Inlägg

Inlägg som Khers har skrivit i forumet
Av Khers

Topre kan man inte få för mycket av och HHKB är ett fulländat tangentbord:

https://i.imgur.com/R3ImSx4.jpg

https://i.imgur.com/yZs8BPt.jpg

https://i.imgur.com/vjpYeFc.jpg

https://imgur.com/4ibcLeD.jpg

På bilderna finns HHKB Professional, HHKB Professional 2, HHKB Professional BT, HHKB Hybrid, Coolermaster Novatouch och Realforce 87UBS

Av Khers
Skrivet av StuntmanMike:

Jag skickade en i PM.

Men hur fungerar invites? Gäller den bara för en person eller under en vis tidsram?

Du kan använda mekaniskatangentbord.se som invite.

Av Khers
Skrivet av fragande:

Ett Varmilo? Skulle du säga att stanken försvann helt och hållet? Det får verkligen inte finnas kvar ö.h.t. om jag ska kunna tolerera det tror jag. Har redan bett att få returnera det.

Nej, ett Keyboardio Model 01, men stanken var densamma som den du beskrev. Så här 2-3 år senare är tangentbordet i fråga helt luktfritt. Dessvärre kan jag inte svara på hur lång tid det tog innan stanken försvann, men den kunde definitivt skönjas efter någon månad.

Av Khers

299 drops, 3 Nanda Yo!, men inget dinoägg.

Av Khers

Jag fick hem ett tangentbord med en liknande stank för något år sedan. Det fick ligga på vädring i några dagar innan det började bli bättre. Gick inte att använda innan dess.

Av Khers
Skrivet av ja6051058:

Nej jag har inte beställt, tycker det är supersvårt att hitta kompatibla prylar som passar med varandra. Har du Discord eller liknande och eventuellt möjlighet att hjälpa mig vidare? Vill ha hyfsat ”enkla” grejer

Det finns en discord fylld med svenska tangentbordsnördar som kan guida dig genom djungeln.

Av Khers

@Icetec: Jag har alps-varianten av det här. Bra pcb, förutsatt att det stödjer layouten du vill ha.
https://mykeyboard.eu/catalogue/plain60-c-rev22_3070/

Av Khers

https://i.imgur.com/DHKIKOS.jpg

LZ Physix tillsammans med sin anfader Cherry G80-5000. Båda med Cherry MX Brown och matchande tangenter.

Av Khers

@StuntmanMike: Jag tror du blandar ihop kapacitans och magnetism. Det finns brytare som bygger på magnetism och en Halleffektssensor och Reedbrytare, men dessa brytare bygger på en kapacitiv avläsning, likt Topre - även om Varmilos brytare är betydligt mycket mer lika en Cherry MX-brytare i sin uppbyggnad med små löv som som slås samman vid aktuation. Till skillnad från Cherry är det dock inte en elektrisk krets som bryts, utan en skillnad i kapacitans som avläses. Dvs, dessa brytare är fysiskt kompatibla med Cherry MX, men inte elektriskt.

Jag har inte provat dem själv, men jag vet att @Emir013 var ganska impad för något år sedan. I alla fall för en stockbrytare.

Av Khers

@Cremi: Det ser ut som om det tangentbordet har centrerad usb-port, vilket inte Tofun stödjer.

Av Khers

Monokei Kei med GMK Muted:

https://i.imgur.com/C45fXGR.jpg

Av Khers
Skrivet av Viktorph:

Sjukt läckert det där svartvita nere till vänster. Vad är det för märke/modell?

Det är ett custombygge med lite blandade prylar jag hittade hemma.

Av Khers

60% är all procent man behöver

https://i.imgur.com/nTqMZA3.jpg

Av Khers

GMK Firefly på ett Noxary X60 i h-244 bazooka pink:

https://i.imgur.com/rss7s1D.jpg

Av Khers

https://i.imgur.com/Xwtvdnn.jpg

LZ Physix byggd med vintage browns i en PA-platta.

