Inlägg

Inlägg som Trygga_Jocke har skrivit i forumet
Av Trygga_Jocke

En stor och stark sweclockersgubbe besöker vikingatiden

Hej! Här kommer mitt bidrag till tävlingen.

https://i.imgur.com/gfLhxxw.jpg

båten är gjord av trivial.cat, hornet är av Vetech82 och yxan är från jellystuff varav CC attribution. Resterande är antingen egengjort i blender, CC0 eller med äganderätt.

Av Trygga_Jocke

Här kommer mitt bidrag!

https://i.imgur.com/9DZ21iE.png

https://i.imgur.com/kzWhZ7U.png

https://i.imgur.com/OOAcpQ0.png

https://i.imgur.com/ZaBmkmk.png

Av Trygga_Jocke

@ArcliteRX: Är skärmen kvar och är du nöjd med mitt bud eller har du ångrat dig angående sälja överhuvudtaget?

Av Trygga_Jocke
Skrivet av ArcliteRX:

kartong, skärmfot, finns, dp kabel har jag kört med
Hdmi behöver du det?
strömkabel medföljer

Skickar du med dp kabeln vore det toppen men hdmi får du gärna behålla för min del.

Av Trygga_Jocke

@ArcliteRX: tjena, budar 2500 plus frakt för xb271hua skärmen. Fattas det något tillbehör som hör till skärmen som jag behöver skaffa själv?

Av Trygga_Jocke

@sandlådan: Har inga ärenden i närheten och bor en bra bit bort så post är enda sättet för mig. Med det sagt så skulle jag betala både porto och material så som kartonglåda och bubbelplast.

Av Trygga_Jocke

Tjena! Vad sägs som VESA stativ med inbyggda komponenter.

https://i.imgur.com/GL0Epaz.jpg

- ser ut som en microsoft studio fast för gaming, säger du.
- njaa, kanske inte riktigt sant.

Stativet skulle kunna köpas med förmonterad Alienware skärm alternativt konfigureras utan. Konceptet bygger på att man kan välja bland olika stativ som huserar en olika mängd komponenter. Tex. skulle man kunna välja en helt inbyggd pc men istället hade man också kunnat valt enbart ett externt grafikkort som kunde kombineras med en soundbar och usb-hub. Produkten skulle vara tvungen att finnas i några vanliga skärmstorlekar, självklart med RGB på allihopa.

Av Trygga_Jocke

@sandlådan: Tjena om du har kvar både ek ce 420 och ek ce 280 skulle jag vilja buda 700kr för bägge, fraktkostnad skulle läggas ovanpå. Hade dock uppskattat om du skulle kunna skicka en bild på dom.

Av Trygga_Jocke
Skrivet av Taljin:

Hej,

Det fungerar så att man programmerar emot en emulator av belysningen.

Hej, skulle vara bra att veta vad ni använder för hårdvara, hur mycket lagringsutrymme där finns och hur lång tid det tar för mikrokontrollern att byta alla neopixlars värde d.v.s. hur kraftig mikrokontroller. Totalt blir det ju 8,1kB per bild om man skulle lagra alla värden i typ arrays och om inte ni använder utökad lagring genom t.ex. SD-kort antar jag att det är framförallt "matematiska" mönster som ni önskar?

Skulle också vara bra om ni mätta lite så vi vet var stolparna ligger (som är 20cm?) d.v.s. hur långt in från kanten eller ut från mitten. I annat fall kanske det blir förskjutningar om man skulle projicera typ bilder. Om ni dessutom mäter inre cirkels diameter går det ändra om så att man kontrollerar dom utifrån ett 2d plan.

Av Trygga_Jocke

Skulle vara mycket uppskattat om man kunde få någon slags förklaring till varför bidrag inte blev finalister, eller varför andra blev så att man har någon slags idé av vad man kan förbättra, är i nuläget osäker på om jag blev diskad eller var underlägsen.

