Inlägg

Inlägg som Kaiser Allan har skrivit i forumet
Av Kaiser Allan

Eizo Foris FG2421 eller AOC G2460PG

Hejsan

Jag ska köpa en ny gamingskärm med en budget på runt 4500kr, och jag har kommit fram till att AOC G2460PG eller Eizo Foris FG2421 verkar vara de bästa alternativen just nu, men jag kan inte bestämma vilken av de ska jag välja. AOC-skärmen har G-sync medan Eizo-skärmen har en VA panel istället för TN. Båda kostar dessutom lika mycket. Jag har själv aldrig ens tittat fysikt på en annan skärm än den jag har nu, som i princip var den billigaste skärmen jag kunde hitta, 1080p 60hz tn panel för 1.5 lax. Jag spelar mest spel på datorn, som Counter-Strike, Starcraft och strategispel som Europa Universalis och Victoria 2. Är det någon av de här två skärmarna som är överlägset bäst, eller är det något jag får kolla på själv? Finns det en tredje skärm jag borde kolla på? Tacksam för all hjälp

Av Kaiser Allan

Ni glömde Stellaris från svenska Paradox - de som gjort Crusader Kings och Europa Universalis samt publiserat Cities Skylines!
http://www.stellarisgame.com/

Av Kaiser Allan
Skrivet av jH0Ni:

Skulle rekommendera Eizo Foris FG2421. Enligt min åsikt det bästa gamingskärmen förrutom Rog Swift/Acer Predator och andra 1440p/144Hz-skärmar. Den är ruskigt snabb med 144 Hz samt ett stroboskop-läge som tar bort minsta antydning till motionblur, brukar passa bra till CS. Vad skiljer då den från andra gamingskärmar? Den har en VA-panel. Inte lika färgkorrekt som en IPS, men den har generellt bättre färger än TN, framförallt tyckte jag den hade grymt bra svärta när jag testade den. Bra kontrast också.

Jo, jag sökte runt lite nyss och hittade sweclockers test för den, och den ser väldigt bra ut! Kanske blir den då, även om den saknar Pivotläge som MaxieTheHatter rekommenderade här. Passar perfekt inom budgeten, men hur kommer den påverka grafikkortet? Har jag rätt om jag säger att det är nästan bara upplösningen som tar belastningen, eller kommer mitt 660 Ti hacka efter med denna?

Av Kaiser Allan
Skrivet av bjasih:

IPS / PLS / AHVA:
+ Bättre färger
+ Bättre betraktningsvinklar
- Har relativt hög responstid (över 5ms) men märks inte om du är en ultrahardcoregamer.
- Dyr

TN:
+ Går att få snabbare (120hz och 1ms responstid)
+ Billigare än IPS om du köper en likvärdig med 60hz.
- Urusla färger och betrakningsvinklar, framförallt om du köper en billig skärm

Personligen föredrar jag bättre färger framför höga refreshrates, men det är från person till person. Själv skulle jag aldrig gå över till TN från min fina IPS skärm (AOC Q2770pqu för övrigt) och jag har hört om många med 120/144hz TN paneler som är beroende av hög refreshrate.
Mitt tips är att gå till en butik och jämföra, och om du inte kan bestämma dig köp den nya Acer XB270hu som visserligen är snordyr men är den enda som kombinerar bra färger med IPS och 144hz refreshrates.

Gällande upplösningen så beror det också på personliga preferenser men jag anser 1080p endast ser ok ut på 24 tum eller mindre. Ska du alltså upp i tex 27 tum rekommenderar jag 1440p, men då springer priset självklart iväg. Samma här, gå till en butik och jämför 1080p med 1440p och kanske även 4k!

Okej, tack så mycket för svaret! Jag får kika på vad jag tycker är bättre. Den skärmen som du har just nu ser för övrigt väldigt bra ut, jag kanske satsar på den då.

Av Kaiser Allan
Skrivet av bjasih:

Du kommer bli beroende av både IPS och 144hz så det spelar ingen roll.

Vad är fördelarna/nackdelarna? Jag har ju 1ms på min nuvarande skärm, hur kommer det märkas av med en ISP, som då har högre refresh rate? Och hur mycket "bättre" är ISP?

Av Kaiser Allan

Ska köpa ny skärm

Tjohej!

Jag ska uppgradera från min nuvarande billiga ASUS VN247H och jag undrar då följande; vad tycker ni jag ska köpa? Tänker mig max 4 lax för priset. Jag har aldrig använt 144Hz eller IPS-paneler någonsin, vilket av de är bäst? Ska jag ens köpa en ny skärm? Spelar spel som Counter-Strike, Europa Universalis, Cities: Skylines och andra strategispel. Kommer givetvis att köpa GTA i framtiden, så det åker väl upp på listan också. Jag har en GTX 660 Ti, kommer den räcka?

EDIT: 660 Ti inte 680 förfan

Av Kaiser Allan

Ahh, jag ser att Mecha-godzilla vilat klart nu. Trevligt att se

Av Kaiser Allan

Var är mecha-godzilla?

Av Kaiser Allan

Aurum es potestas

Av Kaiser Allan

Fixa spelet först, jag behöver expansioner. Hoppas nästa inte blir samma som Civ 5 och Beyond Earth, jag är riktigt besviken.

Av Kaiser Allan
Skrivet av Niner0:

Kommer du verkligen ha nytta för allt ram? Dumt att slänga pengar i sjön för något du inte kommer att använda.

Ah, jag menar att jag hittade 8GB minne legandes hemma, så jag kommer inte köpa något :P.

Av Kaiser Allan

Uppgradera RAM

Tjenare!

Jag har just nu 16GB av G.Skill ARES 1600MHz minne, och jag har av en slump hittat att det finns ytterligare 8GB av Corsair Vengeance minne hemma hos mig. Jag undrar då om det skulle kunna vara en bra idé att stoppa in dem i min maskin och försöka mig på en lite mindre RAMdisk, då dem annars ligger och skräpar.

Bonus: finns det något RAMdiskprogram ni rekommenderar?

Av Kaiser Allan

Dagen till ära, kan det bli bättre?

Av Kaiser Allan

Jahopp, då är ölen beställd men den verkar ha fastnat i Indien den med

Av Kaiser Allan

Jävlar vilket ultra mega super awesome namn :P.

Av Kaiser Allan

Ett steg i rätt riktning! Snart kan man väl skippa Windows om Microsoft fortsätter sin Metroväg som ingen vill ha, eftersom att allt som man vill ha kanske finns på Linux då.

In Gaben we trust som man säger

Av Kaiser Allan

asnajs, det blir att skaffa en sådan hyfsat snart då, ser väldigt roligt ut

EDIT: 500 spänn mer? Hoppas man kan göra mycket roligt med denna annars blir det inget, det där var inte billigt...

Av Kaiser Allan

Tycker denna är skönare än en xbox kontroll att hålla i, rekommenderas starkt trots priset. En smaksak, ja, men det är min åsikt i alla fall

Av Kaiser Allan
Skrivet av Gender Bender:

Han har väl aldrig gjort något arbete? Minecraft var ett hobbyprojekt tills Jeb kom in i bilden.

Tragiskt vilket som. Detta innebär slutet för Minecraft och början på ett molnbaserat Minecraft 2 med noll modstöd (kommer var "omöjligt") och en jävla massa DLC.

Något arbete har han ju gjort, han gjorde ju grunden till spelet trots allt, men det kan inte vara mycket.

Av Kaiser Allan

Mer pengar i Notchs redan överfulla fickor, han kommer inte göra mycket mer arbete i livet tror jag.