Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi

Nu har man bingat denna på en gång.

Som någon lagt alldeles för mycket tid på alla spel förutom FO76 så skulle jag säga att på plussidan har vi:

- Bra Origin-story, mycket bättre och tydligare än vad något spel hade.
- Bra skådisar.
- Snyggt filmat med vissa undantag.
- Väldigt autentiska "jag har bott i en grotta hela mitt liv, vad är denna självklara sak för något" skämt.
- Har inte så mycket med spelen att göra att man behöver ha spelat dem för att det ska vara underhållande.

Det som var dåligt med serien som jag ser det är:

- För kort säsong för en/ett par protagonister, för lång om de ska mjölka dem i flera säsonger.
Hade kunnat vara 10 avsnitt men folk från olika vaults eller kanske någon från ytvärlden varje säsong, lite som True Detective gjorde.
- Animeringar av muterade djur var bland det sämsta man sett på länge, hade lika gärna kunnat hoppa över dem helt.

Av GuuFi
Skrivet av ipac:

Har du inte grå starr så handlar det snarare om att du inte bryr dig om skillnaden.

För att inte se skillnaden mellan en budget-LCD och en Oled kräver rätt grovt synfel. Bara plocka fram valfri mörk scen, om inte annat.

Svärta är en sak men beror ganska mycket på källmaterialet men att färger blir mer matta med högre ålder och inte sticker ut på samma sätt är väl mer eller mindre bevisat även om man inte vet exakt varför.

Personligen hatar jag när man överdriver svärtan till en nivå där man inte ser ett skit ( House of Dragons fick dra åt skogen efter några avsnitt som exempel ).

Vill man ha mer svart så kan man släcka ljuset och försöka stirra i taket, jag kollar film/serier för visuella effekter och story, en mörk scen är inget imponerande oavsett hur realistiskt den skulle vara.

Sen är budget-LCD väldigt mycket bättre idag än vad de var för 10 år sedan.

Av GuuFi
Skrivet av Pirum:

Jag kör visserligen onlinekonto (och lokala) beroende på behov, men jag skulle vilja ha möjlighet till ett 100% online-konto, i meningen att jag såklart kan starta datorn lokalt, men alla filer i Dokument, Skrivbord, etc, (/home om man så vill) lagras på Onedrive. Och ENDAST på Onedrive. Vi kan kalla det Skydrive. En hårddisk i molnet. Jag upplever att Icloud och Onedrive förr eller senare strular om man kör samma konto på 2-3 datorer. Synkproblem osv. Kanske skit bakom spakarna jag lider av, men...

Ja, det finns ju lösningar, man kan väl jobba mot en fil som ligger i någon molntjänst, men jag vill kunna ha hela användarkontot i molnet, i Windows och MacOS, om jag så vill.

Finns väl versioner av dina filer, hur man skulle synka samma filer på flera datorer så de hamnar ur synk fattar jag inte.

Väljer du online-synk och jobbar på filer offline på flera datorer utan att ladda upp ändringarna så är det ju du själv som skapar problem som ingen kan lösa.

Det är enda sättet att få dem ur synk, om inte filen blir korrupt... Då finns filhistorik, något som inte finns i offline-världen om du inte tar flera snapshots under tiden du jobbar.

Du kan också välja om OneDrive har lokal kopia eller inte så problemet existerar inte ens om du väljer det alternativet, nu kan du säkert byta ut OneDrive till valfri molntjänst, men alla har något typ av skydd mot synkproblem, annars skulle det aldrig fungera.

Av GuuFi

Brukar inte vara så nojig över sånt här, bara gilla läget om man väljer en mjukvara, inte för att man har mycket val om man ska spela allt som släpps.

Men just att nycklarna kopplas till MS-kontot är toppen, att kontot sedan blir kompromissat 3-4 gånger per år fast ingen har loggat in på kontot ( varken du eller någon annan enligt loggarna och ingen MFA har triggats ) gör ju det till en mindre bra tjänst.

