Inlägg

Inlägg som Ozymandias har skrivit i forumet
Av Ozymandias

Någon som har erfarenheter av både Beyerdynamic DT990 och Philips Fidelio X2? Sitter i dagsläget med ett par DT990 som jag är ganska nöjd med men lite sugen på att testa något nytt.

Av Ozymandias

Nu är jag långt ifrån en expert på ämnet, så ta det jag säger med en nypa salt. Hursomhelst, jag hade valt en 4690k, skippat CD-läsaren (har aldrig känt att jag varit i behov av en), skippat HDD:n och köpt en större SSD. Sen borde du även kolla om du kan köpa Windows 10 billigare någon annanstans (t.ex. med studentrabatt). Resten av komponenterna kan jag inte uttala mig om.

Av Ozymandias
Skrivet av zaarx:

Jag köpte från just Corus via Amazon. Borde ju finnas fler alternativ på switchar men det är väl slut på lager kanske. Vilka ville du ha?

Skickades från m.sweclockers.com

Blå. Har dock inte bestämt mig för om jag ska köpa ett 60% tangentbord eller ett TKL.

Av Ozymandias
Skrivet av zaarx:

@Ozymandias:

Jag själv är i alla fall riktigt nöjd med kvalitetskänslan, har haft mitt i kanske tre veckor och använder nästan bara det för tillfället. Jag skulle säga att det ungefär är i paritet med Duckys kvalitet. Ett riktigt bra tangentbord helt enkelt. Sen gäller det ju att du väljer rätt brytare för din smak. Jag har MX-clears och tycker fortfarande att de är aningen för tunga för mig.

Filco har bättre chassi än Ducky men det blir inte mycket bättre än aluminum så Pok3rn ligger bra till där också. Sen beror det på om du gillar cherry eller costar stabs och där kan jag inte hjälpa dig för det är en smaksak. Själv föredrar jag cherry, många tycker tvärtom bättre om costar.

Tackar för svar, låter ju riktigt trevligt! Varifrån köpte du ditt Pok3r? Ser att det går att köpa med nordisk layout från Amazon UK och Corus KB, dock bara med röda brytare eller clears.

Av Ozymandias

Har inte testat DT880 och bara Pro-modellen av DT990. Tror att Premium-modellen har rak kabel och att den inte sitter lika tight på huvudet som Pro. Förutom att diskanten kan vara en aning vass är den spiralformade kabeln och det relativt höga trycket från öronkuddarna det enda jag inte gillar med mina DT990. Dock tycker jag Premium-modellen är en aning överprisad.

En hörlur på 600 Ohm kommer kräva en starkare förstärkare än motsvarande hörlur på 250 Ohm.

Av Ozymandias

Jag hade tidigare ett par K550 och sitter idag med ett par DT990 Pro 250 Ohm. Tycker de från Beyerdynamic är betydligt bekvämare och att de har en luftigare och mer engagerande ljudbild. Var tidigare ganska nöjd med mina K550 men efter att jag köpte mina DT990 kan jag knappt använda dem längre.

Pro modellen går att köpa för under 1500 kr i Sverige. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=18752

Av Ozymandias
Skrivet av zaarx:

Korta versionen är att det inte finns mycket att ogilla förutom möjligen att man kan se "kryssen" på keycapsen. Men då får du iaf tjocka PBT caps (inte vanlig tunn ABS) plus aluminiumchassi. Finns även flera programmerbara lager för macron eller annat. Bra kvalitet i allmännhet. Cherry stabilisatorer som på Ducky. Filco har costar stabs. Vilka som är bättre är en smaksak. Vi har precis diskuterat lite om pok3r så kika bakåt om du vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Låter ju trevligt! Jag vet att det har bra komponenter (aluminiumchassi, PBT-tangenter osv) men var nyfiken på hur kvalitén på tangentbordet som helhet upplevdes jämfört med tangentbord från Ducky och Filco.

Av Ozymandias

Någon som har några erfarenheter av Vortex Pok3r? Hur upplevs kvalitén jämfört med Duckys och Filcos tangentbord?

Av Ozymandias
Skrivet av Gustav613:

@SUMITOMO: Tack för inlägget!
Jag bryr mig inte om spelen, jag äger dem redan så NoN går bra!
Jag ville ha en ssd när jag satte ihop detta, men kunde inte få in det i budgeten.

Jag tänkte lite på vad stimpen skrev, ska man gå på en 290x eller ska man stanna kvar på en 970?

Jag har själv en liknande setup (samma moderkort, processor och ett 970) och tycker det fungerar riktigt bra. Har kunnat spela alla spel jag testat i 1080p, med höga grafikinställningar och med 60+ fps. Angående valet av grafikkort tror jag dock jag hade valt ett 290x i dagsläget, prisskillnaden är större än prestandaskillnaden (290x presterar dessutom bättre än 970 i högre upplösningar). Dock kan det kräva ett starkare nätaggregat. Jag tycker även du ska försöka få in en SSD i budgeten, en HDD kan du köpa i efterhand.

Nu är jag långt ifrån en expert på ämnet så ta det jag skrev med en nypa salt.

Av Ozymandias

Kan jag importera mina sparade filer från tvåan som jag köpte på Steam om jag köper trean på GOG?

Av Ozymandias

Sony KDL55W805BBN för 6790 kr på Elgiganten den här veckan!
http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/KDL55W805BBN/so...

Av Ozymandias
Skrivet av KiXeR:

Äger själv Sony KDL-55W815 som är en större variant av Sony KDL-50W805BBN och är mycket nöjd, svärtan är kanon och kvalité är på topp, tvn är bra för film och sport. Har aldrig ägt en plasma-tv men med risk för inbränning så skulle jag skippa Plasma.

