Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Då får det räcka med två stycken.

Av Celebmir

Jag har för mig att sweclockers inte vill se ”bumpningar” i forumet…

Av Celebmir
Skrivet av Cyberz:

[x] Skaffar barn så hinner man inte spela så mycket.

Det låter dyrt och tidskrävande.

Av Celebmir

Fick ett samtal från ”Microsoft i Indien” för några månader sedan, men de lade på. Antagligen för att jag skrattade så mycket.

Av Celebmir

Vi kan i alla fall enas om att ett ljudligt, mekaniskt tangentbord i kontorsmiljö är förbjudet och bör leda till hårdbestraffning och är skäl för uppsägning.

Av Celebmir

Bra, mer sådant.

Av Celebmir

Problemet för de som betalar är att de ofta blir hackade igen inom ett par år. De målar en måltavla på sina egna ryggar. De som inte betalar är mindre attraktiva offer i framtiden.

Av Celebmir

Blir nog aldrig en stationär dator igen. (Möjligen en Rasberry Pi till)

Av Celebmir

Min stationära dator har inte varit igång på flera år, har inget behov av den längre. Privat och jobb så är det bärbart som gäller.

Av Celebmir

Sedan jag började jobba för min nuvarande arbetsgivare har jag träffat kund en gång (i Tyskland) och träffat kollegor en gång (i London). Vi har kontor i Stockholm, men har aldrig varit där.

Av Celebmir

Kör inte med några tillägg/blockare, men jag använder bara Brave och Orion läsare och ser ingen reklam. Fick ett meddelande (pop-up) från YT som sa att annonsblockerare inte var tillåtet. Men jag använder inga och har inte sett det igen.

Av Celebmir

Allting kan hackas med tillräcklig tid, men som de tidigare har skrivit så om inte den kan nås kan den inte hackas.

Det troligaste sättet din TV skulle bli attackerad är inte direkt utan att de lyckas hacka LG och plantera kod på en uppdatering som sedan alla får när de uppdaterar sin TV.

Vad som blir hackat beror helt på två faktorer: 1. Hur enkelt det är. 2. Hur värdefullt det är.

För din del så är frågan om LG sköter sig till större del än vad du gör. Finns det någon nytta att hacka din TV? Vad skulle vinningen vara?

Annars gäller det som allt annat inom datasäkerhet. Det gäller att göra det tillräckligt besvärligt för hackarna för att de skall angripa någon annan. Om ni är två som går i skogen och blir anfallna av en björn så behöver du inte kunna springa snabbare än björnen, det räcker att du springer snabbare än den du är med.

Av Celebmir

Det svåra är alltid att utbilda C-bandet (CEO CFO, osv.) då de tycker att sådana utbildningar är ”under” dem. Vilket är sorgligt då de är de som blir utsatta för spear-phishing

Av Celebmir

Även om jag svarade rätt, så håller jag med de som protesterar mot Xerox frågan. Musen fanns innan, det är nog mer det grafiska gränssnittet tillsammans med mus, samt wysiwyg. Ethernet var Xerox.

Av Celebmir

El-sparkcykel. Speciellt då de hyrsystemen som låter skräpet stå överallt.

Av Celebmir
Skrivet av Kanhow82:

Telia sålde min information till en av de advokatfirmorna som skickade ut hotbrev. Skulle aldrig under några som helst omständigheter använda dem igen.

Har bahnhof och är nöjd.

Det hände mig med när jag hade Telia, jag polisanmälde juristfirman, polisen lade ner direkt.

Av Celebmir

Tycker det är intressant att det finns så många människor som tänker ”det händer inte mig” och sedan går och köper trisslotter/spelar på lotto osv. med tanken ”det kan hända mig”

Av Celebmir

0 kronor, kanske blir choklad till mor.

Av Celebmir
Skrivet av Durkadur:

Den smutsiga sanningen är att företag många gånger betalar. Hur vidare dom betalar eller ej beror bara på värdet på datan och de potentiella kostnader det kan leda till om datan kommer ut. Så om mycket personlig information läcker ut så är det bara intressant om det kan leda till någon form av böter eller rättegång där det visat sig att Sony varit oaktsamma.

Men tro inte på detta att "Man ska aldrig betala." eller "Vi betalar aldrig." Dom allra flesta betalar och det är därför sådana här grupper finns. Allt handlar om vad som står på sista raden och är den siffran tillräcklig hög så betalar man i det tysta och ser till att det aldrig rapporteras om.

En faktor är också att företagen är försäkrade och då kommer försäkringsbolagen in och bestämmer.

Har själv suttit i ”företags rollspel” där jag som CISO säger att vi inte skall betala och CEO och försäkringsbolagen ändå gör det.

Av Celebmir

Betala aldrig.