Av Trygga_Jocke

Här kommer mitt bidrag!
Bilden i rätt storlek:

https://i.imgur.com/NrYRQjZ.png

Bilden i sin kontext:

https://i.imgur.com/NaHm7yg.png

Här under finns bilder som jag tog under processen samt "final render"

https://i.imgur.com/mzl9fdn.png

Använde INTE bilden som syns på sfären, istället använde jag en skogsbild jag tog själv för några år sedan. Tyvärr utan snö. Själva sfären i sig renderas inte då jag ändra inställningarna på kameran till att ha en närmre och yttre gräns.

https://i.imgur.com/UWvfMmR.png

Kör mycket i "hidden line" när jag modelerar, sladden är en spline med "render in viewport" aktiverat

https://i.imgur.com/ZYbcCZd.png

Denna bild säger desvärre inte så mycket angående materialen då jag bytte dom flesta mot "architectural" typer i slutet ändå.

https://i.imgur.com/qPMX533.png

De flesta objekt är gjorda lowpoly och med hjälp av "creaseset" och "Opensubdiv" modefiers blir dom highpoly.

https://i.imgur.com/6IQXliz.jpg

"Final render" tog ca 1,5h med min processer ( mentalray med måtliga inställningar och fyra gånger upplösningen för inlämning )
"Glow" effekterna la jag senare till i Photoshop med hjälp av cirklar och Gaussian blur och en annan bild jag renderat utav "hair and fur" modefier. Förutom det gjorde jag lite färgkorrigeringar då jag inte hade tid att rendera om bilden med ändrade materialegenskaper.

Dold text

Separat spoiler för fullstor bild 7904x1000

God Jul och lycka till allihop!

Av Trygga_Jocke

@Albert: Hur ska man tolka reglerna om texturer, om man gör pyntet i 3d? Nu menar jag givetvis inte att jag tänkte sätta dit en massa texturer från google bilder, men säg att jag har ett objekt som ska delvis reflektera färger från omgivningen, behöver jag vara fotografen för en "skymap" t.ex. och var går gränsen?

Av Trygga_Jocke
Skrivet av drwlz:

Räknas det som plagiat om man ritar någon karaktär från ett spel och smyger in i bilden? Självklart utan att hävda att det är min skapelse (skriva typ "detta är boll från bollspelet").

Är det tillräckligt distinkt karaktär, så finns det mönsterskydd, varumärkesskydd mm. vilket inte sweclockers har rättigheter till att använda, därav är det olämpligt. Sedan begränsas sweclockers loggotyps storlek mycket om man ska få plats med en igenkännbar karaktär vilket innebär en tuff utmaning om man ska "balansera" loggan. Oavsett hur du gör, lycka till!

Av Trygga_Jocke

Mitt första bidrag kommer här. Har aldrig varit på DH så en bakgrund med klassiskt hexagonmönster blev det istället för något typisk gamer motiv. PS fil och bilder/förklaring som visar hur jag gjorde bakgrunden kan bifogas efter önskemål.

http://i.imgur.com/UTkHgu4.jpg

Fick tyvärr välja .jpeg eftersom att någon bugg i windows gjorde att när man valde bilden i .png format till bakgrund, blev den bara helt svart

Tänkte passa på att fråga, är det likadant som julpyntningen eller är det annorlunda regler på modifikationer på sweclockers loggan?

Av Trygga_Jocke

@Baxtex: hur lyckades du med en rövsten till mobo och i5 klocka prollen till 4,5 gram hertz?

Av Trygga_Jocke

@Zibpka: Jag har som sagt student-version, dvs gratis i tre år (kan få mer), dom flesta Autodesk programmen kostar en större slant om året om man inte kan få mjukvaran genom skola/arbete. Blender är opensource och gratis att använda.

Om du inte vill hardcore satsa, starta spelstudio osv. ser jag ingen anledning till att köpa en spelmotor. UE4 är minst lika kraftfull som Frostbite och Cryengine samtidigt som den är enklare för en nybörjare. När du köper en spelmotor gör du det därför du har antingen personal som har erfarenhet med den specifikt eller tex. om du vill ha en större vinst efter 10 000 sålda kopior.