Av GuuFi
Skrivet av Qwertan:

Tja

Såg precis en video på YT av Jackfrags där han pratar om att katastrofen BF 2042 är avslutat.

https://www.youtube.com/watch?v=o7D_qSuQRSM

Han tar då upp lite saker om vad han tror kommer hända i nästa spel i serien men även vad han själv önskar.
Jag blev då nyfiken på vad andra tycker ska finnas i nästa BF.

Här kommer mina önskningar:

*Nutid. eller dåtid men absolut inte framtid.
*Klasser istället för specialister.
*Operations
*Mer "destruction"
*kortare TTK
*Mer fokus på squads
*bättre ljud på vapnen. Just nu låter det ju som man skjuter med ärtbössor.
*Mindre färger i HUDen.

Vad hoppas ni på i nästa Battlefield?

Det du och många andra vill ha är BF4 med Bad Companys nivå av förstörelse.

BF2042 hade bara en bra feature som faktiskt var kul när det fanns spelare och det var rätt mode, Portal.

För min egen del så får det gärna finnas fordon men att de spawnar efter 30 sekunder och folk som bara sitter och idlar spawn screen för att komma in i dem gör dem värdelösa, måste vara pick up och ingen möjlighet att spawna i dem direkt.

För mig var BF4 peak, efter ett års patchar då, första året var en ren pina att spela.

Av GuuFi
Skrivet av Miska:

Det är som GTA, du ränner runt en karta och gör samma uppdrag om och om igen, och för att få mer gjort måste du punga ca 170kr i månaden för 1st.. Så njaeh, inte värt även om grundspelet skulle vara gratis!

GTAV Ultimate edition har varit gratis flera gånger på Epic och krävde 0kr för att spela allt innehåll online utöver den fantatiska SP-kampanjen, visst får man grinda vissa saker men är verkligen inte samma uppdrag hela tiden, eller så har du spelat någon annan version av GTAV

Köpte man Fallout 4 så ingick all DLC oavsett vilken utgåva du köpte när det släpptes, efter det har allt reats ut till småpengar vid flera tillfällen.

Av GuuFi
Skrivet av danedi:

Denna månad? jo jag köpte ett slim profile 6600XT till min workstation och därmed bytte ut min sista 980TI. bara för kul så körde jag lite benchmarks, men kom ihåg att mina cpuer är ju inte så snabba men många så vissa benchmarks som inte är multithreaded blir ju såklart sämre
tabellförklaring 980ti är bas, RX6600XT är sifforna nedan i förhållande till prestandan på ett 980ti. och i dx9 ser det ju smått dåligt ut för RX, men kom ihåg att vi pratar lows på 580mhz, vissa menar att man inte kan se 60fps, men jag menar att närpå 600 kan ingen se. Jag kanske är lite kontroversiell där. Alla tester är gjorda i 3840x2160/120hz med max settings som 980ti tillåter (RX har mycket högre settings om man vill såklart, men för att det ska vara jämlikt osv)
3dmark 2001 88% (men vid det här laget vet vi ju alla att nvidia fuskade i det testet)
3dmark 2003 168% (även i det fuskade ju nvidia men mer subtilt, så läst vad du vill ur det)
3dmark 2005 280% nu börjar det likna nått
Witcher 3 bara 100% i vissa scenes, men 500% average framerate.

Jag har en maskin med betydligt bättre CPU för spel Intel 22x2/44t 256gb ram 3.60 GHz boost vilket testerna körde på. Ett par fps kan man få ut mer ur prollarna i gaming om man sätter coresen på de som inte användes för os osv. Men de flesta spel tjänar inte på massiva mängder cores utan på sin höjd vanligtvis använder max 6-8st.

Min spelmaskin har bara 128gb ram och en ryzen 5800x3D och ett 6950XT på ett Asus PRIME-X570-P med uppdaterat UEFI/AGESA till 5013.

För spel går det inte jämföra ens. för databashantering under oracle linux är dock min 8core ryzen vek som en puttfnask mot server.

Lite kul att köra benchmarks man minns från när man var yngre dock.

Allt gjordes på windows 7 och 10, har inte provat 11 och tänker inte skaffa tpm. kanske är bättre/sämre, who knows.

