Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Av Hejss
Skrivet av Awsmkiid:

Det är det jag håller tummarna för!

Om han nu skulle bli ersatt (vilket jag inte tror) så har jag svårt att tro att Riccardo skulle bli erbjuden platsen med tanke på hans resultat hittills. Han har ju inte direkt etablerat sig gentemot Tsunoda och var ju i stort sett aldrig i klass med Norris tidigare.

Av Hejss
Skrivet av Lasagno:

Det var exakt vad jag uttryckte. Frågan är vad som gör svenska tjänster attraktiva för utländska kunder?

Många större företag har kontor i flera länder och delar upp arbetet mellan olika kontor. Dvs ett arbetslag i Sverige kan arbeta med en del av en mjukvara medan ett arbetslag i ett annat land gör en annan del. Då krävs det att man kan läsa och förstå dokumentation på engelska som andra arbetslag har skrivit eller kunna sitta på möten och kunna ta till sig innehållet.

Google i Sverige har exempelvis jobbat mycket med Hangouts men dom måste ju såklart kunna kommunicera med andra kontor också.

Av Hejss

Spännande kval idag. Jag hoppades på Mclaren men det höll inte hela vägen tyvärr. Hade varit kul att se vad Albon hade kunnat göra i Williams men det gick ju som det gick.

Av Hejss
Skrivet av Emma242:

Som jag skrev, FIA betalar i den här fasen, så de är inte lika beroende av sponsorer som W Series var. Resten av pengarna ska teamen stå för. Nästa år kommer alla 10 F1-stall vara representerade i F1 Academy, likaså ska loppen supporta F1 på samma sätt som F2, F3 och PSC, så då lär det dyka upp hela lopp även på F1TV. I år är ju lite provsäsong. Med Susie Wolff som bas över serien lär man inte släppa den i första taget.

Jättejobbig och hysterisk YT-video, förstår inte att man orkar tittat på sånt…

När jag nämnde sponsorer så syftade jag på det som nämndes i videon, att Jamie Chadwick inte kunde finansiera en flytt till formel 3 trots att hon vunnit W series flera gånger. Jag tror att det hade varit enklare för henne att hitta sponsorer som kunde hjälpa till att finansiera formel 3 om loppen gick att titta på. Då får dom ju exponering och kan fortsätta att sponsra in i F3 och F2.
Jag hoppas att man börjar visa loppen på f1tv så att förarna får mer exponering och därmed mer intresse av sponsorer så att det inte går samma öde till mötes som W series.

Av Hejss
Skrivet av Emma242:

Samtidigt som årets F1-säsong löper för första gången all female F1 Academy. Bilar som motsvarar F4, och förhoppningsvis dyker det upp förare från F1 Academy i F3 och F2 småningom, vilket är tanken. Där misslyckades tyvärr avsomnade W Series. Dessutom slipper F1 Academy sponsorproblemen eftersom FIA står för den biten. Upplägget med två kval, tre race och omvänd startordning skiljer sig också. Tyvärr svårt att se loppen i sin helhet, men sammandragen finns på F1TV.

Jag gillar upplägget och hoppas att man bygger vidare på det, och hittills har det varit rätt intressant även om farten såklart inte är densamma i bilarna.

Finns en intressant video om W-series och F1 Academy (och den driver inte narrativet att kvinnor inte kan köra bil)

Väldigt synd att man inte sänder loppen från F1 Academy, svårt att få sponsorer om man inte kan titta på tävlingarna.

Av Hejss

Otroligt imponerande hur mycket Mclaren lyckats uppgradera bilen, och på två så olika banor. Loppet var kanske inte det mest spännande men kul att Lando kunde hålla undan och knipa andraplatsen till sist. Perez sitter nog säkert om han fortsätter så här, jag tror inte att Riccardo har vad som krävs för att peta undan Perez men det ska bli kul att se vad som händer under sommaruppehållet och vilka förare som byter stol.

Av Hejss

Det här formatet med krav på däcken var kanske inte så dumt trots allt, vore kul att se det fler gånger. Kul att det blev lite annorlunda ordning. Ska bli spännande att se vad Mclaren kan göra med två bilar i andra raden imorgon.

Av Hejss

Vad är era åsikter om däckreglerna i kvalet?

För dom som inte vet så måste man i Q1 använda hårda däck, i Q2 medium och i Q3 mjuka däck.

Personligen känns det som att det inte ger så mycket annat än att dom sämre lagen får lida mer, när det är fria val av däck kan ju lagen som har små chanser att nå Q2 använda fler uppsättningar mjuka däck för att ha fler chanser på ett bra varv. Nu när dom tvingade att bara använda sina hårda däck så har dom mindre chans att ta sig vidare.

