Inlägg

Inlägg som nuggets232 har skrivit i forumet
Av nuggets232
Av nuggets232

Tackar för alla tips! Har lite att grubbla över.

Skrivet av Tuomaz:

Har du kollat på Intel nuc? Lite svag för spel möjligtvis, men liten, tyst och snygg (?) för surf och film.

Lite grann men jag kände att en lite större 'normalstor' dator var att föredra för lite mer kraft i spel när typ gäster och deras barn kommer över, eller om man vill sitta lite mer socialt och spela.

@Eric Hjalmarsson: Vad hade du självt valt i ITX klassen om du tar hänsyn till ljudnivån? Nano S är väl i det tystaste laget men för högt tyvärr! Sen vill jag påpeka att gaming är tänkt att bara stå för en liten del av användandet. Så länge som det är tyst i allt annat än själva spelandet är det ok.

Skrivet av lappen81:

@nuggets232: Alternativ om du verkligen vill ha en dedikerad GPU så kan du titta på mini kort, dom enda jag har koll på är, två första är gamla, men R9 Nano är rätt häftigt med HBM minne, vet inte hur det håller idag.

Amd R9 Nano
Nvidia 1080 mini
Amd Radeon RX 5700 ITX https://www.sweclockers.com/nyhet/28794-powercolor-gor-radeon...

Går du på ett sånt kanske du kan hitta ett billigt litet chassi som inte rymmer fullstora gpu'er, jag har inte koll på den marknaden detta är ett exempel https://www.geeekstore.com/shop/a40-v2-mini-itx-case/ men det kräver en PCI-e riser cable som lägger på kostnad, bör finnas chassin som inte kräver en riser cable

Skyreach 4 mini kan vara ett alternativ https://nfc-systems.com/skyreach-4-mini
pico psu'er etc
https://www.sfflab.com/ har lite roligt

Oavsett vad du väljer så kan det bli lite planering om du väljer att gå väldigt litet

Trevliga alternativ men Ryzen CPU är att önska och jag har inte möjlighet att vara på plats och skruva ihop burken. BIOS måste väl också uppdateras i moderkortet för kompatibilitet med 3e gens Ryzen. Behöver nog beställa kittet från inet eller webhallen som erbjuder detta!

Skrivet av Fenrisulvfan:

@nuggets232: Har du funderat på ett thermaltake core V1 chassie? Det ger bra luftflöde så du kan nog använda stock kylaren, det får även plats en ATX PSU, så totalt kan du spara c.a 1500:- där.
Samsung disken är lite dyr för vad den gör, 500GB diskar är generellt ganska dyra, 1TB kan du få för c.a 25% dyrare.

Det där chassit fick ett blankt nej
Ska kika på 1TB åtminstone

Av nuggets232

ITX bygge köpråd ca 10tkr

Hallå,

Jag har plockat ihop ett tänkt bygge för pappan min att ha i sitt vardagsrum men har aldrig gjort det själv förut, så kom gärna med tips! Främsta kraven är att lådan går tyst, är diskret och inte blir för varm. Tänker jag rätt med grafikkort från MSI samt Noctuas CPU kylare som ersätter stock kylaren, rekommenderar ni detta?

Tänkt för den bör vara pigg i surfande och film i 4k. Viss spelande kan förekomma, dock prioriteras ett tyst bygge absolut mer än några extra fps i spel.

Medveten om vissa kompromisser för ITX med temperatur och ljudnivå, men ser det ok ut i prisklassen och för vad man kan få i ett litet paket? Inväntar era synpunkter, tack!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13399649

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13399649

Av nuggets232

Mini-ITX bygge under 7k

Hej,

Har ni några förslag på komponenter i ett diskret bygge?
Tänkte ha datorn ståendes i vardagsrummet, främst tänkt för streama i 4k och surfande. Kan även bli någon enklare form av spelande. Helst tyst och inte ett allt för stort chassi. Har inte plats för ett högre chassi än typ Node 304. Är Node 202 något ni rekommenderar, eller kanske något annat? Ryzen CPU? Ryzen 7 2700X, yay or nay?

Har inte stenkoll på nyare typer av komponenter och är tacksam för goda råd!

Av nuggets232

Offix AB erfarenheter?

https://www.offix.se/

Hej, finns det någon som har erfarenheter av detta bolag? Hittar inga omdömen eller att de har någon sida på sociala medier. Finner heller inga bilder på deras showroom som enligt deras mejlsupport är under renovering. Så dit kan man inte gå inte. Lite nojig att inte hitta någon info men misstänker att det kan vara så för bolag som främst riktar in sig till företag.

https://www.merinfo.se/foretag/Offix-AB-5567058150/2k2hdk6-ic...

0 anställda verkar det som? Hur skall man ta detta?

All input uppskattas!

Av nuggets232

Kortet är nu sålt. Tack alla för visat intresse!

Av nuggets232

Till alla som möjligtvis är intresserade, jag avslutar budgivningen måndag 14/1, 20:00

Skrivet av KingChingy:

Budar 2800

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat. Du har än så länge lagt högst bud.

Av nuggets232
Skrivet av Shitpommfrit:

Noterat. Du är nu ny ledare i budgivningen.

Av nuggets232
Skrivet av Shitpommfrit:

Jag börjar på 2000 kr

Skrivet av Jays_swe:

Bud noterade.

Just nu har jag fått in högsta bud på 2500 via PM.

Av nuggets232

AMD Radeon RX Vega 56 - nytt

Hej!