Av Khers

@Dlin89: Det där ser mer ut som ett Sliger Cerberus än ett Ncase M1

Av Khers

@StuntmanMike: Lite så kanske. Planen har varit att jag skulle trappa ner efter att jag fått mitt Ellipsesaver F62. Det fick jag i januari, nedtrappningen har väl gått sådär, men är ändå på god väg. Efter sju års tangentbordssamlande och ~50 tangentbord känner jag att jag har så det räcker och att ingen i min närhet någonsin kommer sakna ett tangentbord. :DD

Av Khers

@StuntmanMike: Yes! Jag har ett ganska välfyllt plastförråd och det känns som att det mer och mer bara blir samma gamla set som kommer igen och igen. Med det sagt, om GMK Scitex blir verklighet någon dag, då lär jag köpa det. Har velat ha det några år nu.

Av Khers

@StuntmanMike: Nepp, det blir det inte. Väntar fortfarande på leverans av två tangentbord, sedan får det vara nog. Jag är ganska nöjd med det jag har. Om nu inte yuktsi får för sig att släppa ett tgr i 60%. Med HHKB-blockers.

Av Khers
Skrivet av sINsen:

Så jag tänkte kika runt lite vad som är populärast, vilka brytare osv ni använder er av

1. Vilket märke på tangentbord använder du?, är du nöjd?, och om du har bytt från något annat, vad var det förra och varför?
2. Vilken storlek på tangentbord har du?
3. Vilka sorts brytare använder du, och varför tycker du att dom är bäst/skönast?
4. Använder du dämpningsringar till tangenterna/brytarna, hur tycker du att det fungerar i så fall?
5. Vad tittar du efter vid val av nytt tangentbord?

1. Mina primära tangentbord är ett LZ CLS sxh med nixies, ett LZ MP med nixies, ett Noxary X60 med nixies, ett Polaris med vintage blacks, ett Cherry G80-5000 med vintage browns och ett HHKB Pro 1. Min inkörsport var det då nysläppta Ducky Shine 2 som jag köpte för jag tyckte mitt Apple Wireless var för stumt och tråkigt. Sedan fastnade jag för min barndoms fantastiska IBM och Apple-tangentbord och var i vintageträsket ett tag innan jag fick upp ögonen för Topre och customs i aluminium.

2. Huvudsakligen 60% och TKL. Jag gillar inte tangentbord mindre än 60%; för mig saknar de för många tangenter. 60% är mer eller mindre perfekt, för mig. Men inte vilket 60% som helst, jag vill ha HHKB-layout för att trivas riktigt bra. TKL funkar också, mellanstorlekarna är för mig ointressanta. Större än TKL går bort; numpad är ingenting jag använder vardagligen.

3. Jag gillar lite olika brytare, en del linjära, en del taktila och någon enstaka klickig. Noterbart är att jag tycker helt olika brytare är bra på olika saker. MX tycker jag bara är bra som linjära (vintage brown undantaget - det är en fantastisk brytare). Topre är de bästa taktila man kan köpa för pengar. Samma sak med IBM Model F och Beamspring när det kommer till klickande. Det finns många brytare som kommer som både linjära, taktila och klickande (MX och Alps är väl de vanligaste, men det finns en uppsjö av gamla roliga designer). I min mening är dock dessa nästan alltid bäst på att vara på ett vis. Alps är till exempel värdelösa på att vara linjära – linjära Alps har en taktil bump (med det sagt tycker jag väldigt bra om gamla linjära Alps just för att de är lätt taktila och påminner om Cherry vintage brown). Taktila MX känns aldrig riktigt rätt och klickande MX ska vi bara inte prata om. Till vardags använder jag nixies (Cherry MX Blacks från specifika tangentbord tillverkade för Nixdorf Computer någon gång på 80-talet), vintage blacks (Cherry MX Blacks från 1985 till 1992) och Topre. Alla är riktigt bra på det de gör.

4. Nej, absolut inte. Jag provade en gång för länge sedan men fann det helt vedervärdigt. Inget slag kvar i brytaren och en svampig urbottning. Nej, då skriver jag hellre på ett generiskt rubberdome.

5. Jag tänkte inte köpa fler nu. Men format, konstruktion och vem som ligger bakom designen är det som varit avgörande.