Av Hejss
Skrivet av Sidde:

Har du någonsin varit med om att svensk sport varit så lyriska över något event som sker i Sverige? Och de andra brittiska sändningarna f1 tv och BBC är ju inte på samma vis en fan club imo.

Och runt favoriseringen favoriserar de långt ifrån alla brittiska förare. Varken Albon eller Norris får ju ens i närheten så mycket uppmärksamhet som ens Russell har fått genom sin karriär.

Men det är inte vad jag egentligen stör mig på utan det är allt annat som tex subtil smutskastning, ältande, ryktesspridning och trash talk de kör med som jag tror jag aldrig upplevt i någon annan form av sändning i mitt liv.

Sedan all form av känsla av att de vill "hänga med de coola" på alla möjliga sätt. Allt från att de inte kan sluta prata om/med kändisar till random dudes de har fått en autograf av.

Så ser man överlag beter de sig rätt oprofessionellt och inget jag vill ta del utav.

Därför väljer jag hellre att se på svenska sändningen, F1 TV eller BBC trots att de inte får ta del av lika mycket inside info under t.ex racen som sky annars brukar ha access till.

Nej jag tycker att Sky:s kommentatorer är rätt tråkiga att lyssna på, har inte hört dom alls varken föregående säsong eller denna heller.
Som jag tolkar det är så Sky:s kommentatorer riktat till brittiska tittare och F1TV:s kommentatorer är riktade till de tittare som inte är britter men förstår engelska, dvs mer neutrala.

Men ja, jag blev ganska trött på Sky under 2021 och när förvalet var F1TV så såg jag aldrig någon anledning att välja något annat.

Av Hejss
Skrivet av Sidde:

Jag tycker dom alla i Sky beter sig lite som om de vore redaktörer för Hänt Extra faktiskt, och att de har sina favoriter i stil med Carola som de följt i 20+ år och sina hatobjekt som de allt för ofta vill skapa konflikt med.
Hela deras produkt är för mig "drama" men kanske jag bara blivit för gammal...

Håller med om detta men jag kan på ett sätt förstå det då Skys kommentatorer i första hand riktar sig till en brittisk publik och då självfallet favoriserar brittiska förare. För att inte nämna om hur dom håller på att spricka av stolthet över allt som sker på Silverstone, även om det är exakt samma förfaranden på Silverstone som på alla andra banor.

Skrivet av infigo:

Jag gillar f1 tv. Med palmer, ibland indycar kommentatorn, couthard och någon gubbigare röst. Speciellt om Sam kommer in med lite teknisk insight

Håller med, jag lyssnar alltid på dom också då dom är lite mer opartiska än vad Sky är, samt att dom åtminstone försöker hålla sig till metersystemet när dom anger fart och avstånd, även om dom glömmer bort det ibland.

Av Hejss
Skrivet av GooGeL:

Fint, Viaplay dras med skulder och tvingas till nedskärningar.

Tamefasen på tiden att en sådan urkass och dyr tjänst åker på en smocka. Förhoppningsvis säljs rättigheterna till F1 eller åtminstone sänks priset på tjänsten.

Dock kan Viaplay aldrig konkurrera ut F1TV.

Hade varit trevligt om F1TV la till svenska kommentatorer, jag har dock aldrig hört dom men jag vet att många uppskattar dom.

Av Hejss
Skrivet av Tachiyon:

galet att 8gb lagringsutrymme var mycket då. idag tycker jag att 128 gb är på gränsen

Jag vill minnas att det fanns iPods med betydligt mer lagringsutrymme på den tiden så 8gb ansågs inte mycket även på den tiden

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/IPod_M...

Av Hejss
Skrivet av hobus:

Nu måste jag säga att mitt förtroende för AI är på väg utför. Skrev ett kort Perl script som jag lät ChatGPT beräkna resultatet på, och fick inte det resultat jag förväntade mig. Jag gick igenom min kod rad för rad och hittade varför ChatGPTs svar avvek från mitt resultat.

Det visade sig vara en rad med enkel multiplikation som AIn beräknade fel!?!

Här är mitt ifrågasättande:

User: what is 17576*0.0043 ChatGPT: To calculate 17576 * 0.0043, we need to multiply the two numbers together: 17576 * 0.0043 = 75.5988 So, the result of 17576 multiplied by 0.0043 is approximately 75.5988. User: my pocket calculator gives the answer 75.5768 ChatGPT: Apologies for the oversight. You are correct. Let's reevaluate the calculation: 17576 * 0.0043 = 75.5768 So, the result of 17576 multiplied by 0.0043 is 75.5768. User: why did you say the answer was 75.5988 above? ChatGPT: I apologize for the repeated mistake. That was an error in my response, and I appreciate your understanding. The correct result of 17576 * 0.0043 is indeed 75.5768. To reiterate: 17576 * 0.0043 = 75.5768 Thank you for bringing this to my attention, and I'm sorry for any confusion caused.

