Inlägg

Inlägg som ågren har skrivit i forumet
Av ågren

Hej,

Ursäkta sent svar. Jag fick ett riktigt bra erbjudande på en annan modell så jag valde att gå den vägen istället men tack för era erbjudanden.

Av ågren

Huawei P30 pro

Jag tänkte kolla om det kanske var någon som nappade på El-Gigantens erbjudande på P30 pro och nu ångrat sig? I så fall köper jag gärna er P30 Pro till rätt pris. 😊 Är endast intresserad av ny/nästan ny. P40 Pro kan eventuellt vara av intresse men det är främst P30 Pro som jag är ute efter.

Läs hela annonsen här

Av ågren

KÖPES: Apple TV 4K

Söker en Apple TV 4K, 32 eller 64GB kvittar. Har en Apple TV4 64GB som jag uppgraderar från om någon är sugen på att byta ner sig med en slant i mellanskillnad.

Läs hela annonsen här

Av ågren

Webhallen har öppet till kl. 20. Om du har tur hinner de flasha BIOS åt dig (tror att de tar 199kr), annars kanske de är snälla och kan låna ut en budget-CPU.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av tteodorw:

Även jag är intresserad av detta - 17k för 65 B9 känns riktigt bra! Är det värt att vänta för att se vad C9:an landar på, eller bör jag slå till redan nu?

Hur har ni för övrigt resonerat kring 55 mot 65? Är lite kluven gällande vilket storlek jag ska köpa. Vi har i nuläget en liten 32'' och osäker på om 65'' därför blir ett alldeles för stort hopp (sitter 2,9m ifrån) och tar upp för mycket plats i rummet, eller om det kommer att "smälta in" till slut - har en sambo jag behöver hålla glad också! 😎

Vad erbjuder egentligen C9 som B9 inte har? Känns mest som smågrejer. Jag har redan gjort bytet från 55 till 65 och skulle aldrig kunna gå ner i storlek igen. Man brukar säga att det är bättre att köpa den större om man velar mellan två storlekar eftersom man oftast ångrar att man inte köpte större men går ni från 32 blir skillnaden enorm även om ni nu väljer 55.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Komplett säljer 65B9 för 17k: https://www.komplett.se/product/1138179/tv-ljud-bild/tv-video...

Jag hade egentligen tänkt vänta ett par år på att priserna skulle falla ytterligare men 17k för 65 är ändå rätt bra. Självklart kommer det nya funktioner och förbättringar hela tiden men finns det någon nästa stor grej som man borde invänta eller är det bara marginella förbättringar? Vissa pratar om HDMI 2.1 men det har B9 redan.

@Laxpudding är säkert trött på att bli taggad överallt men jag tror att intresset för denna OLED är väldigt stor och jag och många andra skulle bli väldigt glada om han eller någon annan kunnig kunde tala om ifall det är några större förändringar på gång. 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av LeJoke:

Fungerar det inte att bara "ploppa" ut ditt RTX kort och sätta in i en annans dator och sedan bara ta tillbaka ditt kort efter man claimat spelet?

Det är knutet till hårdvaru-ID. Det kanske går att spoofa på något sätt men om du försöker att använda samma kort med olika datorer/konton kommer du bara att få ett felmeddelande om att kortet redan har använts för att aktivera en kod.

Det du kan göra är så klart att sälja koden till någon som har ett eget RTX-kort att aktivera koden med vilket en del gör i marknaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Ja. Inom branschen är i stort sett alla överens om att ray tracing är framtiden inom spel och jag är övertygad om att det inom en generation kort eller två inte kommer att finnas kort utan ray tracing bortsett från de absolut billigaste budgetmodellerna. I och med att både PS5 och nästa Xbox kommer att ha stöd för det så sätter de standarden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Cullyn:

@ågren: Jo, verkligen. Värt att fundera över faktiskt. Det som gör det lite omständigare är ju just att det skall till en skärm mm i hans andra hem.
Men på många sätt känts vettigare att köpa en stationär än att lägga pengar för en bärbar som blir ålderdomlig snabbare... Som Mordekai var inne på, kommer ändå få köpa ny om ett par år. Inte som en annan som harvar på med en MBP från 2011 (men det är nog sista året nu

Ja, om du lägger 10k på en vettig bas för en mitx-dator så kan du utan problem behålla chassi, PSU, SSD m.m. och bara byta ut grafikkort och eventuellt CPU om det behövs mera kraft i framtiden. Är man tio år så har man förmodligen inte jättehöga krav och du kan få en vettig 1080p-monitor för ett par hundringar (begagnat så klart) och tangentbord och mus behöver inte heller kosta mycket så om den andra föräldern också har möjlighet att erbjuda en dedikerad plats för en station setup är det helt klart att föredra då du får enormt mycket mer för pengarna och det går enkelt att uppgradera vid behov.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Mitx är inte ett alternativ då? Det kräver visserligen att man har dubbel uppsättning av kringutrustning som skärm, tangentbord osv. men det öppnar för möjligheten till en mycket bättre presterande dator som till skillnad från en laptop dessutom kan uppgraderas med tidens gång.

Det finns flera alternativ som är tillräckligt små för att gå ner i en sportbag/ryggsäck modell större.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Jackbob:

Vad är poängen med denna punkt?

