Inlägg

Inlägg som phonogen har skrivit i forumet
Av phonogen
Skrivet av Laars:

Path of exile är ju sjukt bra och roligt spel. Dock behöver man typ spendera en hel semester för att sitta och studera hur spelets fungerar.

Har spelat typ 200 timmar men känns som jag bara vet typ 10% av det som behövs för att spela spelet som man borde spela det.

Det överväger nog att jag istället spelar diablo 4 (när det släpps lol) istället för poe.

Kan bara hålla med. Jag har nog 600h+ i poe och så fort jag tror jag fått häng på hur saker funkar kommer en ny patch där saker ändras som gör att allt man lagt tid på innan får typ noll betydelse.

Älskar POE och att det har sådant djup. Men samtidigt är det spelets största problem också, det blir för komplext och det är svårt för nya spelare att ta sig in i det.

Av phonogen
Skrivet av kimjonsson:

Vad är det som är ett så stort problem? Du måste inte köpa om du inte vill, varken spelet eller "skins"... om du nu inte vill se andra springa runt med dem på sig så kan du göra en online gubbe sen spela själv eller bara med polarna. Ni som sitter och säger att det förstör spelen, skriv gärna dem stora spelen som inte har skins som man kan köpa ) och ja för mig är det inga problem då det inte gör gubben bättre, och ja jag har lirat diablo många timmar och då mer 1:an och 2:an betydligt mycket mycket mer än 3:an.

Problemen borde du förstå om du läser tidigare inlägg.
Ett otroligt populärt spel idag som inte har skins är wow classic.

Av phonogen

@Hellowiener
Jag förstår dig och håller med bitvis. Där vi skiljer oss är att jag ser en risk i att de kommer ha mera fokus på att maximera mtx-inkomsterna där själva spelupplevelsen designas runt det. Det behöver inte vara så men det är där jag känner mig ambivalent till valet av inkomstkälla för ett långt levande spel. Jag hoppas jag har fel här.

Personligen ser jag hellre att man tar betalt för uppdateringarna/expansioner alternativt månadskostnader. Ditt exempel på POE bevisar att det kan fungera så vi får hoppas att inte blizzard gör något korkat av detta.

Tror alla har sagt sitt i detta nu och att vi inte kommer längre?

Av phonogen
Skrivet av Hellowiener:

Problemet är att om företaget tänker "Hur maximerar vi inkomsten igenom att sälja så många spel som möjligt och expansioner" försvinner möjligheten för kontinuerliga uppdateringar i stil med just PoE. Det är just MTX som skapar det incitamentet.

Du svarade faktiskt inte på min fråga

Själv tycker jag inte spel behöver så många uppdateringar som PoE får för att det ska fungera. Som sagt Diablo2 lever fortfarande och som du själv säger så är det inte ens i närheten av vad poe får. Så det talar väl mer för att det fungerar riktigt bra som det gjordes förr. Men som sagt svara gärna på min fråga.

Av phonogen

@Hellowiener
Ser du inte någon som helst risk med att företaget kommer designa runt mtx än att förmedla ett bra spel? Med mtx kommer hela filosofin bli "hur maximerar vi inkomsten på mtx" och det kommer så klart avspegla sig på spelets innehåll. Jag tycker PoE är okej men det går inte ignorera faktum att det är detta dom designar spelet runt. Jag ser hellre att företaget tänker "Hur maximerar vi inkomsten igenom att sälja så många spel som möjligt och expansioner".

Av phonogen

känns det okej att veta att allt du spelar har en baktanke, där företaget gör allt för att du ska manipuleras till att vilja dra fram visakortet så ofta som möjligt?

Själv tillhör jag den gamla skolan som gärna betalar fullpris och får ett färdigt spel. Då det är färdigspelat betalar jag igen för en expansion osv.

Av phonogen

Om detta införs går det inte att släppa tankarna på att hela designfilosofin på spelet blir att få mig att köpa saker mer än att betala för en bra upplevelse.

Det är så klart upp till Blizzard att göra som dom vill. Det är också upp till mig att göra som jag vill och om deras designfilosofie blir att mjölka pengar på skins så är inte jag så sugen längre på spelet.

Det har gjorts många spel historiskt utan detta och de har gått jättebra för dessa så det är inte så att det skulle vara olönsamt. Kanske mindre inkomstbringande men det är en annan sak.

Av phonogen

@anon12433:
sant att det är en annan mick. Men vore en bra detalj i det här testat att lyfta att den billigare varianten av samma headset har konstigt nog en bättre mick. Tycker dock inte den dyrare är värdelös men klar skillnad absolut. Sen kan jag hålla med om att det blir överdrivet då man pratar om broad cast kvalite. Jag ser helst man jämför äpplen med äpplen. Alltså trådlösa gaming headset emot varandra

Av phonogen

Hårda ord emot varandra här...