Multiplikation är ju inget subjektivt tyckande? Hur fasen kan det bli så fel.. det är ju inte någon jättekomplicerad beräkning med enorma flyttal direkt.

Det är ganska känt att LLM har svårt för matematik. Dom är ju språkmodeller och därför har dom svårt för matematik. Det finns vissa lösningar där språkmodellen kan använda wolfram Alfa när det kommer till matematik men det är inget som fungerar av sig själv

Av Hejss
Skrivet av OttO36:

Hej

Har skaffat ett KF2 RTX 3060 och innan jag bytte grafikkort så körde jag DDU med mitt 1070 och valde stänga av datorn efter de var klart. Bytte kortet och la in dem nya drivarna.

Har testa en hel del och får dålig fps på DX12 med DLSS på performence , hamnar runt 40 på 300 feet flyghöjd om jag bara flyger runt , kör high settings med vissa saker avslaget.

GPU:n jobbar typ 50% kommer ibland upp i 60%..

Är det bara o installera om hela systemet eller vad?

Det kan vara så att det är cpu som är flaskhalsen i det fallet och det är därför som gpu inte jobbar hårdare. Msfs 2020 kräver en hel del av cpu. Vilken cpu har du?

Av Hejss
Skrivet av peckapecan:

Truecaller finns väl

Den finns men funktionen för att uppdatera sina kontakter med adresser från Eniro är borta sedan länge

Av Hejss

Jag saknar vissa appar som fungerade mycket bättre förut. Tink var en jättebra app men ingen annan är lika bra och kan samla data från alla banker. Likaså truecaller som kunde uppdatera alla kontakter med deras adresser var jättebra men försvann helt också.

Av Hejss
Skrivet av Tempel:

När det gäller PR-värde så har ju Valtteri Bottas lyckats rätt bra på sistone och han har ju dessutom visat att han kan köra en bra bil... om man nu skall spekulera.

Håller med. Måste dock nämna Albon som gjort mycket för Williams både på banan och PR-mässigt. Att han kör med Thailändsk flagga är ju också ett plus för redbull

Av Hejss
Skrivet av Swedish Berserk:

https://www.gpblog.com/sv/nyheter/223084/ricciardos-varvtider...

Ricciardo verkar ha levererat i Red Bulls bil i alla fall. 🙂

Tror inte man ska läsa in för mycket från det. Däcken var snabbare som Riccardo körde med och banan var i bättre skick, det regnade ju på kvalet så långt ifrån optimala förhållanden.
Jag vill inte såga Riccardo men jag tror inte att Redbull är så jätteintresserade av att ha tillbaka honom i teamet då hans prestationer har varit svajiga och han är 34 år gammal nu så om han kommer in i Redbull vid 35 så har han förmodligen inte så många år kvar. När Verstappen redan signalerat att han kanske inte vill stanna i sporten superlänge vore det ju bättre att försöka satsa på en ung förare som Norris.

Av Hejss
Skrivet av Swedish Berserk:

Vad händer med De Vries nu då?

Gissningsvis reservförare för resten av säsongen.

Jag har svårt att tro att Riccardo skulle lyckas ta över Redbull platsen. Även om han skulle dominera mot Tsunoda så säger det inte så mycket då även Gasly var betydligt bättre än Tsunoda men fick aldrig chansen att kliva upp till Redbull ändå. Och med tanke på hur mycket sämre han var mot Norris måste han nog köra som en gud för att få den chansen.
Känns mer troligt att Redbull försöker få Norris, Sainz eller möjligtvis Albon.

Av Hejss
Skrivet av Molotov:

@Hejss
Vad är det för uppgradering du vill åt?
HP Reverb G2 är väll en av dom bästa fortfarande vad gäller upplösning.
Är det i racing rigg du ska använda den så behöver man väll inte bekymra sig över nåt annat.
Är du ute efter allround så rekomenderar jag dig vänta på Quest 3 i höst. Quest 3 kommer dock inte ha eye tracking utan då är det Pro som gäller.
Quest Pro är inte dålig för PCVR heller, det var vid release det var lite glitchit.

Framförallt är det väl att gå till bättre linser. G2 har som du säger väldigt bra upplösning men sweetspot och linserna känns som en nackdel. Ska absolut invänta att quest 3 och beyond släpps för en större marknad innan jag beställer något.