UE4 och andra spelmotorer fyller samma funktion och delar därför många likheter, vad du kommer ha användning av i framtiden är mycket svårt att säga, men dom generella koncepten bakom hur saker fungerar, problemlösning, och hur du kan använda spelmotorn till din fördel för din kreativitet är kanske några saker? Beroende på om du har funderat på att starta eget eller söka arbete inom spelutveckling (om det nu inte bara är en hobbygrej) så kan du kanske inte förutsätta att du kommer använda samma spelmotor efter inlärningsprocessen.

Testa UE4, se om du gillar gränssnittet och testa gå in i Blueprints i en av deras templates, ändra material properties och ha lite skoj. Om den sen bestämmer dig för att programmera i UE4 finns det inte någon större anledning till att du ska lära dig programmera ett specifikt språk. Gillar du arduino och robotar kan du ju testa det för att få in känslan för hur man ska lyckas med problemlösningen, passar inte det kan du ju testa java eller nått, se bara till att välja något i C-gruppen av programmeringsspråk, dvs. inte python eller html osv.

UE4 material BP är förövrigt otroligt kraftfulla och renderingskvaliteten på tex. metall-material är närmast keyshot.

Av Trygga_Jocke

@Zibpka: Om du vill ha bra grafik är det inte bara spelmotorn som måste vara bra, generellt sett så brukar "bra grafik" användas synonymt med bra 3d grafik så jag förutsätter att du inte vill skapa ett 2d sidescroller eller dylikt. I så fall måste du även fixa avancerade 3d modeller med korrekta "smoothing-groups", uv-mappning samt bra texturer i form diffuse, specular, bump/normal osv. beroende på vad för asset det är, för att inte tala om topology, animering och mer därtill. Skulle inte 3d modellering vara intressant för dig kan man köpa 3d modeller. Turbosquid är en populär marknadsplats men kvaliteten är varierande och kan vara svårt att veta vad som funkar, ue4 har sin egen "market place" där kvaliteten är kontrollerad, priset är ofta lägre, speciellt vid rea som dom stundvis har. Förövrigt är modellerna direkt kompatibla med spelmotorn och att ladda in dom som assets är inte särskilt svårt. Har du inte mycket erfarenhet av att programmera så kan du glädjas, ue4 använder sig till stor del av blueprints vilket liknar scratch. Unreal engines Youtube kanal har många tutorials som är enkla att förstå, skulle du vara intresserad av gamejam håller dom sådana en gång i månaden med varierande teman och oftast bra priser där ssd lagring från Intel har förekommit bland flera.

Jag skulle rekommendera dig att ladda hem ue4 och prova byta ut till exempel "skotten" i fps-templaten och mixtra med materials. Som 3d modelleringsprogram vet jag inte riktigt vad jag kan rekommendera, jag använder 3DS max då jag har student version, kanske blender? Men vill du seriöst skapa ett litet spel med bra grafik så borde du fundera om du känner någon som kan dela ambitionen med och vad för slags spel du vill göra..

Lycka till!

Av Trygga_Jocke

9 antal finalister, det var annorlunda? Brukar väll sällan vara ett udda antal i final, inte heller så många väll? Det är väll inte många mer än hälften som blev utröstade av juryn? Fick lite ont i rumpan av juryn, men det är väll bara att leva vidare.

edit: macbook på femman, blä pcmasterrace

Av Trygga_Jocke

oj vad sent det blev :P

här kommer mitt bidrag, den som pyntar mest han pyntar väll bäst

http://i.imgur.com/13qBXl9.png

http://i.imgur.com/bY41deG.png

http://i.imgur.com/QTgvncm.jpg

om du vill att jag ska skicka in mer bilder på skapandeprocessen för övriga objekt e det okej, allting är handmålat med en ritplatta

Av Trygga_Jocke

Ska ladda upp mitt bidrag senare idag men kan väll passa på att fråga, är det okej att lägga till en svart ram/kant/stroke på bokstäverna i er logotyp? Är lite otydligt om vad får göras och jag antar att det beror från fall till fall hur utformningen utförts eller har jag fel?