Säljer ett Radeon RX Vega 56 kort från AMD:
- Kortet är helt nytt och är vunnet i en turnering
- Enligt uppgifter ingen garanti då det är ett pris
- Skickats i en antistatisk påse paketerad i kartong från AMDs fabrik
- Skulle det vara några problem (defekt/fraktskada) är AMD beredda att ge support

Just nu ligger kortet på spelutvecklarens kontor i Danmark och kan skickas under en vardag. Företaget står för frakten men mottagaren står för eventuell importkostnad.
Det är bara att höra av sig om man har några funderingar. Alla uppgifter kan fås i PM vid intresse.

Tänkte att jag låter annonsen ligga uppe över helgen och ser hur intresset är.

Pris: Bud. Dock reserverar jag mig mot att sälja om jag anser att bud inte är rimliga.

Läs hela annonsen här

Av nuggets232

@Decster: Hej och tack för ditt svar. Jag har spanat på det men skulle gärna vilja ha ett större prestandalyft om det går. Jag betalar gärna lite mer för kraftfullare kort. Hade ett 1080 eller 1080ti varit för mycket för min låda enligt dig? Behöver jag egentligen uppgradera mer komponenter om detta ska fungera bra?

Av nuggets232

Tips för nytt kort, 980 - ?

Hej hopp SweC
Nu börjar det bli hög tid för egen del med en uppgradering. Med BF, CM eller eventuellt även under mellandagarna kanske det är läge att knipa ett nytt kort. Jag sitter idag på 1080p 180 Hz och har inte tänkt gå över till 1440p eller högre inom en överskådlig framtid.
Vad tycker ni jag ska gå på? Överklocka CPUn i samband med något nytt? Alla idéer uppskattas.

Av nuggets232

Tangentbord till GMK Nautilus?

Hej!

GMK Nautilus trillade in hos posten häromdan. Jag har köpt det med norde samt spacebars kit och har lite funderingar på vilka tangentbord jag kan använda detta med. Några som jag kollat på är:
Varmilo VA88M, Varmilo VA69M och Leopold FC660M. Hur är kompatibiliteten med dessa?

Har för mig att "stem placement"/mellanslaget är non-standard på FC660M? Bottenraden/spacebar, shift, caps lock raden måste väl också stämma in? Känns som jag fastnat lite och skulle verkligen uppskatta om någon kan upplysa mig.

Av nuggets232

Headset och mic fungerar men inte samtidigt?

Hej, jag har ett problem med att mitt headsets mic inte längre funkar som jag vill. Det är inget som är trasigt, bara någon inställning som är fel och behöver justeras. Jag är okunnig med det här och fifflade dumt nog med ljudinställningarna, tydligen fick jag så att micen funkade men inte ljudet i headsetet (gick in i ett gruppsamtal och kunde inte höra något när dom hörde mig). I skrivandes stund har jag ljud men micen tar inte in något.

Detta problem inträffade idag efter jag hade en bekant över som igår gick in i mina ljudinställningar efter att jag hade installerat en ny skärm, för att se om vi kunde ansluta ljudet till datorns högtalare. Han gick in i mic inställningarna också av någon anledning och troligtvis där gick något fel. Och jag som är asdålig på sånt skulle verkligen uppskatta om någon vänlig själ kunde hjälpa mig. Det är troligtvis något enkelt som bara jag inte ser lösningen på!

Kanske vi kan ta det över team viewer?

Tusen tack gott folk

Av nuggets232

Mest snokat utan att posta tills nu då

http://i.imgur.com/cnPTVIK.jpg

Av nuggets232
Skrivet av Webhallen:

vi har en ny sida på g

Goda nyheter
Måste erkänna att det har blivit så att jag handlat betydligt oftare på inet. Jag vill såklart stödja både webhallen och inet eftersom ni båda har så pass bra support, men er nuvarande sida är förlegad och om ni blir bättre på att presentera innehållet kommer nog fler lockas.

Av nuggets232

Acer, Asus, Benq, AOC...

http://replygif.net/i/759.gif

Då har vi ännu fler fula gamingskärmar att räkna in i mängden... Kan de nån gång släppa alla dessa röda detaljer och fatta att alla inte vill ha rött överallt i sina setups!
Är Dell den enda tillverkaren som kan ha en anständig design dessa dagar? Acer Predator skiten o allt vad det är går ju tydligen hem hos många. Synd att den är designad för 13 åringar bara. Och varför finns det fortfarande inte en enda skärm i 1080p med IPS 144hz och vågar man säga gsync??
BF1 i 1440p hade slaktat mitt grafikkort.

Skrivet av ChipZ:

Fortfarande inte en enda IPS, 1080p, 144Hz skärm...

Som den som tidigare citerade, jag hade köpt det direkt men vi verkar vara helt ignorerade.

Av nuggets232

Äntligen!

Nu vill jag se att ribban läggs ett par snäpp högre bland g-synk skärmar. Skärmtillverkare får faktiskt ta sig i kragen nu. Nuvarande 'gaming' produkter med låg ms, 1440p, ips och g-synk är alla underkända enligt mig. Yes, I'm talking to you Asus and Acer! :/

Vill inte se något massivt backlight bleed bekymmer!

Kanske Dell och typ Benq kan komma med något som uppfyller mina kriterier, så kanske man kan få slippa dessa skitskärmar från Asus och Acer.

Av nuggets232
Av nuggets232

Du kan alltid kolla in rocket jump ninja på youtube om du vill se produkter in action så att säga. Han har väldigt bra recensioner och går bland annat in lite mer på detalj hur mössen passar händernas storlek storlek och utifrån vilken teknik du använder (palm/claw/fingertip grip).