Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas
Skrivet av HappySatan:

Spontant känns det som om Netflix har tajmat det här
***

Föreställ dig att du är en ensamstående sjubarnsförälder med ett låglönejobb, vars barn vill titta på samma serier som klasskompisarna. Då kan det är abonnemanget vara vansinnigt prisvärt. 🤷‍♂️

Jag föreställer mig att dessa ensamstående 7-barnsmammor insett för länge sen att deras barn aldrig kommer få allt andra barn får, och sen köpa HBO eller Prime. Helt utan reklam och till samma eller lägre summa.

Av talonmas

Jag läste Trademax. Och sen tyckte jag synd om dig

Av talonmas

En miljon människor jag aldrig kommer förstå.

Av talonmas
Skrivet av underd0g76:

Den röken såg inte särskilt naturlig ut.

För att i verkligheten är inte rök så här snabbt eller tjockt. Hur kul hade det varit med verkliga rökgranater i spelet? Kasta, och sen när rundan är över så har röken utvecklats

Av talonmas
Skrivet av Herr Kantarell:

Raja är absolut ingen clown, utan antagligen jäkligt duktig, men jag tror aldrig han förstått vad ett spelgrafikkort ser för laster och ska klara.

Så han har nog inte varit rätt kapten varken hos AMD eller Intel.

Sen vet vi inte vad han har fått för input: "du ska ta fram en krets som är både för datacenter och spel."
Då blir det en del kompromisser.

Tror han vet exakt vad för laster som förväntas. Bättre än de flesta levande människor. Tror snarare han fick till sig att "skapa ett bästa kort, men det får inte kosta något att utveckla eller tillverka!"

Av talonmas

Bra, är så trött på dessa high jitter memory buffers.

Av talonmas

Borde inte antal skadade sektorer ställas i proportion till storleken på disken? Om jag 10GB disk från 2014 som är "bättre" kommer jag ha tio diskar med 800 skadade sektorer var, jämfört med en disk på 100GB från 2017 med 2000 skadade sektorer?
Antal skadade sektorer per lagrade GB data helt enkelt

Av talonmas
Skrivet av NorBiz:

På insidan, prio är att kameran ska visa när någon är vid dörren men mer än så har jag ingen aning vad den kan visa.

Tack för förslagen, klocka/datum och väder låter toppen, finns det fler?

Nästa fråga är vad för platta kan ni rekommendera, tanken var iPad men det går bort när jag såg hur pass dyra de är idag, tänkte mig max 2500kr ?

Menar du att du ska använda en surfplattas kamera för att filma vid rörelse på insidan av dörren? Eller har du en kamera på utsidan med rörelsedetektor som du vill koppla trådlöst till en surfplatta? Förstår nog inte ditt behov fullt ut. Vill du förtydliga för en dummer som mig?

Av talonmas

De stora konsultbolaget är de som har utvecklare i Sverige som dessutom är kapabla till drift. Men de är dyra.

Kolla LinkedIn om du vill hitta mindre aktörer. Mitt bästa tips.

Av talonmas

En nyare raspberry pi borde väl vara det rimliga valet?

Av talonmas

Omsättning förra året på 40 miljarder. Verkligen ett förfall...

Av talonmas
Skrivet av TheYardbird:

Att det finns en wiki-sida för något säger ingenting. Dålig källkoll är inte något nytt på SweC. Sensationalismen blir allt större, men så får man ju inte säga för då kommer en annan skribent och klankar ner på en.

Ta en jävla dubbelkoll innan man skriver en artikel om något. Annars om din artikel baseras på dragit-ur-röven-snack kan man väl ändå skriva att källan i frågan har haft någorlunda rätt tidigare eller så istället för att utforma artiklar så de drar mest clicks från Facebook?

05:30 en lördagmorgon? Och då gräver du upp tt 3 månader gammalt svar att klanka ner på?

Blev nyfiken och hörde med en vän som jobbar inom media (SVT anställd) och ja, hon visste exakt vad digiday var. Som redan citerats i tåden: "om du jobbar i branschen så har du troligen använt digiday". Verkar ju stämma med min första bästa koll

Av talonmas
Skrivet av davvarn:

Skulle älska någon form av AI inbyggt i Outlook, för att lära upp vad som anses vara skräppost och automagiskt plocka bort all skräppost.
Hur mycket phishing/skräp/virus-mail man än rapporterar som nätfiske osv, kommer alltid ändå. Med liknade ämnestitlar och meddelande samt oftast väldigt obvious adresser.
Och hamnar titt som tätt även i prio och vanliga inkorgen, medans riktig och viktig mail hamnar i skräpposten.

