Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi
Nytt bud: 1 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av GuuFi
Skrivet av Homdax:

Finns det någon rangordnad lista på hur korten presterar? Jag vet att det finns en radda jämföringstjänster välj kort A och jämför med kort B och jag vet också att sifferbetckningarna är generationer, högre är bättre, som tur är just nu i alla fall.
3060 < 3070 < 3080 < 4060 osv
5900 < 6500 < 6700 osv

Det som är lurigt är alla bokstäverna. Tex är ett Nvidia RTX 3080 allmänt bäst av alla 3080 korten?

https://www.sweclockers.com/artikel/18402-sweclockers-prestan...

Du behöver inte mer än denna sida för att få en bild av hur de presterar, sen kan man djupdyka i detaljer men du får en bra överblick med Swecs prestandaindex.

Artikeln är gammal, indexet är dock hyfsat uppdaterat.

Av GuuFi

Min mail var läckt från Dropbox.com, måste ha varit 10 år sedan jag tog bort kontot därifrån, säger en del om den siten men det kanske var från någon äldre läcka.

Konstigt nog är min skräpmail som jag använder till massa temporära saker inte ute på vift.

Av GuuFi

Skulle nog testa köra uppdatering på BIOS via flashback, du behöver inte ha CPU/RAM i när man gör det, starta med USB som har senaste BIOS, tryck in Qflash-knappen på baksidan tills den blinkar och flashar BIOS.

Av GuuFi
Skrivet av Ibymafayhas:

Försvarets egna analys var för ett par år sedan var väl att man klara att försvara en punkt av Sverige i runt en vecka.

ontopic så är det force majure vid krig / naturkatastrofer etc så inte så mycket värt antar jag

Du menar när Ryssland fortfarande i teorin hade en fungerande flotta?

De skepp de har i Kaliningrad är ingen invasionsstyrka, blir det krig så tar det väldigt lång tid innan Sverige drabbas, kommer någon via havet så har man veckor/månader på sig att förbereda.

Sverige är heller inte något vettigt mål att börja med för någon som ska invadera EU, fattar inte hysterin kring detta just nu.

Av GuuFi
Skrivet av Accipiter46:

Det är detta som blir lite dumt, datorn bestämmer sig för att dra igång en indexering och så går fläkthastigheten upp och ner som en jojo utan uppenbar anledning. Skulle nog egentligen föredra en jämn men snäppet högre ljudnivå.

Det är trevligt med stationära där man kan sätta en helt egen kurva, laptops har väl mest olika profiler? Tror inte jag har sett någon med fläktinställningar i BIOS. Det är i alla fall ingen större skillnad mellan märkena då vad det verkar.

Det handlar nog mer om att en CPU-kylare i laptop som är ca 0,5cm tjock inte har kapacitet för snabba ökningar, vilket en tornkylare i en stationär har.

De tar det säkra före det osäkra och öser på så fort tempen når en viss gräns.

Du kan som någon annan nämnde köra tredjeparts-mjukvara för att ställa in det, värsta som händer är att CPU:n går ner i hastighet om den når maxgränsen vilket de flesta inte vill ha, men spelar prestandan ingen roll så är det ju ett alternativ.

Nu vet jag inte vilken indexering det handlar om men Windows egna indexering bör inte belasta CPU alltför mycket, det är i princip bara installationer av ny mjukvara, anti-virus ( om de är kasst ) och tyngre program som t.ex. renderar något som jag sett fått fläktarna att gå i taket.

Av GuuFi

Nätaggregatet brukar vara det första som ryker om det är yttre påverkan ( t.ex. strömspik ).

Prova byta ut det först, risken finns väl om något sådant har hänt att den tagit med sig andra komponenter också, ni verkar ju ha samma plattform så det är bara börja testa andra komponenter.

Börja från nätaggregat från sambons dator i din -> din CPU i sambons moderkort bara för att se om den fungerar, byta moderkort är onödigt om ni kommer fram till att det är dött.

Sen ska man inte underskatta att helt enkelt ha datorn avstängd ett tag utan nätkabel, tryck gärna på power-knappen för att tömma kondesatorer osv.

Av GuuFi

De flesta laptops med vettig CPU varvar ibland upp till väldigt höga varv vid hög belastning, gör den det hela tiden så är det något allvarligt fel eller så har du underdimensionerad dator för det du gör.

