar jag här i forumet för att se åsikter, överklockningsresultat, länkar till tester osv. Swec har gjort att jag fått mer prestanda för pengarna. Tack swec!

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-

kan man kolla upp remoten på något sätt för det kan ju vara sterion som inte ger ut de där 7-14v eller vad nu steg brukar villja ha för att slås på?
går ju voltmäta iofs .

Koppla remoten direkt på batteriet och testa. Beter det sig likadant då, så kan du iaf utesluta att det är den som spökar.

Av BigMomma

"Vi åker till digur nuber"

Från en polare som var på väg hit för att spela poker

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Det stämmer faktiskt. Men det är givetvis inget argument för att Jorden är platt.

Men vi kan inte då bara definiera acceleration som en hastighetsökning, utan i stället tänka oss den pseudokraft som man upplever när man accelererar eller befinner sig i en tyngdacceleration. Det går att öka sin fart att man upplever 1 g hur länge som helst, utan att nå ljushastigheten. Ju närmare man kommer, desto mindre blir accelerationen mätt i m/s^2, men mätt i g är den oförändrad.

Om det krävs oändligt med energi för att uppnå ljushastigheten borde väl inte ens ljuset kunna nå ljushastighet... eller?

Av BigMomma

Han argumenterade bara för sakens skull Riktigt intressant tråd faktiskt. Den visar verkligen hur svårt det kan vara att förklara nånting som är helt självklart för en fanatiker som inte vill lyssna

Av BigMomma

Alla barnen körde KDE utom Jerome, han körde Gnome

Alla barnen hade fina unixsystem utom Slash, han råkade köra rm -rf /

Av BigMomma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBACK
Okay. Nu orkar jag inte trolla och söka efter svar/teorier på frågorna Har viktigare saker för mig när tiden flyger förbi (hemtenta). Någon som orkar ta över? Gl/hf

Men gaah, du får inte sluta leken nu Jag som tänkte fortsätta argumentera efter några öl