Borde gå att använda AI också för att förhindra "inpersonate-mail"/bluff där det ser ut som legitima företag och personer kontaktar en.

Snarare kommer AI att användas för att generera phishing mail som känns väldigt äkta.

Av talonmas
Skrivet av Jaevel:

Efter att ha levt kvar som företagsprodukt har Google bestämt att sina smarta glasögon bakom sig helt.

Korrekturläst?!?

Du själv som är så perfekt borde sett att det finns en knapp längst ner på artiklar där man kan rapportera fel.
Men tydligen kan alla göra fel? Tänka sig!

Av talonmas
Skrivet av Finländaren:

Jag har aldrig haft virus (vad jag vet) och har pillat med datorer sedan typ 2005 så antingen har jag haft tur eller så fungerar Windows egna antivirus bra (och motsvarande på MacOs och Linux fast där har jag aldrig ens tänkt på om datorn är skyddad eller inte).

OT: Hur mycket blockeras redan i routern? Kanske det är säkert nog för en som gejmar, youtubar och läser sweclockers?

Eller så har din dator varit med i ett botnät de senaste tio åren o gjort flertalet ddos attacker

Av talonmas
Skrivet av ApanNilsson:

Lycka till att finna en fungerande BluRay-spelare om 100år

Finns ju massa fungerande grammofonspelare från 1920-talet (100 år sen) så varför skulle vi inte ha fungerande usb om 100 år? Grammofonspelare tillverkades i begränsad upplaga, ändå finns det överlevare. USB? Måste finnas miljarder.

Att säga att vi inte kan läsa dvd om 100 år är lite samma som att säga att vi har flygande bilar i framtiden

Av talonmas

Nästa år: Tillåter tredjepartspatroner men du måste vara inloggad på HP account för att kunna skriva ut och de tar betalt per utskrift. HP printer as a service.

Tragiska är att jag skämtar nog inte

Av talonmas
Skrivet av Hulle:

Hur snabb är en "ensam ARM Cortex-M4F-kärna med klockfrekvens på upp till 96 MHz." jämfört med t.ex. en Motorola 68000 i en Amiga 500?

96 Mhz låter ju enormt snabbt jämfört med 7 Mhz i Amigan, och Cortexen är ju typ 40 år nyare, så den borde ha bättre IPC.

Sen hade ju Amigan en hel del hjälpkretsar för grafik och ljud såklart.

/hulle.

Låter väldigt kraftfullt. Satt själv med Texas TI82 som kördes på en Z80 processor med 6MHz. Och där gick det att koda både Snake, en roterande 3D-kub och Scorch Earth. Och det var med en tolk för Basic. Körde man Amiga eller DOS och gjorde sakerna i Assembler så blev det rejäl fart på grejerna!

Av talonmas

Lagen säger trots all "efter att det upptäckts ELLER efter det borde ha upptäckts". I det här fallet var det det första.

Annars får du väl driva ett reklamationsärende? "Jag köpte ett 3070 hos er och det har inte alls de fps det borde, måste vara nåt fel på det!" Blir lagom pinsamt för butiken att förklara att de skickat fel kort till dig.

Av talonmas
Skrivet av snajk:

Så är det inte. Just när det gäller plaster så finns det väldigt många varianter där möjligheterna att återvinna varierar, och en del "energiåtervinns" som alltså betyder att man eldar det för att producera vanligtvis fjärrvärme, och en del hamnar där för att plasterna är svarta och maskinerna inte kan avgöra vad det är för plasttyp. Det är förstås inte det bästa, det hade varit bra om man lyckades "materialåtervinna" alla plaster där det är möjligt, men energiåtervinning innebär ju ändå att man tar till vara på materialet i någon mån.

Men bortsett från plasterna så eldas inte några materialslag som kan återvinnas, och inga hamnar på samma plats efter insamling. Jag trodde den myten dog på nittiotalet, men tydligen inte.

Minsta lilla orenhet så körs det till förbränning istället för t.ex pappersbruk (bara erfarenhet från RGS Nordics). Billigare än att sortera. Plast så bränns mer än hälften.

Men jag är här för att gnälla, inte debattera