Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Vänta till svalorna är utflugna. Sen river du ut boet och i samma veva blir du av med katten. Svalor i hus är inte bra utan snarare en ohyra. Gissar att de bor under takpannorna vid takfoten. Det är inte bra.

Svalor tar mycket insekter vilket kan göra utemiljön betydligt behagligare.

Om du inte har några problem med att röra musen kan man kolla på en annan tangent för vänsterhanden som sköter själva klicket istället. Annars kan man kanske skaffa en ambidextriös mus och alternera mellan höger och vänster hand.
Själv använder jag en mx ergo trackball mus som är väldigt bekväm eftersom att man inte behöver ha musen på samma ställe utan kan ha den vart man vill vilket kan ge en bättre arbetsställning. Vet inte om det kan hjälpa i detta fallet.

Skrivet av kaptenperre:

Juste, det har jag inte tänkt på. Jag har testat mus med rullhjul en snabbis på jobbet förut och det fungerar okej ändå. Det skulle kunna vara något.

Jag har kört det i flera år och är väldigt nöjd med den. I början känns det lite styltigt men med tiden så blir det rätt naturliga rörelser. Dock inget för spel utom långsamma spel som har vanlig muspekare.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4484710

Jag använder en sån här. Det är väldigt bekvämt eftersom att man kan ha musen nästan varsomhelst och handledsrörelserna försvinner

Här finns en väldigt gedigen genomgång av "new York" pizza. Har dock inte testat det själv

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4493100

Jag köpte denna för några månader sedan och har varit nöjd med den. Min bil har dock endast bilens originalljud samt är 20 år gammal. Vill man ha mer funktioner/bättre ljud får man kanske gå upp lite i pris men jag är nöjd med köpet iallafall

@Ister: Jag tycker det ser bra ut, jag är dock ingen expert på området direkt.
Men jag jämförde mina resultat med sweclockers egna testresultat och dom var likvärdiga. Sweclockers anmärkte ju inte något speciellt på temperaturerna så jag kände då att det borde vara okej även för mig.

En sak du kan göra är ju att prata med någon annan granne och nämna de högljudda barnen i det andra huset. Kanske grannarna som bott där längre vet varför dom är så högljudda och bara leker med varandra. Kan vara bra information att ha innan man konfronterar de högljudda grannarna direkt.

Skrivet av GuuFi:

Kör du 5700XT så bör du uppgradera till 144Hz så fort som möjligt för att kortet ska visa sitt riktiga värde...

Det är på gång, ska bara vänta på att bankkontot tillåter

Skrivet av Kberg:

Ja, sätter den på min skärms uppdateringsfrekvens. Tycker det är onödigt att trycka ut en massa bildrutor som man aldrig får se. Ett stort plus är att man minskar ljudnivå, värmeutveckling och elförbrukning.

Skrivet av NodCommander:

Kan din skärm endast ge 60 Hz/FPS så är det helt meningslöst för ditt grafikkort att rendera 235 FPS eftersom om att 175 FPS av de 235 bara "kastas bort". Då kan du spara energi, och på så vis värme/fläktljud genom att sätta en gräns på 60.

Jag prövade att sätta limit 60 (som min skärm har, ingen gsync/freesync) men jag upplevde det lite "släpigt". Vet inte om det bara är inbillning eller inte men det kändes bättre när jag ökade på lite.

Skrivet av Shudnawz:

Nej, jag krämar ur så många fps jag kan, med så höga inställningar som är rimligt. Om jag producerar fler fps än jag har "nytta av" så höjer jag grafikinställningarna istället.

Jag läste ett argument att det kan vara bra att ha en limit eftersom att grafikkortet får vila i lättare scener och därmed få ner temperaturen vilket gör att den kan boosta mer i krävande scener då kortet blir svalare och kan boosta mer.
Vet inte om det gör någon faktisk skillnad men det låter vettigt tycker jag.

Använder du fps limit?

Jag köpte nyligen nytt grafikkort (rx 5700xt) och började kolla på fps limitern i mjukvaran. Jag satte min limit på 120 fps lite godtyckligt men min skärm klarar bara 60Hz.
Använder ni fps limit? Isåfall hur står den i relation till eran skärms hz?
Uppskattar alla råd och tips

Skrivet av Ister:

Jag kommer returnera Asus kortet och köra vidare på rtx 2060S kortet.
Jag lyckades throttla kortet när jag gjorde lite längre test, minnet skenar iväg över 109 grader.

Någon eller några felmonterade pads?
Allt verkar ligga tight ihop pressat.

Man vill ju inte börja skruva med ett plomberat kort heller.

Furmark är ju inte riktigt ett realistiskt test. Jag fick också rätt höga temperaturer i furmark men unigine heaven var mer stabilt. Testa den istället.
Vad jag läst mig till så klarar minnena 110C och kortet kommer att köra på tills någon komponent kommer upp i denna temperatur.

Jag har testat lite fram och tillbaka, det här är unigine heaven efter 10min (extreme 1080p)

https://i.imgur.com/7J4QvW1.png

Jag får väl ändå säga att jag är nöjd med resultatet och kommer nog att behålla kortet. Mina vrm skruvar var för långa men jag satte in distanser och kylaren verkar sitta på plats. Jag kopplade även in mina två frontfläktar i grafikkortet så att dessa styrs av gpu tempen.
Det enda jag reagerar lite på är memory temp men det ska ju enligt uppgift gå upp till 110 utan fara så det bör väl vara lugnt.

https://i.imgur.com/RVZNfgR.png

https://i.imgur.com/WefnOM3.png

https://i.imgur.com/XqtGj60.png

Testade mitt kort idag. De tre första staplarna är furmark och de två större staplarna är project cars 2 och forza horizon 4.

Vet inte vad jag ska tro om temperaturen, är det acceptabelt?

@Ister vissa personer har nämnt att det släppt efter en kort tid när kortet varit varmt ett kort tag men du ser inga sådana tendenser?

Jag la också en röst på .net
Detta eftersom att jobba med spel lätt kan döda intresset för att spela själv. Nu ska jag poängtera att jag inte själv jobbat med spelutveckling men jag skulle heller inte vilja göra det eftersom att jag gillar att spela men det finns risk att man helt enkelt inte har någon lust när man jobbar med det hela tiden. Dessutom förstör det lite av nöjet med spel eftersom man kan se lite "bakom kulisserna" och förstå spelets mekaniker bättre vilket gör att man inte blir lika uppsvept i spelupplevelsen.

Skrivet av Ister:

Det är ju även skruvarna över gpu die som är för lösa enligt Asus.
Går dessa att skruva åt hårdare eller är det nya skruvar där ochså som behövs?

Ska bli intressant att kolla mitt kort i morgon.

Info från asus https://rog.asus.com/articles/gaming-graphics-cards/notice-th...

Dokumentera gärna med bilder på hur det ser ut och om du gör någon eventuell åtgärd

Skrivet av ropps:

Jag mailade ASUS och de svara att jag skulle lämna in det till Elgiganten och utnyttja garantin för att få skruvarna utbytta. Det kommer jag inte att göra. Jag tänker lämna tillbaka kortet och begära pengarna tillbaka. Detta är andra köpet som involverar både Asus och Elgiganten som har strulat. Kommer hålla mig ifrån båda framöver.

Öppnade du ditt kort och verifierade att det var felmonterat? Jag tänker att man kanske skickat tillbaka en större mängd kort till asus som nu åtgärdats och skickats ut igen.

@AplAy: Tack för en underhållande tråd. Ringde bolagschefen till dig om denna "fantastiska" plan?