Som jag förstått det var det länge sedan man behövde vara orolig för inbränning med plasma, dock känns den från Sony som ett säkrare kort. Får hoppas att den går ner i pris igen.

Av Ozymandias

Köpråd TV 50-55 tum (max 6000 kr)

Känner att jag behöver lite hjälp med att välja TV. Hade tänkt mig något runt 50-55 tum och är beredd att lägga upp till 6000 kr. TV:n kommer huvudsakligen användas till film och TV-serier (främst via Netflix och HBO Nordic). Bilden är det som prioriteras högst. Ljudet spelar ingen roll. Smart-TV funktioner är ett plus men inget krav.

Jag har bland annat kollat på följande modeller:
LG 50PB660V (har aldrig haft en plasma själv men hört mycket gott om tekniken, billig, få omdömen)
Sony KDL-50W805BBN(lite över budget men har fått fina omdömen)

Vilken tror ni passar mig bäst? Är givetvis öppen för andra förslag.

Av Ozymandias
Skrivet av Larsson96:

någon här som har en åsikt om beyerdynamic DT990? funderar på att köpa ett par för att byta ut mina ath-m50 när det kommer till gaming och lyssnande i tysta miljöer.

Köpte nyligen ett par själv och såhär långt är jag nöjd med dem. Visst, diskanten är en aning vass och trycket runt öronen är lite väl högt (förhoppningsvis blir det mindre med tiden). Bortsätt från det är de dock väldigt bekväma och låter bra. Jag har även ett par AKG K550 som jag tidigare tyckte var ganska bekväma men efter jag testade Beyerdynamicsen kan jag knappt använda dem längre. Jag föredrar även ljudet i DT990.

Av Ozymandias

Funderar på att komplettera mina AKG K550 med ett par öppna lurar. Kommer använda dem till musik, spel och film och tänkte driva dem med en FiiO E10K. Har fastnat för Beyerdynamic DT990 Pro och Philips Fidelio X2. Vilka tror ni passar mig bäst? Självklart är jag öppen för andra förslag.

Är ganska nöjd med mina AKG men tycker att diskanten kan vara en aning vass samt att de blir ganska varma när jag använder dem under en längre tid. Lite mer bas hade inte heller skadat.

Av Ozymandias

Någon som har några erfarenheter av FiiO E10K? Behöver en DAC/hörlursförstärkare till min stationära dator och tycker FiiO:n ser bra ut. Gillar särskilt att man kan styra volymen från den. Sitter just nu med ett par AKG K550 (ganska lättdrivna lurar) och kommer använda DAC:en till spel, film (via Netflix och HBO Nordic) och musik (Spotify).

Vad tror ni? Kommer FiiO:n passa mig eller borde jag lägga mina pengar på något annat? Vill helst inte lägga mer än 1000 kronor.

Av Ozymandias

Då var den beställd! Tog en 250 GB SSD från Samsung och bytte chassi till ett Fractal Design Define R4. Ser fram emot att spela Far Cry 4 om ett par veckor!

Passar även på att tacka alla som skrivit i tråden för er input!

Av Ozymandias
Skrivet av Nylund1940:

Om du verkligen kan spräcka din budget till 10k så tycker jag du ska köpa en dator för 10k.

Här är en kundlista med I7:an

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7362699/2014-11-16http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7362699-00.png

Tack för förslaget! Tror dock inte jag kommer ha särskilt stor glädje av en i7:a, en i5:a verkar vara fullt tillräckligt för mina behov.

Skrivet av StuntmanMike:

Angående moderkort så förlorar du möjligheten att instalera ytterligare ett grafikkort, sata-express och några ljudutgångar. ASrock är dessutom i en mindre form-faktor så du har möjlighet att bygga ett kompaktare system om du tycker ett vanligt chassi är stort...

En sak att tänka på är att man vill ju ha spelen på SSD för att kunna ladda dem snabbt(och minska ljudnivå). En 120gb med operativsystem klarar ungefär 2st morderna spel..

Känner mig ganska vilsen när det kommer till moderkort. Det från Asus har fått bra kritik och verkar vara väl beprövat, samtidigt känns det onödigt att betala extra för funktioner jag inte kommer använda. Det från ASRock å andra sidan verkar ha alla funktioner jag behöver till ett lägre pris. Dock hittar jag väldigt få omdömen om det. Vilket tycker ni jag borde satsa på? Behöver självklart inte vara något av de ovan nämnda.

Är även tveksam till vilken SSD (och vilken storlek) jag ska välja. De från Samsung är ju populära men verkar ju fått en del problem mot slutet. Vad skulle ni rekommendera?

Av Ozymandias

Man tackar! Känner mig dock lite tveksam till att byta till en i3:a. Hur påverkar det datorns prestanda i spel? Sen är jag även nyfiken på hur moderkorten skiljer sig åt. Vad förlorar jag på att välja det från ASRock istället från det från Asus?

Angående den lyxigare modellen så känns den inte särskilt aktuell i dagsläget. Kommer nog klarar mig mer än väl med den för 10k.

Skrivet av Semjonov:

Kan du inte lägga 300kr till på en ssd så du kan få en dubbelt så stor?

Nja, har ju redan sprängt min ursprungliga budget och lägger nog hellre pengarna på en stor HDD i framtiden.

Av Ozymandias
Skrivet av StuntmanMike:

Tillägg: Tycker det blir svårt att få till en bättre kundvagn än den du själv hade i första posten. Dock så vill man ju gärna ha ett grafikkort från nVidias 900-serie om man köper dator i dagsläget dels för att dom är så bra samt att du få spelet du vill ha på köpet. Men då måste man tumma på hårddiskar och processor...

Exakt. Det är grafikkortet som drar upp priset men det verkar svårt att hitta något ger lika mycket prestanda per krona.