Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas

Fast dagens AI gör ju typ inget. Den genererar mest data i en förväntad följd. Sitter själv med ett projekt på jobbet och förvånas hela tiden hur dum AIn är och hur mycket arbete som krävs för att koppla ihop svaren med faktisk action.
Förhoppningsvis (och troligen) blir det här bättre med tiden. Men ju mer jag jobbar med AI, desto mindre orolig blir jag för skynet.

Det som oroar mig, som alltid, är andra människor. T ex om en regering litar på AIns svar och agerar därefter.

Av talonmas
Skrivet av Freddr:

Bakgrund? Du menar det som ligger bakom fönsterna och som man inte ser något av? Svart.

Kalla det för startbild då om det känns bättre?

Av talonmas

Suveränt! Har själv undrat hur det går ihop med gdpr. Synd att Sverige inte var del av stämningen.

Av talonmas
Skrivet av Eismannen:

Verkar som att det kommer gå att byta den där plattan mot bl.a trä

Det var ju bra. Och 50k kan vara både dyrt o billigt beroende på vilken hårdvara som sitter i servern antar jag.

Av talonmas

De hade chansen att klä den i något ädelträ eller riktig marmor och faktiskt utstråla flärd på riktigt. Istället valde de imitationer? T.o.m. audiofiler borde väl tycka det är tacky?

Av talonmas
Skrivet av Viceroy:

”Se nu till att sköta skolan, annars får du jobba som sopgubbe”…

Lär ju vara ett av de mest säkra* yrkena när AI tar över. 😅

* Säker i bemärkelsen inte utkonkurrerad av AI.

https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bil-och-trafik/vo...

https://www.envacgroup.com/se/kvillebacken-har-fatt-goteborgs...

Vi är alla dömda

Av talonmas

Äntligen! Har väntat på nåt liknande ända sen vårt företag började betatesta copilot. Äntligen kan copilot "göra" något och inte bara ge en punktlista med instruktioner om hur man bifogar en fil i ett mail t.ex.

Är såklart begränsat med funktioner i början men det tycker jag är bra. Utvärdera dessa rejält innan en delete-funktion implementeras ("hey CoPilot, format c:")

Av talonmas
Skrivet av downup:

Fråga 7 :< Ser inte start och select som en knapp.. xD..

För att det är två knappar

Av talonmas

Ett kontrollquiz utan tac-2??

Av talonmas
Skrivet av dlq84:

Det bästa antiviruset är sunt förnuft, kostar inte en krona.

Det sämsta skyddet är att tro att man har bättre sunt förnuft än andra och därigenom vara säker.
Det näst sämsta skyddet är att tänka "men jag har minsann klarat mig senaste 15 åren!".

Hoppas ni har offline backups

(Det lustiga med sunda förnuftet är att ALLA människor anser att de har det, men samtidigt vet vi att en stor andel är idioter)

Av talonmas
Skrivet av anders190:

Med tanke på inbördeskriget Reddit hade förra året så förvånar det mig lite att vi inte börjat sett någon ny uppstickare som blir nästa jätteforum. Reddit var verkligen inte först, de har kommit och gått över åren. Reddit är på många vis fortfarande fantastisk i mitt tycke men nog känns det som att tiden börjat rinna ut även här, sett till att vara användare iallafall.

Får ersätta med Sveriges största forum, Flashback!

Vi behöver en AI som bara tränar på Flashback, familjeliv o byggahus. Kan kallas "typical Swede"

Av talonmas
Skrivet av AlbinLoan:

Håller med. Kedjan kommer ju att effektiviseras och göras på olika vis.
Exempelvis att bygga hus som vi gör idag håller på att föras bort helt och hållet. Exempelvis kan man kika på Amazons nya hus där man betalar några hundra tusen för ett hus som man fäller upp.

Du har aldrig köpt ett nybygge hör jag. Priset för själva huset är redan lågt. Riktigt lågt. Sen börjar allt det dyra. Först markarbetet. Sprängning, bortforsling, ditforsling, fyllning, gjutning, koppla avlopp o el, bygga väg alt. förstärka väg.
Sen kommer allt på insidan. Badrum med avlopp kan man inte "fälla upp" bara. Sen ska allt väderskyddas för det svenska klimatet .
O just ja... Själva fastigheten måste först köpas (tomten) o sen lagfart, pantbrev o bygglovskostnader.

Har inte ens börjat räkna in materialval för interiören.

Nä du, "billigt" bara för att man 3d printer eller fäller upp saker, det blir det inte

OT: Testare av AI känns som ett bra jobb i framtiden

Av talonmas
Skrivet av Kolsvart Katt:

Jag tror inte att denna begynnande jättemarknad autotillfaller ett enda företag.

Det har du nog helt rätt i förstås. Kommer växa lavinartat för varje år.