I normal användning ( se kontorsjobb som inte innebär rendering och annat tungt ) så har jag väl inte stött på en enda laptop som är högljudd under mer än några minuter vid någon uppdatering/installation.

Har då gått från Dell Latitudes, HP Elitebook till vårat nuvarande sortiment från Lenovo T-serien ( P för grafiker ) under senaste 10 åren.

Ovanstående påstående om AMD-recensioner lutar mot fanboys som skrivit dem, bådas senaste 3-4 generationer Intel och AMD varvar upp vid hög belastning men knappast något du kommer uppleva hela tiden när du jobbar.

Av GuuFi
Skrivet av Öland 4ever:

Jag har tom en gammal vevradio liggandes uppe på vinden som troligen är från sent 1960-tal. Mindre troligt att den funkar eftersom komponenter, främst elektrolytkondensatorer, har en tendens att torka med åren. Tyckte bara att det var lite originellt av ÖB att tipsa om vevradio när fler och fler satsar på solceller på taken och solenergi blir mer och mer vanligt.

Solceller fungerar sämre bra uppe i norra Sverige där man knappt får dagsljus flera månader om året, tanken är väl att lösningen ska fungera överallt och när som helst.

Inget mer än det, skaffa vanlig radio som drivs av batterier eller vad som helst, så stor grej är det väl inte?

Tror saker som vatten och föda är mer akut närmaste dagarna, och Ukraina har väl visat att mobilnätet också fungerade fast de lade ner väldigt mycket resurser på att försöka ta ut det, räcker liksom inte med att ta ut några elstationer och master, finns väldigt mycket redundans i nätverket.

Av GuuFi

Ingen kniv du köper kommer vara bättre än dina nuvarande om du missköter dem.

Samtidigt får du en lika vass kniv om du sköter den väl oavsett vad den kostar och vad den är gjord av.

Köp vettiga slipstenar och kör några tutorials på Youtube och känn efter, ingen kan säga vad som är bäst för just din kniv och man måste antagligen känna efter lite efter slipning hur bra det är.

Sen krävs det inte mycket för att slippa "såga sig igenom grönsaker", räcker med en vanlig knivslip från IKEA, vilket är samma klass som de du länkar till men dina har varienda grit.

Av GuuFi

Men det var väl fel på användaren, inte kontakten, eller hur var det?

Hur många kontakter och tredjeparts kontakter behöver brinna/smälta innan man förstår att designen är kass.

Med tanke på hur många som publicerats via andra forum så måste mörkertalet vara enormt.

Av GuuFi

Använder 2st PCI-E skydd i motsatt riktning och drar igenom buntband, hålen i skyddet gör att man lätt kan justera höjden på dem.

Har ingen bild just nu, får ordna en senare, riktig ghetto-mod är det i alla fall.

Det är inte bara PCB som spricker, både Krisfix och Northwestrepair har haft kort där minneschippen/GPU har lossnat från lödningarna pga belastningen på PCB.

De få gånger jag har transporterat datorn så har jag tryckt in sealed air och haft chassit på sidan.

Av GuuFi

"Vad kan bra fläktar göra för ett grafikkort?"

Hela kylaren är ju moddad, är mer än bara fläktarna som byttes ut...

Sen kan kylpasta göra en hel del, korten har legat på lager och skeppats i vem vet vilka förhållanden, inte sällan kylpastan är en hård som en skorpa när man köper ett "nytt kort".

Ingen tvekan om att de är bättre än originalfläktarna men artikeln får det låta som att Noctua = automatiskt tar bort 8 grader.

Av GuuFi
Skrivet av anon352238:

Streamar via OBS, testade med 60hz istället för 144hz, gjorde ingen skillnad.

Det spelar ingen roll om det är 1000 Hz eller 60Hz, vad kör spelet för fps? Hz är bara vad skärmen visar.

Det är fps in spel som belastar CPU/GPU.

På andra änden av spektrumet om du kör v-sync så kan switchen mellan synkad/osynkad skapa stutter på streamen, fast inte 1-3 sekunder...

Av GuuFi

Vad är det för CPU/GPU då och vad är det du streamar.

Skulle som ovanstående rekommendera kabel, Wi-Fi är OK, men risken för packet loss är extremt stor speciellt om du bor i ett område med massa grannar med Wi-Fi ( vem gör inte det idag? ).