Som en liten sidenote så AMD's drivare i linux är ju helt fantastiska, i vissa spel är vulkan används direkt utan dx conversion (tyvärr inte så många) så har man upp till 2000% mer prestanda även fast det är via wine. Native binaries bör vara ännu snabbare.

Jag tror det har med hur texture loading fungerar i vulkan vs dx, men är inte säker. kan vara anledningen till microsofts directstorage... who knows.

Ha det så bra, och hoppas jag bidrog litegranna till topic även om det vart lite rambling, men sån är man ju.

Hjo kom på medans jag rättstavade inlägget att en stor fördel med AMD vs nVIDIA är såklart de lägre uppplösningarna ser ju ut som skit på nvidia kort efter 7000 serien från 2005. (har ett 7950GTX i förrådet). Alla kort som är nyare har inte fullt support för VESA 1 och VESA 2.0 utan blir suddigt och ser ut som skit på en CRT skärm, och förutom den irriterande floating line på LCD skärmar i 320x240 så är det inget problem

Sorry det blev en smärre novell, men iaf var kul att se vad nya kortet mäktade med.

100% är samma som 980Ti eller 100% extra prestanda?

Lows på 560MHz, så kortet går på idle när du startar ett spel?

Sjukt svårt att läsa vad som hände när du bytte grafikkort.

Vilken upplösning osv?

Lättare att ta lite siffror istället för att skriva en novell om vad du har upplevt under tiden du bytte grafikkort, skriv antal fps istället för procent.

Grafer är bra om man jämför en hög med kort, inte när du gör vad du gör.

Av GuuFi
Skrivet av sINsen:

Igår välkomnade jag bilen ner på jorden.

<Uppladdad bildlänk>

Får man vara negativ i den här tråden eller är det ban direkt?

Ser ut som du har punka i alla däck och att stötdämparna är helt slut, med andra ord en kombi som ser helt slut ut och helt opraktisk.

Av GuuFi

TP-Link eller Ubiquiti är de första valen ( TP-link har i princip kopierat vartenda meny som finns i Ubiquiti UI ), oklart om det följer med rackmontering till dem, ofta får man beställa dem från Amazon eller Ebay ( om det är en väldigt opopulär modelll i EU ).

Annars så är 16-24p med managerbara portar med 2.5G interface en väldigt luddig beskrivning på en switch, helst vill du kombinera det med en miljö du redan har så det kan integreras och allt hänger ihop men vill man ha olika interface för olika enheter är det en annan sak.

Av GuuFi
Skrivet av altair4:

Stängde av efter 30min av första avsnittet. Tappar direkt lusten att se när det är uppenbara "checkboxes" var och varannan minut. 3 Body Problem däremot var riktigt bra, tror jag ska se kinesiska versionen med. Amazon är dock helt oförmögna att göra något vettigt så länge Jennifer Salke sitter vid rodret och förstör.

Verkar ha massa fördomar och förutsättningar för hur just du vill ha en serie och checkar den inte alla dina boxar så stänger du av.

Blir tyvärr inte mycket du kan titta på då den ska följa din agenda och inte någon som har egna idéer, vilket också betyder att det är en tråkig upplevelse oavsett...

Sen att du ens nämner någon random person som har hand om streaming men har 0 input på själva serien är komiskt, detta är inte LoTR rebooten, helt andra förutsättningar och krav från IP-ägaren...

Min gissning är att du tittade på 0 minuter och har noll intresse av Fallout alls.

Av GuuFi

Verkar vara många som har samma problem, jag hade dock inte det i min Edgerouter-X men kanske skiljer mellan HW-revisioner och firmware.

Putty är bland det enklaste som finns, CLI kommer se exakt likadan ut som det gör via UI:s CLI.

Först bör du se till att SSH är aktiverat på routern, finns någonstans under management ( har inte access till min just nu men finns säkert guider ), i Putty så är SSH redan satt som standard, knappa in IP-adressen till routern ( ändra port om du ändrat från standard 22 ) och anslut.

Av GuuFi
Skrivet av Dem8n:

Hur långt är det kvar innan AI gör alla IT-jobb som inte kräver praktiska färdigheter till lågavlönade arbeten eftersom vem som helst kommer kunna utföra dem med hjälp av AI?