Ang mickens ljudkvalité så är min uppfattning av alla de rewives jag tagit del av att den är riktigt bra för att vara i ett ett trådlöst gaming headset. Dock är tydligen den billigare modellens mick bättre vilket även framkommer i hardwarecanucks film. Jag har inte hört något annat trådlöst gaming-hedset som lever upp till det där mickljudet för under 2000kr.
Länka gärna exempel på ett trådlöst gaming-headset som har bättre mickljud för denna prislapp.

Är det här dåligt ljud?!
https://www.youtube.com/watch?v=HDXQMslF-C0

Av phonogen

@Hassel fd Jompenleet:
Testar man trådlösa Gaminglurar är det väl emot andra Gaming trådlösalurar det bör jämföras med tänker jag. Annars blir det lite äpplen och päron?!

Av phonogen

Allt är relativt även hur bra micken är... Men av alla tester jag sett på detta Headsett vill jag nog påstå av det jag hört att det finns inget gaming headsett som ens är nära den ljudkvalitet på micken som detta har för strax under 2000kr.
Första testet jag ser där man är missnöjd med micken.

Det som oroar mig mest för detta hedadsett är att många gnäller på att det sitter oskönt?

Av phonogen

Ang Patch notes så finns det väl att läsa här hur 1.12 är vs vanilla.
https://wowwiki.fandom.com/wiki/Patches/1.x#Vanilla (Om detta stämmer?)

Av phonogen

Grymt snabbt jobbat av komplett att skicka en ny skärm då dom väl insåg felet på den jag fick först!
Den nya har inga av dessa "inbrännings effekter". Jag har försökt leta döda pixlar men som tur är har jag ej sett några. Det enda jag nu ser är att det är en viss bleeding men antar man får köpa läget då ingen av dessa skärmar lär vara perfekt då det kommer till det. Så överlag är jag nöjd och det blir verkligen en helt annan sak att spela FPS-spel med en sådan här skärm

Av phonogen

@IuZ:

För mig då det hänt är det då man hoppar ifrån planet. Men har aldrig stannat i spelet så länge för att veta om det går till sig. Jag har spelet på en ssd så borde inte vara det (men vem vet). Hörde något förut om att det kan ha med minnet att göra. Om det är på Grafikkortet eller Raminnen för datorn vet jag inte. Det borde gå att googla fram lite mer info rörande denna bugg

Av phonogen

@IuZ:

Jag har varit med om den där buggen 2gr, senast i förrgår. För att få bort den så måste jag alttabba ur stänga ner spelets process för att starta om spelet igen så jag kan komma in i matchen eller alternativt exit to lobby och starta ny match. Ingen aning om hur vanligt detta är. Men det är ganska sjukt då man inte ser några byggnader men bara spelare som springer runt.

Av phonogen

Skönt att komplett kom till insikt, det kanske inte var så lätt då dom först bara fick se bilderna men nu då de fått se filmen fick dom en annan förståelse för felet.

"Hejsan!
Nu när jag fick se en video fick jag en helt anna uppfattning om ärendet, och kommer göra en retur på den samt ersätta den med en ny rätt av!

Tråkigt att detta skett måste jag medge men det är ju solklart att det är något fel på den, tyckte det såg ut som ghosting på bilderna jag fick med där bara. Ber som sagt om ursäkt för detta "

Så inget ont skall falla emot komplett denna gång iaf, dom sköter detta så som jag faktiskt förväntade mig

Av phonogen

Många som är negativa till spelet här.
För min del är det 12 år sedan jag spelat ett spel så mycket som nu och då var det WoW 2005. länge sedan jag haft så här kul i ett spel så kan helt klart förstå populariteten. Problemet nu är väll att dom lider av extrem växtvärk. Att ha mycket pengar löser inte bristen på bra kompetens som måste rekryteras för att täcka deras behov, sådant tar tid. Än så länge tycker jag Blue hole bara visat gott omdöme i hur dom hanterat detta.

Av phonogen

@tonii:

Ja det är verkligen konstigt. Har mailat Komplett filmen nu så får hoppas på ett positivt svar om byte imorgon.

Av phonogen

@steve_e:
ok, tack för infon!

Av phonogen

@CloudTobi:

Lider med dig! Fy tusan vad störigt.

Jag trodde i min naivitet att dessa skärmar hade blivit bättre nu då Acer borde fått bort alla barnsjukdomar i produktionen av dessa då det funnits ett tag. Som sagt finns inte på kartan att jag lämnar in min två dagars gamla skärm på reparation det blir till att ångra köpet om nu inte komplett kommer på bättre tankar och skickar en ny för byte.