Av talonmas
Skrivet av atego:

Finns ingen/inget som kan konkurrera med något som liknar Nvidias prestanda/krets.

Jo, AMD. Mer prestanda o VRAM per krets per krona. Tyvärr har de helt missat AI-tåget o deras drivrutiner är hopplöst efter. (Kolla bara open source domänen. Precis ALLT är för CUDA av den enkla anledningen att Nvidia tillhandahåller enkla sätt att göra det på).

Men nåt säger mig att AMD kommer prioritera om nu när de ser alla miljarder o kanske äntligen börja pusha lite api:er o drivrutiner för AI

Av talonmas
Skrivet av pine-orange:

Det hade varit något om utfallet från forskningen var känt i förväg eller hur

Poäng

Av talonmas
Skrivet av pine-orange:

Forskningen handlade om att utnyttja svagheter i trådlös laddningsprotokollet... Poängen var liksom inte att förstöra grejer på det mest optimala sättet, då har man missförstått något.

Jag menar bara att om "svagheten" i protokollet k över fysisk manipulation så kanske man borde spendera forskarpengarna lite bättre?

Forskningen i sig är säkert sund. Presentationen i artikeln att det är en "attack" är sådär... Som att kalla en ljummen sommarbris för en fysisk attack mot kinden. Men antar att grundforskning inte ger lika mycket klick som okända hot.

Av talonmas
Skrivet av DevilsDad:

Det låter som att det räcker att komma åt en enhet som är kopplad till samma vägguttag. (Är det samma fas som gäller, eller behöver de vara fysiskt nära?) Dvs har du en enhet som är sårbar på samma uttag så kan de gjöra fysisk skada på ett annat vis än annars.

Eller... Bara sätta dit en grej som verkligen är designad för att slå ut elektronik? Typ en trådlös laddare på 1000w istället för 15? Eller 2000?

Vill man förstöra saker och har tillgång till ett eluttag och access så känns det rejält krystat att det här skulle vara attackvektorn

Får mej att tänka på den här gamla strippen:

https://imgs.xkcd.com/comics/security.png

Av talonmas

Heja heja! Bra jobbat! Mer sånt här

Av talonmas

Vänta, så attackeraren måste fysiskt vara på plats och installera en fysisk grej? Känns som att det finns andra saker att vara oroad för i det scenariot än att en laddare ska värma min mobil...

Av talonmas
Skrivet av Dallen:

Jag förstår att det finns undersökningsplikt men jag vet inte om jag håller med, hur var det inte dolt? Det var ju högst temporärt limmat så att vi inte skulle upptäcka det? Vi tog över huset för 3 dagar sedan och det har absolut inte varit synligt under visningar eller de gånger vi varit där innan vi tog över huset. Vi har inte ens flyttat in än så det står tomt för tillfället.

Så här skriver en advokatbyrå gällande just vitvaror:

"Efter köpet ansvarar säljaren för eventuella fel på vitvarorna. Enligt lag är säljaren skyldig att stå för eventuella fel som uppstår efter köpet, om det kan påvisas att felet fanns redan vid köptillfället.

Säljaren kan inte undgå detta ansvar genom att hänvisa till avtalsvillkor eller garanti – enligt lag gäller säljarens ansvar för fel som upptäcks inom skälig tid efter köpet.

Efter köpet blir det därmed säljarens ansvar att åtgärda eventuella fel på de sålda vitvarorna. Säljaren kan dock inte hållas ansvarig om felet beror på köparens oaktsamhet eller felaktiga användning av vitvarorna, som strider mot bruksanvisningen eller tillverkarens rekommendationer."

I ett annat stycke står det även...

"Mäklaren har ansvar för att ge korrekt och fullständig information om eventuella fel på vitvarorna."

Och i en annan artikel från samma advokatbyrå:

"Ansvaret ligger ofta på dig som köpare eftersom undersökningsplikten innebär att du bör upptäcka fel före köp. Men om säljaren visste om felet och inte informerade kan hen vara ansvarig enligt Köplagen."

Det finns alltså dokumenterat att inga kända fel fanns på (i princip) något i hemmet, men bevisligen har jag ju fått ett svar från säljaren nu efter tillträde där det alltså framkom att de kände till problemet sen tidigare.

https://www.vasaadvokat.se/undersokningsplikt-vitvaror/
https://www.vasaadvokat.se/undersokningsplikt-bostadsratt-vit...

UndersökningsPLIKT. Inte förslag. Du har ett enorm ansvar som köpare, därför alla rekommenderar att ta dit exter besiktningsman.

En spricka som fanns vid visningen skulle jag personligen aldrig ersätta. Och alla mäklare o jurister skulle vara på min sida.

Ta det som en läropeng o lägg samma summa på en besiktning nästa gång. Eller helt enkelt boka en extra visning där du kan ta dig lite mer tid o titta igenom saker o ting. Tråkigt att det hände, en flytt ska ju va kul.