Fast då är det väl inte AI som tar över om det behövs en lågavlönad för att faktiskt utföra jobbet?

Är inte så stor skillnad från dagens lågavlönade "IT-jobb" där folk går efter ett manus, kanske blir den supporten/kundtjänsten bättre.

Av GuuFi

Borde förbjudas precis som i så många andra yrken, arbetsgivaren ska betala vettig lön, inte kunderna.

Av GuuFi
Skrivet av Unpoor:

Har en modmic visade det sig men vill bli av med sladd och lurar..
mm svårt detta..

Finns väl en trådlös variant, hur bra den sen är vet jag inte.

Av GuuFi

Problemet är mest att micar begränsar en viss frekvens, får du samma frekvens från högtalarna på hög volym så kommer den plocka upp det.

Om du inte har en mic som är väldigt nära din mun som begränsar på andra sätt så är det ganska kört.

Vill du inte bli ovän med andra, skaffa vettigt headset/hörlurar+vettig mic, typ ModMic.

Av GuuFi
Skrivet av Mordekai:

Vi tycker olika, definitivt vad som är hutlöst. Om windows går ifrån nuvarande licensmodell till SaS så kommer det troligen hamna i den häraden.

För företag är det i princip SaaS redan, ingen skillnad från vad det är idag.

Sen är 600kr fullständigt BS då vi redan med ett medelstort företag kan förhandla om priserna blir då vi köper andra tjänster från dem.

Vi körde utökad Win7 support gratis fast vi inte hade behov för det för det ingick i vårat avtal för O365, vi hade absolut noll behov utan det var något de bara gav oss utifall vi har 15 år gamla applikationer som inte fungerar.

För privatpersoner är hela nyheten helt irrelevant, för företag... Samma då det är individuell prissättning om man inte är helt vilse och köper från deras webbshop direkt.

Av GuuFi

Kör inte W11 än men känns som ett idiotsäkert sätt att undvika få icke-testade uppdateringar och annat de skjuter ut hej vilt till massorna.

Windows 8/8.1 var nog det bästa exemplet på hur MS vill ha det och hur absolut ingen håller med och sedan gick man tillbaka till hur det såg ut i Win7 mer eller mindre.

Av GuuFi
Skrivet av dlq84:

Jag tror inte du skulle vilja betala 2-3 gånger så mycket för hårdvaran dock, så produktionen lär stanna i länder med lägre löner.

De som jobbar på fabs i Taiwan har en aning högre lön än medianlönen i Sverige och med en aning menar jag mycket högre.

2-3 gånger mer kommer ingen arbetsgivare betala om en fabrik sattes upp här.

Sen skulle nog kisel komma från närmare källa då det skulle vara värt att gräva ut det i Sverige, så kostnaden skulle nog minska i det stora hela.

Sen är det lite annan jobbkultur där man jobbar övertid gratis ( eller få sparken, slå upp slavjobb ) och annat i Taiwan men det skulle inte skada att det åtgärdades och pengarna faktiskt når de anställda.

Av GuuFi
Skrivet av Tommy:

Nyfiken på vad man kan göra med det här som borde kunna resultera i många sparade kronor i längden.

Personligen gör jag inget men har samtidigt inga möjligheter att påverka förbrukning eller timpris där jag bor nu.

Är mer nyfiken på hur mycket tid ni lägger tid på detta och hur många kronor ni faktiskt sparar på det?

Anledning till att jag är nyfiken är att en kollega precis smällde upp ett sånt här system och solceller för nästan inga pengar ( enligt honom ) men ser noll skillnad på elräkningen, samtidigt är det vår nu men på sommaren behöver de inte köra ved/uppvärmning via el så...

Av GuuFi

Svårt reparera ett dåligt rykte i efterhand.

Att de sedan gör ett solklart misstag och nekar att de har något att göra med det är bara sjukt lågt.

Allt pekade på att det är tillverkarens fel, att de sedan efter miljontals views bestämmer sig för att ändra på sin åsikt hjälper väldigt lite.

Det är något man förväntar sig av ASUS, skyller ifrån sig tills sociala medier blir för mycket och sedan gör det något åt saken.