Kan också vara CPU som throttlar, kollar gärna CPU och hur kärnorna belastas när du streamar, spikar den så kan det vara så att spelet/programmet du streamar tar för mycket CPU och då blir det "kö" och skapar microstuttering osv.

Kör du t.ex. CS2 på max fps så lär CPU ligga på 100% hela tiden, då kan lösningen vara att köra på en fps som den klarar av att köra stabilt utan att den hoppar runt så får du en mer stabil upplevelse generellt.

I och med att 720p beter sig likadant som 1080p så lutar det mest mot CPU-problem eller att du helt enkelt maxar den med vad du nu försöker streama.

Av GuuFi

Det du behöver är en portfolio som du kan visa och gärna erfarenhet, det är inget man hoppar på från ingenting.

Ska du jobba med det så måste du kunna visa vad du kan i förväg, helst något professionellt.

Annars får man väl vända sig till tjänster som Fiverr och bygga upp ett rykte där men det är nog ganska mycket slavjobb innan du får upp ditt rykte.

Det är inte unikt för 3D-artist utan allt som har med visuella prylar att göra, eller så hoppar man på en junior roll för inga pengar alls, ingen aning var man hittar sådant, de få personer jag känner som faktiskt jobbar med 3D och animationer har hamnat där de är direkt från deras utbildningar.

Av GuuFi
Skrivet av B3njo999:

men problemet är att in game i olika spel så har min ping hoppat från 25 till 32

Det är inget problem, du har helt enkelt fått en operatör som routar till just den servern en annan längre väg eller... så sitter du på en annan server nu när du kollar.

Fortnite kör som många andra spel AWS och du kan hamna på väldigt många olika servrar inom EU, du hade inte 25ms ping förut heller varje gång du körde spelet.

Du kanske hade det senaste gången du tittade men skillnaden mellan t.ex. DE och GB kan vara 10-20ms, du väljer inte vilken av dem du hamnar på heller.

Telia brukar för övrigt ha bland den bästa routingen i Sverige och skillnaden är inte ens värd att nämna som du upplever, det är inget som kommer påverka spelupplevelsen något märkvärt.

Höns av en fjäder eller vafan det nu kallas.

Av GuuFi

Säger väl en del om kvalitén på allt som släpps idag.

Av GuuFi
Skrivet av welkcasper:

<Uppladdad bildlänk>

Har testat andra usb-portar och även kontrollen via bluetooth, men fortfarande samma lag. Det märkliga är att jag inte har det problemet i några andra spel, oavsett om det är RTS, FPS eller rollspel. Spelet flyter dessutom på sjukt bra i övrigt, bra bild, bra grafik, 250+ fps (har dock bara 165 hz skärm), och även om jag testat olika inställningar så är det fortfarande samma responstid. Eftersom jag lirar online competetive så är det såklart väldigt frustrerande att ha ett handikapp. Startade upp mitt playstation för att kolla ett gammalt fifa hur det känns och där är det inga problem överhuvudtaget när det kommer till responsen. Måste ju vara någon inställning eller något som sinkar responsen?

Har ASUS moderkort. Se bifogad bild. Har inget Armory Crate installerat, men det kanske är dolt installerat?

Du kanske får input lag pga 100% GPU-användning eller throttling.

Testa låsa FPS i drivrutinerna/spelet till något den till 100% klarar av hela tiden, vill du veta hur mycket det kan påverka att köra 100% belastning jämfört med ett snäpp under så föreslår jag att du söker på "Battlenonsense" på Youtube och kikar på hans tester.

Blir det värre desto längre man spelar så är det antagligen någon minnesläcka i spelet eller så är det värme.

Av GuuFi
Skrivet av benganmx:

Jag har nu löst problemet och de är inget man jätte gärna berättar för någon på sweclockers eller något forum egentligen...Men men jag står för mitt misstag och här kommer facit varför de inte funkade.
<Uppladdad bildlänk>

Hyfsat bra kylning för att vara smält plast och kylpasta

Det där misstaget är ganska vanlig när man läser runt olika forum gäller att läsa manualer/klistermärken som sitter på prylarna.

Ren alkohol för att rengöra, vettefan om den tar bort bränd plast, men sen måste du skaffa ny kylpasta också om du ska få optimala temps med kylaren.