Om det nu bara är helt frivilligt från butiken att åtgärda denna regelbrytning, varför existerar ens regeln då? Vilken butik har någonsin ersatt en utsåld produkt med en likvärdig? Och varenda gång jag går in på en rea är ju hälften redan utsålt första timmen, så åter igen, totalt meningslöst att ha denna regel om den inte följs och ingen verkar behöva följa den.

El-Giganten brukar ha tre dagars tillgångsgaranti på många annonserade varor och om produkten är slut kan man säkert komma överens om en alternativ produkt.

Citat:

Vi garanterar tillgång på våra annonsprodukter i minst 3 dagar efter att erbjudandet börjat gälla.

Om vi måste beställa ett nytt parti kan det hända att du måste vänta på leverans. I vissa fall kan vi också erbjuda en likvärdig ersättningsprodukt till samma pris. Elgigantens nätbutik och erbjudanden annonserade med begränsat antal är undantagna tillgångsgarantin.

Det går så klart att kringgå genom att ange att de allra mest populära produkterna finns i ett begränsat antal men det är alltid nåt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Om det är något komponentbyte som hjälper mot coil whine så skulle det i så fall vara nätaggregatet. Har du testat kortet i andra datorer för att utesluta att det är din kombination av komponenter som orsakar det? Om du har möjlighet att låna hem ett nätagg skulle jag rekommendera att du testar det men om problemet kvarstår finns det tyvärr inte mycket annat att göra än att köpa ett annat kort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Triton242:

Det är massor med människor som kommer imorgon som känner precis som du.

Du kanske bara skrev fel men för att undvika missförstånd vill jag passa på att påpeka att festen äger rum lördag 9/11 och inte imorgon fredag.

Av ågren
Skrivet av Guggen64:

Jo de är sant men de känns som att jag bör sätta ett ganska högt startpris, vill inte sälja för typ 400 kr och de är värt mycket mera.

Det är en extremt udda produkt som bara ett fåtal är intresserade av så antingen lägger du ut en annons med fri budgivning och låter köparen bestämma värdet eller så bestämmer du dig för vad du vill ha och förnyar annonsen månad efter månad tills du förhoppningsvis hittar en köpare som är beredd att betala det du vill ha.

Jag är inget fan av Zappa men det låter som att du tänker dig ett pris långt över vad de flesta är villiga att betala. Prova ebay om du vill nå ut till fler köpare men även där är efterfrågan väldigt liten för Zappahalsdukar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Gällande filmandet så finns det faktiskt butiker som gör just det, har en kamera riktad rakt nedåt mot bordet och filmar uppackningen så att man genom bildbevis kan påvisa vad som faktiskt låg eller inte låg i paketet. Toppen tycker jag och fokus är naturligtvis inte att filma den som packar upp varorna utan man ser nog bara ett par händer vilket jag tror de flesta är OK med.

Nu hjälper det inte i det här fallet om det nu misstogs för att vara emballage men i många andra fall så sätter det stopp för oärliga kunder på samma sätt som när moderkort fotas från fabrik för att bevisa att de inte har böjda pins.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Du har inga problem med att Valve har full tillgång till chatthistoriken då? Dessutom finns det väl inte heller något som pekar på att någon annan är just Valve är inblandade då det rör sig om deras egna overlay? Även om du ser chatten i spelfönstret så sker den uteslutande genom Steam.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Broken-arrow:

Hände mig för par år sen. Tyvärr idag kör jag noskript så inga annonser visas. Vad jag fick höra då, var att jag troligen hade skräp på datorn.

Jaja hoppas du får bra svar på det

Nja, den här ser inte ut som övriga banners och verkar vara anpassad för att klämmas in mellan inlägg men tack för tipset, ska bli spännande att höra vad det är som pågår.

Edit: lägger in bilder för att förtydliga vad jag menar. Bannern är som sagt unik och verkar vara anpassad för att kunna klämmas in mitt i trådar. Suddigt och kasst på PC då bilderna är tagna från mobilsiten men ni fattar poängen.

Banner vid toppen av forumet:

https://i.ibb.co/znY8mTR/20191020-211602.jpg

Banner mellan inläggen:

https://i.ibb.co/N3V37pF/20191020-211542.jpg

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Är tanken att ni framöver kommer att visa reklam mitt i trådarna eller är det bara ett tillfälligt test? Det är lite tidigt att säga varken bu eller bä men jag reagerade bara på att det plötsligt dök upp en reklambanner mellan inläggen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Vad tycker du själv skulle vara ett rimligt pris och vad kostar motsvarande modeller från andra märken? Jag är inte särskilt insatt men har läst att det är en av Sonys toppmodeller för hobbyfotografer och då känns prislappen spontant inte helt orimlig.

Folk köper 2080Ti för 15k, skärmar för 12k osv. och om man nu är väldigt intresserad av fotografering låter det inte som något extremt högt pris med reservation för att jag har noll koll på kameramarknaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av loevet:

På vilket sätt är den dålig?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är lite missvisande att rubriken ger sken av att de struntar i 10nm för desktop/stationära när de själva har gått ut och sagt att de visst kommer att lansera produkter i det segmentet.

Vad som sedan avses med desktop är en annan fråga men rubriken känns väldigt clickbait när det redan i samma artikel avslöjas att det som påstås i rubriken inte är sant.